Gott Nytt År!

Idag kommer jag nog inte ha tid att blogga något mer. Nu åker jag till stallet och sen blir det några ärenden. Sen ska man väl försöka göra sig lite nyårsfin. Sist men inte minst så blir det nyårsfirande tillsammans med vänner, finns det något bättre sätt att fira på??

Gott nytt år på er alla!!


Drömdansaren...

Drömdansaren kan ni nu läsa en liten resumé om mitt hästår.




Snart var det nyår... igen...

Nu har jag en jobbdag kvar den här veckan, sen måste jag börja fokusera på uppsatsen. Men nu har jag bestämt att jag ska fira nyår i lugn och ro först så får jag lägga i femmans växel vad gäller uppsatsen efter nyår... Dock så börjar jag få lite panik över den men jag hoppas att allt flyter på när jag väl sätter mig ner och arbetar med den...

Det gick iaf bra att jobba idag, dock så var det väldigt lugnt på eftermiddagen så det blev lite segt. Efter jobbet åkte vi och handlade käk tills i morgon. Mmmm, klassiska enkla rätter blir det men ack så gott! Nyår kommer alltså att firas här hemma med middag tillsammans med några vänner. 

Nu ska jag mysa ner mig i nya soffan. Ska kika igenom Halénskatalogen som hade ramlat ner i postlådan idag. 

Tänk, snart är det 2009. Shit vad åren börjar gå fort!! De bara springer iväg! Året kommer i alla fall att börja med en hel del roliga händelser så som bröllop, Parisresa och så ska ju en av mina bästa vänner få barn vilket jag tycker är fantastiskt! 

Nya soffan samt lite annat...

Igår hade jag bestämt att den här dagen skulle bli mer händelserik än gårdagen (alltså, läs idag som måndag, vet att klockan slagit över 12 och att det numera är tisdag). Det blev den!

En hel del tid har gått till att kånka soffor till höger och vänster. Såhär blev det med den nya soffan:



 


Jag är så nöjd! Vi hade inte tagit några mått innan vi beställde soffan så jag kan erkänna att jag var lite nervös om den skulle få plats. Men det gjorde den!

Någon som vill köpa soffan som blev över? En Ektorp IKEA-soffa... Två klädslar medföljer. Beige och röd.



Sen har jag även hunnit med en vända till stallet, lite inhandling av frukost samt dricka till nyår. Och så har vi blivit bjudna på thaimat här hemma av våra inneboende. 

Det som jag inte hunnit med är: inhandling av nyårsmaten, hämtning av bilderna, plugga och säkert något mer som jag borde ha gjort. Men hellre fullt upp än inget att göra... =) 

Nu måste jag krypa ner och sova lite... Ska faktiskt upp och jobba i morgon...

En pessimist i sitt livs form...

Oftast försöker jag intala mig själv att jag är en optimist och ser glaset som halvfullt istället för halvtomt... Jag försöker vara en optimist.  Men helt allvarligt så är jag nog en pessimist innerst inne...

Efter den bekännelsen så kan jag berätta att nu blir det film. The Alphabet Killer. Hoppas att den är bra...


SeGdAg...

Bara för att jag har en segdag så är det total avsaknad av uppdateringar på bloggfronten (på de bloggar som jag läser), telefonen är helt tyst (jag får inte ens svar på de mess som jag skickar, trots att jag fått leveransrapport) och det är allmänt segt och dött överallt...

Trots detta så har jag inte pluggat idag, jag har faktiskt inte gjort så mycket vettigt överhuvudtaget. En sväng på Dollarstore och en sväng i Färnäs har hänt, annars nada! Tänkte att jag skulle fortsätta dagen i samma anda, nu blir det sofffan, tv och godis, godis, godis!

Men i morgon har jag fått för mig att det ska hända grejer! Planerna för morgondagen är: hämta soffan, plugga, handla mat inför nyår (vet dock inte än vilka som kommer eller vad som ska inhandlas men det går ju att ta reda på - förhoppningsvis), stallet, hämta bilder från fototräffen och säkert något mer...

