Söndag...

Idag har jag haft en riktigt trevlig dag! Den började med att jag och Elmer drog till stallet i morse. Vi fixade först med utsläpp, mockning osv och sen åkte vi till ridhus med kusarna. Regina var riktigt duktig, ridbar och trevlig. Hon har skött sig så bra sen jag bestämde mig för att sluta rida henne att jag nästan ångrar mig... Men bara nästan - tror jag... Haha, velig värre!

Efter stallet så fick vi besök hemma så det blev lite kaffe och fika. Sen begav vi oss ner på julskyltningen och hamnade på Kaffestugan för ännu en fika. Mmm, de hade gjort en tallrik med deras goda varma mackor samt sallad och dressing. Det var riktigt gott! Rekomenderas! Sen ramlade vi in på Kompis där jag såg ett par stövlar som var sååå snygga!! Kunde bara inte låta bli att köpa dem! Ajajaj... Som tur var så hade jag nått till bonusgränsen på mitt bonuskort så de blev lite billigare. De får bli en tidig julklapp till mig själv! (Visar bild på dem senare)

När vi kom hem så började jag plocka fram lite julsaker. Tyvärr hade mina två "ljusbollar" gett upp så nu måste jag hitta någon ny julbelysning till vardagsrumsfönstren... Det blir inte så mycket pynt i år, hade tänkt fokusera på att få lite julstämning i köket och vardagsrummet bara. Köket blev jag klar med i dag. Där blev det röd jul. Fick lite idéer där allt eftersom jag höll på (kan visa bilder på hur det blev senare). Och i vardagsrummet blir det vit, "isig" jul.

Nu har jag lovat en massa bilder, de kommer nog inom de närmaste dagarna! =) Hoppas att ni också har haft en trevlig helg!


Resa bokad!

Nu är resan till Paris bokad! Vad härligt att ha något att se fram emot! Vi åker i januari men först är det ju jul och nyår så det känns som att tiden kommer att gå fort! Underbart!


Lite resultat...

Min hemarfixardag har gått ganska bra! Har inte gjort riktigt allt som jag skulle men ändå en hel del!  Bland annat så var jag och handlade på Ica nere på stan idag. Det var helt sjukt hur mycket folk det var! Helt smockfullt, gick knappt att röra sig. Fick stå i kö bara för att ta sig fram i affären. Har även bakat en chokladkaka. Den är helt otroligt god! Jag hade kunnat ge er receptet men då hade jag varit tvungen att döda er ; ) haha...

Köpte en amaryllis nere på Ica. Vilka prisskillnader det verkar vara på dessa blommor! Den jag köpte kostade 39 kr men på andra ställen har jag sett sådana för 139 kr...



Den kommer att bli röd...


Den ser inte mycket ut för världen men mums säger jag!


Hemmafixardag...

Den här veckan har det kännts som att jag har varit överallt men inte hunnit med någonting... Tror att det känns så för att jag inte varit hemma så mycket. Brukar ju sitta hemma hela dagarna och hinna med plugg och pyssel hemma. Men egentligen så har jag hunnit med en hel del annat. Det har varit mycket hästar, är lite på gång kring dem just för tillfället. Sen har det varit lite annat blandat som jag pysslat med på dagarna, seminarium i Falun, hälsat på syrran mm. Men idag ska jag försöka att hinna med att fixa lite hemma, plugga, storhandla, tvätta mm. Det är så skönt när sånt är klart innan helgen så att man bara får njuta då... En lugn helg med god mat är planerad och det ska bli så skönt!!

Nej, dags att sätta fart!

Utmaning!

Har blivit utmanad av Pernilla, Elmer och Eliana så det är väl bäst att jag gör den då... =)


3 saker jag skäms över:

1. Att jag är så flummig...
2. Att jag kan bli störd när jag är full...
3. Mitt chipsberoende... =)


3 saker jag är stolt över:

1. Att jag pluggar till lärare.
2. Att jag är ganska haj på dressyr.
3. Att jag får tiden att räcka till både plugg, hästar, jobb, hem mm mm.


