Upp och ner, ner och upp...

... är nog de ord som kan sammanfatta helgen bäst. Jag och Tyra var då ensamma hemma. Av någon konstig anledning städar jag alltid när Kristofer är borta. Så det gjorde jag i lördags förmiddag. När Tyra sov lyckades jag även slänga ihop en rabarberpaj som blev mycket god! Men där slutade det roliga. Tyra blev otroligt kinkig och så fort jag inte bar på henne blev hon jättegnällig! Lite jobbigt när man är ensam hemma! Dessutom valde hon att ha en ny rutin i helgen - att vakna både på natten och sedan klockan 6! Så efter det och mitt städryck var jag inte alltför pigg... Hur som helst klarade vi oss igenom resten av dagen men en dejt som jag hade på kvällen ställde jag in. Tråkigt men jag kände mig helt tom i bollen och hade nog inte varit det bästa sällskapet... Såg ändå lite på eurovision och låten som vann, Tyskland, var väl helt ok. Jag hade dock lite otippat Ryssland, som tydligen var någon slags parodi, som personlig favorit.

Söndagen, mors dag, var en betydligt bättre dag! Vi hade inga direkta planer Tyra och jag så vi tog det ganska lugnt vilket var skönt! Tyra var även på ett betydligt bättre humör denna dag! Promenerade bland annat ner till Åhléns (enda stället som är öppet på söndagar) och shoppade en morsdagspresent till min mamma. Passade även på att köpa mig några egna morsdagspresenter i form av smink och Tyra fick givetvis också något. =) Tycker att de har en ganska bra barnavdelning på Åhléns! Senare på dagen kom min mamma på besök. Det kom även ett blomsterbud med en bukett rosor på morsdag. Det var tydligen Tyra som hade fixat. Inte illa! ; ) Innan det var dags för sova hann vi även med en sväng på hästloppis i Östnor och en runda förbi stallet!

Ja, det var min helg det! I går kväll kom då Kristofer hem igen och i natt sov Tyra som vanligt igen. Eller hon vaknade en gång framåt morgonkvisten för lite mat men somnade sedan om och sov till kvart över 8. Skönt! Hellre den rutinen än den hon hade i helgen! I dag har Tyra även varit på sitt mest strålande humör! Förutom då ett avgrundsvrål som kom mitt på gågatan, detta följt av däckning. Tror vi har en bebis som gillar att vara med! Vi visste att hon var trött innan vi gick ner på stan så vi tog en ganska lång promenad för att hon skulle få chansen att somna in lite skönt. Men nej då, hon var vaken. Sedan tog vi en lång lunch med glass till efterätt och forfarande en glad och vaken Tyra. Men när vi började gå, då kom avgrundsvrålet och tröttheten! Vissa dagar är det inte lätt det där med hur hon ska sova. Vissa dagar går det som på räls. Men andra dagar kan jag tro att hon är jättetrött och att rutinerna säger att hon borde sova. Men nej då, då är hon klarvaken och vill vara med. Sen när man tror att hon ska vara pigg, då blir hon trött och vill sova... Jaja, det brukar i alla fall lösa sig och så länge jag har en glad och nöjd bebis är jag glad!

Vet att jag babblar på men måste berätta en sak till! Idag fick jag ett ryck och begav mig ut på en löprunda! Shit, vad drygt det var! Måste erkänna att jag fick lov att gå emellanåt... Haha, tänkte på förlossningen när jag sprang. Man brukar ju säga att föda barn är som att springa ett maratonlopp. Men ett tag var det så drygt att springa att jag tänkte att det är lättare att föda barn! Haha, tror dock att det inte riktigt är sant, har nog glömt bort en del... Hur som helst känns det skönt att ha gjort den där första turen! Nu är det bara att fortsätta! Ska försöka ta tag i ridningen också så kanske det blir någon ordning till slut... =) Om någon känner sig manad att hänga med på en löptur (med inslag av gåtakt) är det bara att höra av sig! 

  


De vackra rosorna!


Snodde även med mig en syrénkvist i dag så nu är det lite blommor på borden här hemma!


Måste ju ha med en Tyrabild också, den här är tagen för några veckor sedan.

Ha en bra vecka på er nu!


Bio!

