Handlar på Maxi! :-)

dsc01081 (MMS)

Handlar på Maxi! :-)


God mat och trevligt sällskap så är helgen gjord!

Då var det måndag då. Igen. Denna gång har jag dock haft en betydligt bättre helg än förra så nu känns det bra! Kör en uppdatering vad vi har pysslat med senaste veckan så att ni hänger med!

Början på förra veckan fortsatte ungefär som veckan innan hade slutat (se förra inlägget). Tyra var förskyld, jag mådde allmänt risigt och vi var i stort sett bara hemma och tog det lugnt. Framåt onsdagen började jag ana en vändning men sången fick vi lov att hoppa över. På torsdag, äntligen, kände vi oss båda så pass friska att vi vågade oss ut. Blev en dejt med Sofia och Stella då vi körde på våran vanliga rutt: promenad, Kaffestugan, shopping! Lika trevligt som vanligt. Eller förresten, kanske till och med trevligare! Så skönt att komma ut, mycket spännande att prata om, barnen roliga på fiket, shopping till mina två älsklingar - toppen!

På kvällen kom min pappa och D för att bo hos oss några dagar. Bjöd på en enklare middag och lite vin. Satt även och pratade resor. Jag och Kristofer börjar längta utomlands! I torsdags firade vi även 10 år tillsammans men bestämde oss för att istället för att köpa presenter så ska vi ut och resa. Lyxkryssning i Karibien och Thailandsresa är ett par heta kandidater. Eller så blir det något närmare, även om det lutar åt en resa lite längre bort... Hoppas nu att det blir av, vore så kul!

På fredagen var Tyra fortfarande lite snorig och hostig så vi hoppade över babysimmet. Istället gick vi ner på "stan" med D och kikade i lite affärer. Hittade ett par supersnygga (!!!) stövlar men tyvärr fick jag dem inte över vaden... Försäljaren tyckte att jag skulle köpa dem ändå och ta dem till skomakaren men ärligt talat, om jag ska köpa ett par stövlar för över 1000 spänn så vill jag nog att de ska sitta bra från början... Men hon gjorde ett bra försök att sälja! 

Fredag kväll kom Kristofers föräldrar hit för att vara barnvakter och vi andra (jag, Kristofer, pappa och D) promenerade bort till Strand. Åt återigen två riktigt goda rätter där, denna gång blev det kantarellsoppa och oxfilé, gött! 

Lördag var det jobb som gällde för min del. Lite mer rulle detta jobbpass, kul! Även om ännu mer fart önskas... Direkt efter jobbet åkte jag, Kristofer och Tyra till Långlet för att gå på 1-årskalas. Hade så trevligt att vi blev kvar där ett par timmar! Till slut fick vi dock lov att slita oss för att bege oss hem att börja fixa inför kvällens middag. Då vi lagt Tyra bjöd vi pappa och D på tvårätters. Till förrätt gjorde jag toast med en röra innehållande bland annat bacon, svamp, lök, ruccola som stekts på och som topping på det en vitlökscreme. Den är väl typ lite av min specialité, jag lagar så sällan mat men denna är riktigt god! Sedan stod Kristofer för huvudrätten, oxfilé med råstekt potatis och gorgonzolasås. Jag tycker att Strand har riktigt bra mat men detta var till och med godare än den oxfilé jag käkat där dagen innan. Kristofer är så duktig! Efter middagen kom även I och K på besök och vi hade en riktigt trevlig kväll!

Igår, söndag, blev det en lugn dag. Var hemma fram till lunch. Sedan drog vi till Färnäs där det blev fika med en stor del av släkten. Lånade sen svärmors symaskin och sydde en duk av ett tyg som jag inhandlade när vi var på Ikea. När vi åter var hemma i Mora kunde jag såklart inte låta bli att börja fixa i köket, där duken hade sin tänkta plats. Bytte gardiner och donade och jag kan säga en sak om resultatet. Kitsch!! Kan hända lite för mycket kitsch i vårat annars ganska lantliga kök. Men det piggar upp! När jag var färdig ramlade det in lite folk för att kolla på fotboll, alltid trevligt med besök, mer sådant! Tack vare lite fart och fläkt denna helgen har mitt i början av veckan ganska modstulna humör vänt till ett gladare och glättigare humör! Efter fotbollen fick Kristofer ha ensam vårdnad över Tyra medan jag åkte till stallet och red. Mer om detta på
hästbloggen!