3 saker jag vill göra 2009:

1. Resa!
2. Inreda mitt och Kristofers alldeles egna hus (som vi inte har köpt än...)
3. Umgås med min familj och mina vänner!


3 händelser 2008 jag aldrig kommer att glömma:

1. Resan som vi gjorde i våras till Milano.
2. Att jag slutade rida Mirre. Snyft!
3. Min tid med Regina.


3 saker jag inte kan klara vardagen utan:

1. Kristofer. <3
2.
3.

3 personer jag avundas:

1. De som alltid lyckas hålla humöret uppe oavsett vad som händer.
2. De som har ett fast jobb med skaplig lön som de trivs med.
3. De som får rida på kanonhästar varje dag.

3 personer som jag utmanar:
1. Vicky
2. Therese
3.  Tin


Äntligen...

...så känner jag att jag sakta men säkert börjar komma tillbaka till verkligheten igen efter de senaste veckorna då jag varit sjuk.

Igår var det jättetrevligt hos Vicky men sen var väl BP kanske ingen höjdare. En hel del roliga planer smiddes under kvällen, haha hoppas att de blir verklighet någon gång!

Idag har jag varit lite småbakis, fattar inte varför jag ska beställa en massa drinkar ute när jag egentligen inte behöver några men, men. Man lär sig tydligen aldrig... Men jag har haft en bra dag ändå. Vi blev bjudna på käk i Färnäs och sen blev det en sväng på julskyltningen i Noret. Blev faktiskt lite shopping också... Kanske visar er i morgon. =)

Nu måste jag dra iväg till stallet. Regina har vilat ett tag nu men i morgon ska jag åter upp på hästryggen. Dock så får vi se hur länge till som det blir att jag rider henne. Ni kan läsa mer
här.

Visar en liten bild från fototräffen. Tagen på Bäcka Herrgård. Det är Sofia, Maria och jag på bilden.


Foto: Björn Carlsson

Partyhumör!

Idag blir det party! Fan vad skönt att äntligen lämna sjukstugan för att få umgås lite och ha det trevligt.

Än så länge har jag fått träffa lite trevliga människor på jobbet iaf! Och här hemma är det just nu förfest då Kristofer ska på personalfest...

Nu ska jag piffa lite och sen drar jag iväg på fest!






Myspys på trappen...

Häromdagen fick jag för mig att om jag inte går ut i skogen NU så kommer alla enbuskar vara översnöade när jag väl bestämt mig för att hämta hem lite ris. Så jag begav mig iväg för att plocka lite...

Resultatet blev såhär:

   
(Klicka för större)


1. Ljungen står kvar sen tidigare. I amplarna bakom blev det enris.
2. Den gamla ljungen hade frusit fast så jag blandade bara upp den med lite lingonris och lite frusna rönnbär.
3. Även hinken med enris fick sig en uppiffning.

Sist men inte minst så fyllde jag blomlådorna med enris samt satte i en ljusslinga för att lysa upp i vintermörkret:



Sen så är jag även en riktig skrotsamlare. När mina kompisar rensar ur sina hem för att köra grejer till tippen så ringer de alltid mig först ifall att jag vill ha deras gamla grejor. Ett fynd som jag är särskilt glad över är dessa små sparkar att ha marschaller på:


Idolanalys...

Eftersom jag är en riktig Idolnörd så måste jag bara lämna mina synpunkter på kvällens deltagare...

Robin B: Han fick min röst ikväll bara för att jag tror att han behöver den då han har varit på väg ur tävlingen under flera fredagar. Jag tycker att han har blivit bättre och bättre varje fredag. Det känns dock självklart att han kommer att släppa en platta oavsett hur långt han går i Idol då han har en väldigt speciell röst. Även om den blir lite sur ibland. Ikväll var båda hans framträdanden bra.