Hoppas att ni har haft en mer händelserik dag än vad jag har haft! Ni är mer än välkomna att länka till era bloggar så att jag får någonting att läsa! ; )


(Tänk vad många såna här segdagar som jag kommer att få nu när jag inte har någon häst att rida... Jag har lagt ca. 3-5 timmar i stallet om dagen tidigare, nu kanske det tar 1 timme max... Hjälp!)

Härligt vinterväder!

Det blev aldrig någon utgång för mig igår, hittade ingen som ville gå ut med mig... Lite tråkigt då jag verkligen var på partyhumör... Men, men, så kan det vara...

Istället så mår jag bra idag vilket iofs är skönt! Har än så länge hunnit ätit en rejäl frukost. Vi har några inneboende för tillfället så vi käkade frukost tillsammans med dem och sen tog vi en promenad i det underbara vintervädret. Solen skiner och det är ett par minus och en hel del snö. Supermysigt!

Nu har de åkt iväg och Kristofer ska kolla på fotboll = jag har ingenting att göra... Är dessutom hästledig idag. Borde kanske sätta mig och plugga lite men det lockar inte kan jag erkänna.

Får väl se vad jag hittar på....

Utgång någon?

Jag vill gå ut. Det vill ingen annan, vad jag vet än så länge... Vet inte ens varför jag vill gå ut, fick bara för mig att jag skulle det... Vi får se hur den här kvällen slutar... =)

Julhelgen är snart förbi...

Jaha, då har ännu en julafton passerat. Som vanligt så åts det massor med julmat, tomten kom i år igen och barnen var glada! Fick flera bra klappar av tomten, bl a pengar, Diorsmink, mysig morgonrock, presentkort, tidningsprenumeration, knivslip, mjölkskummare mm.

Jag och Kristofer beslutade att vi inte skulle köpa julklappar till varandra i år vilket var bra. Vi ska ju snart åka till Paris och så har vi en ny soffa som står och väntar på oss så det fick bli våra klappar till varandra.

Här kommer ett urval av bilder från julafton. De två första är från julfrukosten med Kristofers (och min, räknar dem som min) släkt. De övriga är från Falun.

 

 

 

 


Australia
I går, på juldagen så gick vi på bio istället för att gå ut. Först bjöd vi hem några vänner på glögg och sen gick vi och såg på filmen Australia. Jag tyckte att den var riktigt bra. Tror att de andra tyckte likadant.


I dag, eller rättare sagt i kväll, så blir det middag ute med Ki. Om det är öppet någonstans vill säga men det borde det väl vara. Har blivit utslängd då det tydligen är grabbkväll här där jag bor...

God Jul!

Nu har jag haft några roliga jobbdagar men det ska bli jätteskönt att vara lite ledig och fira jul med familj och vänner.

I morgon blir det julfrukost i Färnäs och sen bär det av till Falun för att fira jul hos min syster, hennes sambo och deras barn. Allra först på dagen ska jag dock såklart åka till stallet för att pyssla med hästarna.

Juldagen ska också bli rolig. Parken bojkottade vi, istället blir det bio och glöggmys med vänner.

GOD JUL på er!


Jag vann inte...

Efter jobbet idag stannande jag kvar och kollade på dragningen av vinsterna på Köpmannaföreningens "lotteri". Man har fått lotter när man har handlat på olika butiker och vinsten delas endast ut om man finns på plats vid dragningen. Jag kände mig säker på vinst i år men inte vann jag någonting heller...

Nu har vi precis kommit hem efter en promenad. Mysigt att ut och gå nu när vi har fått lite mer snö igen! Och mer mys blir det nu då vi ska krypa ner i soffan och kolla på Arn, nr 2.

2 dagar kvar, sen är det julafton! =)


Vilken härlig morgon!

