Hall och kök...

Nu när jag kommit igång med målningen i extrarummet så har det återigen börjat klia i inredningsfingrarna! Sådan tur att det faktiskt är en hel del inredning kvar att göra här hemma! Även de rum som "på ytan" är klara saknar en del inredningsdetaljer. I vardagsrummet som jag visade bilder på saknas exempelvis tavlor. Är på jakt efter antingen en jättetavla med något häftigt motiv som ska hänga vid matplatsen, eller kanske en hel rad med tavlor? Annat som saknas är taklampa, ett par små "golvpuffar" ska kläs om, nya "piffkuddar" till soffan behövs, jag märker själv nu att det rummet som jag ansåg mest klart har en hel del kvar. Men som sagt, tycker bara att det är roligt och förhoppningsvis ska vi bo här ett tag så får helt enkelt ta en sak i taget och se det växa fram... 


Syns att de behöver en liten makeover! Men vill inte slänga dem, tror att de har en bra plats då de fått nya, snygga överdrag!

Nu tänkte jag visa er några bilder från kök och hall. Först förebilderna:









Sedan efterbilderna:

 





På bilden ovan ser ni även den lilla halvvägg som jag nämnt tidigare. Nu tror jag att jag har hittat en tapet till den!! Vet dock inte om jag ska ha den på båda sidorna eller om det bara blir åt det håller som är mot hallen och ytterdörren...



Ska inte ha färgkombinationen som är på bilden men kommer nog ändå att bli svårt att välja för den fanns i flera olika underbara färgkombinationer! Var på Colorama idag för att köpa färg och jag såg direkt att dessa nyheter från InTrade hade kommit in! Färgkombinationen som jag fastnade mest för var nog ändå en med silvergrå bakgrund, rosa blommor och gröna blad (hittade ingen bild på den)... Kristofer gillade faktiskt också den! I övrigt i köket ångrar jag lite att jag inte lyssnade på Kristofer som tyckte att vi kunde ha ett runt bord... Det vi köpte duger men hittar jag ett snyggt runt på loppis eller auktion kommer jag nog att slå till! Kanske att det blir svart eller vitt isåfall...

Ja, där har ni det! Del två av rundvandringen i vårat hem!

Påskhelgen!

Vill börja med att tacka för era fina kommentarer! TACK! Kul att ni gillade våran lilla vardagsrumsmakeover! Nu känner jag att jag vågar visa resten också! Så det kommer mera...

Över till påskhelgen. Den har innehållit lite av allt skulle jag vilja påstå! Umgåtts med nära och kära, grillat, solat, jobbat, pysslat ute, motionerat, aktiviteter med Tyra mm mm. Inledningen av påskhelgen var nog ändå bland det bästa på hela helgen, då var det nämligen grillpremiär! Var bjudna hem till Ki och Jim på skärtorsdagens kväll där vi blev serverade supergott grillat med goda tillbehör! Jättekul också att Tyra var med, hon och Wilma lekte ute och hade det så bra!

Har också haft hela (eller nästan hela, en saknades och det var Pernilla som bor i Sthlm och som nyss fått en liten Melvin, grattis igen om du läser här!) Sandhedsligan här en em/kväll. Kul att vi fortfarande, efter alla år och med folk på vift, lyckas träffas allihopa tillsammans med jämna mellanrum! För er som inte vet hela bakgrunden så kan jag berätta att vi är ett gäng på sex personer som har hängt ihop sedan vi kunde gå typ. Vi bodde på samma område i Orsa, vi lekte på dagarna, vi hängde i stallet, vi gick lekis (som det hette på våran tid) och skola ihop... Och som sagt så hänger vi fortfarande ihop!   

Jag har även hunnit med ett jobbpass. Ett roligt sådant då det var lite rulle i affären! Ni måste gå ner på Adding Lifestyle om ni har möjlighet, det är så mycket fint i butiken nu! Detta var på lördagen och samma dag var Kristofer på trav så när jag kom hem från jobbet tog jag och Tyra det ganska lugnt. Eller rättare sagt jag tog det lugnt, satt och solade på framsidan, medan Tyra lekte för fullt med de andra barnen i sandlådan. Som jag skrev i förra inlägget så har Tyra blivit områdets lilla Kerstin. Det kommer till och med barn och knackar på dörren och frågar om Tyra vill komma ut och leka, så gulligt! På lördagskvällen skulle vi bjuda på grillat men de som var bjudna lämnade återbud så det fick istället bli en romantisk påskmiddag på tu man hand! Eller romantisk vet jag inte, kanske inte är så romantiskt att äta tills man nästan spricker! Som ni förstår tyckte vi själva att vi lyckats bra, maten var riktigt god!

