Vasaloppsmani!

Då har årets Vasloppsvecka inletts! Dock så var det inte så packat med folk nere på "stan" än. Kom faktiskt in på fiket med barnvagn och allt utan att behöva trängas! Tog även en sväng förbi mässtältet. Det är inte några montrar där som intresserar mig egentligen men det var ändå lite mysigt att strosa runt där!

Har väl inte så mycket att skriva egentligen, bjussar på lite bilder istället!


Jag och min älskling idag!
(På mitt huvud ser ni mitt senaste stickningsverk! Haha!)


Gladis! <3


Hej, hej! =)


Kolla in vad hon har växt! Helt otroligt vad fort det går! 7 veckor blev hon i onsdags...


Tyra har världens bästa pappa!

Idag drog jag ensam iväg till stallet en sväng. Tyra fick vara hemma med sin pappa. När jag kom hem igen hade Tyra och pappsen varit ute på promenad, de hade varit på banken och öppnat sparande till Tyra! Snacka om att man kan lämna Tyra i trygga händer! Får till och med framtiden ordnad för sig när mamma är borta, haha!


Pappsen och Tyra på BB


Vad liten hon var! Har redan växt massor känns det som!


Härlig helg!

Vilken mysig helg vi har haft! Detta trots riktigt ruskväder med snö, kyla och blåst! Men myser gör man ju inne! =)

I fredags var vi som sagt på middag hos Tyras farmor och farfar. Jättetrevligt var det! Åt god mat, myste vid brasan och såg på Let´s Dance. Det märks redan att Tyra trivs bra hos farmor och farfar!! =) Perfekt inför framtida barnpassning! ; )

I lördags var det kalasdags så Tyra fick klänning på sig och sen drog vi iväg till Falun. Alltid lika kul att träffa syrran och barnen! De är även så glada i Tyra!

I bilen sover Tyra för det mesta. Hon var dock vaken en liten stund på hemvägen och då satt hon och såg supermysig ut och tittade drömmande ut genom fönstret! =) Införskaffade ju en "backspegel" tidigare också. Nu har vi fått upp den och den var perfa! Tyra sitter i baksätet men med den här spegeln kan man  ha koll på henne från förarplatsen!
 

Paket måste man ha med sig på kalas! =)



Tyra gjorde allt vad hon kunde för att charma moster... Tror att hon lyckades! ; )

Det har även blivit en del tv-tittande. OS har blivit ett stående inslag. Kul att det gått så bra för svenskarna! Sen sågs såklart melodifestivalen i lördags. Tycker att Darin var grym! Vilken artist han är och vilken röst! Tyra har också myst ensam med pappa när morsan dragit iväg till stallet! Känns skönt att det går så bra när jag är iväg, har dock aldrig tvivlat på att det skulle gå bra! =)

Tyra är helt inne på OS. Hon tyckte att det var lite extra kul när det blev två medaljer för svenskarna när det var längdskidåkning härom dagen!

Nu snart måste vi trotsa kylan och bege oss ut! Ska till BVC idag!

Ha en trevlig dag!


Snö, snö, snö...

Eftersom Vasaloppet inte har gått av stapeln än får man väl egentligen inte önska bort snön om man bor i Mora... Men jag börjar bli riktigt trött på den! Speciellt när den envisas med att komma ner från himlen! Kristofer är ledig idag och vi hade tänkt ta en promenad men när vi kollade ut genom fönstret ångrade vi oss... Får bli ännu en dag inne. Mysigt i och för sig men jag gillar ju att komma ut och röra på mig lite! Mår bättre nu och förhoppningsvis klarar sig Tyra ganska bra, håller tummarna!

Ikväll är vi bjudna på mat hos svärföräldrarna! Sen blir det väl Let´s Dance som vanligt! I morgon är det kalas i Falun som gäller!

Trevlig helg på er!


Nu börjar jag längta till våren och sommaren!!! 


Snuvig...

Jag vet inte om jag ska se det som något slags tecken men efter att jag skrev förra inlägget har jag blivit förskyld. Betyder det att jag inte borde träna??? Nej, jag skrev ju faktiskt att jag inte skulle börja träna riktigt än så förskylningen kom nog ändå, ska inte se den som ett tecken... =) Jag har i alla fall kommit så långt att jag letat fram ett par joggingskor som jag har tvättat (ja, de hade dammat igen).  Bara förskylningen försvinner och det blir mildare ute, då... Har även fortsatt sporttemat med att titta på jaktstarten i skidskytte igår där det blev ännu ett svenskt guld! Härligt!

Igår och idag har blivit riktiga innedagar. Har väl mest myst, sett på tv och försökt kurera mig. Hoppas verkligen inte att Tyra blir smittad. Kan så små barn bli förskylda?? I morgon hoppas jag dock att jag ska må bättre, tänkte åka med unghästen till ridhus. Får väl se hur det blir...