Har haft en riktig mysmorgon! Först var jag i stallet och släppte ut hästarna och fixade klart allting. Morgonpassen är mina favoritpass förutom att man måste gå upp så tidigt. Men när jag väl är på plats så är de bäst! När jag kom hem hade Kristofer dukat upp julfrukost med julskinka, must, tunnbröd mm samt tänt ljus. Supermysigt!

Hade även en riktig myskväll igår då vi var i Färnäs och käkade middag och spelade spel. Jättegott och trevligt!

Nu ska jag fixa i ordning mig lite, sen blir det jobb. Det var riktigt roligt att jobba igår och det blir det säkert idag också! Jag tycker om att jobba, nästan alltid...


Ha en bra dag!


Och stort GRATTIS till Lars Kristers som vann dansbandskampen! Kul!


Yeeees!

Tjohooo! Jippi! Yes! Tjaloooooo!

Jag är så glad! Mina ögon har krånglat under en tid vilket inneburit att jag inte kunnat ha linser. Vilket i sin tur betytt att jag fått lov att ha glasögon. Vilket jag hatar... Men nu har jag precis varit hos optikern och hon hittade inga fel med mina ögon! Det var bara att sätta i linserna igen! Jag är sååååå glaaaad!

Så här ledsen var jag innan:



Och så här glad är jag nu:


Det går framåt...

Idag har det faktiskt gått lite bättre att plugga. Jag är klar med inledningen till uppsatsen och så har jag börjat med själva analysen. Upplägget är även helt klart (om nu inte min handledare vill ändra på något). Så nu gäller det "bara" att få ner allt på papper (eller ok då, på datorn). Ska nog sitta någon timme till i kväll och sen blir det ett par timmar i morgon fm. Sen kommer det att bli pluggstopp ett tag. Jobbar några dagar nu innan jul och på självast julafton och juldagen tänker jag INTE plugga. Sen får jag väl fortsätta att skriva ner lite i mellandagarna.

Lite jobbigt att ha plugg hängande över sig när man borde vara helt ledig men det har ju varit lika varje år sen jag började plugga så jag börjar vänja mig.

Det ska i alla fall bli mysigt med julafton. Jag och älsklingen (ja, han är fortfarande min älskling trots den avslöjande bilden i förra inlägget, hehe) ska fira ihop i år vilket vi inte brukar göra så det ska bli jättemysigt! Hoppas bara att det kommer lite snö igen och fryser på lite. Inte så mycket till julstämning just nu när det är töväder... 

Han har träffat en annan...



Hon heter Telma...

Det går seeegt...

Det går verkligen inte bra för mig att plugga för tillfället. Problemet är att jag inte sätter mig ner och gör det jag ska utan istället far runt och fixar med en massa annat. Egentligen så känns uppsatsen ganska bra, jag har en ganska tydlig bild hur den ska se ut, jag har dessutom börjat på den så jag är "igång" och bara jag väl sätter mig och skriver så tror jag att jag kommer få ner en hel del. Men jag drar mig för det. Suck...

Nu ska jag hoppa i duschen... *fryser*

Titanic...

När Titanic gick på bio så var jag och såg den två gånger. Första gången så var jag helt knäckt efteråt. Tårarna fortsatte att spruta under hela vägen hem från bion. Nu kommer jag inte ihåg vilket år Tittanic kom men jag tror att jag gick på gymnasiet, eller om det var högstadiet.

Sedan dess så har jag sett filmen ett flertal gånger på dvd. Det sjuka är att jag fortfarande tycker att det är en underbar film. Den blir så sorglig när man tänker på att fartyget faktiskt har sjunkit i verkligeheten och att massor med människor miste livet.

En sak som verkligen förstärker intrycket är musiken i filmen. James Horner har verkligen gjort ett superjobb! Efter att jag sett filmen första gången så köpte jag soundtracket och jag blev tårögd när jag lyssnade på musiken... =)

Nu vet jag att många tycker att det är en skitfilm. Men jag tycker att den är underbar!