Alice: Jag brukar verkligen gilla Alice men de senaste fredagarna tycker jag inte riktigt att hon varit så bra som hon kan vara. Sången som brukar kännas felfri har varit lite skakig. Men en supergo tjej som jag hoppas få stanna en vecka till.

Kevin: Han är verkligen helt otrolig! Inte nog med att han sjunger fantastiskt. Han har en helt underbar scenpersonlighet men även hans person utanför scenen är helt underbar! Sa jag helt underbar?

Anna: En personlig favorit på grund av hennes helt otroliga röst. Har varit såld sen jag såg hennes version av "Have a heart". Ibland kan jag dock hålla med om kritiken att hon blir aningens tråkig på scenen. Men vad gör det när hon sjunger så fantastiskt!

Johan: Allvarligt, när ska han lämna Idol? Ikväll hoppas jag... Ok då, han ska ha plus att han verkligen har hittat sin egna stil och står fast vid den. Men han känns mer som stjärnan i en skolshow än stjärnan i Idol. Som sagt, hoppas att han får lämna ikväll, inte minst för att man då blir av med alla skrikande fjortisar i studion.





Bäst ikväll: Kevins "In the shadows" samt Annas "Somwere over the rainbow". 

Sjukdomsbloggen...

Tror att jag ska döpa om min blogg till sjukdomsbloggen, vad tycker ni om det förslaget??? Känns som att det är det enda jag skriver om! Eftersom jag antar att det inte är så roligt att läsa om hur jag beklagar mig så lovar jag att det här blir det sista inlägget i den kategorin.

Idag fick jag lov att ställa in ännu ett seminarium. Hade verkligen behövt vara i skolan idag för vi hade även intro inför B-uppsatsen men jag hoppas nu att det går att få den informationen på något annat sätt. Tror att det här är enda gången sen jag började plugga som jag har missat två seminarier på en kurs...

Mitt sjukdomstillstånd just nu: Snorig, rethosta, ont i halsen, ögoninflammation, lätt lock för öronen, ont i huvudet och allmänt hängig.

Ringde till vårdcentralen nyss men tydligen så fanns det ingenting att göra. Jag har råkat ut för ett elakt virus och mot elaka virus finns ingen hjälp... Så det är väl bara att vänta ett tag till tills mitt elaka virus börjar vantrivas och flyttar ut.

Mitt beslut...

Ni som är nyfikna på vad det är för något beslut som jag tagit (som jag skrev om i förra inlägget) kan läsa mer här.


Klagomuren...

Jag blir galen! Det känns som att jag lever i en j-vla kupa... Skallen känns som bly och rätt som det är så slår det lock för öronen - helt... Gud vad jag klagar hela tiden men så är det. Nu är jag trött på att vara sjuk och det drygaste är att jag fortfarande inte känner mig ett dugg bättre. Jag bara byter till olika stadier av den här jäkla förskylningen. Jag vill bli frisk, NU! Har en massa att läsa inför seminariet i morgon men jag har noll lust och ork till det. Jag känner mig helt off på den här kursen. Fattar knappt vad vi håller på med...

Har dessutom tagit ett beslut, som ni kommer att få reda på så småningom. Det känns också lite tråkigt....

Om jag nu ska skriva någonting positivt också så kan jag ju säga att jag iaf hade en skön dag igår. Vi blev kvar i Färnäs nästan hela dagen, blev bjudna på både fika och mat hos Kristofers morbrors familj. Tycker om hela hans släkt så mycket! De är så mysiga hela bunten! Sen skulle vi ju ut och plocka enris men det blev mörkt så fort så hann bara få med oss ett par kassar. Får nog lov att bege mig ut i skogen igen någon dag.

Det blev även en film igår. Burn after reading med bl a Brad Pitt och George Clooney. Helt störd film men ändå ganska underhållande.

Söndag och forfarande sjuk...

