Skola och sommarplaner...

I går hade jag nog allt en liten turdag. Först så fick jag ett mail angående tråkkursen, den som jag har skrivit om massor här i bloggen. Jag blev godkänd så nu är den ur världen! Sååå skönt! Fick även kommentaren att min sista inlämning som behandlade samtlig litteratur på kursen var mycket bra! =)

Det andra som gick bra kan ni läsa mer om
här.

Nu är det då bara uppsatsen kvar innan sommaren! Ska försöka att skriva ner en del den här veckan. Nästa vecka tänkte jag göra själva undersökningen. Sedan har jag tre veckor till på mig innan opponeringen att göra klart den. Så jag tror nog att jag ska klara det!

Sen är det sommarlov! Underbart! Ska väl jobba en del också men jag vet tyvärr inte än hur mycket tid jag får... Har även planer på att åka till Grekland i sommar!! Någon som varit där som kan tipsa om vart man ska åka??

Ååå, vad jag längtar till sommaren, men det gäller att även försöka njuta i nuet! Våren är här vilket är underbart!!


Vackert väder = humöret på topp!

Just nu skiner solen! Så underbart! Känner på mig att den här dagen kommer att bli bra! =)

Nu ska jag plugga lite innan jag åker till
stallet (haha, ovanligt va?). Men i em/kväll tänkte jag faktiskt umgås med min älskling!

Hoppas att solen får skina hela dagen!

Kram på er!



_________________________________________________________________
Edit: Haha, nu har jag skrivit ut alla de "forskningsrapporter" som jag har gjort. Det var sammanlagt 20 sidor, enkelt radavstånd, bara löptext!! Och då har jag en sammanfattande text kvar att göra... Och denna kurs är på 7,5 p = 5 veckor... Helt sjukt, det blir mer skrivet på den här kursen än på c-uppsatsen som är större och som jag har 10 veckor på mig att göra...

Fixa här och fixa där...

Fixa här och fixa där, aldrig får man en lugn stund... Eller nu ljög jag... Jag har visst en del "lugna" stunder även om jag inte borde ha det eftersom jag borde göra något annat de lugna stunderna...

Hur som helst så går väldigt mycket av min energi åt till
hästarna och jag stör mig lite på att allt aldrig bara kan lunka på. Det är alltid något problem som måste lösas eller något som måste fixas förutom allt det där vardagliga...

Men det är väl så det är och kanske är det bra. Hade säkert blivit lite långtråkigt annars... Även om jag hellre hade sett de där "avbrotten" som roliga överraskningar istället för problem som måste lösas. Men i slutändan så kanske det ändå växlar däremellan, mellan det roliga och problemen menar jag...

Flum, flum, nu måste jag faktiskt plugga men först ska jag ta en bit av kladdkakan!

Ha en bra dag!



Sugen...

Just nu är jag väääldigt sugen på:



Kladdkaka!

Nu ska det bakas!

PO-dag...

Efter en givande PO-dag (partnerområdesdag = alla vfu:are samlas = alla från våran verksamhetsförlagda utbildning samlas) som handlade om ledarskap så är det nu dags att dra till stallet.

Skönt att ha en dag som bryter av plugget som man sitter hemma i sin ensamhet och gör. Har träffat en hel del gamla klasskompisar som jag inte sett på länge, mycket trevligt! =)

Nej, nu måste jag sätta fart!! So long!

Längtar till sommaren!

Tänk en ledig dag på sommaren. Solen skiner när du vaknar så du bestämmer dig för att dra till stranden. Klär på dig bikinin och kanske en sommarklänning. Äter frukost på balkongen. Sen packar du strandväskan med ett badlakan och en bra bok. Du trampar iväg på cykeln och får sällskap av några vänner. Väl på stranden växlar du en massa trevligt snack med dina vänner med en stund med din bok och med glassätande. Det finns inga måsten! Inget "jag borde plugga" eller "hur ska jag hinna med allt på jobbet"...  



Skitböter...

Under påskhelgen fick jag en fortkörningsbot... Jag är 100% säker på att polisen sa att jag körde 80 km/h (detta på en 70 väg). Grejen är bara att jag upptäckte nu att på boten står det att jag åkte 81. Ok inget märkvärdigt kanske förutom att det skiljer 500 spänn i bötesbelopp beroende på om jag körde 80 eller 81!!

Jävla skit rent ut sagt...

