Travkändisar och lyxmat...

Då var man hemma igen! Det har varit så otroligt skönt att komma iväg ett par dagar. Vi har verkligen haft det superbra. Här följer en resumé:
Varning för långt inlägg! =)

fredags så gick vi ut och käkade nästan direkt när vi kommit fram. Hittade en supermysig restaurang som var som på en innergård (med glastak). Det var verkligen superfint! Härlig lugn atmosfär och riktigt god mat! Jag käkade hjortytterfile med potatis- och persiljpure och så var det lite annat också med på tallriken (som jag inte kommer ihåg vad det var). Åt även efterrätt och det blev nougatfylld chokladbakelse med vaniljglass. Mums! 

Efter middagen så gick vi vidare till First hotell (det var inte bara hotellbar, det var uteställe också). Där var det härlig miljö, goda drinkar, mycket folk och bra musik. Snacka om att man inser vilka jädra dåliga uteställen det finns i Mora när man går ut på bra ställen i andra städer! Usch, är verkligen trött på de ställen som finns här hemma som har tråkig miljö, dålig bar och ofta dålig musik. Oj vad jag klagar men jag tror att ni som bor här förstår vad jag menar?!  

I går, lördag, så började vi dagen med frukost på First hotell. Vi bodde ju i lägenhet men kände att vi ville unna oss lite lyx den här helgen. Till "pojkarnas" glädje så var det någon slags travsammankomst vid frukosten så alla stjärnkuskar och en del tränare var där och åt och blev intervjuade. Haha, om det är någon slags "kändisvärld" som vi kommit närmast så är det travets. Under alla travresor så har man nu träffat (eller sett) de flesta inom Sveriges travelit. Vi har även varit V.I.P på en del tillställningar och vi har (som jag nämnt tidigare) varit prisutdelare på elitloppsdagen. Jajje har stått i samma stall som Victory Tilly och den här gången stod han i samma stall som Hultmans hästar (de kom 1:a och 2:a i storloppet Sundsvall Open Trot).

Måste bara nämna en lite rolig parentes. Haha, var lite roligt när jag stod i en kö på travet. Då börjar två killar bakom mig att snacka och den ena killen pekar på Kristofer och säger till den andra: "Kolla killen därborta, han äger Jay Jay Okocha". Och sen började de skvallra om ditten och datten. Hästar som de trodde att han ägde osv. Haha, tror det var ungefär hälften som stämde! Det slutade med att Kristofer slängde några ord med dem och tydligen kände han den ena lite. Men jag tyckte det var kul hur de snackade OM honom innan.

Själva loppet för Jajje gick inte så jättebra. Tyvärr så blev han oplacerad. Han fick (återigen) en tuff resa i dödens. Sen när han äntligen fick lite draghjälp så stumnade den hästen helt och drog Jajje med sig bakåt. Dessutom så gick han med punktering i över ett helt varv. Så stackars gubben blev trött på slutet. Kanske hade han inte sin bästa dag heller, trots att Torbjörn Jansson sa att han kändes "skitfin" i värmningen och att det bara var upp till kusken att fixa loppet! Men ingen hade räknat med något superlopp pga spåret så besvikelsen var inte så stor.


Summa summarum så har det varit ett par superhärliga dagar i Sundsvall!

Snart...

Wiho! Snart är det helg! Två seminarier kvar, sen åker vi! Har hunnit läsa allt till seminarierna så det känns bra. Då är de lite roligare att vara med på också, man hänger ju med lite mer... Är även klar i stallet för idag. Så just nu känns allt riktigt bra!

Ska försöka hinna fixa till mig lite och packa innan det sista seminariet också så att jag är helt klar för avfärd...

Visst är det gött med helg ibland??

Ha en trevlig helg! Jag kommer nog inte att kunna blogga något men ni kan väl kommentera lite om ni kikar in hit ändå? Right?  

Jag kom upp!

