Den här smutsiga lilla trollungen tog vi m...

dsc00770 (MMS)

Den här smutsiga lilla trollungen tog vi med oss hem från Tomteland igår. Nu ska hon badas så kanske hon kan tas för ett människobarn i fortsättningen! :-)


Vi sitter ute och myser; mamma, pappa, Tel...

dsc00760 (MMS)

Vi sitter ute och myser; mamma, pappa, Telma och jag! Hälsn. Tyra


Måste bara testa om det fungerar att mobil...

dsc00753 (MMS)

Måste bara testa om det fungerar att mobilblogga... :-)


Designupdate!

Nu har jag försökt att fixa till designen lite här på bloggen men det är verkligen inte det lättaste att fixa med alla koder och grejer... En hel del hade jag velat ändra på, exempel: länkarna, menyn på sidan (vill ha mindre text och ha bort understrykningarna), storleken på profilbilden... Om någon är bra på sådant och kan förklara på ett enkelt sätt får ni gärna lämna en kommentar! =)

En fråga som är till alla er som läser är: Är den "skrivstilsliknande" texten jobbig att läsa? Eller går det bra??

Spa!

Ok, här kommer fortsättningen av mitt 30-årsfirande. Detta utspelade sig på lördagen... =)

Jag hade fått reda på innan att jag skulle bli upphämtad klockan 12 och att jag skulle ha badkläder samt Tyra med mig. Klockan 12 kommer då min syster och hämtar upp oss och vi beger oss mot Orsa, hem till min mamma. Väl där väntar bubbel, en enorm bukett med blommor och lite lättare lunch. När vi ätit upp beger vi oss iväg igen, denna gång hamnade vi i Fryksås på Smidgården!! Ååå, vilken härlig dag vi hade där! De har ett spa där med en liten pool, en vedeldad bastu samt relaxavdelning. Detta bokas upp för det sällskap som kommer vilket betyder att vi hade hela stället för oss själva! Värt att nämnas är även den underbara utsikten som fanns oavsett om man badade i poolen, bastade eller bara satt och myste!

När vi kom fram tog mormor Tyra i vagnen och promenerade iväg, jag fick följa med en trappa upp där jag fick en rejäl massage! Välbehövligt och otroligt skönt! Sedan var det relax som gällde! Mormor och Tyra hade kommit tillbaka och var också med (Tyra efter att hon vaknat). Att vara på spa med en 5,5 månaders kanske inte låter så avkopplande men Tyris var på sitt absolut bästa humör så det fungerade alldeles utmärkt att hon fick följa! 

Efter spat var det dags för middag, 3-rätters med ett gott vin till. Kan bara säga tack, tack, tack för en härlig och mycket avkopplande dag (så avkopplande att jag var nära att somna på soffan när jag kom hem)! =) 

Lite bilder från dagen:


Fryksås


Poolen


Utsikten från spat


Jag i relaxavdelningen


Syrran


Mamma


Jag i poolen


Jag och Tyra



Tyra vid middagsbordet


Massor med bilder från "30-veckan"!

Har fått lite påbackning att jag uppdaterar för sällan... =) Ska försöka att bättra mig! Som kompensation för den uteblivna bloggningen i veckan kommer här ett långt inlägg från veckan som varit med massor av bilder!!

Får väl försöka börja från början... Någon dag i början på veckan (dagvill, vad är det??) var hela lilla familjen inklusive mamma/mormor till Stackmora handelsträdgård för att inhandla blommor till våran uteplats. Jag är egentligen ingen riktig "blommänniska" men en gång/år, oftast i juni, brukar jag få ett ryck då jag inhandlar och planterar till uteplatsen. Sedan vattnar jag. Eller jag försöker åtminstonde komma ihåg att vattna. Haha, frågade mamma om en växt om den var tålig och inte skulle torka ut. Då svarade hon "ingen växt torkar ut så länge du vattnar den". =)

Hur som helst, här kommer några bilder på resultatet (och en obligatorisk på Tyra från denna dag):






Har ingen aning om vad blommorna heter så fråga inte! Eller förresten, blommorna i blomlådorna är vita pelargoner och lila hänglobelia (eller något liknande). =)

Plockade en bukett med midsommarblomster också och ställde på bordet:



Och som utlovat, Tyra (väldigt tuff i keps denna dag):



En dag, onsdag tror jag att det var, träffades våran BVC-grupp för en biblioteksrundtur. Bibblan är bra och med riktigt bra personal! Det kan jag skriva under på som har varit där så mycket under mina pluggår, har alltid fått bra hjälp, hur mycket jag än har strulat! Denna gång fick Tyra en bok, "Knacka på". Perfekt med tanke på att den har samma författare som hennes favorit"saga" "Hitta på"! =) Efter bibblan gick vi vidare till Kaffestugan för en trevlig lunch! Sedan var det dags för mig och Tyra att bege oss till BVC för 6-månaderskontroll, inklusive sprutor. Nu är hon inte 6 månader än men skönt ändå att ha den där kollen avklarad. Allt gick bra men kan säga att Tyra tyckte att läkaren var läskigare än sprutorna! 