Har pratat med trafikenheten och visst kan jag få prata med polisen i fråga om jag nu vill det (som jag kanske eventuellt kan få prata med tidigast efter helgen). Men frågan är vad det är lönt. På alla papper som finns angående detta så har han skrivit 81 så jag antar att han kommer att hålla fast vid det... Så det känns ganska lönlöst att ifrågasätta honom... Det kan ju även vara så att han sa 80 men att det stod 81 i själva mackapären som tar hastigheten (för där kommer jag inte ihåg vad det stod). Men surt att han sa 80 och jag fick böter för 81...

Reklamfilm efterfrågas!

När jag har ätit en massa chips så brukar jag komma att tänka på den där reklamfilmen med ett sugrör där det tar stopp. Vet ni vilken jag menar? Det handlar om "kolesterol" "som täpper till"... Grejen är att jag kommer inte på vad det är reklam för! Och nu har jag fått det på hjärnan att jag måste veta! Haha, störd sak att "få på hjärnan", jag vet! Men så är det såå, hjälp någon??

S.O.S

Har precis sett en repris av Så ska det låta och jag måste erkänna att Ola är lite av en favorit hos mig.... =)


Nu blev jag lite nervös...

Har nyss haft seminarium och det gick bra! Pusselbitarna börjar falla på plats vad gäller min uppsats och det känns så bra!! Fick även en liten överraskning av min handledare som gjorde att jag blev aningens nervös! Lovar att berätta om den om det blir av! Hihihi...

Nu känner jag mig peppad att sätta fart med uppsatsen men jag känner mig även lite stressad över att hinna med allt innan sista inlämningsdagen! Men det är ett bra tag kvar till dess och nu har jag ju för en gångs skull hängt med från starten så nu gäller det att fortsätta i samma stil...
 
Förutom lite småfix till uppsatsen som måste bli färdigt idag så tänkte jag skriva klart den sista forskningsrapporten! När jag fick hem den sista boken så visade det sig att den endast är drygt 100 sidor och väldigt tydligt uppställd, tänk att man kan ha flyt någon gång också! Så den ska nog inte vara något problem! =) 


En helt vanlig dag!

Det blev inga chips igår... Det var ingen som handlade dem åt mig! =P

Idag har jag en sådan där riktigt vanlig dag framför mig. Har först ett seminarium och efter det måste jag plugga. Sen blir det en sväng till stallet. Och ikväll är det Grey´s. 


En del har en helt vanlig dag i Eiffeltornet också... =)

Chipsberoende...

Det var nog inte så bra att käka allt godis och alla chips/ostbågar under påskhelgen... Nu är jag beroende!!! (Ok då, chips har jag alltid varit beroende av men inte godis!) Ge mig chips NU!!!!

Nej, jag SKA hålla mig men just nu så skriker både magen och hjärnan efter CHIPS!!! Och ja, hjärnan skriker efter det bara för att jag kan hitta på alla möjliga orsaker till att äta chips. Tröstäta, äta för att det är fest, äta för att det är fredagkväll, äta för att det är lördagkväll, äta för att man faktiskt måste få ha det lite gott på veckokvällarna också osv... Även om jag kanske innerst inne vet att det inte är så bra egentligen...

               

Tillbaka till vardagen...

Tror minsann att lite påskledighet behövdes! Hm, undrar om man kan kalla det ledighet om man har jobbat, pluggat, ridit osv under hela helgen? Jodå, jag kallar det nog ledighet ändå för dagarna har inte riktigt sett ut som vanligt! Jag har träffat betydligt fler människor än vad jag brukar göra under tråkveckorna och det får jag energi av! 

Hur som helst så har jag satt full fart idag! Varit i Bonäs, skrivit klart och skickat in ännu en forskningsrapport, skickat in ett uppsats-PM, försökt att söka till nästa kurs (vilket dock inte gick så bra)... Ska försöka att hinna med ytterligare lite plugg innan det är dags att dra iväg till nästa stall!



Bjuder på en liten hästbild tagen av Stina Ahlenius. Det är jag och Regina på bilden. =)

Jieho, uppdatering!! =P

Ja, här uppdateras det inte ofta längre! Sorry för det, ska skärpa mig. Ser ju att ni är ett litet gäng som kikar in här varje dag!

Gör väl en liten uppdatering om påsken då. Några insikter som jag tar med mig från denna påskhelg:

- Vi (syftar på mig och Kristofer men det fattade ni väl) har väldigt snälla vänner/familjer. Vi har blivit bjudna på käk fyra (!) kvällar denna påsk. Eller egentligen fem, men vi tackade nej en gång då vi inte orkade åka bort den kvällen.

