Vemdalen (bildbomb!)

I helgen var då min lilla underbara familj uppe i Vemdalen, eller närmare bestämt i Björnrike. Det var meningen att även Kristofers syster med familj skulle tillbringa helgen där men tyvärr blev minstingen sjuk så de fick lov att stanna hemma. Istället var det då jag, Kristofer och Tyra som intog den otroligt fina stugan med 10 bäddar. Har lite svårt för att säga "fjällstuga" då det snarare är ett "fjällhus". Hade lätt kunnat tänka mig att bo i ett liknande hus året runt, gärna med tillhörande utsikt!

Bjuder på helgen i bilder. Först ut är huset:






Utsikten från balkongen:





Tyra klädd för fjällmys i sin nya fina tröja med pippimönster som farmor stickat:





Under denna fjällvistelse blev det även pulkapremiär, något som verkligen uppskattades av Tyra!





På kvällarna åts det godsaker! Bland annat:





Kan säga att jag gärna hade stannat ännu längre!



=


På vägen hem stannade vi för att käka i Sveg. Om ni någon gång har vägarna förbi där tycker jag att ni ska stanna på Café Cineast. Bästa fiket!!!



Har nyss kommit in efter en liten promenad...

dsc01133 (MMS)

Har nyss kommit in efter en liten promenad här i fjällen och står nu och blickar ut genom fönstret. Hade nästan glömt bort hur vackert det är här och hur fin stugan är! Nu är det mys på hög nivå!


I´m alive!

Lovade i förra inlägget att jag skulle uppdatera er om dagens status och jag måste säga ganska bra faktiskt! Visst har jag varit lite småtrött och seg idag men tycker ändå att jag klarat dagen bra! Den började givetvis otroligt bra då jag klampade uppför källartrappen i min kära sambos föräldrahem och möttes av en väldigt glad Tyra! Mammig blev hon dock inte så jag antar att hon inte saknat mig alltför mycket igår. Allt hade då gått väldigt bra, hon är så duktig våran tjej, hon blev överöst av beröm från farmor! Vi blev kvar i Färnäs närapå hela dagen idag och det märks verkligen att Tyra trivs där. Det gör förresten jag också!

Behöver kanske inte redovisa gårdagen i detalj men jag kan säga att jag hade skitkul!! Mötte upp "morsorpåstanligan" på Strand och jäklar vad vi garvade! Vi går alla på sång med våra barn och jag kan säga att jag vet inte riktigt hur jag ska kunna hålla mig från skratt vid nästa sångtillfälle... 

Nog om det. Snart är det då ny vecka igen. En mycket bra sådan tror jag att det kommer att bli! Ska hälsa på mamma, gå på sång och sim och sedan kommer veckan avslutas i Vemdalen, härligt! Kommer säkert hinna med lite annat smått och gott också. Förresten, måste återgå till detta med sim, vill bara berätta att Tyra verkligen älskar babysimmet! Blir så stolt varje gång vi är där, tycker att hon är så duktig! Tyvärr har hon börjat tycka att omklädningsrummet och då särskilt duscharna är lite otäcka men antar att det är något som går över... Men poolen bara älskar hon! 

Nej, nu blir det snart att krypa ner i sängen så att jag är utvilad och på hugget när den nya veckan startar!

 
En "gammal" bild på den bästa i världen. Helt otroligt hur mycket man kan älska sitt barn, totalt gränslös kärlek!!!
<3<3<3

Städning och paaarty!

Har precis satt mig ner här vid datorn för en liten minipaus. Kristofer och Tyra gick iväg för en stund sedan så jag har passat på att städa hela huset! Eller nja, hela huset var väl att ta i, jag har inte städat på kontoret som är våran granne... Hur som helst så är jag inte klar än, dammsugning kvar. Men behövde en liten paus som sagt.

Ikväll är det fest. Två veckor lyckades jag hålla mig. Ser fram emot kvällen! Fotbollsavslutning med middag är det som gäller och sedan lär vi väl dra vidare. Tyra ska sova hos framor och farfar, hoppas att det går bra. Vi kommer dock att åka dit vi med lite senare så vi är där när hon vaknar.

Ha en härlig lördag nu så lovar jag att uppdatera om min status i morgon! ; )

Bjuder på en härlig låt. Kan inte fatta att Linnea hängde löst igår efter hennes uppträdande i Idol med just denna låt. Hon är ju brilliant! Här är originalversionen:


Cogito, ergo sum...

"Jag tänker, alltså finns jag" - Descartes

Men ibland ska man nog inte fundera alltför mycket har jag kommit fram till i mina tankar... Att fundera här på bloggen ger inte heller så mycket eftersom jag får i princip ingenting i respons... Nu nog om det!