Nej, jag stannade inte under täcket hela dagen idag. Jag gick faktiskt upp till slut... Men jag har levt som en eremit. Det här med att läsa dubbla kurser (varav en är en litteraturvetenskapskurs = väääldigt mkt att läsa) är verkligen ingen lek. Det är svårt att hinna med allt som ska göras. Och så fort några timmar går åt till något annat än att plugga så hamnar man lite efter. Men idag har jag iaf hunnit läsa nästan allt som vi skulle ha läst tills seminariet i morgon. Så än så länge är jag på banan! =) Jag får se det såhär: Nu är snart en vecka av fem avklarad. Efter dessa veckor så läser jag endast en kurs på heltid. Det kommer ju att kännas som rena semestern efter det här! Så lite till kan jag faktiskt stå ut...

Sätter iaf av tid varje dag för att åka till stallet. Är skönt att komma iväg en stund. Även om jag saknar Mirre som en tok ibland (det är speciellt svårt när jag ser honom) så kan jag ändå säga att jag är glad över Regina. Varje dag som jag rider så känns det som att det går framåt (haha, lite väl fort framåt ibland om man tänker på farten). Jag hittar fler och fler knappar, samtidigt som hon blir bättre och bättre. Så jag hoppas att det kommer att bli bra i slutändan...

I morgon får jag ett litet brejk iaf. Då åker vi till Sundsvall. Kom ihåg att hålla tummarna på lördag nu att det går bra för Jajje. Tydligen så är det väldigt sällan som hästar vinner från spår 8 på V75 men allt kan ju hända i ett travlopp!


Fotograf: Jag =)

Under täcket...

Just nu är jag såå nära att bara krypa under täcket och stanna där... För alltid... Men jag vet att efter en natts sömn så brukar allt kännas lite bättre. Så jag antar att jag kommer att kliva upp ur sängen i morgon också..


Saknar Mirre också...


Trött...

Nej, nu har det faktiskt varit lite mycket på sistonde... Jag känner mig inte direkt helt slut (bara trött) men det känns inte så kul att vara klar (eller ja, klar och klar, det finns alltid mer som man borde hunnit med) med allt klockan 22 varenda kväll. Hade klockan på 07.30 i morse och sen dess har det varit full rulle hela dagen. Och nu har jag precis ätit middag (!).

Och lika blir det i morgon. Har dock en film som jag ska se inför ett seminarium så jag tänkte faktiskt klämma in den någonstans i morgon så får man slappa lite. Jobbar ju på kvällen så det vore skönt att hinna med att ta det lugnt någon timme...

Man ska inte klaga men jag kan säga att jag längtar tills helgen då jag är ledig (borde iofs läsa en del). Vi åker ju och kollar på Jajje i helgen. Han startar på V75. Fick dock ett skitspår så chanserna är dåliga men får hålla tummarna ändå. Ska hursomhelst bli skönt att åka bort en stund...

Nu ska jag läsa några texter inför seminariet i morgon, sen ska jag sova.

Zzzzznark

Hästsnack...

Är så glad! Har hittat en träningsform som verkar passa "min" lilla häst super! Och det verkade faktiskt som att hon hade gjort detta förr. Så någonting verkar hon iaf ha lärt sig på sitt lilla "boot camp"! =)

Jag tömkörde henne idag och hon var jätteduktig! Hon är så söt! =) Var kul att se henne från backen också... Lugn och fin och det gick att jobba henne också. Så nu är matte nöjd! =)


Ännu en halvkass mobilkamerabild...

Djungeltelegrafen...

Snacka om att man bor i en liten håla! Det som jag skrev att jag inte tänkte berätta i förra inlägget gick att hålla hemligt i, ja vad tog det (?), en kvart? Sen får jag första samtalet som bekräftade att djungeltelegrafen varit igång...

Så nu kan jag ju lika gärna berätta vad vi gjorde... Vi var på en husvisning. (Och nej, vi ska inte ha det huset. Och nej, vi letar inte hus aktivt...) Så nu vet ni det! Som sagt, tror att det tog 15 min från att vi lämnat huset tills att ryktet att vi varit där gått! Sjukt!











Bilden har inget med huset i inlägget att göra...