Just för tillfället sover Tyra och jag hade tänkt fortsätta med min "home makeover". Istället hamnade jag här och författade då denna ganska långa resumé av veckan som gått. Adderar lite bilder vid ett senare tillfälle, nu ska jag börja med det som jag hade tänkt från början - hänga gardiner! 

Så härligt att återigen se positivt på tillvaron, solen skiner och himmlen är blå! =D 


Gnäll...

Nej, den här helgen går inte in i historien som en av de bästa kanske. Den började dock bra på fredagen med babysim. Något som verkligen uppskattades av Tyra. Måste säga att hon var i riktigt bra form. Fick frågan om vi tjuvtränat hemma av ledaren men jag avslöjade inte träningspasset som vi hade i badbaljan... ; ) Eftersom vi sällskapade och fick skjuts med Sofia och Stella hade vi även väldigt trevligt umgänge under dagen! Träffade också andra vänner och bekanta med barn på simmet, kul att det är så pass många från Mora som åker upp till Älvdalen! När vi landade hemma framåt eftermiddagen var jag ganska mör måste erkännas. Men hade en riktigt skön Svenssonkväll med taco (eller jag gör alltid nachos, så gott!) och Idol. Jädrar vad många bra det är med i år! Mina två favoriter är dock Jay och Olle. Hon Cecilia är inte heller så tokig...

På lördag vaknade Tyra upp med snorig näsa och hosta. Något som även märkts av under natten. Kristofer var dock den som fick pyssla om denna dag då jag hade jobb på schemat. Var ganska lite folk på affären och jag var trött som få och utan någonting som håller igång en blir man seeeg. Slutade ändå tillslut och däckade typ ihop när jag kom hem med värk i hela kroppen in till benen. Usch! Efter två alvedon och lite mat och vila kändes det dock lite bättre. Blev ännu en lugn kväll, denna med en film - Robin Hood. Tyckte den var bra!

Söndagen var Kristofer borta och jag och Tyra gled runt i pyjamasar hela dagen. Nästan. Klädde på oss och drog till ÖB en sväng (av alla ställen, men hade en liten lista på duschkräm och annat och man tjänar verkligen på att handla sådant där!). Fick dock grymt ont i magen på eftermiddagen, fan är verkligen inte i form för tillfället...

Det är väl typ den statusen vi har även nu: Tyra förskyld och jag ont i magen... Skulle haft träff med föräldragruppen idag. Men när jag meddelade att vi inte kunde komma fick jag veta att alla andra också var sjuka så det blev ingenting. Antar att det är sådana tider nu men l ä n g t a r tills vi båda är på hugget igen!

Japp, blev en lite gnällig uppdatering denna gången men: That´s life! =)


Pyjamasdag idag igen!


Nästa generation...

Att träffa andra barn med Tyris är verkligen kul! Jag tror att hon uppskattar det väldigt mycket! Igår umgicks vi med Ki och Wilma. Wilma är så snäll mot Tyra, om vi är hemma hos någon av oss brukar hon vara väldigt generös och förse Tyra med leksaker. De är verkligen söta tillsammans! Igår var dock våran dejt nere på fiket. Hann även med en liten promenad.

Idag var vi på barnsång. Trots att Tyra hoppade över förmiddagssovningen var hon på riktigt bra humör idag. Det märks att hon börjar uppskatta sångstunden mer och mer för varje gång! Idag blev hon glad redan när vi gått in genom portarna då hon fick syn på de andra barnen. Efter sång, lunch och en liten stund i lekhörnan bäddade jag ner henne i vagnen och gick tillsammans med en annan mamma och barn till Strand. Där mötte vi upp ägarinnan och hennes son, även de var med på sången idag. Åt en god lunch med Tyra sovandes i vagnen utanför fönstret. Efter det inhandlades badbyxor till Tyra så nu är vi laddade inför babysimmet som drar igång på fredag. Tyra övade också rejält på vattenvanan nu framåt kvällen då hon badade i badbaljan på köksgolvet. Kan säga att det blev swimmingpool på golvet. Så nu är det rent i alla fall!