Den här veckan har spenderats med ett gäng goda vänner:

Veckan började med en tripp till Skattungbyn där vi hälsade på Therese, Theo och Nathalie som nyligen flyttat "hem" igen. Hade en riktigt mysig dag!

På tisdagen åkte jag till Långlet och tog en långpromenad med Sofia. Blev även lite fika och lek med barnen, de går så otroligt bra ihop Tyra och Stella! 

Igår, onsdag var det barnsång. Efteråt drog vi, tre mammor med barn, till Hörnet där vi mötte upp den fjärde. Käkade lunch ihop och kikade även i lite affärer innan vi gick åt olika håll.

Idag gick jag och Anders en promenad längs Saxviken i det otroligt vackra vintervädret. Blev även en mysig fikadejt framåt eftermiddagen på Kaffestugan med Anne. 

Kan bara summera veckan såhär långt med att jag är otroligt glad över alla mina vänner! Lustigt också hur allt går som i vågor. Ena veckan kan det vara lugna gatan, andra veckan många på en gång. Tycker att det är lika i många sammanhang. Som på jobbet; det kan vara helt tomt i butiken, sedan ramlar en kund in och så plötsligt blir det kö i kassan! Eller om telefonen har varit relativt tyst under en tid, så plötsligt löser samtalen/smsen av varandra. Ah, finns säkert bättre exempel men antar att ni förstår hur jag menar. "Ketchupeffekten" eller något...

Har även varit lite "husmor" i veckan. Lagat mat flera dagar till både Tyra, Kristofer och mig (kanske också kan härledas till "ketchupeffekten"). Att laga mat låter kanske som något vardagligt som alla människor gör dagligen men så är det inte för mig! Därav detta lilla uppmärksammande här på bloggen.

Just nu är jag sugen på att träna. Så är jag sugen på chips och dip också... Hmmm, undrar vilket det blir... Förmodligen ingetdera...

På promenad! Ibland är det skönt med vinter!

dsc01119 (MMS)

På promenad! Ibland är det skönt med vinter!


Vilken härlig dag!

Tyras favoritlåt:




Nu drar vi snart till Skattbungbyn för en dag med Therese, Nathalie och Theo! Kul!


Funderare...

Hm, vad ville jag då säga med mitt förra inlägg? Kanske att allt i bloggvärlden alltid (ofta) är så perfekt. Alla pysslar hemma, myser med barnen, bakar och lagar god mat. Man åker på underbara resor och shoppar järnet! Allt går i ett rosenrött tema. Men det är ingenting fel med det! Ärligt, vem hade velat sitta och läsa värsta deppbloggen? Jag tycker även att det kan ge inspiration att läsa om andras hemmapyssel, matlagning osv. Men ibland tror jag att det kan vara bra att påminna sig om att allt i livet inte är perfekt. Det behöver inte betyda att det är någonting dåligt men allt kanske inte alltid blir som man har tänkt sig, man kanske inte hinner med att göra allt det där som man vill... Och det är ok! Man kan inte räcka till till allt! Och nej, alla andra är inte perfekta... En annan anledning till att man kanske ändå får den bilden kan vara att många inte vill lämna ut hela sitt liv i en blogg, fritt för andra att läsa. Det är också ok. Ofta kan bekymmer vara av mer personlig karaktär...

Eller så ville jag bara säga att jag är den jag är och att livet går upp och ner. För det mesta ändå upp, jag är så glad över min familj och mina vänner och ibland gäller det att påminna sig om vad som är viktigt här i livet!

Fan vad man kan fundera ibland. Måste erkänna att boken "Dyngkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer är en sådan bok som får en att tänka till lite. Den får även mig att skratta, hon skriver på ett väldigt humoristiskt och befriande sätt. Även då allvarligare händelser tas upp... Lästips!  

Nu har jag funderat klart! Nu slipper ni läsa mitt svammel mer, haha! Kan ju istället berätta att vi har haft en lugn helg. Bangade till och med en fest igår. Men vi behövde en sådan helg och jag är glad att jag var pigg idag då vi hade en riktig myssöndag då vi åkte på kalas, var i Färnäs och hälsade på och gled runt och kikade på hus till salu (nej, inga husvisningar, bara "kollade in" dem).

Nu sover Tyra och jag ska gå och lägga mig i soffan och knäppa mellan kanalerna tills jag hittar någonting sevärt.

Hoppas att ni har haft en underbar helg!

Människan?