Gårdagen samt dagens planer...

Igår skrev jag att jag nu skulle lägga in pluggturbon... Kan väl erkänna att det gick lite sådär med den saken. Visst, jag började faktiskt att plugga igår och det gick ganska bra. Men så fick jag lov att göra ett uppehåll för lunch med några vänner. Det var bara det att vi blev kvar väääldigt länge på Claras där vi käkade. Till slut kände vi att vi fick lov att gå när alla andra gäster hade dragit och alla borden var fixade utom vårat... =)

När jag ändå var nere på stan så passade jag även på att köpa en av de sista julklapparna. Vilket tog ett tag eftersom jag hade lite svårt att bestämma mig. Medan jag funderade så gick vi in på Underverket och där blev vi kvar ett tag. Shit, vad mycket fint de hade! Hade lätt fått med mig en hel del grejer därifrån om min plånbok hade tillåtit det...

Sen blev det såklart en vända till stallet. Kändes lite konstigt att bara ha en häst att ta hand om. Jag kan säga att jag kommer spara enormt med tid nu när jag bara har en, som jag dessutom inte kan rida på än!


Idag vet jag inte heller riktigt hur jag ska hinna få in pluggturbon... Just nu sitter jag ju här och har inte käkat frukost än. Lite senare ska jag till frisören och bli fin i håret. Innan dess måste jag även ha hunnit käka lite lunch, annars kommer min mage att kurra aningens för högt när jag sitter där med färg i håret. Har inte bestämt mig hur jag ska se ut... Det lär väl bli det vanliga. Är lite sugen på rött men jag vet inte riktigt om jag är redo än. =) Vi får se vad min duktiga frisör säger...

Nej, kanske är dags att sätta lite fart då så kanske jag i alla fall får i ettans växel vad gäller uppsatsen...

Maja...

Mitt bankkort har slutat att fungera. Eller rättare sagt, magnetremsan har gett upp... Lite tråkigt eftersom jag har ett relativt nytt kort men det är inget att göra åt... Så nu har jag beställt ett nytt och självklart så har jag beställt ett med ett fotografi på. Sist hade jag Zlatan (våran katt, inte fotbollsspelaren) men den här gången valde jag en bild på Maja, Zlatans mamma. Hon finns tyvärr inte hos oss längre då hon blev ihjälkörd. Men jag tänkte att det kan vara fint att få se henne varje gång som jag tar upp  mitt bankkort (vilket är ganska ofta!).

Den här bilden valde jag:


Underbar helg!

Vilken härlig helg jag har haft! Vilken skillnad det blev av att åka ner på torsdagen, känns som att jag varit borta jättelänge pga det. Annars tycker jag att helgen bara brukar rusa förbi men inte den här gången.

Vi har ätit massor med god mat. Dels så är Linda (Kristofers syster som vi har bott hos) jätteduktig att laga mat, dels så har vi käkat gott på stan. Mitt favvoställe i Sthlm dit jag går varje gång jag är där är April (ligger i Gallerian). De har världens godaste ceasarsallad men även en massa annat gott. Den här gången blev det till och med två besök där. =)

Har hunnit träffa Pernilla och M, jättetrevligt! Har även handlat julklappar och bara myst runt!

Sen så blev Regina hämtad i lördags när jag var i Sthlm så jag fick aldrig säga hej då riktigt. Så vi bestämde oss för att hälsa på henne på söndagen eftersom hon nu står i Sthlmstrakten. Ni kan läsa mer om besöket
här.

Jag är så nöjd med helgen! 

Nu ska jag försöka lägga i en pluggturbo den här veckan så att jag fått lite gjort innan jul. Jobbar ju from lördag fram till julafton så då hinner jag inget plugg alls. Och sen vill man ju iaf ha några dagar ledigt i mellandagarna...

Så nu blir det frukost och sen plugg!

Sthlm nästa!