Nu blir det tvsoffan hela kvällen. Onsdagar är tvkväll!

Kl. 19.30: Halv åtta hos mig
Kl. 20.00: Bonde söker fru
Kl. 21.00: Grey´s Anatomy
Kl. 22.00: Kungarna av Tylösand
=)

Blandade känslor...

Till en början: TACK för era gulliga kommentarer! De värmer och jag blir verkligen jätteglad! Ni är så snälla!

Nu till helgen som var. Den har verkligen bestått av många olika känslor: sorg, glädje, lycka och tacksamhet för att nämna några.

Fredagen började med lycka och glädje då det var barnsång som gällde. Det är så kul att se alla barn under sången. Även om det kan bli något enstaka gnäll här och där är det ändå glädje som syns hos barnen största delen av tiden. Glädje och spänning! I början sitter/står de flesta och tittar på allt som händer med stora ögon, som förstelnade. Men sen brukar det bli fart! Det är så kul!

Efter sången bäddade jag ner Tyra i vagnen och gick hemåt. Hon somnade innan vi lämnat parkeringen... Jag gick hem och bytte kläder inför det som komma skulle, begravning. Åkte med Tyra till min mamma och sedan mötte jag upp resten av tjejgänget för att ta ett sista farväl av vår barndomsvän, Jimmy. Det var en fin begravning och jag kände verkligen sorg. Men jag måste erkänna att det framförallt kändes oerhört overkligt på något sätt. Det kändes liksom fel, längst framme i kyrkan har vi stått tillsammans allihopa och sjungit "Den blomstertid nu kommer" när det varit skolavslutning, det är mitt minne av oss tillsammans i Orsa kyrka. Inte detta... När det var dags att lägga en ros på kistan blev jag helt tom, inte en tår kom (efter att de strilat ner när jag suttit och lyssnat på prästens fina ord och på den vackra musiken och psalmerna som spelats). Det kändes bara fel, han stod ju där framför mig för bara någon månad sedan och pratade och skrattade. Är han verklig borta nu? Overkligt... Som i en dimma... Tänk vilken vändning livet kan ta och tänk vilket abrubt slut det kan få. Mina tankar går till Jimmys närmast anhöriga.

Resten av fredagen spenderades med min familj, de bästa jag har!

Lördagen bestod mestadels av mys med Tyra. Kristofer spelade innebandy hela dagen så vi tog det bara lugnt! En fika blev det dock - mamma, pappa och barn... Passade även på att besöka Anna och Edvin i nya fina lägenheten. Där underhöll Edvin Tyra medan jag och Anna drack kaffe och snackade. Trevligt! När det var läggdags för Tyra promenerade jag hem och lade henne. Sen kom Elmer hit och drack lite vin med mig! Hade en riktigt trevlig kväll och jag kom inte i säng förrän närmare halv två. Strax efter att jag somnat kom Kristofer insmygandes (han hade varit ut) och började snarka som attan! Suck. Somnade till slut om efter vad som kändes som flera timmar... Vad tror ni hände då? Jo, då kom Zlatan och kurrade i mitt öra och ville ha mat och sen bli utsläppt. Somnade om ytterligare en gång och sedan vaknade Tyra strax efter kl. 7, pigg som en mört då hon själv sovit gott hela natten! Inte mycket sömn för mig den natten...