Nästa dag, torsdagen, var min födelsedag! 30 år! Kan ni fatta?? Det blev hur som helst en mycket lugn och skön dag med strålande väder! Då jag hade min "fest" på fredagen firade jag själva födelsedagen med lilla familjen! Kristofer jobbade på förmiddagen och då tog jag och Tyra vår dagliga lilla morgonpromenad (som jag enbart hoppar över vid riktigt dåligt väder). Promenerade längs kajen och satte mig sedan i vanlig ordning och läste i en bok:

 



Nu vaknade Tyra, mer kommer senare!!! =)

Ok, här kommer fortsättningen! =)

Vid lunch kom Kristofer hem och då gick vi till "Strand" och käkade. Gillar det stället! Tyra satt med vid bordet, i vagnen blev det denna gång. Självklart förevigad på bild:



Förstår inte riktigt hur just vi kunde få en sådan underbar unge men jag är givetvis för evigt tacksam att det var just lilla Tyra som kom till världen där i januari...

Resten av dagen var ganska lugn, kommer knappt ihåg vad vi gjorde (det var det där med minnet igen. Blir det så när man fyller 30 tror ni eller kan det vara något annat?? Någon som vet??). Min syster kom i vilket fall på besök, det vet jag. Fick även en superpresent av Kristofer och ett gäng kompisar: en suuuperfin liten laptop!!


Den är så himla liten, smidig, bra och underbar att jag blev alldeles lyrisk! Sedan var även Spotify installerat och det var ju en aha-upplevelse! Vet att det funnits ett tag men jag har inte själv "hängt med i svängen" (var det ett tantuttryck, ännu ett ålderstecken??). Vilket enkelt sätt att lyssna på musik och allt finns verkligen tillgängligt! Bra jobbat av den som uppfunnit detta!! =)

På fredagen var det då dags för mitt "öppna hus". Hur kan man vara så dum så att man skriver "öppet hus"?? Visste inte alls hur många som skulle komma men tog ändå i lite när jag fixade iordning maten (läs: delegerade ut). Det visade sig vara tur för det dök upp en hel del!! Kul!! En del bakning stod i vilket fall jag själv för, bland annat en tårta. Visar en bild på den för jag tyckte själv att den såg ganska proffsig ut! (sen hur den smakade var en annan femma)



Hade en riktigt trevlig kväll!! Tack alla ni som kom och tack för alla underbart fina blommor och presenter som jag fick!! Snacka om att känna sig bortskämd!! En del av blommorna:





Hade tänkt skriva om min underbara lördag också då jag blev "bortrövad" men nu börjar det här inlägget bli så långt att det får bli i ett annat inlägg. Känn er fria att kommentera vilken del som helst av detta inlägg i väntan på nästa! =)

Östersund och sen en lyxdag!

Åter hemma efter en trevlig helg i Östersund! Ok då, kom hem i söndags och har hunnit med lite sen dess... Men ändå... =)

Helgen var som sagt bra! Har en liten Tyra som är helt underbar att ha med sig!! Det verkar som att hon gillar att åka bil! Antingen sover hon eller så sitter hon och pillar med något och ser grymt koncentrerad ut! =) Det är väl tur det för i juli ska vi bege oss till Malmö! Lång resa men med många stopp där hon får sträcka på benen tror jag att det kommer att fungera bra att åka med liten. Att sova borta är heller inga som helst problem vilket känns skönt! Tyra drog till och med till med lite av ett sovrekord i helgen! =) Fick många förvånade kommentarer som "Sover hon heela nätterna? Utan att ens amma?". Tror nog att vi har haft lite flyt där, hör många bebisar som sover hela nätterna som får ersättning men inte lika många som ammas. Bjuder väl på grädde, eller något! Har även märkt mer och mer att Tyra verkar älska djur! De får buffa och pussa henne hur mycket som helst och hon är bara toknöjd! Våra katter blir mer och mer populära, hunden Buster uppe i Östersund var en favorit och hästarna gillar hon också. Kanske blir en liten ridtjej såsmåningom! =) 