Schoolday!

Idag bär det av till Falun eftersom jag har intro på min ena kurs där. Känns jättekul att sitta över en timme i bil för att ha en timmes intro. Och sen tar det ytterligare över en timme innan man kommer hem igen! Effektivt! *not*

Ska iaf bli kul att få se lite kursare live! Har ju läst på distans i två terminer och då ses man ju bara genom datorn... Så har iaf en sak att se fram emot!


Senare idag så ska vi iväg på en rolig grej! =) Hihi, tänker dock inte berätta för er! =P Ni får allt vara nyfikna...


Ha en bra dag!!


På promenad i skogen...

Måste ju berätta att vi (observera vi, det inkluderar mig!) har varit och gått i Hemus idag. Jag brukar alltid banga på att ut och gå (jag tycker att min dagliga motion som inkluderar bla ridning räcker) men jag måste faktiskt erkänna att det var riktigt skönt! Att det var fint väder var ju heller inte så fel... Så det kan jag lätt tänka mig att göra fler gånger!

Vi lånade även med oss Simba och honom tar jag gärna med på nästa promenad också!


1: Simba 2: Ja, jag gillar motljusbilder =)


1: Stoffe. 2: Ja, det är faktiskt jag som är ute och går i skogen!

Tävling!

Nu var det riktigt längesedan jag var med i någon tävling så jag tänkte faktiskt att jag skulle delta i Marias (aka Catwalkqueen) tävling. Lite sexiga underkläder är ju aldrig fel! =)

Detta kan man vinna:



Överkörd...

Jag är så jädra seg just nu! Har hållit igång som en tok i flera dagar och det börjar kännas i kroppen och i skallen. Känns jätteskönt att jag är klar med både jobb och stall nu, i normal tid...

Nu ska jag sätta mig ute i solen och läsa lite Hamlet!


En bild jag tog i Malmö...

1 timme över...

Haha, tänkte helt fel vad gällde tid idag... Jag var en hel timme före i mina planer så jag har jäktat som bara den för att hinna med en massa innan jobbet. Men sen när jag kollade igen på klockan precis innan jag var på väg att åka så fattade jag att det var först en timme senare som jag började. Så nu hinner jag nog med allt som jag hade tänkt! Härligt!


Dagens hästplaner...

Nu var man klar i ena stallet. Ikväll bär det av till nästa för att ha lite lektioner...

Regina var super idag! Hon var lugn i boxen, jag fick ha på både benskydd och sadel utan minsta protest! Men bäst av allt var att hon var lugn i skogen också! Pigg och glad var hon förstås men lugn i steget och lugn i galoppen. Jättekul! Har haft henne i 4,5  veckor, ridit i tre eftersom jag var på semester en vecka. Och det känns redan att det går framåt! Superkul!


Nu måste jag springa lite ärenden och sen är det snart dags att dra till ridklubben. Här är det inte mycket som hinns med. Har en lång lista på saker som behöver fixas hemma men det hinns förmodligen inte med idag... Ikväll/natt kanske??


Hamlet nästa...

Den här dagen har faktiskt varit lite bättre än igår... Några anledningar till det:
 

+ Faktiskt så kunde jag idag registrera mig på mina kurser så nu är allt klart inför kursstarten. 

+ Jobbtimmarna idag gick väldigt fort! Vi har dels fått varor och dels så har vi börjat skylta om lite i affären. Det är en av de saker som jag tycker är roligast på jobbet, omskyltning! Allting känns mycket nyare och fräshare och det är skönt att se något annat från kassan. (Nu är det ju inte jag som är "hjärnan" bakom omskyltningen men det är kul att assistera också!)

+ Fick idag sms om att allt var klart i stallet och att jag kunde vara ledig så jag passade faktiskt på att vara just det trots att Regina vilade i förrgår och trots att hon blir dryg efter vilodag. Men jag får se till att rida ordentligt resten av veckan istället...


- Dagens stora minus är att något som jag väntar på aldrig verkar vilja dyka upp. Orkar bara inte ringa och tjata då det säkert finns någon anledning (?) till att det dröjer... Så hoppas verkligen att det dyker upp snart...


Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite Shakespeare nämare bestämt Hamlet. Måste ju förbereda mig inför kursstarten. Nu kommer jag säkert inte säga det här om fem veckor MEN: Litteraturvetenskapskurserna är än så länge de roligaste och bästa kurserna som jag har gått. Och vi har verkligen en superduktig kursansvarig. Så dramatikkursen som jag ska gå nu ser jag faktiskt fram emot... Den andra kursen säger jag ingenting om så har jag ingenting sagt! =)

Natti på er!



1: Zlatan drar alltid mattan mot gardinen och elementet när han ska sova...
2: Telma sover ofta som en boll...

Pissdag...

Igår var en sån dag när man är lite halvtrött på allt. Det enda som jag kände att jag ville göra var att antingen sitta och mysa med nära och kära på ett fik, alternativt lägga mig under en mysig filt i soffan. Tyvärr så hann jag inte med någon av dessa saker.

Först så fick jag lov att sitta i telefonen och krångla med högskolan. Jag missade att tacka ja på min ansökan. Två dagar efter att tiden gått ut så ringer jag upp skolan som säger att de ska fixa det och att det inte är några problem ("du är inte den enda"). Sen igår när jag ska gå in och registrera mig så är min anmälan forfarande struken och inte behandlad något mer?? Och nu har det gått flera veckor sen jag ringde... Så det var bara att ringa igen. Återigen fick jag beskedet att det ska inte vara några problem bla bla bla. Men det är det ju! För jag kan inte registrera mig på kurserna = jag kan inte komma åt allt som finns på kursernas hemsidor, jag finns inte med på lärarnas listor mm mm. Drygt AB!

Jaja, bara att hålla tummarna att det ordnar sig. Har fixat böcker och donat iaf så det är klart...


Resten av dagen var det ju jobb och stall som hägrade. Men avlutade iaf dagen med ett par avsnitt av SATC. Det kan aldrig bli fel! (önskar mig verkligen boxen med alla avsnitten!)

Hoppas att den här dagen blir en bättre dag...


Bonäs, sommaren- 08

Myshelg...

Har haft en riktig myshelg. Så himla skönt! Igår var det ju träning och sen jobb. Träningen gick sådär, Regina var nog lite öm i kroppen men jag fick positiva kommentarer om att det nog kommer att bli bra med henne när hon blivit lite mer utbildad. Jag tror iaf att hon kommer att bli en riktigt bra häst, hoppas att jag har rätt! Gillar henne skarpt, även om hon inte är den lättaste häst jag suttit på. Men det är kul med utmaningar!

Efter jobbet blev det först fika på stan för att sedan fortsätta med fikandet hemma. Var så härligt att få några solstrålar på sig! Känns lite sorgligt att sommaren redan är slut...

På kvällen hade vi lite kräftkalas. Det blev en väldigt lugn tillställning. Vi åt mest kräftor och snackade för att sedan slockna i soffan... =)

Idag har det mest slöats. Kristofers paradrätt (stek, hemmgjord rödvinssås och klyftpotatis) har även slunkit ner. 

Nu är det bara stallet och sen en myskväll i soffan kvar av denna helg. Sen är det dags för lite arbete igen. Nu är det bara en vecka kvar innan skolan börjar också  =S. Sen är man inne i akademiens värld igen... 


Ha det gött alla läsare och hoppas att ni också har haft en härlig helg! 

Vilken jääävla smäll!

Igår:

Jag och
Eliana sitter ute i solen hemma hos mig och fikar. Då hörs en smäll bortifrån brandstationen. Vi kollar dit och ser något (en petflaska?) flyga i luften, en brandman som viker sig av skratt och en annan som är på flykt. Så stannar den flyende brandmannen upp och utbrister: "Vilken jääävla smäll!" för att sen brista ut i ett asgarv...

Haha, vi fick oss ett gott skratt vi också!

Träning...