Måste lägga in ett par bilder på missarna också! Känns som att de har blivit helt bortglömda här på bloggen! De mår i alla fall bra och det går jättebra med dem och Tyra. De bryr sig inte nämnvärt men kommer och hälsar på henne ibland. =) De har även förstått att sängen inte tillhör dem utan henne även om de vid något tillfälle glömt bort det...



Sport...

Ibland tycker jag att det är kul att se på sport. Som nyss då Kalla tog OS-guld! Härligt! Det kom till och med en liten glädjetår! Kalla såg så oerhört glad ut och så blev jag en sådan där stolt svensk som man nästan bara kan bli i sportsammanhang! =)

Annan sport som jag kan titta på är givetvis ridsport, då helst kürdressyr. Hockey är också ok ibland (heja Mora och heja Sverige i OS). Fotboll är riktigt kul live, det vill säga om min älskling spelar eller på större arenor (har varit i Newcastle samt på San Siro i Milano). Friidrott kan också vara kul ibland. Haha, nu får jag sluta, börjar låta som värsta sportfånen!

Har även bestämt mig för att börja sporta lite själv också. Löpning och lite styrka hade jag tänkt mig. Vill komma i form och sådan träning är enkel då det inte behöver planeras så väldigt för att ta sig iväg. Det får nog dock vänta tills det är något varmare ute men snart så! Behöver jogga av mig alla semlor som jag har ätit på senaste tiden. Har blivit helt beroende av semlor! Hade inga cravings under graviditeten, men nu är det semlor som gäller. Haha!

Vill såklart även komma igång med ridningen men där behövs lite mer planering för att ta sig iväg. Har börjat med några stallpass (som ni kan läsa om
här) men Silvia rider jag ju inte på än. Får väl låna någon annan häst om jag vill rida men som sagt, det behövs lite mer planering då!


Jag och Mirre. Ridning är i princip den enda sport jag ägnat mig åt men snart blir det även löpträning och styrka som sagt! (Nu har jag skrivit om det här så då måste det ju bli så, eller hur!! ; )


Fredagsmys!

Nu kanske alla är urtrötta på uttrycket "fredagsmys" men det stämmer ju in så otroligt bra på fredagskvällarna! Jag diggar det. Fredagsmys.

Idag var Kristofer ledig från jobbet så det har varit en heldag med mys för hela familjen! Vi tog bland annat en härlig promenad ute i solen. Jag trotsade min rädsla för isar och vi tog en runda på Saxviken. Kristofer skrattade åt mig och försäkrade om att vi inte skulle gå igenom isen! Den mörka isen tycker jag är värst där man ser ner mot bottnen! Hua!





Vi var även in på Toddler igen, idag var det 60% rabatt. Det blev en speldosa som spelade "Somewhere over the rainbow", så fin! Ett reflex med "Gullunge" fick också följa med hem! Tänkte kika förbi där i morgon också när det är 70% för att se om ytterligare en grej är kvar... Om den är kvar ska det bli en present så jag avslöjar inte vad det är här! =)


Trevlig helg på er!! Nu blir det Let´s Dance! =)



(Psst, gårdagens äventyr (milt uttryckt) kan ni läsa om på
Drömdansaren)


Babygym!

Idag ringde Tyra till sin pappa och önskade sig ett babygym. Pappa var så snäll att han hade med sig ett babygym när han kom hem från jobbet! Tyra blev jätteglad! =)




Upptäckte att de olika hängande sakerna hade lite olika funktioner. Någon spelade, någon var en skallra, någon pep. Sedan fanns det på själva filten olika lappar som prasslade och en liten spegel som satt fatt med kardborre. Kul! =) Inköpt på Toddler i Mora som tyvärr ska upphöra efter enbart några månader... Idag var det 40% rabatt. I morgon är det 50%, på fredag 60% och på lördag 70%. Skynda fynda! Jag handlade även ett påslakanset där idag. Vågade inte vänta då det var det sista som var kvar i den storleken och färgen som jag ville ha.

Färdig!

De senaste dagarna har vi bland annat varit på besök lite här och där. Vi har exempelvis varit hos svärföräldrarna och så har vi varit på två kalas. Grejen är att Tyra nog inte är medveten om att hon varit runt på lite olika ställen, detta då hon har sovit som en stock vid flera av dessa tillfällen. Är ganska imponerad att hon sover så tungt! Ibland kan hon sova när jag klär på henne ytterkläderna, sedan ner i bilbarnstolen, i med stolen i bilen, ur bilen, ur bilbarnstolen, av med ytterkläderna. Sedan när vi ska hem igen, samma procedur och fortfarande sovandes! Ibland hinner vi komma hem igen utan att hon ens vet om att vi varit borta! =)

Idag har vi dock inte varit iväg någonstans. Hade en dejt men den blev tyvärr inställd... Men det är ganska skönt att mysa hemma också och bara vara! Dock fick jag en förfrågan om en dejt på Kaffestugan i em, får väl se om vi orkar pallra oss iväg! =)

Den extra tiden hemma idag gjorde att jag blev klar med min halsduk! Det har varit roligt att sticka så jag funderar på att fortsätta med ett par handledsvärmare. =) Haha, är det inte sådant man ska hålla på med nu när man är hemmafru???