Det här var en jädra seg förskylning! Har fortfarande ont i halsen, är snuvig och det slår lock för öronen lite titt som tätt... Igår började jag dock må lite bättre och då var det full fart igen. Till stallet på morgonen, sen åka och jobba och på kvällen 40-års kalas. Hela dagen gick bra men jag kan erkänna att jag inte var så jättepigg när jag åkte hem från festen. Dock så tog jag det väldigt lugnt och åkte hem ganska tidigt.

Idag känner jag mig lite sämre än vad jag gjorde ogår, kanske satte igång lite för tidigt? Hur som helst så är jag på benen så nu snart ska vi åka till Färnäs en sväng och sen ska vi ut i skogen och plocka lite ris till mina blomlådor, visar kanske hur det blev lite senare... Sen blir det ganska lugnt, måste till stallet i vanlig ordning men idag tänkte jag tvinga med mig Kristofer, han vet inte om det än bara...

Nu sitter han i bilen och tutar, bäst att sätta fart!


Fredag kväll, en sån härlig kväll...

Visst är fredag kväll är den bästa kvällen på hela veckan?! Det tycker jag iaf... Lördag kväll är inte så tokig den heller men på fredag kväll så har man verkligen hela helgen framför sig!

Min kväll kommer att bestå av Idol, varm choklad med grädde och tunnbrödsmackor! Och förodligen lite chips också (är chipsoman). 

Ni får ha en trevlig helg!


Omtanke...

Igår var två personer lite extra snälla mot mig. Eliana var så gullig att hon kom hem till mig med SATC-filmen och lite te, min älskling kom hem med smör, citron och lite annat gott. Så jag fick min efterlängtade stund under filten i soffan!

Jag blir så otroligt glad över sådana saker! Så ett STORT TACK till er båda!

Och såklart, tack till er som önskat att jag ska krya på mig!

Puss o kram

Ingen SATC-box... =(

Det är sådana här dagar som man skulle haft SATC-boxen. Och filmen... Mmm, skulle vilja krypa ner under filt i soffan för att se serien. Jag skulle även velat haft en kopp med honungs/citron-te, något gott att äta på och en tidning att läsa (för någon paus från tvn borde jag ju ha).

Men jag har ingen SATC-box, inte heller någon citron, jag har inte ens smör ifall att jag skulle vilja ha några mackor och inte heller någon tidning. =(  Betyder det att jag borde gå och handla? Ja, förmodligen... Får väl se om jag orkar det om ett tag. Just för tillfället så finns inte krafterna där...

Stackars, stackars mig... =(


Sjukling...

Jag är en sån där som alltid försöker att hålla i gång oavsett vad som kommer i vägen. Som igår till exempel. Då vaknade jag med feber och halsont men ändå kunde jag inte låta bli att gå på föreläsningen (se nedanstående inlägg). Och tur var väl det för den var riktigt bra. Jag blev inspirerad och jag kände att jag fick flera tips som jag kommer att få användning av när jag själv står där i klassrummet som lärare. 

Efter PO-dagen som höll på hela dagen så hade jag även lite annat att göra. Åkte till stallet och tog hand om hästarna och sen när jag kom hem såg jag en föreläsning på nätet. Men när jag precis sett klart på föreläsningen tog det stopp. Jag fick världens frossa, skakade i hela kroppen och hackade tänder. Så då var det bara att bädda ner sig.

Så idag kommer jag faktiskt att försöka ta det lite lugnare. Har meddelat min lärare att jag inte kommer på seminariet i Falun idag. Jag hatar att ställa in saker men så fick det bli. Det enda som jag ska göra är att jag nu ska pallra mig iväg till stallet för att släppa ut hästarna, mocka och tömköra Regina. Sen blir det sängen igen!


Föreläsning med Klass 9A:s lärare...

I morgon har vi som är lärarstuderande i Mora PO-dag (partnerområdesdag). Då ska vi till Moraparken och lyssna på Gunilla Hammar-Säfström. Hon är en av lärarna som var med i tv-programmet Klass 9A. Jag missade programmet när det gick på ordinarie sändningstid, men under en hel dag så visades alla avsnitten i repis och då kunde jag inte slita mig från tvn. Jag tror att det kommer att bli en givande dag!