Ibland är jag väldigt ego. Ibland tänker jag bara på andra. Ibland är jag snygg, ibland ful. Ibland fattar jag ingenting och alla andra är smartare än mig. Ibland har jag huvudet på skaft och kan tänka till. Ibland är jag nöjd med allt! Ibland vill jag bara ha mer... Ibland är jag jävligt kall, ibland rinner tårarna. Ibland är jag den roliga, ibland är jag disträ och tråkig. Ibland är jag en väldigt bra lyssnare, ibland hör jag ingenting. Ibland är jag rik! Ibland är jag fattig... Ibland gör jag bra val, ibland gör jag dåliga. Ibland är jag lycklig. Ibland är jag ledsen. Ibland är jag lugn som en filbunke men ibland är jag orolig och ångestfylld. Ibland håller jag allt inom mig, ibland kommer ett utbrott! Ibland är jag frisk, ibland är jag sjuk. Ibland förstår jag precis, ibland fattar jag ingenting. Ibland är jag väldigt flummig. Nej det fanns ingen motpart till den... 

Är alla så? Är någon så? Jag är så...

Freeeeedaaaag!!!

Jäklar vilket bra humör jag är på idag! Underbart! Vaknade pigg och utvilad efter att jag för en gångs skull gått och lagt mig i tid igår kväll. Jag vaknade till och med före Tyra som vaknade kl. 8. Idag har jag tänkt att jag ska plocka lite hemma, alltid skönt att ha lite ordning inför helgen. Det tar nog dock inte så lång stund så en promenad och en liten runda på stan ska jag nog också hinna med. Är strålande sol ute! Sedan avslutas dagen med fredagsmys med mina älsklingar, gottigottgott och Idol!

Igår var en "mittimellandag". En lugn hemmadag med en snorig Tyra (som är mycket bättre idag, verkar vara någon mildare variant, hoppas, hoppas). Tyvärr var jag superseg så jag fick typ ingenting gjort... En långpromenad var nog det enda vettiga som jag gjorde... Men idag är det andra bullar!! =)

I onsdags hade vi en jätterolig dag då vi var ute på roadtrip med Sofia och Stella. Det var shopping som gällde och jag fick faktiskt med mig en hel del hem! Kul! Sågmyra och Kupolen var det som gällde och det var faktiskt lite svårt att slita sig, var många affärer vi inte hann med! Får nog bli en till tur snart! ; ) Barnen var helt otroliga, glada och nöjda hela dagen lång! Är imponerad av dem, borde ju inte vara så roligt att glida runt i en vagn i affärer en hel dag men det tyckte tydligen dom! Satt och "snackade" med varandra och med andra shoppingglada medan vi mammor provade kläder... Självklart lade vi in några matstopp också, ni får inte tro att vi svälte barnen (eller oss själva) på grund av all shopping! ; )

Här kommer delar av dagen i bilder:

Började dagen med frukost:


Tyras frukost

En del av min frukost. Kaffe och 70% choklad! =)


Påklädd och klar. Såhär glad var Tyra över att få åka på roadtrip! =)

Vid matstopp nummer två började: Stella & Tyra Show!


Klappa händerna och digga!


Armarna uppåt sträck!


Sen en liten blandning... =)


En Wayne´s Coffee skål för det!

När vi kom hem drog jag till stallet. Det får ni dock läsa om på
hästbloggen.

Här följer då fynden jag gjorde. Totalt hamnade jag under 800 kr för ALLT!. Bra jobbat va?


Två body´s och en tröja till Tyra. Babyproffsen och H&M.


Tre baslinnen och en t-shirt från Lager 157.


Jeans, top, mössa från Gina Tricot. Tröja med tryck från H&M.


Snygg detalj på jeansen.

Nu ska jag lämna datorn och istället börja göra lite nytta denna underbara fredag!! =D

Trevlig helg på er!
 

Dejt x 2!

Idag har jag haft två dejter med härliga vänner! Dejt nummer ett avverkades till största delen på Strand där god lunch åts i sällskap med Sofia, Stella, Jennie, Theo och så givetvis Tyra. Vi satt där ett bra tag, servisen började nog fundera om de skulle gå ut med menyerna till á la carten också... Barnen blev dock trötta så vi bäddade ner dem och promenerade iväg. Blev ett par korta stopp i ett par affärer innan jag drog mig hemåt och självklart lyckades jag fastna för något som jag fick med mig hem! Denna gång blev det en mysig halsduk i pälsimitation. Hopplös! Att jag redan har typ hundra halsdukar/sjalar/whatever hemma verkade jag ha glömt bort... Nej, den där garderobsrensningen som jag har funderat på ett bra tag måste nog verkligen bli gjord snart. Dels börjar garderoben bli överfull. Dels måste jag kolla igenom vad jag egentligen har och kanske börja använda sådant som är användbart och sedan slänga ut resten! Kanske att jag hade lyckats shoppa lite smartare då också och fått med mig saker hem som jag faktiskt behöver!