Innan Tyra kom till världen gick jag och Kristofer ofta på bio. Mot slutet av graviditeten blev det dessutom oftare än vanligt. Men sedan Tyra kom har det inte blivit någon bio för vår del. Igår var det dock dags igen, i vilket fall för min del, att åter sätta mig i en biofotölj. Gick på Sex and the City 2 med mina två vänner Elmer och Eliana. Måste säga att det var mycket lyckat! Skönt att babbla lite med två så goda vänner. Det var även en superhärlig film, bara älskar SATC! Och faktiskt skönt att göra någonting på egen hand en liten stund.

Nog sticker jag iväg på egna små turer ibland. Någon gång har jag varit hos frissan. Förra lördagen var jag kvar på bröllopsfesten när Tyra och Kristofer gick till hotellet (Tyra har tydligen bestämt sig för att hon vill sova nattsömnen i en säng, inte i vagnen. Hon hade säkert däckat till slut om vi fortsatt tjatat om att hon skulle sova där men det ville vi inte göra...). De allra flesta tillfällen som jag åker iväg är dock till stallet. Visst tycker jag att det är kul att vara i stallet ibland. Men bion igår med tjejkompisarna var en annan slags "ledighet" som jag sätter stort värde på!

Missförstå mig inte nu. "Jag älskar verkligen mitt barn men..." (satc2-citat) =) Jag älskar Tyra, älskar att vara med henne men ändå kul igår att känna att det även går att göra saker på egen hand! Blir lite låst när man helammar så någon "ledig" timme här och där ger ny energi!

Nu ska vi kika ut någon bra film som jag och Kristofer kan gå på bio på tillsammans. Om vi lägger Tyra innan vi går kommer det nog att fungera bra med barnvakt! Än så länge har vi faktiskt inte haft någon barnvakt...

Förutom bio har veckan bland annat bestått av besök på BVC (där det var tandskötselinfo), besök i Falun hos Tyras kusiner, stallbesök och säkert en massa mer som jag redan har glömt bort. Nog för att jag var förvirrad innan jag fick barn men nu är det ta mig tusan värre! Jag vet dock med säkerhet att även denna vecka har gått i en rasande fart! Till helgen blir det dock ett lugnare tempo. Kristofer ska på elitloppet så vi får se vad jag och Tyra ska hitta på. Några saker jag har på min "attgöralista" är städning, tvätt och rabarberpajsbakning. Får se om något av det blir gjort i helgen! Hade även tänkt se på Eurovision men lite tråkigt nu när Sverige inte har något bidrag med i finalen... I kväll blir det dock inte många knop. Har inhandlat goda ostar, kex, parma och vindruvor så det blir gottemys i soffan! 

Haha, kan berätta en lite rolig sak från idag också. Jag, Kristofer och Tyra var i stallet. Jag gick in i stallet och pysslade, Tyra sov i vagnen och Kristofer gick in och drack kaffe med ägarna. Då sitter även integrationsminister Nyamko Sabuni där. Jag höll mig dock i stallet så jag missade denna celibritet... Tyra vaknade dock och fick skaka hand med denna kvinna... =)

Lite bilder från veckan:







Trevlig helg på er!


Helgens bröllop och en ny vecka...

Har haft en riktigt trevlig helg i Stockholm och på bröllopet! På något mirakulöst sätt blev jag riktigt pigg till bröllopet (efter två dagar heeelt däckad) så jag pallade med nästan hela bröllopsfesten.

Min kamera är urdålig så det blev inte så många bra kort tyvärr. Men här är några få:



Jag och Tyra i kyrkan.

Pappa Kristofer och Tyra

Det vackra brudparet!

Brudparet och bröllopstårtan! (och fotografen...) =)

Måste säga att hela bröllopet, inklusive cermonin, var väldigt vackert, väldigt generöst och otroligt bra arrangerat! En väldigt rolig grej som kom upp på bröllopsfesten var även en liten överraskning till brudparet. Om ni ser på Vakna med the Voice (går på femman på vardagsmornarna) så såg ni i fredags en så kallad "rapattack". Den var riktad till detta brudpar! Hur coolt som helst! (Ni kan se själva "rapattacken" på klippet nedanför. Men det var även en hel del snack om brudparet med i livesändningen.)