Söndag och måndag blev hemma/utepyssledagar kombinerat med lite aktiviteter! På söndagar är det barnridning på Mora ridklubb så vi promenerade dit och satte upp Tyra på Mysan. Efter en något tvekande inledning då hon med skräckblandad förtjusning till slut skulle av hästen ville hon ändå snabbt upp igen och väl på plats ville hon inte ner igen! Så kan väl sammanfatta med att det var poppis att rida! Hon har ju suttit på hästar förut men det är lite lättare att få till mer "ridning" på snälla små ponnier i jämförelse med bautaMirre eller sprattelWadesch. Vi kommer definitivt att dyka upp på barnridningen fler gånger!



Vi har också varit på Sollerön för att titta på grodor. Det var väl inte jättemånga grodor kvar men en liten orgie fick vi allt se! En riktigt mysig dag hade vi också, lunchade på Strand och jag hann även med ett ridpass!















Nu var då påsken slut för i år och kan sammanfatta med att det har varit en härlig påsk med ett helt makalöst fint väder! Att det idag, tisdag, var lite sämre väder känns dock inte som en sorg. Har försökt att röja lite i röran inne, sådant som blivit totalt bortprioriterat på grund av det fina vädret! Nu laddar jag för resten av veckan som kommer bestå av målning, jobb och en Sthlmstripp!

Tyra är som lilla Kerstin i Bullerbyn. Hon...

dsc01343 (MMS)

Tyra är som lilla Kerstin i Bullerbyn. Hon kryper iväg själv till sandlådan och väl där kommer områdets lite äldre barn dit och leker och busar med henne!


Före/efter-bilder vardagsrum...

Nu äntligen har jag tagit lite bilder här hemma och lagt in dem i datorn. Så nu ska jag dela med mig av dem till er!

Får väl ta en liten rundvandring här hemma, börjar idag med vardagsrummet.

Såhär såg det ut innan:


Denna bild är från prospektet som vi fick på visningen...


Här har vi börjat måla...


Bild åt andra hållet...


Här har skogen kommit upp!


En till bild på den...

Här är det färdiga resultatet:










Det kommer mera...


Ska välja en gråfärg. Det finns mer än en ...

dsc01349 (MMS)

Ska välja en gråfärg. Det finns mer än en nyans att välja på...


Härlig morgon!

Sitter och fikar lite med Tyris och känner att jag är på ett toppenhumör idag! Solen börjar kika fram, spelar bra musik och har haft en produktiv morgon! Som ni vet vid det här  laget handlar min produktivitet om hemarbete. Andra startar företag, har 1000 bollar i luften, jobbar och sliter men jag känner mig produktiv av hemarbete! Haha, så är det väl att vara mammaledig, hemmafru och (relativt) nyinflyttad! I vilket fall är det så för mig! Till hösten hoppas jag dock att även jag kan gå till ett arbete, en tjänst på gymnasiet står högst upp på önskelistan! Fram tills dess blir det dock hemarbete blandat med extraarbete och sommarjobb.

Åter till min morgon, hur kunde jag börja prata jobb mitt i allt? Nåja, bland annat dammsugning och uppsättning av lampor har stått på morgonens hemmafrusysslor. Nu ska jag dock gå och förvandla mig till lattemorsa och sedan drar vi ner på stan jag och Tyris och möter upp Eliana! Ikväll är det ännu en omvandling på schemat för då åker ridbyxorna på för jag och Wadesch ska åka på träning! Wish us luck!


Barnfri helg

I lördags morse vinkade jag av Kristofer och Tyra som då drog iväg till Östersund. Jag har ju varit ifrån Tyra tidigare men hon har aldrig åkt ifrån mig och jag har aldrig "bara varit" hemma själv sedan hon kom till världen (i vilket fall inte en hel helg), så det kändes allt lite konstigt! Lördagen bestod dock av aktiviteter hela dagen lång så då hann jag inte fundera så mycket. Iväg till jobbet, jobba, snabbshopping inför kvällen (tack Anna, min "personal shopper"), hem för att städa, fixa iordning mig, fördrink med trevligt sällskap, god middag på Strand, liftade hem (inte så smart kanske att kliva in i en främmande bil med en främmande man men, men...), nattsällskap (nej, ni behöver inte oroa er, inga otrohetsskandeler här inte och det har absolut inget att göra med liften hem! Skulle aldrig komma på tanken och dessutom kände jag att jag var iskall på krogen, glansdagarna är över kan man lugnt säga). Summa sumarum en härlig dag och en riktigt trevlig kväll!

Söndagen var en mycket lugn söndag. Kommer knappt ihåg när jag hade en riktig soffdag senast! Dagen efter var det faktiskt riktigt skönt! Kunde dock inte sitta stilla hela dagen lång så passade på att måla en vända i extrarummet och pysslade även med lite annat smått och gott i hemmet. Utanför dörren gick jag dock aldrig! När Tyra kom hem på kvällen var lyckan total, vilken underbar unge vi har! 

 Nu har jag precis kommit in efter att ha suttit ute i solen en sväng, helt fantastiskt vilket väder det är! Älska våren! På våran framsida är det dessutom lä så det känns som sommarvärme därute! Nu ska jag dock sluta att slöa och börja jobba lite här hemma. Det gäller att ligga i om det ska bli klart någongång! Skruva upp gardinstänger och sätta upp gardiner är mitt nästa projekt. En sak i taget men det går i vilket fall framåt! Vet att jag har lovat bilder och det kommer! Snart... Sen... En annan dag... =)

Tyras favoritsysselsättning, lek i sandlåd...

dsc01330 (MMS)

Tyras favoritsysselsättning, lek i sandlådan! :-)


Ute och inne...

Vilken härlig dag vi hade igår jag och Tyra, vilket ni kanske redan har anat från bilderna?! Hela dagen lång hängde vi med Ki och Wilma i vårsolen! Promenad ner på stan, lunch, promenad hem, fika i solen, lek med barnen i lekparken, middag hemma. Det kan ju inte gå fel, eller hur; sol och glada barn, finns det något bättre??

Eftersom jag nämde grannen i ett tidigare inlägg måste jag bara följa upp det lite kort. Måste rätta till bilden där för jag kan säga att grannen verkar jättegullig! Har träffat några fler grannar nu också och alla har varit trevliga! Kul!!

En annan reflektion är att det är många katter här. Blev lite paff häromdagen när jag skulle ropa in Telma och ser inte mindre än tre (!) främmande katter sitta och stirra på mig!! Jag antar väl att de hänger här för att spana in nykomlingarna. Än så länge har dock våra missar kommit hem utan större skråmor så jag hoppas att det går fredligt till därute! Igår var dock Zlatan ute och fräste lite så antar att han vill visa att det här är hans revir nu.

Den här veckans pyssel hemma har framförallt bestått av montering av möblerna vilket nu är klart (i stort sett)! Blev nöjd med allt förutom att vi satte hatthyllan för högt upp... Jaja, ni får väl sträcka lite på er när ni är här och hälsar på och ska hänga ifrån er ytterkläderna, hehe! Ska montera upp ett par lampor till också men behöver få dit en sådan där platta med krok och uttag först. Jag hoppas bara att det jag tror är huvudströmbrytaren verkligen är huvudströmbrytaren, vore inte så kul att bli elektrifierad...

Idag ska jag mysa med Tyra hela dagen. Blir en tur till Orsa, kanske lite inköp av vårblommor och lite pyssel ute. 

Hoppas att ni får en härlig vårdag!!  

Mellisdags i solen sitter fint efter utele...

dsc01324 (MMS)

Mellisdags i solen sitter fint efter utelek! :-)


Vår!

dsc01315 (MMS)

Vår!


På promenad! :-)

dsc01306 (MMS)

På promenad! :-)


Skruva, skruva...

De senaste dagarna har jag ägnat åt att skruva Ikeamöbler. Jag älskar att skruva Ikeamöbler! Vi har ett riktigt Ikeahem och en av anledningarna till det kan vara mitt skruvbehov... ; ) Har några grejer kvar men snart ska allt vara monterat och klart! Har också förberett i extrarummet inför målningen, täckt och grejat så nu är det bara att börja måla! Skulle tro att jag blir klar den här veckan eller nästa. Beror lite på när andan faller på!