Nu så har vi haft våran första riktiga träning! Och det gick faktiskt riktigt bra! Även om vi har en del att jobba på så måste jag säga att Regina är väldigt duktig på att jobba. Blev ett ganska tufft pass för henne men hon kämpade på, hela passet igenom. Det som vi ska träna på i första hand är att få henne lite lugnare i steget för att då kunna rida på mer framåt. Tyckte ändå att vi fick till det under vissa stunder idag. Ska bli spännande att se hur hon är i morgon. Stel och träningsvärk eller lugnare och bättre?

Annars har det inte hänt så mycket i veckan. Stressar iväg till stallet, hem fårn stallet, till jobbet... Sen så har det varit ganska lugnt på jobbet så det är där jag har fått pusta ut lite! =) Ska faktiskt bli riktigt skönt med helg. Den kommer dock att börja lite stressigt med ridning i morgon bitti och sedan jobb men sen, då ska jag mysa!

Trevlig helg på er!

Svar...

Svar till anonym: Den heter Qaz. =)

Såhär ser hon ut!

Knäppte några kort på Regina med mobilkameran häromdagen. Tyvärr så lyckades jag inte få till ett enda bra kort. Hon stod med öronen framåt hela tiden men varje gång jag knäppte så åkte de bak... Konstigt... =)

Men här kommer ändå en halvtaskig bild på underverket:



Måste även bjuda på en liten bild av shettis nr 1 (sötare än sötast) som står i stallet (obs, detta är ej spöket som jag skrev om tidigare):


Ledig!

Å vad skönt med en ledig dag! Tack Linda! =)

Är klar i stallet också. Regina fick vila idag. Hon måste ju få ladda lite inför den kommande Göranträningen. Huu, börjar nästan bli lite nervös! Undrar vad han säger när jag kommer dit med en annan häst? Hoppas verkligen att han tycker att jag gjort rätt val...

Idag blev det lite hagförändringar också. Numera har Silvia två nya hagkompisar. Det gick bra att släppa ihop dem. Det enda som hände var att Silvia blev livrädd när vi släppte in lilla shettisen. Han har nämligen eksem och går med flugtäcke/huva så han är täckt från nos till svans. Hehe, hon trodde väl att han var ett spöke... =)

Nu måste jag sätta fart! Blir en dag på stan med tjejsnack, fika och shopping (I wish, dags för nya linser och då sinar plånboken snabbt)...

Ha en bra dag!

Är det värt det?

Klockan är nu 07.14. Har redan hunnit med att väga transporten på Sita. Nu ska jag snart iväg och reg.besiktiga den. Sen ska jag till Bonäs och lämna av den samt eventuellt släppa ut hästarna (det beror på om någon redan gjort det eller inte, fick aldrig något svar på min fråga som jag ställde igår om någon kunde släppa ut dem). Efter det hem för att byta om och sen är det jobb hela dagen. Efter jobbet ska jag återigen till stallet för att rida och mocka åt Regina. Har sagt det förut och jag säger det igen - hästar slukar tid...

Ibland undrar man vad man håller på med. All tid och all energi som man ger till hästarna.

Men jag älskar hästarna! Jag älskar att vara i stallet när det är helt lugnt och allt man hör är hästarna som tuggar på sitt hö. Jag älskar att ta en ridtur ute i skogen likaväl som jag älskar att träna dressyr. Jag älskar att helt plötsligt när man står och borstar få en hästmule som snusar på en och vill gosa.  

Så svaret på frågan - JA, det är värt det!


Kära Mirre som jag tyvärr inte rider längre.
Vi har haft många fina stunder tillsammans...

______________________________________________________

Edit: Nu har jag varit iväg med transporten och det gick inte så bra. Tydligen så måste man göra en massa förändringar på transporten (till det sämre) om man ska få typa ner den... *suck* Jag som ringde och frågade innan och det enda de sa var att den skulle vägas innan. Så det har jag gjort helt i onödan nu.
Så nu står jag (och alla andra som vill ut och åka med transporten???) med problem. För jag vill inte köra olagligt...

Paris!

