Modo...

Håller på Modo nu i slutspelet... De gjorde precis mål med ca 30 sekunder kvar av matchen... Yes!

Lördag...

Det är så himla skönt med helg! Jag har visserligen jobbat idag men det känns som att jag varit ledig av någon anledning...

Åkte ganska direkt efter jobbet till stallet och red ut en sväng med Rosie. Det var härligt, var så fint väder! Tyvärr är det inte så bra underlag ute än men om det här fina vädret får fortsätta så är det nog bra snart!

Ska snart käka lite god mat med äslklingen, sen får vi se vad som händer. Blir nog lugnt ikväll, kanske en film eller nåt. Är lite småsugen på att gå ut men orkar nog inte, nej det blir nog en hemmakväll... =)


Tid...

Vart försvinner all tid egentligen? Kommer ihåg när jag var barn och hade sommarlov. En sommar var då en evighet! Nu bara springer timmarna, dagarna, veckorna och månaderna förbi... 
 
Det som har hänt i mitt liv den här veckan är att de tre dagar som har gått sen helgen har jag haft praktik. Måndag och onsdag var jag i skolan och hade lektioner, planerade mm... I tisdags hade vi PO-dag. Riktigt nyttig föreläsning men med irritationsmomentet att en av de manliga föreläsningarna hade beiga jeans som satt som taights! =) Hehe, det var inte snyggt och jag lovar att jag inte var den enda som störde mig på detta... Varför stör man sig på en sån sak egentligen??? Konstigt...

Har även varit i stallet och ridit. Förutom att jag ridit Mirre så red jag även en unghäst i tisdags. Jag har träningsvärk än! Den var lite småbråkig och gick och bromsade och sprakade bakut så jag fick minst sagt ett ordentligt träningspass!

Den lilla nästan obefintliga tiden som jag har haft över så har jag faktiskt lyckats bygga ihop garderoben som vi köpte på IKEA! Helt själv! =) Men så mycket mer har jag inte hunnit med. Vill ju rensa i garderoben och flytta över Kristofers kläder till den nya, får se när jag hinner med det...

Idag ska jag klippa mig och sen blir det plugg då jag både har en uppgift att göra tills i morgon men jag måste även skriva en "självutvärdering" om den tiden som jag har varit på praktik. Så jag lär inte hinna med så mycket mer idag heller....

I morgon blir det Falun och högskolan. Sen är det Göranträning (jippi!) sen ska jag även rida en till häst. På kvällen blir det att träffa tjejerna, får väl se om de orkar vänta på mig...

I helgen blir det jobb på lördag och på söndag ska jag döma en dressyrtävling och även ha en lektion. Så jag antar att den här veckan snart har gått också och att det snart är måndag igen...

Hur ser det ut för er andra? Känner ni att ni har tid över ibland eller räcker tiden inte till???

Bra dag!

Har haft en jättetrevlig dag idag! Fast om jag ska berätta om den så måste jag nog ändå börja igår kväll...

Igår slutade kvällen med att vi fick skjuts från Kristineberg kanske vid halv 2- tiden, alltså innan man hade ställt om klockan. Vi hade redan bestämt att vi skulle åka till Ikea kl. 9 i morse så det blev inte så mkt sömn i natt... =) Men vi fick ju bara lov att fira lite! Hade planerat en lugn hemmakväll men med den anledningen att fira som vi hade så blev ju planerna såklart ändrade!

Men i morse var jag trots allt riktigt pigg så vi kom iväg i tid. Kristofer var dock inte riktigt lika pigg... =) Blev en hel del shopping idag... Handlade bl a garderober, galgar, en lampa + en massa annat smått och gott på IKEA. Stannade även till i Sågmyra på vägen hem på Lager 157. Fick tyvärr lov att stressa igenom affären, var ju skitstort! Och vi hade inte så mycket tid på oss eftersom de skulle stänga. Lyckades dock hitta ett par jeans (Lee) och en t-shirt (Paul Frank) till riktiga fyndpriser! Dit måste jag åka igen! Var supertrött när vi åkte hem och halvsov hela vägen, vilket nog var tur. Lyckades samla ihop lite krafter som jag behövde till stallet...