På söndagen blev det en god hotellfrukost innan det var dags att bege sig hemåt. Som sagt, en mycket trevlig helg! Måste även berömma min lilla Tyris som jag tyckte skötte sig strålande hela helgen!

Den här veckan är det ganska fullt upp. En hel del stallarbete och en del Tyragrejer står på schemat. Sedan har jag även andra trevligheter på G. Ska exempelvis på bio på torsdag, SATC 2! Nice!

Sedan tänkte jag redan nu pinga för att de som vill fira min 30-årsdag kommer att vara välkomna hem till mig fredag 18 juni. Jag kommer att meddela närmare när och hur för i dagsläget har jag inte bestämt hur det blir. Idag fick jag ett samtal om att jag var bokad på lördagen, det är därför jag i vilket fall vet att "firandet" blir på fredagen. Samtalet lät väldigt hemlighetsfullt, spännande! =)

När jag ändå håller på och "pingar" kan jag även säga att den som vill gärna får komma hem till mig och Tyra på lördag och kolla på Eurovision Song Contest och snacka lite skit! =) Hör av er om ni känner för det!

Ha en trevlig vecka på er nu!

Nej, nej, nej...

Idag är jag helt däckad. Har blivit genomförskyld! Det hade inte kunnat komma vid ett sämre läge, vi som ska på bröllop i helgen! Jag får trösta mig med att det är två dagar kvar så förhoppningsvis hinner jag piggna på mig. Tyra var den som var först ut, hon har varit förskyld i veckan. Som tur är verkar hon frisk nu, i vilket fall är hon nog helt frisk tills på lördag.


Var nyss ute på en liten promenad. Det var väldigt tungt att ta sig utanför dörren och det kändes som att jag promenerade med en kupa över huvudet. Såg nog ut som jag gick på droger eller något. Det kändes dock lite bättre när jag traskade nere vid vattnet. Varmt i luften och med den här vyn. Vattnet var helt spegelblankt.


Härligt att kolla ner i vagnen också och se den här lilla pumsan...



Tyra idag... Strax efter att bilden togs vände hon på sig till rygg! Första gången! Den här lilla damen har mest sovit och begrundat tillvaron hittintills. Eller ok då, hon har viftat, snackat och haft sig också... Men aldrig vänt sig... Men nu börjar hon komma igång! =)

Nej, nu ska jag krypa ner under täcket. Lite tråkigt idag för jag missar föräldragruppen. Pappa Kristofer och Tyra får klara sig utan mamma.


Instruktioner...

Ok, nu gör ni så här:

1) Se till att det är tyst och lugnt runt er. Knäpp av eventuella radioapparater som brusar i bakgrunden. Skrikande barn får ni vänta ut tills de somnar. ; )

2) Nu när det är tyst tar ni ett djupt andetag, slappnar av och trycker på playknappen på videon här under.

3) Blunda och lyssna.



Gåshud, eller hur??? =)

Bättre...

Vilken tur, nu verkar mina "skitdagar" vara över. Tack för det! Kanske är det tack vare solen och det varma vädret. I vilket fall hjälper det nog till! Min älsklingsTyra gör även hon sitt bästa, hon är så underbart go! Känns som att det händer massor nu och att hon lär sig något nytt varje dag! Vi har exempelvis börjat lite med smakportioner. En del går i, resten åker ut. Men bara det att smaka och känna på något annat i munnen är nog en upplevelse för henne! I går kom jag även ut på gården där Tyra och hennes faster Linda var. Hörde höga skratt nerifrån vagnen, faster var tydligen superrolig! Härligt!

Finns egentligen inte så mycket att klaga på när man har en underbar pojkvän/sambo, en underbar dotter och underbara vänner! Ser även fram emot helgen och bröllopet!!

Idag blir det lite fix med klänningen jag ska ha i helgen. Måste göras om så att den går att amma i... Min pappa/Tyras morfar är även här och hälsar på och har lovat att bjuda ut oss på lunch! Härlig dag!




Skitdagar...

Har precis haft några riktiga skitdagar. Förstår inte, all min energi och positivitet bara försvann i ett nafs häromdagen. Ja ja, bryt ihop och kom igen, är det inte så man säger? Hur som helst känns allt lite bättre nu så snart är vi förhoppningsvis på topp igen!  ; ) 

Vi har trots min lilla dipp hunnit med några grillkvällar med goda vänner, bland annat en igår då maten avnjöts ute i solen! Helt underbart att känna lite sommarvärme. Tror att det var då mitt humör började vända mot det bättre igen!