- Jag spenderar för tillfället sjukt mycket tid i
stallet!

- Det är dyrt att köra för fort...

- Vi gillar att se på film...

- Det är gott med grillat!

Hm, tror det var allt. Lovar att uppdatera om jag kommer på något mera! ;)

Kram på er!


Glad påsk!

Älsklingen kom hem med ett påskägg till mig igår! Vad gullig han är! Och för en liten stund sedan kom snälla mamma hit med ett påskägg! Så nu vet ni vad jag ska roa mig med i påsk - käka godis!!! (kan avslöja att jag redan har börjat...)

Glad påsk på er!


En hund kanske?

Nu vet jag en till sak som jag borde sätta upp på önskelistan: En hund! Idag var jag och en kompis ute och promenerade med hans hund och den var så mysig! Jättelydig, snäll och glad!


Caesar


För övrigt så har jag fått en del skolfix gjort i dag, dock inte det som jag bara vill få ur världen nämligen forskningsredovisningarna. Men jag har bestämt mig att bli klar med dem i morgon, får väl se hur jag lyckas... Än så länge så har min plan gällande dem inte gått så bra.


Min helg...

Efter att Kristofer kom hem från sin fiskeresa som han varit på i helgen så beklagade jag mig att jag hade haft så långtråkigt när han var borta. Men när jag tänker efter så har jag ändå haft ganska fullt upp i helgen...

I fredags hade jag ett läkarbesök inbokat men efter det så hann vi (jag och älsklingen) med en lunch tillsammans innan han åkte iväg. Efter det har jag för mig att jag pluggade lite (?) och på eftermiddagen bar det av till stallet för att vara med på Göranträning. Åkte dock dit ganska tidigt så jag hann se flera ekipage rida. Blev även kvar en lång stund efter mitt pass då jag hittade en massa trevliga människor att prata med! Åkte därifrån när klockan var ca. 23.15! Ooops...


Lördagen bestod av jobb, fika, stall, telefonsamtal och Robinson.


Sen var det då söndag och det var där det långtråkiga kom in. Jag är otroligt dålig på att vara ledig och inte ha något inplanerat! Det fanns säkert massor som jag kunde göra men istället blev jag bara seg. Fast å andra sidan kanske inte allt måste gå i ett jämt heller...


Om ni vill läsa om mina hästäventyr så klickar ni här. Om inte så låter ni helt enkelt bli! =)

Bjuder på ännu en kattbild. Stackars Telma får aldrig vara i fred när matte är hemma!


Missarna njuter nu!

Är det några som tycker att det är härligt med nystädat så är det katterna! De små marodörerna drar in mest grus och smuts av alla och sen väntar de bara på att man ska städa upp efter dem så att de kan mysa igen! =)

Det första Telma gjorde idag efter att jag bäddat i rena sängkläder var att krypa in under täcket med sina smutsiga tassar! Hon älskar nybäddat!

Katter gör som de vill och helst ska alla som är runt omkring dem även ska göra som de vill! Telma kan väcka oss mitt i natten ibland bara för att vi ska gå upp och hålla henne sällskap när hon äter!

Det är de här som bestämmer i vårat hus:


Zlatan myser...


Telma myser...


... i alla fall tills matte kommer och väcker henne genom att knäppa kort.

Duktig flicka!

Igår efter att jag fått ett välbehövligt avbrott tillsammans med Ki så fick jag ett ryck och fixade en massa saker! Vek tvättberget, tvättade en maskin, plockade ihop här hemma, skrev klart ännu en forskningsredovisning och skickade in, diskade...

Det kändes så bra efteråt så idag tänkte jag fortsätta på samma linje! Är dessutom på extra bra humör eftersom det gick bra
i stallet idag! Planerna för dagen är:

* Dammsuga
* Byta sängkläder
* Städa badrummet
* Handla

* Tanka bilen
* Plugga


Lite gladmusik måste man ha på om man ska städa! =)

Vårsol!

Idag har jag än så länge haft en superhärlig dag! Jag och Ki tog en lång härlig promenad med Wilma i vårsolen. Stannade även till på hemvägen och köpte med oss lite lunch och fika. Nu har vi suttit ute på altanen och käkat och Wilma har varit så snäll så och sovit i vagnen hela tiden!

Nu ska jag sätta mig ute i solen och läsa lite! Det kanske inte är så tokigt att plugga ändå...

Tack för erat pepp! Ni är så snälla! Det hjälper ska ni veta! =)