Off...

Just nu så står min av- och påknapp på off. Vet inte riktigt varför. Eller jo, det vet jag nog visst det... Men ibland så känns det så skönt att bara låta den stå på off. För man har ju lärt sig vid det här laget att även om man är off ibland så kommer den där dagen när man står på on fortare än man tror! Så det är det som jag går och väntar på nu... Min on-dag...

Did I make sense???


-I surrender!!

Ny soffa!

Nu har vi varit på EM och beställt soffan! Det blev även en fotpall. Dock så var det lång leveranstid så den kommer inte förrän i januari men det gör ingenting, vi har ingen brådska. =)

ZORRENTO

Den var verkligen supersnygg i vitt men det är ju tyvärr ganska opraktiskt... Så det blev en svart/grå istället. Men den blir nog snygg i den färgen också!

Vad händer idag då?

Tro vad man ska göra idag då?? Klockan är strax över 10 och jag är redan klar i stallet. Detta på grund av att min kära pojkvän tvingade upp mig för att få skjuts till jobbet. Nej då, han tvingade mig inte, jag erbjöd mig faktiskt att köra honom men ändå...

- Plugg står ju nästan alltid på dagordningen så det hade jag ju kunnat spendera en del av min tid idag på. Dock så har jag inget plugg som det är panik med men det hade ju varit bra att börja i tid någongång också...

- Städa är ju också någonting som alltid behövs göras. När man har städat och det är fint och rent överallt så är det ändå bara att börja om från början efter några dagar. Men det är faktiskt inte så jättemycket städning som behövs här hemma för tillfället men lite pyssel finns det ju alltid!

- Tvätta är bland det tråkigaste jag vet men även det är ju ett nödvändigt ont. För vem vill gå runt i skitiga kläder som luktar urk? Så det är ett projekt som jag faktiskt måste ta tag i  idag.

- Trots att jag är bedrövlig i köket så tänkte jag faktiskt fixa middag idag. Det blir dock ett säkert kort nämligen tacos! Mmmm, vad gott! Det betyder att jag även måste ta mig till affären...

- I eftermiddag tror jag att jag ska tvinga med mig Kristofer till EM för att beställa hem soffan som jag såg där. Han var med mig dit igår för att kolla på den och han höll med om att den var riktigt fin!

- Sist men inte minst så ska jag nog läsa lite i den helt störda men riktigt bra boken: The Dirt av Neil Strauss. Den handlar som ni kanske redan känner till om Mötley Crüe.



Ja, det var min dag som jag tror att den kommer att se ut... Men hur den blir i verkligheten får vi se!

Lite shopping...

Nu var det längesen som jag visade några inköp. Förstår att ALLA verkligen vill veta vad jag har spenderat pengar på den senaste tiden! *ironi*

Så här kommer några av mina senaste inköp:

1. En fulsöt tomte som jag bara fick lov att köpa på EM. Den ser iofs mer ut som ett spöke än en tomte... Hittade dessutom en soffa där som jag tror kommer stå hemma i våran lägenhet så småningom. Superfin var den!

 


2. Snart är det vinter (och jul) och då behövs det lite ljusslingor som lyser upp ute. Denna tänkte jag ha i enriset som jag ska ha i mina blomlådor. Inhandlad på Jysk.



3. Sist men inte minst så blev det ett impulsköp från Blondinbellas onlineshop Bellme. Det var så bra pris på denna foundation att jag fick lov att testa den. Har dock inte provat den än men jag hoppas verkligen att den är bra. Någon som testat?



Yes, Obama vann!

I morse när jag vaknade så märkte jag att någon under natten placerat en sten i mitt huvud! Jag orkade knappt lyfta huvudet från kudden och sen har det känts tungt hela dagen! Det blev inte bättre av att jag hade solen i ögonen nästan hela vägen till Falun heller... Men nu, efter lite McDonaldskäk så känns det faktiskt lite lättare.