Av förklarliga skäl var jag väl ingen solstråle direkt när jag vaknade söndag morgon. Som tur var kunde dagen bara bli bättre! Snacka om att den blev det! Strax efter att Tyra käkat lunch lämnade jag och Kristofer av henne hos hennes farmor och farfar för att sedan själva åka och käka lunch. Vilken lunch sen! Vi bestämde oss för Strand och där blev det tvårätters. Vilken god mat de har där, det var grymt gott! Mätta och belåtna drog vi sedan vidare till Mora Hotell för spamys. Det visade sig att vi hade hela spat för oss själva! Det var så jäkla skönt att hänga där så vi blev kvar flera timmar. Badade, bubblade, bastade, chillade i relaxen (Kristofer somnade till och med en liten stund, hihi). Det kommer vi helt klart göra om snart igen! När vi hämtade Tyra blev hon jätteglad och vi fick veta att allt hade gått strålande bra. Skönt att det fungerar så bra när vi är borta! Sista aktiviteten för dagen blev ett ridpass i Östnor vilket gick riktigt bra.

Idag måndag då, igen. Har inte gjort många knop känns det som men har i alla fall hunnit med att städa och sprungit. Tänkte också, äntligen, skruva ihop den byrå som jag köpte till Tyra på Ikea så det får bli mitt projekt nu på kvällen. 

Har blivit jättedålig på att ta bilder men har säkert några nya som ligger i kameran och i mobilen. Men de får ni se en annan gång! =P

Kram på er!    

Ur form...

Tredje dagen i rad nu med nytt inlägg, det tar sig! =) Kanske är för att det snurrar så mycket tankar i huvudet för tillfället, på gott och ont. Då kan det kännas bra att skriva av sig lite...

Dagens ämne för avhandling är som ruriken anger "Ur form". Det handlar om att jag har otroligt svårt att acceptera min kropp efter barn. Jag känner mig tjock och tycker att alla kläder sitter illa. Har dessutom stil/klädångest för tillfället, tycker att jag aldrig har något fint att ha på mig. Stylist eftersökes! Att tiden inte finns att stå och fundera ut vilka kläder jag ska ha hjälper ju inte heller till. Kanske handlar allt bara om fåfänga, kanske handlar det om den förändring som man går igenom när man får barn, inte vet jag. Men jag tänker inte sitta och fundera bara, jag försöker jobba för att komma i någorlunda form igen. Eftersom jag har svårt att avstå från godsaker att äta återstår endast ett alternativ - motionera! Förutom en del ridpass försöker jag även ut och jogga ibland. Det är inte jätteofta men det har ändå varit tillräckligt många pass för att jag idag gjorde slag i saken och köpte ett par nya joggingskor. Fick en del hjälp av personalen, det första han gjorde var att guida mig från avdelningen för inomhusskor till joggingskorna. Haha! Hur som helst gav det motivation att köpa nya skor, nu måste jag ut och testa dem! Det var verkligen välbehövligt måste jag säga, de joggingskorna jag har haft är typ från mellanstadiet, möjligtvis högstadiet... 

Nog om det! Jag och Tyra har haft en trevlig dag idag tillsammans med Sofia och Stella. Långpromenad, Lunch och shopping har stått på schemat. Barnen har varit så roliga i dag. På fiket satt de och klappade händer och fick till och med igång grannborden! Har också fått skratta rejält på grund av några riktigt roliga anekdoter! Ett skratt förlänger livet!

Ikväll har jag tv-kväll. Nu ska det kollas på "Kungarna av Tylösand"...

Tiden efter barn...

Ok, kör ännu ett inlägg. Två dagar i rad nu, inte illa va?

Idag har jag försökt att vara effektiv. Jag ville få undan lite stök hemma, ville dammsuga, ville vattna blommorna (det ville nog de också), ville höstfixa på altanen. Allt detta hann jag. Utportionerat på hela dagen! Det är i princip omöjligt att arbeta i lugn och ro när man har barn. Jag tycker att Tyra är jätteduktig att sitta och leka själv men hur länge som helst vill hon ju inte sitta där utan att få någon uppmärksamhet. Förståeligt. Sedan ibland när hon sitter snällt och jag håller på med annat får jag dåligt samvete att hon får lov att sitta där själv. Så då sätter jag mig där och leker, myser, tittar på... Sedan är det ju mycket "effektiv" tid som går åt till Tyra. Det ska bytas blöja, det ska ges välling, det ska bytas blöja. Det ska sovas, det ska ätas, det ska bytas blöja igen. Det ska kläs på, det ska ätas igen, det ska sovas igen, det ska bytas blöja igen osv osv. Så det är ganska förståeligt att sådant som i normala fall tar ett par timmar nu tar hela dagen. Bäst är såklart att passa på att fixa när barnet sover. Men tiden för sig själv är också värdefull så ibland passar jag på att bara ta det lugnt då. Sover lite, dricker lite kaffe, läser en bok, stickar...