Örebro ena helgen, Sthlm nästa... I love it! Jag tycker att det är underbart att sitta hemma i soffan och se på film, dricka ett glas vin och käka något gott. Men jag trivs även som fisken i vattnet när det händer saker, när jag få se något annat än hemmets väggar och Moras begränsade yta. När man åker bort försvinner även alla måsten. Man slipper städa, laga mat (ok då, jag lagar inte mat så ofta men ändå...), fixa i stallet (stallet trivs jag i och hade nog inte klarat mig utan men ibland är det skönt med en paus) osv osv. .

Nu har jag iofs ett måste... Handla julklappar. Det vore så skönt att bli klar med det. Nu har jag redan det mesta uttänkt och vissa klappar är redan inhandlade och klara. Men att få allting klart vore skönt. Och så har jag ett till måste: Jag ska njuta och ha det bra!

I morgon sticker vi!


En massa babbel...

Igår hade jag fler besökare på bloggen än jag brukar och ändå så har jag inte uppdaterat på ett tag. Fattar inte riktigt hur ni som läser hittar hit. Men kul att ni gör det! Ni som har haft blogg ett tag: Kommer ni ihåg att förut så fanns en räknare där man kunde se totalt hur många unika besökare som hade varit in på bloggen. Synd att de tog bort den...

Haha, kan inte låta bli att tänka på hur folk som inte känner en men som läser bloggen uppfattar en. Hoppas att de/ni inte får en alltför förvrängd bild om vem jag är. Det är lite svårt att få distans till det som man själv skriver och därför är det lite svårt att veta vilken bild som man sänder ut. I alla fall så tycker jag så.

Bla bla bla, nu ska jag sluta svamla och istället göra någon nytta. Har en uppsats att börja på. Ser fraktiskt lite fram emot den, tycker själv att jag har valt ett väldigt intressant ämne. Men först ska jag nog fixa till lite här hemma, börjar likna ett bombnedslag. (haha, kom precis på att jag skriver ganska mycket om städning! ni tror säkert att jag har värsta städmanin!)

Stallet är jag klar med för dagen och nu börjar det hända grejer så snart har jag nog endast en liten häst kvar att ta hand om...

Har varit så otroligt sliten de senaste dagarna, har varit sjuk. Är väl inte helt bra än men jag tror iaf att jag är på bättringsvägen. Börjar faktiskt bli trött på att vara sjuk nu. Tycker att det räcker nu...

Jaja, nu ska jag sluta skriva så jag inte tröttar ut er totalt! =)

Möhippa!

I helgen har jag varit i Örebro för att vara med på Emmas möhippa! Har haft riktigt roligt!! Tyvärr så glömde jag kameran men det fanns andra som hade så jag kanske snor någon bild av dem lite senare.

Nu är jag sååå trött! Tack alla girls som var med för en superhelg (om ni läser det här)!

Den blir vit!

Ni vet att jag i ett annat inlägg skrev att min amaryllis skulle bli röd. Jag hade fel... Den blir vit! Men det är fint det med!



Nu har jag iaf duschat så nu luktar jag rosor igen, haha! Nu var det bara resten kvar. Har en del kvar att göra idag. Först käka. Sen till St Mikaelsskolan och läsa lite i en bok, sen en massa småärenden. Sen skriva ett PM. Så bäst att sätta fart! Det blir i alla fall en lugn kväll är det tänkt med tacos och Idol tillsammans med älsklingen!

Konsekvensanalytiker...

Visst finns det ett yrke som heter så?? Jag tror att jag hade passat som en konsekvensanalytiker. Jag tänker alltid (nästan) på nästa steg som kommer. Om jag gör såhär nu, vad kommer att hända i morgon, i framtiden? Jag tror att det är en ganska bra egenskap. Men kanske att man blir lite tråkigare då man inte blir lika impulsiv. Dock så finns det vissa tillfällen då jag inte tänker på konsekvenserna. Men de är ganska få...