Just det... Måste ju berätta att jag kanske (inget är klart än) kommer att ha turen att bli bjuden på en resa till Frankrike, närmare bestämt Paris!

Håll tummarna för mig att det blir så.




Komakung...

Måste bara säga att jag just haft den absolut tröttaste dagen på väldigt länge! Inte bara var det segt på jobbet utan JAG har varit/är (kommer förmodligen vara resten av kvällen) superseg! Så det var nog ganska bra att det var lugnt på jobbet.  

Hade tänkt uppdatera lite om helgen och bröllopet. Och hade tänkt lägga in lite bilder på datorn. Men jag orkar inte! Nu ska jag och handla, sen blir det soffan resten av kvällen. Jag kommer vägra att röra mig en meter!




Regina...

Är så glad! Har precis varit i stallet och ridit Regina och hon var jätteduktig idag! Bäst hitintills! Hon var lugn men ändå pigg o glad, hon var jättefin i traven och hon fattade rätt i båda galopperna och klarade av att ligga och rulla på. Det kommer nog att bli bra det här. =D

Nu snart blir det jobb. Dagarna går så fort och det känns knappt att jag har varit ledig i helgen. Hade gärna varit ledig några dagar till. Men, pengarna är välkomna så det är ju bra på det viset...

Bäst att sätta fart!

Jay Jay Okocha...

Vilken häst! Han kom 2:a igår. I V75-finalen Klass I. Från dödens...

Torbjörn Jansson körde. Hans ord efter loppet:
- Han var strålande tapper i dödens. En mycket bra insats.
(
travnet.se)

Jag kan säga att det var en riktigt lycklig hästägare som kom hem igår!



Bröllop...

Om ett par timmar sticker jag iväg på ett bröllop! Det är min kusin som ska gifta sig. Singel är jag också idag då Kristofer är i Stockholm för att kolla när Jajje startar i V75. Men jag förstår att han vill vara med på plats nu när det är stortrav och finaler och allt... Har ju mamma och syrran att gå med så det är lugnt!

Detta tänkte jag ha på mig:



Har inte riktigt bestämt mig om jag ska ha de skorna eller inte, men det lutar åt dem...

Fler bilder från resan...


En dag åkte vi till Halmstad för att gå på trav.
Vi åkte förbi Tylösand och där var det verkligen smockfullt med folk!


Vi stannade även till i Halmstads centrum för att käka lite.
Hittade en restaurang med supergod mat, endast fiskrätter stod på menyn. Läget var ju inte helt fel heller...


De sista dagarna på våran resan spenderades i Åmål. Åsa och Jajje skulle ju starta Dam-SM. Första kvällen var vi på bankett. Här tar Åsa emot något slags pris.


På tävlingsdagen åkte vi ut och kollade lite där Jajje bodde. Såhär ska ett stall se ut! 
Fölisen är efter Jaque de bellouet.


Det var våran resa och den har varit helt underbar! 

Tiden rinner iväg...

Det är helt otroligt vad tiden går fort! Nu är sommaren snart slut och jag har endast två veckor kvar av "sommarlovet". Sen är det dags att plugga igen... Kan tyvärr inte säga att jag längtar. Har haft en alldeles för bra sommar för att kunna längta till något annat. Men när jag väl kommer in i skolarbetet igen så blir det säkert bra...

Har haft en rolig jobbvecka med en hel del kunder. Har haft så många glada kunder så det är svårt att inte vara glad själv! Det känns så roligt för det är så många som har börjat kommentera hur bra de tycker att butiken har blivit och vad fina saker vi har osv. Även om det inte är min butik så känns det roligt, jag jobbar ju trots allt där.

Har ett till jobb på G också! Kommer att jobba som ridinstruktör en kväll i veckan. Hoppas att jag kommer hinna med allt bara! Ska läsa dubbla kurser (i 5 veckor), jobba lördagar på mitt nuvarande jobb samt så har jag ju två hästar att ta hand om! Det gäller att planera och utnyttja tiden väl! Men det känns ändå roligt att få ha lite ridlektioner. Har dessutom fått en grupp extra mot vad det var sagt från början bara för att de ville rida för just mig! Känner mig smickrad...