Bjuder på en otroligt fashionabel bild på mästerverket. Modell är jag! ; )



Härlig dag!

Idag har vi haft en riktigt härlig dag! Som vanligt började dagen med sovmorgon. Känner att jag kanske borde försöka gå upp lite tidigare någon dag men det är ju så skönt att ligga och mysa på morgonen! Kommer nog en tid när sovmornar (skriver man så? sovmorgonar, sovmornar...) inte kommer vara lika ofta förekommande så jag passar på nu! =)

Efter frukost, blöjbyte, påklädning osv åkte vi till stallet. Där blev det snack, lite borstning, lite mockning, lite hängning på Silvia (känns som att det snart är dags för att sitta upp på henne!) och under tiden sov Tyra i vagnen. Tre barnvagnar var på plats idag, haha kommer bli värsta lekparadiset där så småningom! =)

Ikväll har vi sett på Let´s Dance och min favorit är absolut Mattias! Hehe, kanske inte bara för dansen om vi säger så... =) Vilken är eran favorit?

Just det, magdropparna verkar fungera utmärkt! Tyra har varit supernöjd de senaste dagarna! Skönt för henne!

Trevlig helg på er!


Bloggar sökes!!

Nu när jag är mitt uppe i mammalivet hade det varit jättekul att hitta lite flera mamma/pappa-barn-bloggar. Har ni några tips?? Kanske eran egen blogg eller någon bra blogg som ni brukar läsa som handlar om livet med småbarn?? Ge mig tips i kommentarsfältet!! =)


Jag bara älskar Tyras fötter! Helt underbara!! =)


Härlig promenad!

Idag var det mildare väder så vi kunde gå ut på en promenad, Tyra och jag. Det var verkligen skönt att komma ut lite! Tyra gillade det också! Efter att ha varit lite smågnällig på morgonen blev hon hur nöjd som helst så fort jag lade ner henne i vagnen! Lustigt var att hon igår var väldigt nöjd nästan hela dagen och att hon natten till igår hade rekordnatt då hon sov 22-10 med endast två amningar (och somnade om på stört). Hon var även en tröttis på dagen och sov under nästan hela besöket på BVC! =) Trots detta började jag ge "Minifom" som ska vara bra mot magont (fick tipset av både BVC och i kommentarsfältet) igår. Men sen jag gav det första gången igår kväll har Tyra varit lite extra onöjd... Effekten kunde dock dröja stod det, så jag fortsätter ett tag till och hoppas att det blir bättre. Antar alltså att onöjdheten beror på att det magonda kom tillbaka och inte på magmedicinen... Jag uppdaterar er om hur det går! =) 

Det är tydligen väldigt skönt att vara inbäddad i vagnen och rulla/guppa fram ute!

Just nu är Tyra väldigt nöjd och sover i vagnen. =)

Passade under promenaden på att köpa shampoo till lillskruttan. Hon har ju så mycket hår!! =) Tvättade faktiskt med shampoo redan på BB men sen har det inte blivit av... Men nu ska hon bli fin i håret! =) 


Måste bara visa bild på en present som Tyra fått! Hon har fått massor med fint men här kommer som sagt ett smakprov:

Baby-ugg´s! =) Såå söta!

Haha, den här bloggen har verkligen gått från att handla om lite allt möjligt till att handla om Tyra! Men det är ju så att bloggen handlar om mitt liv och mitt liv handlar nu om Tyra! Vilket är Underbart!! =)

Väderomslag

Kyla + ruskväder + liten bebis = Fast inomhus. Måste säga att jag tyckte att det lite mildare vädret var betydligt bättre! 20 grader minus eller snörusk känns inte så lockande att gå ut i. Nu har vi klarat oss ganska bra ändå de här dagarna, vi hade besök från lite olika håll igår och idag har vi haft en mysdag. Så än så länge går det ingen nöd på oss! Men vädret får gärna slå om snart för det är så skönt att promenera med Tyra i vagnen! Tror att Tyra tycker det också. Hon har haft lite ont i magen av och till men åker hon i vagnen somnar hon direkt vilket nog känns skönt för henne! Turligt nog har magontet inte påverkat nattsömnen men jag hoppas såklart att det ska gå över snart! Någon som har några tips att ge vad gäller magont kanske?? Hon verkar inte ha det konstant utan det kommer och går under vissa dagar.

Som tur är sitter det som sagt inte i konstant utan lilltjejen är också riktigt glad emellanåt! Hon har klämt av de första små leendena! Så otroligt söt! Hon har smålett i sömnen tidigare men nu har hon alltså gjort det även dagtid när hon tittar på en! Å, ska bli så spännande att se hur hon utvecklas!!

I morgon kommer vi dock att lämna huset oavsett väder, dags för BVC igen. Får passa på och fråga då om tips gällande magont, men som sagt - har ni några tips mottages de tacksamt!


Mitt hjärta - Tyra! <3