Bla, bla, bla... Nu ska jag hoppa i duschen. Luktar gammal loppa... Eller nåt... =) 

Gårdagens lyxmiddag...

Det blev verkligen en lyxmiddag igår! Maten var verkligen supergod! Fick även med vitlöksbröd och aioli vilket inte var helt fel... Vi kom dock på att sådan fin/god mat borde avnjutas tillsammans med ett glas vin. Tyvärr så hade vi inget rött vin hemma, endast en flaska vitt. Den flaskan har vi dock sparat på då det är en riktig dyring... Men eftersom vi var vinsugna så resonerade vi så att vi kan ju inte spara den dyra flaskan i all evighet. Så vi öppnade den. Hur vinet smakade?? Helt underbart gott! Tyvärr så tror jag inte att det finns att köpa på Systemet. Och även om det gjorde det hade vi inte haft råd att köpa hem det igen. (Det kan tilläggas att flaskan som vi öppnade igår var en gåva). Hur som helst så var det iaf väldigt trevligt att unna sig lite gott sådär mitt i veckan.

   


Jag blev så mätt igår att jag inte riktigt orkade äta upp allt. Så nu ska jag hugga in på min matlåda med fläskfilé, grönsaker och aioli. Inte varje dag man har sådant gott i matlådan!

Reklampaus i Grey´s...

Just nu är det reklampaus i Grey´s Anatomy. I dagens avsnitt så är ju Denny  med lite och jag bara måste säga att det avsnittet när han dog är verkligen det absolut bästa enligt mig. Ok då, jättehemskt att han dog, det hade såklart varit bättre om han överlevt. Men det avsnittet av serien var verkligen superbra! Tårarna sprutade samtidigt som man var så glad att Meredith och Dr Dreamy hade fått ihop det på festen...

Är det några Grey´s-fan som läser min blogg? Vilket avsnitt tycker ni varit det bästa???

 

Lyxonsdag...

Snart kommer Kristofer hem med käk. Han är just nu på Vi på hörnet. Han har beställt Oxfilé black&white. Mmm, ska bli gott! Lyxigt värre...




(Vill ni läsa en liten lista som har med hästar och vinter att göra? Kika in här.)


Sen sist...

Bloggen verkar inte fungera som den ska men jag gör ett försök till ett inlägg så får vi se vad som händer! Har läst att det är fler bloggar än min som har krånglat så förhoppningsvis har de på blogg.se jobbat för att fixa problemet...

De senaste dagarna så har det varit ganska fullt upp. Har pluggat lite, jobbat, varit i stallet. Ja, det vanliga helt enkelt. Och det är väl det som gäller även för resten av veckan. Fick reda på idag när jag var i Falun att vi tydligen skulle lämna in ett PM på tisdag. Ooops, det  hade jag missat! Och så har vi en tenta på måndag som jag måste plugga till så vi får se hur jag får ihop det.

Igår jobbade jag. Lite ovant att gå till jobbet på en tisdag, jobbar ju mest helger annars. Men det var roligt! Hade en del varor att packa upp så vi hade att göra hela dagen.. Haha, hände en lite kul grej. En kund kom fram till mig när jag höll på att pyssla ute i butiken och sa att hon tyckte att jag hade så himla snygg stil och att min tröja var så fin! Hon sa att min stil för dagen var en fullträff! Det var ju roligt att höra! =)

Nej, nu måste jag käka något, sen bär det av till stallet!

En arbetsdag väntar...

Idag är det jobb som gäller. Har redan varit i stallet och gjort klart allting där. Borde verkligen sätta fart ner i duschen NU så att jag slipper stressa innan jobbet. Det brukar iofs inte spela någon roll hur lång tid jag har på mig innan jobbet, jag lyckas alltid bli klar i sista minuten ändå...

Hopplös!

Julkök...

Här kommer lite bilder på hur det blev i köket efter julpysslet igår. När jag är färdig med vardagsrummet så kommer även bilder därifrån.