Åkte direkt upp till stallet när vi kom hem. Red Mirre på utebanan och han kändes super! Han var jätterolig att rida och gjorde allt jag bad honom om! Han är så himla fin!

Har varit en superdag! Men nu är jag dödstrött, så det blir en dusch och sen hopp i säng! =) Just det, handlade en ny kudde så det ska bli skönt att få inviga den i natt! (Kristofer köpte också en... Jag skulle hämta den på IKEA och lägga den i våran kasse. Så lyckades jag tydligen ta fel kudde! Så när vi kom hem så hade han fått en sådan billig skitkudde... *ooops* -Sorry älskling!)

(bilder dyker säkert upp så småningom) =)

Orkeslös...

Fan, jag är dålig på att vara ledig... Känner mig hur seg som helst och har nästan inte gjort något vettigt alls idag...

Eller jo, jag fikade med Grodis och Micke, det var trevligt! Och så var jag och Terese och kollade på fotboll. Det var sådär. Jätte varmt och skönt i början men riktigt kyligt mot slutet.

Men jag fattar inte hur man kan bli så orkeslös av att inte göra någonting! Jag som har stallet och inhandling av mat kvar att göra idag. Hur ska jag orka det??? Mirre får nog vilodag idag... =P

Myskväll!

image101Nu har jag städat helat placet och så är jag klar i stallet. Så nu ska jag bara sätta mig ner och mysa. Antar att älsklingen kommer hem ifrån träningen snart också så att jag får lite myssällskap!

Har inhandlat ost och kex (my favourite!) så det blir att äta lite gott framför tvn och kanske ett glas vin! =)

*mums*

Måste bara hoppa in i duschen först...


Ledig hela helgen!!! Wiiihiie!

WIIHIIE! Ledig! Hela helgen från och med nu! Känns kanon!

Har varit en sväng till Falun idag och haft seminarium. Det gick bra! Bästa på länge! Tiden bara sprang iväg! När vi kom tillbaka till Mora gick jag, Emma, Anders och Natalie och käkade på Lönnkrogen. Supergott och jag blev verkligen proppmätt!

Nu ska jag städa så att vi får det lite fint till helgen... Börjar likna ett litet bombnedslag... Byta sängkläder ska jag också göra. Mmmm, det är så härligt att gå och läggas sig när man har en renbäddad säng!

På söndag blir det nog IKEA! Jippi, då blir det äntligen en ny garderob så att både jag och Kristofer får plats med våra kläder! =) Då blir det storrensning! Kommer ju att få plats med massor med nytt! =)

Förresten, träffade en gammal vän idag! Jättekul! De senaste veckorna har jag träffat flera gamla vänner som jag inte har sett på jättelänge! Det uppskattas!

Sol!

Vilket underbart väder det är! Så varför sitter jag här??? Har inte riktigt haft tid att skriva här, eller jag har inte riktigt haft lust heller för den delen... Men nu kände jag att det var dags!

Mina dagar snurrar på som vanligt! På ett sätt känns det ändå lite lugnare nu när vi har praktik för vi får tid på oss att planera och reflektera men samtidigt så har man ju att göra hela dagarna! Det känns bättre för att vi är på skolan hela dagarna och får träffa andra människor (till skillnad på när man sitter hemma och bara läser och har uppgifter att göra) och det är verkligen skönt! Dagarna på praktiken går verkligen superfort!

Sen när man kommer hem är det oftast full rulle! Det är hästen som ska tas om hand, det är mat som ska handlas och göras (ja, jag gör faktiskt mat ibland), det är tvätt och annat som måste tas om hand i mån av tid... Ett helt vanligt liv med andra ord, men med väldigt lite tid till att göra annat på! 
 