Vi var även på babysim i fredags men det var bara roligt ett litet tag. Sen blev det magknip och då var det slut på det roliga! Fortsatte fredagen, efter babysimmet, med att träffa en vän, sådant piggar alltid upp!

Idag har vi mest pysslat inne men vi gick även ner till Prästholmen för att kolla på fotbollsmatch. Det var värdelöst tyckte Tyra så vi gick hem igen. Var lite för kallt för att ta upp henne ur vagnen för att göra henne nöjd (om det nu inte var magknip även den här gången... hatar magknip...) När pappa Kristofer kom hem från matchen blev det stallet för min del. Fixade till Silvia samt longerade henne. Hade även insläppet.

Ja det var våran helg det.



Två bilder tagna medan allt fortfarande var frid och fröjd! =)


Stundande bröllop!

Det är en sak som jag har sett fram emot länge. Det är ett bröllop som vi ska gå på i Stockholm. Nu är det mindre än två veckor kvar till bröllopet och vi har börjat prova ut kläder inför det. Det känns lite konstigt att det redan är dags, det är liksom något som har legat så långt fram i tiden. Jag vet att vi pratade om det när Tyra bara var några veckor och då satt vi och räknade, ja hon skulle var över fyra månader när det var dags. Vad fort dessa månader har gått!!

Gällande klädprovningen så har Tyra fått en otroligt fin klänning i present som jag tänkte att hon skulle ha. Jag hoppas bara att hon inte hinner växa ur den för den satt perfekt nu och den var inte så töjbar. Men med så få dagar kvar tycker jag att det borde gå bra. Ser även fram emot att klä upp mig lite igen. Det var ett tag sen nu. Har inte direkt varit på något festligt sen Tyra kom och innan hade jag tjockmage och kände mig som ett klot i allt! Haha! Nu är jag nästan tillbaka på min ursprungsvikt, har några få extrakilon kvar (fick lov att springa upp och väga mig sist vi var på BVC). Även om exempelvis magen är lite slappare än tidigare så kan jag i vilket fall ha alla mina gamla kläder! Skönt! Inför bröllopshelgen har vi även bokat hotell som vi ska bo på tillsammans med resten av vännerna som åker ifrån Orsa/Mora. Längtar! =)

Nu är det ju en helg kvar innan bröllopet och inte vilken helg som helst, det är långhelg! Den startar vi idag med grillning hos vänner. Får se om Tyra känner för att sova borta ikväll då... På fredag är det babysim, kul! Sen vet jag inte om vi har så mycket planerat mer än att ta det lugnt och bara mysa och äta gott!

Apropå att äta gott. Igår bjöd Kristofer mig på något himelskt gott! Det var rostas med chevrésås och klyftor till det. Nice! 
 



Ha en bra helg nu! =)


En trevlig dag!

Glömde en massa saker som jag tänkte ta med i förra inlägget. Bland annat tänkte jag tacka för era kommentarer. Får göra det nu istället: Tack! Sen tänkte jag skriva något om att Tyra har fyllt fyra månader! Och kanske något om resten som vi pysslat med förra veckan. Men hoppar det och går över till mer dagsaktuella händelser! =)

Igår (ok, inte dagsaktuellt kanske, men nästan!) var det riktigt dåligt väder. Tråkigt, visst! Men samtidigt lite bra för jag fick massor gjort hemma! Städade, tvättade, putsade och fejjade! =) Det gjorde att jag med gott samvete kunde lämna allt vad hushållsarbete heter idag och istället ägna mig åt nöjsamheter! Tog en promenad till Ki och våldsgästade henne och Wilma! Sedan följde fika, snack, promenad, snack, onyttig god lunch och lite mera snack. Och lite mera promenad. Härligt! 

När vi bröt upp var det dags för mig att bege mig till stallet. Även Tyra och hennes mormor följde med! Hade ett lyckat pass med Silvia, tog in hästarna från hagen och åkte sen hem igen. 

En trevlig dag!