Nej, nu måste jag sluta svamla för att istället dra iväg till stallet!

Bilder från Malmö...

Här kommer lite bilder från våran lilla semester i Malmö:




En dag blev det shopping på stan!

Johans hund Emma.


En dag cruisade vi dels till någon utsiktsplats, dels till Skanör.
Tyvärr så var det svinkallt denna dagen!


Nästa dag var det dock finare väder så då blev det sol och bad i Falsterbo!



En kväll promenerade vi till Västra Hamnen och råkade komma dit precis lagom till solnedgången.
Supervackert!
Bild 1: Erik, Helene o Kristofer


Mer bilder kommer i ett senare inlägg....

Snurrig?

Haha, läste igenom några av mina inlägg. Jag skriver verkligen snurrigt ibland! Undrar om ni verkligen hänger med?? Det blir mycket information om väldigt lite ibland... Och jag som tänkte skriva en bok en dag! Hur ska det gå??? =)


Hästar slukar tid...

Kom precis hem från stallet. Har varit där sen klockan 8 i morse! Och jag är inte riktigt klar än, måste dit en gång till... Haha, man vet då vad man ska göra med sina lediga dagar när man har hästar att ta hand om!

Anldningen till att det tog så lång tid idag var att hovslagaren var där. Jag ville vara med hela tiden med Silvia och Regina. Visste inte riktigt hur Regina skulle vara att sko, har hört så mycket om att hon inte skulle vara så snäll från alla möjliga. Men de var jättesnälla båda två så det var skönt! Har även hunnit med att rida en sväng. Superpigg var hon som vanligt. Det som jag har kvar nu är att åka och plåstra om Silvia. Hon hade ju lyckats göra illa sig på någonting (?) igår. Var ganska fult och svullet igår men jag la på ett jodopaxomslag och idag var det mycket bättre! Men jag tror att det är bra om hon går lindad så att inte flugor och smuts kommer in i såret... Så det är det som jag ska dit och göra. Fick lov att åka hem för att skaffa lite material bara...

Så nu ska jag bara käka, sen blir det en tur till stallet igen!


Into the wild...



Såg en riktigt bra film igår. Into the wild hette den, regisserad av Sean Penn. Det är en verklighetsbaserad historia om en kille som ger sig iväg ensam på en resa för att komma närmare naturen men samtidigt för få komma bort från samhället där problem med föräldrar och liknande finns.

Rekommenderas! 

Stress, stress...

Idag har det varit lite halvkaos på jobbet. Mycket kunder och samtidigt en massa varor att packa upp. Vi hann nog knappt med hälften av det vi skulle göra. Men jag tycker att det är jättekul när det händer lite så jag är bara glad! Hellre fullt upp än att stå och sega...

Nu ska jag iväg till stallet. Eftersom hovslagaren kommer i morgon så hade jag tänkt att rida en sväng trots att jag planerat in vilodag och istället vända på det så att hon skulle få vilodag i morgon. Men jag får nog hoppa ridningen ändå. Lilla Silvia hade tydligen gjort illa sig så det blir nog fullt upp med att plåstra om henne och fixa allt annat som ska göras...

Ridtur och shopping...

Idag var det då dags för jobb igen. Vilket faktiskt inte gjorde så mycket. Är ju verkligen skitväder ute! Hann dock med en tur till stallet och en ridtur i morse innan jobbet. Regina var superdunderfin i traven idag. Alltså, shit, vilken trav hon har när hon tar i lite! Ibland tror jag inte att det är sant. Hon har även en riktigt fin galopp men idag var den inte så kanon. Hon bytte och gjorde jämfotasprång, fattade fel och stressade upp sig lite. Men stundtals var den iallafall ok och jag fick till någon fattning åt båda hållen så jag är ändå nöjd. 