Sen är det ju så att när det väl blir helg så bara rusar timmarna fram! Oftast jobbar jag på lördagarna, sen kanske det blir någon slags festlighet på kvällen. På de senaste, jag tror 5 helgerna, har det bara varit en som jag inte haft något inplanerat på! Det är kul att ha roliga saker inplanerade, men ibland är det faktsikt såå skönt att bara ta det lugnt! Så blir det nog i helgen! Då är jag dessutom ledig! (jippi) Så vi får se vad som händer... Kanske skulle bjuda några på middag på lördag kväll och kanske IKEA på söndag, vet inte riktigt hur det blir?

Så den senaste tiden i mitt liv har allting bara rusat fram och det känns som att jag knappt haft någon tid alls över... Några söndagar kanske men då har man varit seg och bakis... =)

Hoppas att det blir sånt fint väder som det är just nu hela helgen! Då ska jag bara slappa och sitta i solen och ta det lugnt! =)

IKEA shopping...

Vill åka till IKEA och shoppa lite! Bl a så behövs en ny garderob. Jag och Kristofer samsas om en tredörrars garderob och det går inte sådär jättebra... Har en massa kläder som jag nästan aldrig använder bara för att de ligger inmölade på någon proppfull hylla... Skulle vara så skönt att få lite mer plats!
Sen hade det inte varit helt fel med lite mer arbetsyta i köket så bänken FÖRHÖJA hade passat kanon.
KNAPPA taklampa hade blivit en rolig ny klick i köket.

Vill till IKEA  nu!
image98

image99
image100

Färnäsfest...

Var på fest igår! Var riktigt trevligt! Men som vanligt med familjen Mattsson så hände det både det ena och det andra på festen! Haha, de är så himla roliga! Det är alltid fart och fläkt!

Hade bl a en Singstar-turnering... Jag var urkass! =) Eller, jag vann över Kristofer och startade min andra deltävling ganska bra men avslutningen var katastrofal! Haha, vissa har verkligen begåvats med nada sångröst...

Blev utgång efter festen. Linda var på hugget och ville gå ut och dansa så vi och Kalle gick på Wasa. Suck, man ÄR verkligen ÄLDST där! Men jag hade ganska skoj ändå - det blir ju oftast vad man gör det till!

Idag har jag lust att bara slappa men jag får väl lov att masa mig iväg till stallet någongång... Och så måste det städas här hemma... *suck*

Helg igen!

Yes, då var det helg igen! Har egentligen inte tid att sitta här (som vanligt). Ska till stallet och ta en tur i den underbara vårsolen! Sen blir det käk på Vi på hörnet. Kristofer fyllde ju som sagt år igår så ikväll blir det lite fira med god mat! =)

I morgon blir det jobb och sen bär det av till Färnäs där jag lovat att hjälpa till med maten inför en fest! Riktig släktfest (Kristofers familj) då både hans mamma och mormor fyllt år! Det blir nog trevligt!

Ha en underbar helg allihopa! 

Borde...

...verkligen sitta och skriva på min ESB just nu. MEN jag vet att jag inte ens kommer hinna sätta igång innan det börjar ramla in folk här så jag väntar tills ikväll med att skriva den!

Nu plingade det på dörren! =) Kristofer fyller år idag så det blir lite fika...

Får sätta mig här igen lite senare då...

Ytterligare två filmer...

image97
Har då som jag tidigare nämnt sett två nya filmer. Den ena var "När mörkret faller". Riktigt bra film. Riktigt hemsk men så gripande! Den får: ++++







image96Den andra var "Wallander - Hemligheten". Den var bra på ett sätt men man fick obehagskänslor när man man såg den med tanke på Johanna Sällströms öde. Själva handlingen av filmen gör att jag tycker inte att de borde släppt ut filmen faktiskt. Betyg: ++



59 gästboksinlägg...