Har även hunnit med att knäppa lite kort på Tyris idag. Här är resultatet:

 




Vilken underbar unge vi har! Helt fantastisk! <3


Ditten och datten...

Ja, de där cupcakesen som jag skrev om i förra inlägget är slut för längesedan, kanske dags att uppdatera lite igen då??!!

Vi har hunnit med en hel del sedan sist. Är nog därför det inte har blivit några blogginlägg... =) Vi har bland annat varit på föräldra/barn-grupp. Det är roligt varje gång men jag måste säga att det börjar kännas lite tjatigt med de "ämnena" som det är meningen att vi ska diskutera kring varje gång, det tenderar att bli samma saker varje gång. "Nej, vi använder inte tvn som barnvakt", "ja, det finns saker i hemmet som kan användas som leksaker, man måste inte köpa allt", "vagnen bör vara riktad så att barnet ser den som kör under åkturen"... Men som sagt, tycker ändå att de här träffarna är roliga då man får träffa andra barn och föräldrar.

Vi har även varit på fika/kalas hos min kära vän
Ki! =) Nästan alla i kompisgänget var samlade och det är alltid lika roligt att träffa alla!

På lördagkvällen var vi bortbjudna på mat! Grillat och det var supergott! Vi hade packat med pyjamas till Tyra och tänkte att hon kunde väl somna i vagnen när det var dags för sovning, brukar aldrig vara några problem att somna däri. Tyra var som ett ljus hela middagen och kvällen. När hon började bli trött och jag försökte lägga henne blev det dock en helt annan visa! Jättearg för att hon fick lov att ligga i vagnen! Tog då upp henne och då var hon superglad igen och höll låda och snackade som aldrig förr! Sedan när vi märkte att hon blev ännu tröttare försökte jag lägga henne igen men samma visa som förra gången... Tog upp henne och hur glad som helst! Verkade som att hon bara ville vara med trots att hon var så trött att hon nästan tittade i kors! Packade in oss i bilen och när jag lade henne i sängen hemma somnade hon direkt när hon lade huvudet på kudden! Hon ville nog ha sin säng!

Oj, hjälp! Måste avbryta min lilla dokumentation med att reflektera över regnet som bokstavligen ÖSER ner just nu! Hagel verkar det också vara... Hoppas att det rykte som jag hört om sol och 25 grader varmt till helgen stämmer, vore inte helt fel! Är trött på den här kylan nu!

Ok, tillbaka till uppdateringen... Hm, vet inte riktigt vad mer jag ska berätta! Haha! Gårdagen kan ni läsa lite om här. Just det, kan nämna att jag fick mitt examensbevis i veckan! Det kändes ganska bra att titt på det och förstå att jag faktiskt är klar med min utbildning nu!

Orkar inte ladda in några bilder nu, de får komma lite senare...

Lite rörigt inlägg men så kan det bli! =)




Cupcakes

Idag har jag bakat cupcakes. Har ingen aning om hur de smakar. Vet att de är väldigt onyttiga. Onyttigt brukar vara gott... =)

 
 


Välkomna på fika!


/hälsar Tyra och mamma Jessica! =)


Makeover...

Idag har jag varit till frisören. Vad härligt det var att bara sätta sig ner och bli ompysslad i några timmar! Det är väldigt sällan nuförtiden som jag har sådan tid, egentid! Har färgat och gjort både lite mörka och ljusa slingor samt klippt till håret lite. Fick även en genomgång med vågtången så nu liknar mitt hår så det var tänkt att se ut efter permanenten som jag gjorde vid ett tidigare tillfälle. Den blev ganska misslyckad då håret inte blev det minsta lockigt... Synd bara att lockarna jag har nu kommer att försvinna vid nästa tvätt... Men jag blev nöjd idag, håret känns alltid lite fräschare med ny färg i! Jag fortsatte på inslaget tema nu på kvällen då jag målade naglarna! Denna vara har det inte heller blivit så mycket av sen Tyra kom till världen! Nu är jag liiite fräschare i alla fall! =) 

Förutom mina små egostunder har jag inte gjort så mycket idag. Dagen har faktiskt gått ganska långsamt! Inte ofta det känns så! Åkte en sväng till stallet bara för att ha något att göra! Har även skrivit ut recept på cupcakes. Ska inhandla det som behövs i morgon så har jag förebyggt nästa tillfälle som jag går sysslolös! =) (Ja, helt sysslolös har jag såklart inte varit idag, självklart har jag tagit hand om Tyra också)

Nej, nu lockar sängen!!