Efter en superröjning hemma inkluderat ihopplockning, bäddning, dammsugning, blomvattning mm under Tyras sovstund var det dags för dejt nummer två. Den blev en dejt utan barn, eller såklart, lilla charmtrollet Theo var såklart med (dock inte samma Theo som tidigare). Annars var det Ki, Elmer, Tigge och jag som intog Kaffestugan! Köpte en räkmacka och mineralvatten: 77 kr!!! Rena rånet! Aja, det var gott i alla fall som tur var. Hade väldigt trevligt och satt kvar tills de stängde. Tyvärr var ju alla affärer också stängda då, till och med Åhléns som annars brukar ha öppet typ jämt! Trodde nästan att personalen bodde där men tydligen var så ej fallet... Istället blev det fönstershopping, tror att vi lyckades få med nästan alla gågatans butiker, haha!

Måste även få med att det var en mycket trevlig (hm, använder jag ordet trevligt väldigt ofta?) föräldragruppsträff igår! Tre barn, tre mammor, tyvärr kunde de andra två inte komma. Men vi hade det bra och jag måste säga att jag verkligen trivs med de andra mammorna! Bästa gruppen! Nästa träff blir i Sälen då en av familjerna flyttat dit.

Nu: Desperate Housewifes!


Min familj <3

Familj och vänner, de bästa som finns!

Utgång! (Uppdaterad)

Efter en ganska lugn vecka avslutades den med en inte riktigt lika lugn helg. Blev party och utgång i lördags och jag säger bara: galet och tequila, sen får det räcka... Hade verkligen skitkul men på söndagen var det kanske inte riktigt lika kul och jag har nu kommit fram till att det är slut med alkoholdrickande! Haha, lätt att säga såhär på en  måndag efter en partyhelg kanske men faktiskt så vill jag absolut dra ner på konsumtionen (även om det faktiskt inte händer ofta längre att jag festar till det). Något glas vin på helgen kanske men sen får det vara nog! Återstår väl att se om jag lyckas!

Att vara ute och vara full bringar fram gamla minnen om mitt gamla jag. Partytjej var kanske en bra titel på mig lite längre tillbaka i tiden. Nu är jag dock mamma och snart jobbar jag förhoppningsvis som lärare, då får det vara lite ordning! Haha, som ni märker har jag funderat lite, haft lite bakisångest. Men jag tycker ändå att min slutsats är vettig. Lite väl präktig kanske, men vettig... Förmodligen håller inte mitt resonemang längre fram, då något roligt kalas lockar, men, men... Haha! 

Nog om det. Ny vecka och nya möjligheter. Idag blir det träff med föräldragruppen i Kråkberg, ska bli lika kul som vanligt! Sedan blir det storhandling på Maxi, kanske får i lite mer i vagnen jämfört med förra handlingen (se förra inlägget). Då blev det dock lite påfyllning efter en stund, ett blondt flickebarn äntrade då vagnen, hihi! I morgon blir det em-fika på Kaffestugan, om jag nu vågar visa mig där. Historien om anledningen till det är nog dock inte lämpad för bloggen... Haha!


Dealar i vagnen...


Stella


Tyra


Tillsammans på fiket

Det blir alltid barnen jag knäpper på så fortsätter på samma tema, nu får ni se lite av den skörd som jag missat att visa er på slutet... Jag ger er: Tyra!

Börjar med några tillsammans med katterna:

Till Tyras stora glädje upptäckte vi att Telma hade tjyvat Tyras säng...



Telma är förresten aldrig sen att hitta en skön sovplats:



Lite morgonmys med Zlatan.

Sen måste jag säga att jag tycker att Tyra är så duktig att äta själv! Än har hon inte fått äta vanlig mat själv med sked men däremot älskar hon sådant som hon får plocka själv, som smörgåsbitar:


Äter smörgåsbitar ur skålen...


I lördags hade vi även besök av min syster och hennes barn Julia och Wilma. Jättekul att de kom hit och att träffa henne och barnen! Det tyckte Tyra också, barnen underhöll henne på bästa sätt! Tog inga bilder då men här är en på de tre kusinerna när Tyra enbart var några veckor:


Å, vad liten Tyra var då! Vad fort de här första 10 månaderna har gått!


En liten, glad Tyra! Här måste hon vara några månader iaf...


Ah, några bilder har ni fått se nu iaf! Ska bli bättre på att uppdatera med bilder!

Ha en bra dag nu!