Ifall att någon missat det: Obama blev i natt vald till USAs president! Med tanke på USAs historia så är det verkligen sagolikt att en färgad man med afrikanskt påbrå nu sitter på presidentposten. Det var på tiden! Sen så tror jag även att han verkligen är rätt man för jobbet...

Obama höll på onsdagsmorgonen sitt första tal som president.
Läs mer på
Aftonbladet.

Fram och tillbaka...

Snart är klockan 18 och jag har ännu inte varken duschat eller pluggat (två av dagens måsten)... Har yrt runt hela dagen: till stallet, in på vet.station, hem, till vet.station med Telma, hem, till vet. station igen (lånade en transportbur, därför jag varit där så många gånger), till stallet igen, hem.  Vad jag har gjort i stallet idag kan ni läsa här.

Så nu är prio ett en lång varm dusch, sen blir det att läsa hela kvällen (okej då, blir säkert en paus i pluggandet för att se på DH =).


På bilden sitter jag och röker vattenpipa i Dubai. Det hade inte varit helt fel att sitta där nu...




Telma till veterinären...

Idag ska vi till veterinären med Telma. Hon har varit lite hängig på slutet och med tanke på att hon var jättesjuk förra vintern så vill vi kolla henne nu för att se om det är något knas. Men hon äter och så i alla fall så jag hoppas att det inte ska vara någon fara.


Update: Nu har vi varit där och det gick bra. Hon hade något förhöjda njurvärden så hon ska börja äta njurmaten igen. Antagligen så är hon lite extra känslig efter att hon varit så sjuk och då är det bäst att ge henne den maten för att hjälpa till att stabilisera.





Vinnartavlor...

Vilken skön helg jag har haft! Jag har bara (nästan) tagit det lugnt.

I fredags kväll när jag kom hem från stallet hade älsklingen dukat upp med tapas och ostar och grejer. Supergott! Självklart så såg vi på Idol också (hallå, jag är en Idol-nörd ifall att någon missat det) och Kevin var så grymt bra! Sen är ju Anna också en favorit...

Igår hade jag lite sovmorgon och så var jag i Orsa och hälsade på. På kvällen blev det god middag med lite vänner (japp, det har blivit mycket äta den här helgen).

Idag har jag fikat på Kaffestugan, i två omgångar. Eller jag satt kvar där så avlöste mina sällskap varandra. Först med Kristofer och Linkan, sen med Pernilla. Sen så har jag även fixat i "datarummet" lite. Dels så har jag städat lite runt själva "arbetsplatsen" och så har jag bytt gardiner. Men sen är det även så att fastän det är jag som sitter här mest (jag pluggar ju ifall att någon missat det) så är vårat "datarum" ett riktigt travrum! Och nej, det är inte trav jag håller på med, det är dressyr. Det handlar såklart om stjärnhästen som har råkat vinna så pass många gånger att väggarna här inne (sitter såklart i datarummet nu) är helt belamrade med vinnartavlor. Eftersom dessa tavlor har anlänt en efter en så har det såklart blivit uppsatta en efter en. Där de har fått plats. Så de har varit utspridda lite här och där. Idag ändrade jag om lite och klumpade ihop dem (inte alla, men nästan) på EN vägg och det blev faktiskt betydligt mycket bättre om jag får säga det själv!

Före:    

Efter:
 

Ny telefon på G!

Vet ni vad jag gjorde gällande mobiltelefonen? Jag gick in på Telias sida och där, på förstasidan, hade de ett månadserbjudande att om man bytte till Telia vänner så fick man en SonyEricsson w890i. Såklart fick man ju lov att binda upp sig samt så var det en månadsavgift på telefonen men den var så låg så att när jag betalat klart telefonen så blev den ändå ca. 1500 kr billigare än om jag köpt den i butik. Eftersom Pernilla rekomenderade den så slog jag till! =) Alla mina vänner har dessutom Telia och de ringer jag nu gratis till! Perfekt! (Blev du glad nu Elmer?? =)