Har hunnit med lite annat också, bland annat varit med min underbara tjej! Hennes favoritsysselsättning är numera att åka rutschkana, tur att vi har en riktigt barnvänlig en mitt utanför dörren. Så fort hon åkt ner så säger hon "me", "me" och så ska hon åka igen och igen! Annars är hon en riktig hjälpreda när jag skruvar möbler. Eller vill vara i vilket fall, försöker att skruva med skruvmejseln på skruvarna och vill gärna vara med! Hon är så go nu också när det går att kommunicera med henne på ett annat sätt än tidigare. Hon kan visa vad det är hon vill och hon kan också svara nej om det är något hon inte vill. En annan favoritsysselsättning är sången som vi går på en gång i veckan. I morgon är det dags igen, kul!

I helgen kommer min Tyra att åka ifrån mig. Kristofer ska ta henne med när han åker till Östersund så jag blir ensam hemma. Konstigt... Kommer att längta så efter henne!  Och Kristofer också såklart... =) Gäller att fylla tiden så på helgschemat står bland annat jobb och middag på Strand. Ska försöka att njuta av min egentid, sådan behövs också ibland!

Oj, vad mycket klockan var, dags att gå och lägga sig! Har varit och ridit fina Wadesch ikväll och blev pigg efter det! Men nu blir det allt bädden! Natti!


Varit på Ikea idag... :-)

dsc01305 (MMS)

Varit på Ikea idag... :-)


På plats!

Vilken härlig känsla det är! Den där att veta att vi nu är på plats i VÅRAT nya hem! Den gamla lägenheten är nu urstädad och klar (om nu hyresvärden inte har något mer att klaga på, det vet man aldrig). Det kändes otroligt skönt att få alla grejer hit till nya stället och veta att allt är klart på gamla... Vi har även börjat få lite ordning här hemma. Det som vi gjort hitintills i renovering är: målning på nederplan, fondtapet i vardagsrummet (skogen), ny spis och diskmaskin och nytt golv i vardagsrummet. Apropå golvet så blev jag riktigt nöjd, blev ett lyft för hela rummet! Vi har också fått upp det mesta av våra grejer. Tyras rum och vårat sovrum beslutade vi att de skulle få vara som de är tills vidare så där är inrett och klart.

Det som återstår att fixa är målning i extrarummet, som ska bli kontor med en extra sängplats. Sedan uppackning och inredning där. Målning av hallen uppe och av trappen står också på schemat över saker som vi hoppas ska bli klara inom en snar framtid. En ny köksfläkt ska också in, väntar bara på leveransen. Och inte att förglömma, på söndag åker vi på Ikea för att fixa inredningsprylar! Några saker som står på inköpslistan är hallmöbler av något slag, nytt köksbord och stolar, tvbänk och en hel del annat smått och gott! 

Det känns verkligen bra här! Jag trivs, Tyra trivs och Kristofer trivs. Katterna har också börjat installera sig (även om den ena har varit på vift sedan igår, blev ivägjagad av grannens hund...). Nämnda granne var för övrigt en lustig prick. Efter att vi hälsat och efter att hunden jagat iväg våran Telma stod vi och pratade lite. Jag sa då att vi trivdes så bra hitintills och att vi gillade huset och området. "Vänta bara tills ni fått elräkningen" fick jag till svar då. Jag sa då att visst, vi har hört att det kostar lite här på vintern och att vi planerar att installera en kamin, men förutom elen så verkar det ändå väldigt bra! Grannen och en annan granne tittar då på varandra och säger "näääää" och sen inget mer... Snacka om negativ människa! Frågan är varför de bor här om de inte trivs? Hoppas att det bara berodde på en dålig dag eller något... I övrigt verkar dock grannarna glada och positiva!   

Bilder kommer att dyka upp så fort jag har tillgång till eget internet, just nu surfar jag på grannens, hihi! Det tog en väldans tid att flytta internet men jag hoppas på att det fungerar i morgon fredag, vilket de har lovat.

Komma gärna och hälsa på om ni vill!

Hej!

Jag har inte tillgång till internet hemma för tillfället. Därav den dåliga uppdateringen. Håll ut, så fort jag får internet kommer bloggen att uppdateras igen! =)

Trevlig helg!