Tänk att få 59 gästboksinlägg i sin blogg! Hur går det till??? Har funderat många gånger på att lägga ner min blogg men varför då egentligen? Jag skriver för att jag tycker att det känns bra att ibland få "skriva av sig" lite och det blir som en dagbok, även fast man kanske inte riktigt avslöjar lika mycket som man hade gjort om det bara var en själv som skulle läsa... När jag tänker efter så bryr jag mig inte egentligen om hur många som läser... Jag tycker att det är ganska kul att blogga! =)

Jag är dessutom en helt vanlig tjej, med ett helt vanligt liv, utan märkvärdigheter så jag förstår att det jag skriver om inte intresserar alla!

Trots allt så vet jag att ni ändå är några stycken som läser så håll till godo! Jag kommer att fortsätta blogga! Iaf ett tag till ; )

Längtar...

Känner just nu att det är en massa som jag vill göra och som jag längtar till. Här är några av de sakerna:

* Längtar hur mkt som helst tills vi ska till Dubai (fast det är inte förrän i september)
* Längtar tills det blir sommar!
* Vill göra om i sovrummet. (Planerna finns men inte tiden för tillfället)
* Ska på bröllop i sommar!
* Ska på Justin Timberlake i sommar med hela tjejgänget, ska bli superkul!
* Börjar bli dags att ge sig ut på lite tävlingar med Mirre...
* Tänk när man är klar med skolan! (Fast det är långt kvar dit...)
* En dag ska jag köpa mig en egen superhäst! =)

Sen finns det hur många fler saker som helst som jag längtar till! Men inom vilken tidsram de kommer att inträffa har jag ingen aning om! =)


Lugn helg...

Har haft en riktigt skön helg! Känns jättebra att jag varit hemma en helg och bara tagit det lugnt! Är inte så ofta som det händer... Men den här helgen var en sådan. Jobbade några timmar på dagen i lördags. Sen blev det en sväng till stallet där jag träffade Louise! Vi kom fram till att vi nog inte sett varandra på typ 7 år! Fattar inte att tiden gått så fort, men det kändes verkligen inte som att det gått så lång tid... Hon skulle nog komma hem snart igen så jag hoppas att vi hinner träffas lite mer då! Var iaf jättekul att se henne igen!

I lördags kväll satt jag och Kristofer och kollade på melodifestivalen. Rätt låt vann! Helt klart! Diggar The Ark. Fast jag tyckte faktiskt att Andreas Johnson var riktigt bra och ett flertal av de andra låtarna var faktiskt också bra... Men The Ark var BÄST! =)

Igår sov jag längre än vad jag har gjort de senaste ÅREN tror jag. Vaknade inte förräns klockan var halv 12!! Åkte ner en sväng på Mora och fikade och sen åkte jag till stallet. På kvällen åkte vi till Färnäs och såg en film, sen drog vi oss hemåt och såg på nästa! =) Vi gillar film!

Kung Justin!

image95
Å han ska man få se live i sommar! Underbart!

Kung Justin!

Klar för idag...

Nu är klockan 5 på eftermiddagen och jag har hunnit med en vända till Falun med föreläsning och seminarium. Sen är jag även klar i stallet där jag hunnit ridit två hästar... Så nu har jag gjort mitt idag. Känns lite konstigt att vara klar med allt så tidigt! Vad gör man nu liksom??? Städat är det också här hemma... Ska nog hoppa i duschen och sen mysa ner mig med en bok! Är inte ofta man hinner med sådan lyx!

World Trade Center...

image94
Kom på att jag såg filmen "World trade center" för ett tag sedan men att jag aldrig nämnde den här... Eftersom jag brukar betygsätta filmerna som jag ser så ska jag väl även göra det på denna film! =) Jag vet att den har fått ganska dålig kritik men jag tyckte faktiskt att den var ok! Det är något med verklighetsbaserade filmer... Jag blir berörd på ett annat sätt än när jag ser andra filmer. Denna får betyget: +++(+)

(Ett annat tips på en superbra verklighetsbaserad film är "The pianist". Produktionsår 2002, men har ni inte sett den så gör det! Betyg: +++++)

Statistikproblem...

