Wiiieee!

Nu är Mirre back in town! Känns bra att få hem gubben, har saknat honom ju! Han har varit duktig men han såg lite eländig ut när jag hämtade honom. Dels hade hans hag"kompisar" bitit honom så att han är full med fula små märken över hela rumpan och sen har en massa broms ätit på honom så han var full med otäcka bett och svullnader på halsen och bringan. Men nu är han hemma så jag ska allt ta hand om ponken...

Nu ropar pojkarna i köket, dags för käk!

Nytt i sovrummet!

I morgon ska jag nog börja med att fixa iordning vårat sovrum. Det ska bli en fondvägg och lite ny färg! Ska bli så himla kul, älskar att hålla på med projekt hemma! I morgon blir det nog att riva ner de gamla tapeterna och kanske kan jag komma igång med lite målning. Beror lite på om jag får hit någon färg... Tapeterna har iaf kommit och jag tycker att de är super-snygga! Hoppas att det blir bra! Måste ju komma ihåg att ta lite före/efter-bilder också!



(Hade ett litet "debatt-inlägg" här i bloggen, kanske ni hann läsa det. Tog bort det för jag orkar inte ha sådant i bloggen. Alla får tycka vad de vill - men, jag hoppas verkligen inte att deras attityder sårar andra...) 


Mirre kommer hem!

På torsdag ska jag hämta Mirre! Känns skönt att få hem honom igen! Har faktiskt saknat honom... Ska vara i Sala kl. 11 så att jag kan kolla när Göran rider honom... Sen kommer Göran till Mora fredag-lördag så då får jag rida på Mirrisen! Ska bli kul!

image138

Justin i Globen...

Fick en kommentar om hur jag skulle göra för att länka direkt till videon men en del av texten i inlägget hade fallit bort... Så tyvärr vet jag fortfarande inte hur man gör...

Men klicka på länken nedan så får ni ett smakprov på Justin från Globen...

Justin

Ännu en vinst!

Denna midsommarafton har jag tillbringat på trav! Jay startade idag på Hagmyren i Hudiksvall så vi tog helt enkelt och åkte dit för att kolla på gubben!

Första halvan av dagen var sådär: drygt att gå upp så tidigt för att sitta i en bil flera timmar och väldigt blåsigt när vi kom fram vilket gjorde att det blev lite kyligt trots att solen sken från en klarblå himmel... Dock så vände vindarna...

I jakten på lite lä samt närhet till supertravaren =) så drog vi oss till stallbacken. Helt plötsligt blev det riktig sommar och riktigt varmt! Men bäst av allt på hela dagen var att Jay vann! Han är så duktig!

Nu är vi åter hemma och jag är så trött så jag håller på att dö! Så resten av denna midsommarafton kommer nog spenderas sovande!

Glad midsommar!


Opera...

Kolla in den här länken... Helt fantastiskt enligt min mening...


youtube


(Förresten, är det någon som vet hur man gör när man länkar till youtube så att man får upp ett fönster i själva inlägget???)

Justin-konserten...

Ännu ett inlägg med lite bilder! Jag ligger i idag!

Måste ju bara berätta lite om våran tur till Sthlm. Vi i tjejgänget (5 pers) hade bokat biljetter till Justin-konserten. Så i tisdags morse bar det av! 06.20 gick tåget! Resan ner gick fort, vi snackade så mycket att jag tror att medresenärerna i våran vagn fick tuggummi i öronen! =) Som sagt, det gick fort iaf och när vi väl kom fram till storsta´n så blev det såklart en shoppingtur! Jag lyckades fynda ett linne, en skjorta och en klänning. Inhandlade även ett par leggins, hade tänkt vägra eftersom alla går runt i detta plagg men jag lyckades inte stå emot. Käkade även lite lunch på stan. Framåt eftermiddagen var det dock dags att dra sig iväg till vårat vandrarhem, ett helt ok på Skanstull, där vi duschade och gjorde iordning oss inför kvällen.

När alla var klara drog vi iväg till Medis där Elmers bror jobbar på en restaurang. Där käkade vi god mat och dessert samt drack lite gott vin. Efter måltiden var det drags att bege sig till Globen...

Vi hade platser på etage 2 vilket jag trodde skulle vara ganska kassa platser men det visade sig att de var helt ok och att man såg riktigt bra! Var en riktigt bra konsert! Justin är så grymt snygg, duktig att dansa, duktig att sjunga och det var en riktigt bra show! Han har ju verkligen ett antal riktigt bra låtar! Var kanon, hela Globen gungade!

   
   

(Bilderna är tagna med mobilkamera, kvaliteten är därefter...)

Efter konserten gick åkte vi tillbaka mot vandrarhemmet men det blev ett stopp på en bar innan det var dags att sova.


Dag 2 var det shopping hela dagen efter att käkat en god frukost. Jag lyckades fynda lite även denna dag. Ett par shorts till mig och ett par till Kristofer, en bok och en resväska blev det. (Har säkert glömt något men det var inte så noga...)

Var en riktigt bra tripp! Flera sådana önskas!

Bilder från bröllopet!

Lovade lite bilder från bröllopet, here they come!

1.image185

2.
 
3.  4.

1. Brudparet: Therese & Ronny
2. Brudparet med sina tärnor Camilla och Ki.
3. Bröllopstårtan.
4. Bröllopsvalsen.

Björnparken...

En dag för ett par veckor sen bestämde jag och några av mina kompisar att vi skulle åka upp till björnparken och kolla på björnarna. Eftersom Ki jobbar där så ville hon veta lite bättre hur djuren och anläggningen ser ut. Sagt och gjort - vi drog iväg upp till Grönklitt.

Vi började med att kolla på lodjuren. Precis när vi kom dit var det dags för matning. Eftersom vi hade Ki och även en till tjej med som jobbar där uppe så fick vi erbjudandet att hänga på han som matade djuren runt anläggningen! Han började med att visa oss vart lodjursungarna låg och de var verkligen grymt söta. 3 veckor gamla.

Sen fick vi knalla med bort till ett björnhägn där vi fick äran att mata några björnar ur handen! De fick vindruvor vilket de verkade älska och de tog så snällt ur handen! Därefter åkte vi runt hela parken och matade djuren och fick guidning.

En riktigt trevlig dag!

image179


1.   2.  3.  4.

4.  5.  

6.  7.  8. 

1, 2, 3: Dessa björnar fick vi mata ur handen. Det var 3 björnar i detta hägn.
4, 5: Mamma Björn med 3 st ungar.
6. Kamtjatkabjörn, fanns 2 st. En av de största björnraserna i världen.
7. Några ungbjörnar som vi slängde in mat till.
8. Rödräv.

Bröllop, födelsedag och Justin...

Japp, mycket kul just nu! Inte många som varit här inne på bloggen på slutet men jag uppdaterar lite ändå...

I går var vi på bröllop i Orsa. Den första i tjejgänget skulle gifta sig! Nu är det bara resten kvar! Jättefint i kyrkan och trevlig fest efteråt. (Lägger kanske upp lite bilder senare)

Idag fyller då jag år så det blir lite fika här hemma för släkt och vänner! Måste faktiskt sätta fart och åka och inhandla lite fika. Inget hembakat här inte!

Sen är det bara att längta tills på tisdag då det bär iväg till Sthlm för en konsert med Justin Timberlake! Kommer bli hur kul som helst, hela tjejgänget ska åka!

Nä, nu måste jag sätta fart!

Bio...

image174
Idag ska vi gå på bio... Den börjar kl. 21.
Då är det alltså ca. 5,5 timmar kvar att fördriva...



Spöregn...

Vad ska man göra en dag som denna???
Det ösregnar verkligen ute!
Nu började det åska också, bäst att stänga av datorn...

Horsepower...

Efter en och en halv veckas ledighet från allt vad hästar och ridning heter (förutom en lektion som jag haft) var det då dags för lite horsepower idag! Red lilla Reggie som var på riktigt sto-vrång-humör idag och kickade och sparkade bakut så fort man gjorde något som inte passade damen. Lyckades sträcka mig i ljumsken och kommer säkert att vara lite öm i ryggen i morgon... Men det var ganska roligt ändå och hon blev något bättre innan passet var över... Var även så duktig att jag mockade ur Mirres box och tog reda på hans grejer inför städningen av stallet!

Har även varit en sväng på stan idag och en sväng till Orsa!

Tro vad man ska göra i morgon och på fredag då?? Har haft något att göra varje dag av min ledighet än så länge, kanske är dags för en slappardag hemma i morgon?? Hoppas på fint väder så kanske det kan bli en dag på stranden!

Presenter! Ny klocka och blommor...

Jag har börjat fira min födelsedag redan idag! (Fyller inte år riktigt än...) Eller rättare sagt så har jag fått lite presenter redan idag...

Av Kristofer fick jag en klocka som jag tycker är riktigt snygg. Från
Ur & Penn och av märket Jet set.
image173

Har även varit på Stackmora trädgård med mamma idag där jag inhandlade lite blommor till altanen. Slapp dock betala då mamma bjussade på blommorna i födelsedagspresent! Blev jättemysigt med lite blommor!

Movietime!

Har sett ett antal filmer sen sist jag hade med någon här. Tänkte att det var dags att ta med några igen... Vad tycker ni? =)


Säg att du älskar mig är en riktigt bra film. Den är riktigt gripande och det går inte att se den här filmen och inte bli påverkad.
Betyg: ++++





Har även sett på Beck - Den japanska shungamålningen. Hade hört innan att den inte var så bra men jag tyckte faktsikt att den var helt ok!
Betyg: +++





Den tredje filmen jag tänkte ta med här är Children of men. En film som börjar ganska bra men som sen är platt fall. Den är ok och den går att se på men inte så mycket mera...
Den får betyget: ++(+)

Godkänd!

Fick reda på idag att jag blev godkänd på den kursen som jag har gått denna termin! Så himla skönt att få ett besked att man är klar! Jippi! =)

Kupolen...

Idag har jag varit en tur till Borlänge, Kupolen och shoppat lite. Blev dock inte så mycket då jag inte hittade så mycket som jag ville ha... Blev dock lite underkläder, armband, en huvtröja och örhängen... Var även en sväng på Aubiose där ett nytt regntäcke till Mirre inhandlades och även några smågrejer som behövdes...

Det är så underbart att ha semester! =)

Död mus...

Orkar inte riktigt skriva så mycket här... Är så fint väder ute och det är trök att sitta här. Har haft kanondagar den här veckan, så mycket kan jag säga!

Och så hittade vi en död mus i byrån i morse... *äck*

Sommarlov!

Idag var sista dagen i skolan. Hade ett seminarium där vi ventilerade våra fördjupningsuppgifter. Det gick riktigt bra. Fick beröm både för den opponeringen som jag gjorde samt för min uppsats. Det kändes bra!

Än så länge känns det faktum att jag inte har någon häst att åka till ganska konstigt... Var dock med redan igår och lastade en häst och i morgon ska jag ha en lektion. Så lite hästdoft blir det iaf! =)

Har annars en del saker inplanerade denna vecka. På torsdag blir det en tur till Borlänge för shopping och på fredag bär det iväg till Falun då jag ska vara barnvakt. På lördag krockar en del saker vilket är lite tråkigt... Ska både jobba, gå på klassfest och gå på Dalhalla. Blir att försöka hinna med allt så gott det går men det känns lite tråkigt att inte kunna vara med hela dagen på klassfesten. Hoppas att alla är uthålliga så att de fortfarande är igång när jag kommer dit!

Internet-trassel...

Mitt Internet har inte funkat på några dagar, men det var väl lika bra det. Gör ändå ingen nytta här framför datorn, speciellt inte i det här fina vädret! Tror ingen sörjer att jag inte har uppdaterat här heller...

Har haft en bra helg iaf... Var hemma hos Emma i fredags kväll och drack lite vin och högg även in på en god gryta och ostbricka... Hade det riktigt trevligt med trevligt sällskap!

I lördags slapp jag jobba, något som jag trodde att jag skulle göra. Hade en ganska lugn dag, gick på fotboll, var en sväng i stallet. På kvällen grillade vi och sen åkte vi till Färnäs och kollade på matchen mellan Sverige-Danmark. Hade absolut inga planer på att gå ut men så blev det iaf, träffade Terese och hon övertalade mig! =) Var dock ingen höjdare ute. Jag var dessutom inte på något riktigt partyhumör eftersom jag skulle köra Mirre till Sala på söndagen...

Vi åkte ganska sent på söndagen med Mirre. Det var nog bra så att han slapp stå i en överhettad transport! Det gick bra att åka och Mirre finner sig ju i allt så det första han gjorde när han kom fram var att börja käka! Har en känsla av att han kommer att trivas där så det blir nog bra! Konstigt för mig bara att vara hästledig i en månad!

Idag har jag slappat i solen men nu måste jag nog sätta lite fart. Ska snart hämta Kristofer. Sen blir det storstädning hemma, ser ut som ett bombnedslag! Grejer överallt!

So long!

Hjärtesorg...


Det gör ont i hjärtat...
<3

Färdig! nästan....

Det känns lite konstigt... Har precis kommit hem ifrån Falun. Har bara en opponering kvar denna termin, sen är jag klar! Har lämnat in allt som ska in så nu är det bara att hålla tummarna att jag blir godkänd på den här kursen!

Blir nog att fira lite hos Emma ikväll. Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra fram tills dess? Ska till stallet och mocka men Mirre ska vila idag så det blir ingen ridning... Kanske går ner på stan en sväng? Äh, vi får se. Är iaf klar med skolarbetet nu!