I går hade vi en lyxdag! Började med en rejäl sovmorgon. Tyra vaknade och åt på morgonen men sen somnade vi om till halv 10. Tur för mig för jag var uppe sent och såg på film kvällen innan. Slumdog millionare, kan rekommenderas. Men tack vare sovmorgonen var jag ändå pigg och utvilad! Efter frukosten gick jag ner till jobbet en sväng. Har sagt att jag är tillgänglig för att jobba lite extra snart, får väl se om det dyker upp något. Det vore kul men samtidigt känns det inte som någon panik att börja jobba heller. Det är en lyx att få vara hemma med sitt barn och jag vill ta tillvara på den här tiden. Men som sagt, lite extra hade nog funkat! Lite senare mötte jag upp Kristofer och vi gick och käkade lunch på nya restaurangen "Strand". Riktigt fint var det och god mat! Sedan drog Tyra och Kristofer hem och jag tog en runda i butikerna. Blev en hel del påsar och alla till mig! Inte ofta man egoshoppar så nu för tiden, blir desto oftare något till Tyra. Men som sagt, denna gång var allt till mig!!

Idag tror jag att det får bli lite hemmapyssel. Drar nog iväg en sväng till Stackmora trädgård, bästa stället att handla blommor på, och sen får det bli plantering! Måste börja somra till det ute!

Ha en trevlig vecka på er!


Pappa Kristofer, Tyra och Jajje.


Tyra har kommit på att bästa fingret på handen är pekfingret, det vill hon gärna visa alla! =)


Uppdatering av blandad kompott!

Vad kul att ni kikar in här lite då och då trots att jag varit så dålig på att uppdatera! Allt är hur som helst väldigt bra med oss! Tyra har varit på helt underbart humör ända sedan mitt "Upp och ner..."-inlägg. Hon är glad i stort sett hela tiden, sover jättebra på nätterna, har börjat få bättre rutiner vad gäller amning och sovning på dagarna, hon har börjat smaka på lite olika mat och det har gått bra. Det känns även som att hon blir mer och mer med för varje dag som går och att hon lär sig någonting nytt stup i kvarten! Jättekul!!

Vädret har även hållit sig ganska bra och värmen uppskattas! Vi går ofta på promenad på mornarna och jag har börjat att ta med mig en bok som jag kan sitta och läsa vid vattnet när Tyra sover. Jättemysigt och fridfullt!

Har träffat en del vänner och fikat och gått i affärer. Har varit någon sväng till stallet trots att jag bestämt att jag ska sluta med Silvia. Har faktiskt varit där och packat ihop alla mina grejer. Kändes lite sorgligt... Men det betyder ju inte att det är slut med hästar för det! Rida har jag tänkt fortsätta med! Har även börjat motionera lite mer målmedvetet. Har varit i Hemus och joggat samt tagit PW. Känner att jag vill komma i bättre form! Har umgåtts en hel del med olika familjemedlemmar. Allt det här får mig verkligen att må bra!

Idag har jag tänkt åka till leksaksaffären i Noret för att köpa en gåstol! Spännande att se hur en sådan tas emot av Tyris! Hoppgungan har hon suttit i ett par gånger och den uppskattas i vilket fall! Sedan blir det en sväng förbi stallet för att fylla på vatten och gnugga in hästarna i flugmedel. Släppte Silvia på bete med Norpan häromdagen. Förresten, har ni märkt vad mycket mygg det är?? Usch och fy! Den resterande tiden den här dagen kommer sedan bestå av packning. I helgen åker vi till Östersund för en minisemester! Härligt!!

Kan även ta upp (ifall att jag missat att meddela någon om detta) att fredag den 18:e juni från kl. 16 är det "Öppet hus" här hemma! Bjuder på fika samt enklare förtäring! Välkomna!

En blandad kompott med bilder:


Tyra kan äta själv...


... tummen upp för det! ; )


Tyra i hoppgungan


Nappen är oftast totalt ointressant. Men om man får pyssla lite själv så är den liiite rolig, ibland...


Tyra idag...


... fin outfit va?? =) Den fina klänningen har hon fått av Terese, som nyss har blivit mamma till Theo! Grattis!!


Många mornar har sett ut såhär (dessa bilder är från idag)...


... en bok i handen, Tyra sovandes i vagnen...


... och mer eller mindre sol! Trots molnen lyser solen ganska bra idag och varmt är det också! Najs! =)

Trevlig helg på er!


Vilken underbar vecka...

... och den är inte slut än! Ett par dagar helg att avnjuta först!

Kan sammanfatta veckan med: en underbar Tyra, kanonväder, härliga vänner och familj, god mat, fika, hittat mitt drömhus (nej vi har inte köpt det och vi kommer säkert inte ha råd heller men ändå...), studentmottagning, ridning, bokläsning...