Blev en liten beställning på Hööks igår också. Regina måste ha nya benskydd. Passade även på att beställa en gelpad. Sadeln ligger helt ok men jag tycker att den ligger lite "nära". Vet inte hur jag ska förklara men jag tror att en gelpad vore en bra lösning. Vi får väl se hur den passar...



Skydden är med teddyfoder på insidan. Beställde till både bak och framben. Hoppas att de passar!

Sjunger i duschen...

Nästan varje gång jag står i duschen så spelas denna låt på radion:

Kid Rock - All Summer Long




Så nu vet ni vad jag sjunger i duschen... =)

Ridtur med skottlossning...

Har precis kommit hem ifrån stallet. Kan ju säga såhär: Det har gått bättre att rida vid andra tillfällen... Planen idag blev så att vi skulle rida och möta Eliana och Grande ute i skogen. Detta innebar att vi skulle rida en ny väg = jättefarligt (enligt hästarna). Efter att vi kommit förbi allt det farligaste och efter att vi skiljts från Eliana hittade dock jag och Elmer en kanonfin sandväg som vi kunde rida på. Förhoppningen var att denna sandväg skulle leda mot stallet. Tyvärr så hade vi lite tidspress så efter ett tag kände vi att vi fick lov att vända och rida tillbaka då vi ännu inte börjat känna igen oss. Efter en stund så börjar vi höra skott ute i skogen. Riktiga smällar. Vi kom närmare och närmare ljudet och hästarna blev mer och mer uppstressade för varje smäll. Till slut lyckades vi dock komma fram till de som sköt och lyckades få dem att sluta skjuta då vi red förbi. Anledningen till skotten var att det låg en skjutbana precis bredvid ridleden! Smart! Jag kan säga att hästarna var ännu stissigare på hemvägen än de var när vi red bort så idag blev det inte mycket till riktig ridning.... 

Känner att jag måste försöka få till några riktiga ridpass där vi kan ligga och rulla på i galopp utan avbrott. Måste även åka till ridbana snart. Hon är ju en jättemysig häst som är trevlig att rida men jag vill ju få till allt så att det blir så bra som möjligt, och det helst igår! Haha, jag är så otålig! Vill ju se vad hon kan bli för en häst! =)

Har fått förfrågan om jag inte kan visa en bild på underverket också. =) Så fort jag har en bild att tillgå så kommer jag att visa den här! Om jag ska beskriva henne så är hon ganska liten, brun med bläs och pigg o glad! Kanske att hon hetsar upp sig lite väl ibland men överlag väldigt positiv! =)


Wasastugan...

Idag blev det en riktigt sovmorgon, så himla skönt! Var ut på Wasastugan (!) igår. Det var verkligen jättelängesen som jag var där och det kommer troligtvis dröja lika länge innan jag hamnar där igen. =)

Anledningen till att det blev just Wasastugan igår var att vi var ett helt gäng som var där och käkade. Planen var att gå vidare till tältet efter maten. Tyvärr så kom värsta regnovädret lagom tills att vi skulle dra vidare så det bara blev så att vi stannade kvar! Hehe, kändes som gamla goda tiden =). Skillnaden var väl att vi kanske blivit några år äldre *host* och att det var ganska lite folk där igår. På "våran" tid så var det minsann världens inneställe! ; )

Nu ska jag snart ut i regnet och rida "min" underbara häst. Och i kväll är vi bortbjudna så det ska bli trevligt.
 

Ni får ha en bra dag allihopa ute i regnet!


Pumpbolaget...

Utgången igår var ok. Pumpbolaget var bra och jag träffade iaf några som jag kände. Försökte även röja lite när Pumpbolaget spelade bästa låten för kvällen - Foo Fighters Pretender. Men överlag så blev det en ganska lugn kväll.

I dag började dagen väldigt bra. Hade en klipp och färg-tid hos Maria och det kändes jättebra att få i lite ny färg och att bli lite "trimmad" i håret. Sen har jag och Kristofer mest strosat omkring samt lunchat lite.

Nu ska vi tydligen ut och fiska så det är väl bäst att jag snabbar mig på lite.

En bild från gårdagen: