Nära en olycka?

Vilken bilfärd ner mot Sthlm det blev! I Rättvik började nämligen bilen låta som bara den. Vi trodde såklart att det var något fel på bilen och vände för att försöka ta oss till närmaste verkstad. Efter ett tag började det dock dunka och bilen började vobbla så det var bara att ställa sig efter vägkanten med varningsblinkers på. Kristofer gick ut och kollade om han kunde se någonting och upptäckte då att vi höll på att tappa ena hjulet!! Alla muttrarna satt helt lösa och hjulet satt verkligen så långt ut det kunde...

Vi satte ut en varningstriangel och en snäll bilist stannade och hjälpte oss att skruva åt däcket. Han trodde att det handlade om sabotage på något sätt. När vi bytte till vinterdäck gjorde vi inte det själva utan vi lämnade in bilen till någon som är mer haj på bilar än oss. Alla andra däck satt åt ordentligt så denne person borde ha gjort sitt jobb och personen som stannade menade att muttrarna, även om de sitter lite löst drar åt sig själva när man åker så de borde inte ha "lossat av sig självt". Nu har jag ingen aning om hur det egentligen ligger till, om personen som bytte däck slarvat eller om någon försökt sno däcket eller liknande, men hur som helst känns det som att vi hade tur som inte tappade hjulet i hög hastighet...

Resten av resan gick dock bra och igår hade vi en trevlig kväll med god mat, Idol, en promenad på Skogskyrkogården och mys!

Nu ska vi ner på stan! Sedan blir det nog lite vila "hemma" innan vi åter beger oss mot stan för en middag på Grill!


Slagsmål!

Allt oftare hörs det fräsande från bebis säng. Det är katterna som har börjat slåss om vem som ska ligga däri!! Båda älskar att sova i sängen och om den redan råkar vara upptagen gäller det att visa vems plats det är. Oftast brukar den katt som tagit platsen först vinna... Snart blir det dock att storstäda sängen och tvätta allting, en gång till, sedan får vi nog försöka täcka över den med någonting så att katterna inte kan hoppa upp där. Det är faktiskt bebis säng, inte katternas även om de gärna vill tro det...


Haha, Telma lipar på alla bilder!


Nu ska jag käka frukost, dra på lite smink och sen packa! Snart drar vi!

Hoppas att ni får en trevlig helg!


Ledig...

Jag är dålig på att vara ledig! I alla fall på vardagar när ingen annan är ledig. Blir rastlös ganska snabbt. Tur att vi ska åka till Sthlm i helgen, där brukar det vara full fart! Kul att hälsa på Kristofers syrra med familj, kompisar, gå på stan, ut och käka. Har beställt bord på Grill, tror att det kan bli bra!

Idag har jag hunnit med en fika på stan och så har jag fixat böcker inför examensarbetet. Visst hade jag kunnat bläddra i dem men hur kul är det när jag inte måste? Tänkte börja på måndag med arbetet och ha resten av den här veckan pluggfri för en gångs skull. Grejen är att jag även är ledig från jobb, stallet, det är fint och städat hemma, all tvätt är tvättad... Så vad göra nu??

Äh, kanske blir lite plugg ändå... Eller tvn... Eller något annat... =)


Har varit ute en liten stund iaf i det fina höstvädret!


Ett moment kvar...

Nu är jag klar med min slutuppgift och den är mailad till berörda lärare. Fatta, nu har jag enbart ett moment kvar (examensarbetet), sen är jag färdig på min utbildning!! Det känns helt otroligt konstigt, har pluggat så länge och många perioder har det känts som att det aldrig kommer att ta slut. 4,5 år har snart gått sedan jag började... Nu kommer jag inte ha möjlighet att söka jobb på en gång, har lite annat att tänka på som ni kanske vet. Men det ska bli så jädra skönt att veta att jag klarat det, något som jag tvivlat på flera gånger under utbildningens gång. Trots mina tvivel på mig själv har utbildningskurvan varit ganska rak, jag har inte haft några rester eller omtentor hängande över mig. Därför hoppas jag även att detta sista moment ska gå som på räls. Helst med expressfart eftersom jag inte vet när den som bor i min mage är villig att flytta ut. Men förhoppningsvis hinner jag bli färdig i tid!

Förutom att jag ska införskaffa lite litteratur i morgon är jag annars skolledig resten av veckan! Helt underbart att få några dagar att ladda upp på inför sista rycket! Hästledig är jag också... Kommer nog kännas lite konstigt dessa dagar men som tur är drar vi till Sthlm på fredag så det blir nog full fart ändå!


Vaccinerad!

Igår tog jag som sagt den första sprutan av två mot svininfluensan. Måste säga att det känns som att jag tog rätt beslut, den fakta som finns verkar peka på att det är större risk att inte vaccinera sig när man är gravid än att faktiskt göra det... 

Jag mådde bra hela dagen igår, kände inte av några biverkningar. I natt fick jag dock ganska ont i armen, den kändes öm och ungefär som att jag hade ett megastort blåmärke på den. Men inga andra biverkningar än så länge, peppar peppar...

Eftersom jag var lat igår blir det plugg idag, måste bli klar idag. Så det ska jag sätta igång med nu. Lite tråkigt med tanke på att det är kanonväder ute men jag får skylla mig själv!


Shopping på jobbet!

Just nu har vi så otroligt mycket fint på jobbet! Kan erkänna att det är farligt att jobba på hösten när det ramlar in nya varor! Snart kommer vi även få in massor med nya barnsaker - hur ska det här gå??

De lördagar som jag har jobbat på slutet har jag lagt undan lite smått och gott och idag handlade vi ut allt. Blev ett par skålar, fina bullformar, dekorgrus och sist men inte minst en underbart gosig "snuttefilt" till bebis!

Ett tips till er alla (som har möjlighet): Gå in och kika på Adding Lifestyle i Mora (eller Borlänge, Stationsgatan)!




Bakslag...

Måste börja med att säga tack för era grattishälsningar! Tack! =)

Annars känns det mesta extra tungt just nu. Bakslag på bakslag radar upp sig... Varför ska alltid allting komma i klump?? Jaja, är väl inga bedrövelser som inträffat men ändå sådana saker som gör att jag går och funderar hela tiden med en liten klump i magen (menar såklart inte den lilla "klump" som bor där i vanliga fall)... Får hoppas att allting löser sig hur som helst och att allt vänder till det bättre snart! 

Är i alla fall glad att bebis verkar må bra även om jag har haft en lite jobbig helg. Känner att jag är bortskämd med att må bra och kunna göra det mesta i stort sett som vanligt så om jag mår sämre en kväll blir allt genast jobbigt! Som tur var mådde jag relativt snabbt bra igen och nu är allt som vanligt! (Förutom att krampen kom tillbaka i morse)

Gnäll, gnäll men känner verkligen för att gnälla... Allt kan inte vara på topp jämt och då behöver man ibland gnälla av sig...

Dagens planer är att skriva på min slutuppgift. Har inte lust till det alls men den måste såklart bli klar. Sedan ska jag iväg och ta min första vaccinspruta, får väl se hur det går!


Kl. 19.00: Nu har jag bestämt mig för att sluta grubbla och rycka upp mig! Ser fram emot helgen som kommer, då ska jag och älskling till Sthlm och det ska bli superskönt att åka bort en helg! Sedan hoppas jag att resten löser sig efterhand!

Mätt och belåten!

Vilken mat jag har käkat idag! Supergott!! Tre rätter lagade av duktigaste Sanna! Hade en liten "miniklassträff" tillsammans med våra handledare. Som sagt - riktigt gott och trevligt! Kom dock hem i tid till Idol. Måste säga att den som växt mest i mina ögon är Eddie, gillar honom mer och mer!

Helgen kommer att bestå av jobb, middag hos mamma och lite plugg. Känner att det verkligen börjar bli dags att ha en helhelg med något som bryter av. Som tur är har vi en sådan helg inplanerad redan nästa helg! Då beger vi oss av mot huvudstaden - underbart!!

Ni får ha en trevlig helg allihopa!!!


I veckan firade vi 9 år tillsammans! 9 år! Vad tiden går fort...


Trafikfaror...

Den senaste veckan har jag lagt mig på tutan två gånger då jag varit ute och kört bil. Kanske mitt tålamod är kortare i trafiken nu när jag har hormener i överskott. Eller så finns det verkligen personer som inte borde vara ute på vägarna. Avgör själva...

Tillfälle 1: Jag åker i stora rondellen (i Noret för er som är härifrån). Kommer från Maxi och ska in mot Mora. Det betyder att tredje avfarten i rondellen ska jag åka höger. Jag lägger mig först i vänsterfilen, blinkar vänster. Framför mig ligger en bil i samma fil som ska åt samma håll som mig. Denna bil kör i jämn hastighet av 20 km/h (nämnas här kan att rondellen inte är så "snäv" att den låga hastighet behövs). Nåväl, inget fel att ta det lugnt i trafiken men när denna bil blinkar höger och byter till högerfilen vid samma avfart som jag ska av ligger jag då kvar i vänsterfilen (två filer leder ut ur rondellen) och tänker köra om denna bil. Vad gör den då?? Den gasar upp, allt vad den kan och jag kommer upp i 90 km/h (!!) innan jag tar mig förbi! Får lov att tuta för att han ska släppa förbi mig. När jag åker förbi sitter förararen och rör handen upp och ner (sänk farten). WTF!! Han visade inte en antydan till att han själv skulle "gasa upp" förrän jag var nästan jämsides med honom, tills dess höll han som sagt 20 km/h.... Hastigheten på vägen är 70 km/h (50 km/h i rondellen)... Jag säger bara *suck*...

Tillfälle 2: Den förre förararen är jag säker på gjorde som han gjorde medvetet. Ville leka "trafikpolis". Denne förare nu var 80+ och säkert inte lika medveten, men ändå... Jag ligger bakom denna bil när vi båda ska svänga höger i en mindre rondell. Inga bilar syns till i rondellen men föraren framför mig kör inte. (Här kommer min tutning). Föraren kör ändå inte utan står kvar en bra stund tills det kommer en bil, han väntar in denna bil och ett par bilar till som kommer långt efter, vilka dock blinkar höger, innan han till slut kör iväg. En kort stund senare ska han svänga vänster. Jag ska rakt fram. Trots att det finns en egen fil till vänster ligger han kvar i filen rakt fram innan han svänger av. Tur att han kom ihåg att blinka i alla fall!!

Vecka 31...



Bild på magen har efterfrågats så här kommer en! Är nu i vecka 31 och på
familjeliv.se står det så här:

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


Hm, jag tänker dock bortse från de krämpor som beskrivs. Har bestämt mig för att om jag nu mått så bra såhär långt kan jag lika gärna fortsätta att göra det tills förlossningen! =)


Att vara ute i god tid... eller inte...

Ibland blir jag lite trött på mig själv. Jag är expert på att börja med pluggandet alldeles för sent. Nu hinner jag i och för sig alltid klart i tid, har nog inte lämnat in en enda uppgift för sent och har haft minst godkänt på alla. Men jag gör så att tid som hade kunnat gå till roligare saker istället går till plugg!

Det betyder att när jag faktiskt har tid avsatt att plugga gör jag ingenting vettigt, kanske surfar runt lite, fixar något obetydligt hemma, slökollar på tv... Sen när jag fattar att jag faktiskt måste börja för att hinna klart i tid blir det en himla fart! Tänk om jag hade haft den farten från början, då hade jag ju blivit klar mycket tidigare och så hade jag sluppit ha det hängande över mig! Jag hade då även sluppit sitta på kvällar eller helger med plugget...

Jag antar dock att det är sådan jag är. Har man pluggat i över fyra år och det är likadant fortfarande så är det kanske inte så mycket att göra åt? Dock måste jag vara effektiv vad gäller examensarbetet, då vet jag ju inte riktigt när slutdatumet är, måste hinna klart innan ankomst! =)

De senaste dagarna när jag inte har pluggat som jag kanske borde ha gjort har jag ändå fått väldigt mycket annat fixat! Har städat hela hemmet, håller på att tvätta (är snart klar), har till och med bytt gardiner och myst till det i vardagsrummet, har städat kylskåpet, har haft ridlektion (vilket var väldigt roligt!) osv. Det betyder att förutom en maskin med tvätt som ska hängas och en lunchdejt har jag ingenting att skylla på idag! Kommer att bli en effektiv pluggdag, känner det på mig! Lyckades faktiskt få ner några sidor igår också så jag är på G!!

Såhär blev det!




Vilken skillnad det kan bli av så enkla medel! Inte kostade det många kronor heller, det enda som är nytt är de röda kuddarna (2 för 149 kr, Åhlens) en pläd (49 kr, Åhlens) och några blockljus (25 kr/st, ÖB). Resten har jag flyttat om från andra ställen i lägenheten (vilket resulterar i att det blir stökigt överallt när jag hemfixar).


Att bygga bo...

Planen är att de somriga färgerna turkost, grönt och cerise:



ska bli de murriga rött, vitt och svart:


Kuddar och pläd från Åhlens

Nu blir det Dollarstore och ÖB i jakten på ett par sista detaljer. Sen blir det hemmafix! Kanske visar resultatet, beror på om jag blir nöjd eller inte... Fick bara en fix idé som jag får lov att genomföra!


Dagens planer och lite annat snickisnack...

Nu är jag klar med stallet för idag. Det som finns kvar på dagens planering är plugg och kanske lite städning/tvätt hemma. Ovant att ha så pass lite på dagsplaneringen men samtidigt skönt! Har varit ganska seg och trött de senaste dagarna. Jag mår dock väldigt bra! Har haft lite ont i halsen när jag vaknat på mornarna men det har gått över när jag kommit igång vilket är bra! Jag har bestämt att jag ska må bra ända fram till förlossningen, hoppas att det blir så!

Har även efter mycket velande bestämt mig för att vaccinera mot svininfluensan. Har hört runt och försökt tagit reda på så mycket som möjligt och det mesta pekar faktiskt mot att det är bäst att vaccinera sig. Tid är bokad och nu ska jag sluta att fundera på det!

Måste även sända ett stort grattis till Sofia som fått en liten tjej! Kan erkänna att jag inte har haft några större humörsvängningar eller känsloutbrott (enligt mig iaf) men att följa med när andra får barn, på tv-program eller irl får mig att gråta varje gång! Av lycka givetvis och av längtan tills jag får träffa min lillskrutt! Tårar kom då givetvis när jag gick in på
Sofias blogg och fick se bilder på henne och hennes fina flicka!

Vad gäller vart vår bebis ska sova måste jag nog tänka om. Bebis får nog sova i våran säng istället då dennes egen säng nu helt tagits över av katterna.

Denna gång var det Telmas tur att lägga beslag på den!

Hoppas att ni får en trevlig dag! Här skiner solen för fullt idag så jag måste nog bege mig utanför dörren vid i alla fall något tillfälle under dagen!


Allt från "jättemage" till "liten kula"...

Någonting som jag har märkt är väldigt vanligt när man är gravid är kommentarer om storleken på magen. Jag har absolut ingenting emot detta, alla får tycka precis vad de vill! Det är dock lustigt hur olika uppfattningar alla har! På samma vecka har jag hört flera som sagt "ååå, vilken liten kula du har! vaa? är det bara 10 (9 snart) veckor kvar? men då måste den vara väääldigt liten?". Faktiskt så var det en dag förra veckan som säkert 4 personer kom med liknande kommentarer. Sedan kan det gå några dagar så kommer nästa svärm med kommentarer "oj, vad det växer. vad stooor magen har blivit. vilken jättemage du har fått!" osv. Haha, kanske beror på vilka kläder jag har på mig? Eller så har alla helt enkelt olika uppfattningar!

Bara en liten reflektion!

Varför?

Varför har katter (läs mina katter) en förmåga att alltid lägga sig där man inte vill att de ska ligga? Zlatan har tydligen bestämt att bebis säng är hans bästa sovplats. Telma har också en förmåga att lägga sig där man inte vill att hon ska håra ner: på kläder! Höll på att ta reda på lite kläder igår men hann inte klart vilket gjorde att en del låg kvar framme. När jag åter kom in och skulle fortsätta med kläderna möttes jag av detta:

 

Sista dagen...

Just nu är jag i något zombieliknande tillstånd. Borde vara sovtrött men känner att jag inte har ro att gå och lägga mig än. Var uppe till kl. 1 igår och läste uppsatser, var sista dagen på praktiken idag så det fick lov att bli klart. Sedan vaknade jag i morse innan klockan ringde av att Telma stod och prasslade på våran tvättpåse bara för att hon var hungrig. Att prassla på påsen är "steg 1" i hennes väckningstaktik. Om ingen av oss går upp då brukar hon gå till Kristofer och lägga en tass i ansiktet på honom. Om inget händer tar hon ut klorna och daskar till honom! Listig misse det där!

Dagen har gått bra men det känns lite konstigt att praktikperioden nu är över. Veckorna har gått otroligt fort! Har även tyckt att den första tiden av graviditeten gått ganska långsamt men nu närmar sig verkligen "den stora dagen" med stormsteg! Magen växer och bebis sparkar allt mer. Börjar kännas lite spännande! Men det är ändå ett tag kvar och jag har mitt examensarbete kvar att göra, vilket jag hoppas att jag hinner färdigt med i tid!

Bebispysslet fortsätter ändå här hemma. Gjorde iordning bebissängen häromdagen. Lite för tidigt visade det sig då någon annan verkar tro att sängen är till honom då den ändå står tom:


Zlatan 


Kramp!

Haha, kan inte påstå att jag vaknade upp på ett bättre sätt idag mot för igår. I morse vaknade jag nämligen av kramp i vaden! Jag har nog aldrig haft kramp förut, i alla fall inte vad jag kommer ihåg och i alla fall inte i närheten av sådan jag hade i morse. Shit vad ont det gjorde! Kristofer vaknade av mina "aj, aj, aj, aj" och stackaren trodde nog att det var något allvarligt som höll på att hända! Som tur var var han ändå på hugget och hjälpte mig så att krampen försvann snabbt! Haha, undrar hur det kommer bli när bebis vill komma när det kan bli som i morse av lite kramp i vaden?? Jag skrikandes och med stackars Kristofer bredvid som vill hjälpa till...

Trots det något bryska uppvaknandet känns allt lite bättre idag. Inte för att jag känner mig dunderpigg direkt och inte för att gårdagen var så illa som det kanske lät i förra inlägget. Mer för att jag har en bättre känsla idag, känner mig lite lugnare på något vis, hade en konstig stresskänsla igår. Hm, svårt att förklara men allt känns ok idag i vilket fall!


Hoppas att ni får en bra dag!!

Tröttdag...

Hjälp, vilken tröttdag det har varit idag! Dagen började illa med att jag kände mig helt färdig när klockan ringde och det kändes verkligen som att jag vaknade på fel sida. Kom dock upp ur sängen till slut och tog mig till skolan i god tid innan min första lektion. Som tur är har allting ändå flytit på ganska bra idag men har en del kvar att göra inför de två sista lektionerna på torsdag. Det får bli morgondagens jobb.

Bebis har också varit vaken idag och vilken sida den har legat på har varit lite svårt att avgöra då den mest har varit lite överallt! Det har sparkats och spänts och tryckts lite här och där!

Nu känner jag mig helt färdig fastän klockan inte ens är 22, idag blir det sängen tidigt kan jag lova!! Hoppas på en lång skön natt och att jag vaknar utvilad i morgon! God natt på er!

Ny vecka...

Vilken skön helg jag har haft! En riktig myshelg! Idol, film och gott tilltugg i fredags. Jobb, ett lyckat pass med Silvia och bortbjudna på middag i lördags. Igår sovmorgon, stallmöte, långfika med kompisarna, film och lite plugg. Känner mig riktigt nöjd med helgen, hade varit väldigt skönt om den hade fortsatt en dag till, men, men...

Nu är jag då inne på den sista praktikveckan! Tiden har gått så fort och det känns lite konstigt att jag ska säga hej då till alla gulliga elever på torsdag! Idag är det dock Falun som gäller så snart bär det iväg dit. Tänkte även passa på att åka och hämta bebis säng som finns i Falun. Känner att jag börjar vilja få allting färdigt, trots att det är över två månader kvar!

Bäst att sätta fart! Ha en bra dag!!

Sneak peak...

Här kommer en liten kik in i "bebisrummet"! Det borde dock kallas kontor/skötrum för det är precis vad det är. Eftersom bebis ska sova inne hos oss så kommer detta rum enbart användas till blöjbyten och påklädning vad gäller bebis. Därför lät vi arbetsplatsen och bokhyllor stå kvar (planen var från början att bära ner det i ett rum i källaren men det får vänta tills bebis flyttar in i rummet "på riktigt"). Men en liten uppryckning har ändå hela rummet fått! Har tyvärr inga förebilder, men så här ser iaf några utvalda delar av rummet ut nu!


Fönster dagtid. 


Fönster kvällstid. 


Skötbord och blöjhink på plats!


Den fina mobilen har jag köpt på jobbet. Kommer från JaBaDaBaDo.


Grodan på väggen kommer från Ikea.


En "gräsmatta" på golvet!


Vaccinera sig mot svininfluensan när man är gravid??

Idag måste jag bestämma mig om jag ska vaccinera mig mot svininfluensan eller inte. Det känns helt omöjligt att veta vad som är rätt beslut. Jag har fått olika råd från typ hundrafemtielva personer som alla vet mer eller mindre om influensan, vaccinet, graviditet osv.

Gravida ligger i en riskgrupp på sådant sätt att vi lättare kan bli sjuka då vårat immunförsvar är försvagat under graviditeten. Risken för att bli smittad är således ganska stor och i slutet av graviditeten är tydligen även risken för att bli allvarligare sjuk något större.

Vad jag har läst om vaccinet kommer det inte i kontakt med fostret. Däremot förs de antikroppar som jag bildar vidare till fostret och därför kan även barnet att ha ett visst skydd mot smittan under de första månaderna då det kommit till världen.

Det som ändå gör mig tveksam är att inga tester har gjorts på gravida (av etiska skäl). Man verkar inte heller veta så mycket om just det här vaccinets biverkningar utan de som står uppradade handlar om biverkningar som kommit av det vaccinet som ligger som "förlaga" till detta vaccinet. Vad jag förstått rekommenderar man aldrig annars gravida att vaccinera sig. Dessutom innehåller vaccinet kvicksilver, dock i väldigt små mängder men ändå...

Ni kan läsa mer
här om ni är intresserade.

-----------------------------------------

Oj, nu ringde de från mödravården. Jag sa att jag skulle fundera över helgen och sen får jag själv ta kontakt med dem om jag vill bli vaccinerad... Men hur ska jag göra, det är frågan??

På språng!

Nu väntar ännu en dag på VFUn! När denna vecka är över har jag endast 1 vecka kvar! Känns jättekonstigt... Tiden har gått superfort och det har varit jättekul! Lite slitigt ibland men ju längre tiden har gått, desto bättre flyt tycker jag att det har varit! Det som sen är kvar denna termin är ett par veckor till på denna kurs och sedan examensarbete. Sen ska jag vara helt klar med min utbildning! Shit!

Igår var jag hos barnmorskan. Allt var bra med mig och bebis. Dock så har jag haft lite sammandragningar vilket inte var ovanligt. Men om de återkom med alltför jämna mellanrum fick jag lov att komma till doktorn. Hade en kväll när de höll på hela kvällen nästan, så får det alltså inte bli igen! Måste försöka att ta det lite lugnare! Men det är lite svårt när jag har mått så bra! Då kör jag bara på, precis som vanligt! Tog det i alla fall väldigt lugnt igår, blev en riktig mysdag med fika med kompisar, en promenad (tömkörning) med Silvia i skogen, god mat på kvällen, Grey´s...

Har även hunnit med lite hemmafix! Skötbordet är färdigmålat, det blev mycket finare helvitt! Har även målat en pall men det finns ett litet problem där... Det var blåbärsfläckar på den sen tidigare och trots att jag grundat två gånger går färgen från blåbärsfläcken igenom!


I måndags var jag även in på Plantagen och köpte lite blommor. "Snodde" flera av blommorna vi haft i vardagsrummet till "bebisrummet" så det behövdes lite påfyllning i fönstren. Blev bland annat ett par sådana här:



Ha en bra dag!


Dagens...

Idag har jag äntligen haft tid att fixa en massa ärenden som jag skjutit upp ett bra tag. Bland annat har jag (alldeles för sent) knäppt kort till nytt körkort och skickat in. Hoppas att allt flyter på och att jag snart får mitt nya trots att jag var för sent ute... Var in på jobbet och de fick välja ut ett kort. Haha, när de fick se mitt gamla körkort trodde de inte att det var jag! Kanske var tur att det var dags för ett nytt!

Har även varit i Falun på seminarium och det gick bra. Nu har jag faktiskt en lugn kväll framför mig, superskönt att vara klar med alla måsten redan nu, klockan är inte ens 17! Kanske blir lite plugg senare, men har inget som brådskar så vi får se...

Måste även få skryta över min supersnälla sambo som varit så snäll att han mockat och fixat klart allt i stallet idag vilket gjorde att jag blev helt hästledig! Supergulligt!! (Dessutom tredje gången den senaste veckan som han hjälper mig). Love him!

(Hehe, kan avslöja att jag inte kunde hålla mig från att hänga upp gardinerna igår kväll, trots att jag var så trött! Blev riktigt fint, ni får se sen!)