Det går verkligen inte att föreställa sig hur det är att ha barn, innan man får ett själv. Men det är värt allt!!! Hela tiden händer nya små roliga saker. Tyra har till exempel börjat med att hålla upp en sjal (som  hon har fått att leka med) över huvudet och sedan drar hon av den och ser överlycklig ut. Helst ska såklart mamma undra "var är Tyra" och sedan utropa "tittut" eller "dääär är Tyra" när hon avtäcker sig själv. Hon har även börjat digga lite till viss musik (säkraste kortet är "Vilken härlig dag" med Jill Johnson). Hon liksom sitter och gungar på golvet och ser jätteglad ut. Sötis!

Det här med tiden kommer bli spännande längre fram. Tänk när det ska lämnas på dagis, jobbas, hämtas från dagis. Sedan på den lilla tid som är kvar ska sådant som nu tar hela dagarna hinnas med. Det gäller att passa på att njuta!

Fick lite egentid idag också fram mot sen em-kväll. Åkte till Östnor och red. Det var kul även om jag känner att jag saknar liiite motivation för tillfället. Men den brukar komma tillbaka, motivationen... Avslutade nyss mitt hemmafixande så nu återstår en sen middag, dusch och mys i soffan! Tänka sig att jag hann slänga in ett blogginlägg också!

Ha det bra nu alla vänner!

Stanna upp en stund...

För ganska precis tre år sedan var vi iväg på en resa till Dubai. En helt underbar resa, den bästa i mitt liv (än så länge)! Jag kommer ihåg ett ögonblick speciellt. Jag låg och flöt i poolen, vattnet var varmt, solen sken. Jag låg och kollade upp på den blåa himmelen. Jag tänkte att "kom nu ihåg just det här ögonblicket". Anledningen var att allt kändes så otroligt underbart, jag fick typ nypa mig i armen för att förstå att allt inte var en dröm, helt underbar känsla! Jag har tänkt på det där ögonblicket många gånger sedan dess. Inte bara för att drömma mig tillbaka till sol, bad, lata dagar och upplevelser. Utan även för att påminna mig att man ibland måste stanna upp och uppskatta allt man har, även i vardagen. Tiden rusar på, saker ska fixas och man är så mitt uppe i allt. Men om man stannar upp har man möjlighet att verkligen se allt som man har och då uppskattar man allt det ännu mer! Det hjälper till så att man kan njuta i nuet! En liten tanke jag delar med mig av till er...

Annars rullar dagarna på. Sedan sist (det blir lite långt mellan inläggen) har jag träffat en hel del vänner, barn, varit på kalas, varit ut på krogen (!), haft lata dagar, varit på Ikea och säkert en massa annat smått och gott. Tycker att vi har haft det bra... Idag har vi haft en riktig hemmadag jag och Tyris. Vi tog oss endast ut en liten sväng då jag uträttade lite ärenden, hälsade på på jobbet och handlade lite ljung som jag ska plantera någon dag... Planen var också att jag skulle hinna städa undan en hel del här hemma men det hanns inte med, inte hela världen dock. Det kommer fler dagar! Hann i vilket fall mysa massor med Tyris, laga mat, jogga, sticka lite...


Utsikten från hotellrummet.

I poolen

Jag kan dock säga att hur mycket jag än hade att vara glad för i Dubai så går det inte att jämföra med hur lycklig jag är varje gång jag ser på Tyra. Hon är helt underbar!