Här syns lite av håret...


Kristofer tog fram kameran bara för att han tyckte att Tyra såg så rolig/söt ut när hon satt i mitt knä. Hon kikade runt på allt med den blicken och minen som hon har på bilden! Haha, kan förstå att han ville fånga det på bild!

Maja, min Maja...

Igår var Tyra vaken ovanligt mycket för att vara henne. Det tar hon tydligen igen idag. Tycker att hon bara sover och sover... Men hon hade en liten lucka när vi var på fiket. Då satt hon och var med hela tiden. Vi var ett ganska stort gäng med både vuxna och barn så hon hade många att titta på.  Det var även många som tittade på henne! Barn drar verkligen blickarna till sig men det är ju iofs inte så konstigt... =)

Efter den trevliga fikastunden blev det en promenad: 3 par, 3 barnvagnar. Har så underbara vänner, blev en hel del skratt på den där promenaden!

Det har även blivit lite gråt idag. På förmiddagen satt jag och Kristofer ute i solen när Tyra sov. Vi satt och pratade om våran katt Maja som tragiskt nog blev påkörd för några år sedan. Jag saknar henne! Hon hade varit så underbar med Tyra, det är jag säker på! Maja var "min" katt och hon var otroligt snäll och go! 


Maja i bakgrunden och så Zlatan. Maja var Zlatans mamma.


Maja fick sällan en lugn stund med Zlatan i huset! Nu bråkar han för fullt med mormor Telma istället!


Alla tre...


Hon gillade inte när vi skulle åka bort. Det visade hon tydligt!


Saknar dig Majsis!

Valborgsmässoafton

Kristofer och Tyra är ute på promenad. De skulle visst gå till ATG-butiken och lämna in dagens V75-rad. Jag tänkte då passa på att fixa till lite hemma men istället hamnade jag här. Måste berätta lite kort om babysimmet. Det var jättekul! Trodde att Tyra snabbt skulle tröttna, om vi nu överhuvudtaget skulle ta oss ner i bassängen. Vet inte riktigt varför jag trodde det, antagligen var det för att hålla förväntningarna nere. Det gick dock väldigt bra och Tyra verkade njuta av vattnet som hon gled runt i! Hon var så söt i sina badbyxor och hon såg så mallig ut! Pappa Kristofer stod vid kanten och varje gång vi gled förbi honom brast hon ut i ett stort leende! Nästa gång ska dock även han vara med och bada! De andra barnen gjorde sitt första dyk men det väntar vi med ett tag. Man brukar tydligen göra det vid tredje passet. En sak i taget och gårdagens bad blev nog en perfekt början! Vi kommer absolut att gå igen, tänkte vara med de tre gånger som är kvar av denna termin!

Efter babysimmet var Tyra helt färdig! Hon fick lite mat och tvärsomnade! Sedan vaknade hon till när jag lyfte henne till bilbarnstolen men då satt hon bara och stirrade rakt ut innan hon somnade igen. Förstår henne, vet ju själv hur trött man blir när man har badat och sen alla nya intryck som hon fick! Även William, samåkte med honom och hans pappa, blev trött av badet och somnade i bilen. Vi vuxna blev kanske också lite trötta men framförallt hungriga! Åkte direkt till Moraparken och käkade lunch där! Det var något kött med en massa tillbehör, stor salladsbuffé, bröd med brie och efterrätt. Supergott och vi blev väldigt mätta alla tre!

Planerna för kvällen var att åka till kasen i Färnäs. Vi var dock ganska trötta men tog oss ändå iväg en stund. Vi gjorde allt det obligatoriska - gick tipspromenad, fikade och köpte lotter, vann på tre av fyra lotter! Det enda vi missade, vilket var lite synd, var själva tändandet av kasen. Vi kände oss dock för trötta för att stanna och vänta på detta så vi åkte hem och myste ner oss!

Hoppas att ni också hade en härlig valborg! Fortsatt trevlig helg på er!

(Gjorde världens miss igår, glömde kameran!!! Jättetråkigt men får försöka komma ihåg den till nästa gång istället)