Hemmapysseldag...

Nu har jag verkligen börjat "boa" här hemma!! Det är jättekul men nu när jag hållit igång hela dagen så är jag helt slut!! Tur att myskväll med tacos är planerad! Har dock en del plugg kvar, har en del att läsa... Men det får bli ikväll när jag krupit ner under täcket...

Min
planering för helgen har jag följt i det närmaste exakt! Jobb och marknad igår. Langos åts, höstblommor inhandlades och jag hade en riktigt trevlig eftermiddag med Ki och Wilma.

Idag var det stallet som stod på planeringen klockan 8. Fick sällskap av Elmer och vi var så duktiga att vi drog iväg till ridhus och tränade kusarna! Som vanligt drog allt ut på tiden, är ganska vanligt när man är i stallet med trevligt sällskap! Jag hade dock en del kvar på min dagsplanering så när jag kom hem var det bara att sätta igång! Började med att höststäda lite på altanen (kan man kalla det altan som vi har det, ni som vet?). Planterade min ljung, sopade och fixade. Skönt att ha det gjort! Sedan var det bara att fortsätta inne! Har putsat fönster i "bebisrummet", satt ihop någon Ikeamöbel, städat, möblerat om och pysslat! Det blev jättebra men jag har inte hunnit klart med allt. Målningen av skötbordet är kvar, likaså måste lite gardiner upp! Men nu ger jag upp för idag! 

Hoppas att ni har haft en trevlig helg!  



Några bilder på resultatet från dagens utepyssel.
Innepysslet får ni se bilder på någon annan gång när allt är klart!


Helgplanering...

Hjälp, vad tiden går fort! Som jag skrev i måndags så verkar det enbart vara måndag och fredag som existerar! Fullt upp på veckorna och fullt upp på helgerna!

Veckan har varit bra och jag har fått mycket gjort. Det tråkiga är att jag för den skull inte kan luta mig tillbaka och ta det lite lugnt, det ligger hela tiden massor framåt i tiden som måste börja betas av... Så fort ett moment är avklarat på högskolan så är det dags för nästa! Vill också lägga mycket fokus på min praktik för att den ska bli så bra som möjligt så även där finns en del att göra som jag inte hinner med under själva praktik-tiden! Jag försöker dock hålla på att jag ska vara ledig från skolan när det är helg, men det har inte gått så jättebra den senaste tiden då jag suttit på söndagkvällarna och pluggat... Så kommer det nog tyvärr bli även denna helg.

Idag är det också plugg men har inläsningsdag vilket är något lugnare om man jämför med resten av veckodagarna. Har även haft lite sovmorgon idag vilket var underbart! Nu ska jag fixa lite frukost och sätta mig i soffan och läsa.

Annars jobbar jag på lördag, bra att få in lite cash också för pluggandet blir man ju inte rik på! Sedan är en sväng till Rättviksmarknaden planerad! Ska bli roligt och några mål jag har med turen är langos, kanske lite höstblommor, godis och så självklart en trevlig halvdag med Ki och Wilma som blir mitt sällskap! Det tråkiga med att ha fullt upp hela tiden är att tiden inte räcker till för alla mina vänner! Har oftast fullt upp ända till ca. kl. 20 på kvällarna och då är jag helt färdig! Försöker dock träffas ibland på helgerna. Och mina pluggpolare träffar jag ju iaf nästan varje dag! Men snart!! Då ska jag vara hemma på heltid och då kommer jag att jaga sällskap att fika med så jag kan bli en riktig "lattemorsa"!! Hehe! Kommer ju även finnas tillgänglig hemma om nu någon skulle ha lust att besöka oss!

På lördag kväll har jag hand om stallet så dit måste jag bege mig när jag kommer hem från marknaden. Sedan får vi se om det hinns med något mer på kvällen!

På söndag blir det dock en lugnare dag! Börjar med ett stallpass men sen tänkte jag faktiskt fixa hemma. Skötbordet behöver lite färg och det kliar i fingrarna att börja inreda bebisrummet. Förhoppningsvis har jag då även hittat lite höstblommor på marknaden så kanske att det blir att dona lite ute också.

Nu vet ni hela min helgplanering! =) Vad har ni för planer i helgen??



En del av det som följde med hem från Ikea förra helgen och som nu ska hitta en plats i bebisrummet...