Nu funkar inte min statistik igen... Antal sidvisningar och unika besökare har stått stilla (och faktiskt backat) sedan den nya designen infördes på bloggen. Själva grafen funkar... Irriterande... =(

Back to normal...

Efter en ganska lång period där jag har känt att det varit lite minikaos börjar allting lugna ner sig lite... Var verkligen jätteskönt att komma iväg en helg och se och göra någonting annat. Behövde nog det... Nu har jag kommit igång med praktiken och det känns ok. Har även hunnit ikapp med lite här hemma som t ex städning och tvättning. Oj, vilket tvättberg vi hade!

Nu är allting tillbaka till vanligt. Känns både skönt men samtidigt så känner jag mig genast lite rastlös när jag inte har något speciellt inplanerat. Men det blir nog jättebra med en lugn helg hemma för en gångs skull! =)

Nu måste jag tillbaka och se hockeyn! Spännande ju! Mora knappade igen ett två måls underläge...

Digitalkamera...

Jag vill ha en digitalkamera! Det är så himla roligt med kort, men det enda jag kan knäppa med är min mobil och hur bra blir de bilderna?! Jag vill ha fler kort från roliga tillfällen, från fester och tävlingar, på missarna och älsklingen, från resor och annat roligt! Det blir nog nästa inköp, en kamera! Några tips på vilken jag ska köpa??

Min första dag som lärare!

Har idag haft min första egna lektion med "min" klass som jag ska ha de närmaste veckorna. Tyckte nog att det gick ganska bra för att vara första lektionen, även om jag säkert glömde hälften av det som jag hade tänkt att ta upp. Kanske även var en hel del småsaker som jag borde ändra på men som sagt så tyckte jag att det gick bra! Eleverna var snälla! =)

Måste säga att det iaf än så länge är betydligt roligare att vara på praktik än att vara på högskolan! Är så trött på den. Tyvärr så måste vi forfarande dit varje fredag men så är det...

Stockholm!

Då var man åter hemma efter Sthlmstrippen. Har haft det jättetrevligt! Jättekul att träffa Grodan igen! Kort sammanfattning av helgen:

Fredag: Kom fram till Sthlm strax efter 16. Åkte raka vägen till Grodans jobb. Kul att se vart hon tillbringar sina dagar! =) Var två barn kvar på dagiset så vi käkade lite frukt med dem i väntan på att de skulle bli hämtade. Åkte därefter hem till Mickes lägenhet. Jättefin lya! På kvällen gick vi till en tapasrestaurang som var superbra! Skön atmosfär och jättegod mat. Riktigt lyckad kväll!

Lördag: Dags för shopping! Lyckades hitta en klänning/tröja och ett par stövlar (Bild kommer senare). Käkade även lunch på Gallerian. Jättegod Ceasarsallad. Efter shoppingturen bar det iväg hemåt för att fixas inför kvällen! =) Gick och käkade på ett ställe som heter Cliff Barnes. Åt supergod hjortytterfilé. Sen gick vi tillbaka till lägenheten och satt där och festade och snackade och såg på Melodifestivalen. När vi åkte ner på stan kunde vi inte bestämma oss för vart vi skulle gå. Funderade ett tag på Golden Hits, men det var suuuperlång kö och så hade vi blivit varnade att det inte var något höjdarställe så vi drog vidare till ett ställe som hette Soapbar. Supertrevligt, tyvärr utan dansgolv men det var det ingen som brydde sig om då alla stod på stället och dansade. Vi lyckades få plats vid ett bord så vi höll oss där. =) Gick därefter vidare till Storstad där Micke och några jobbkompisar till honom befann sig. Också ett trevligt ställe. Avrundade kvällen på McDonalds. =)

Soapbar
De här tjejerna stod vid vårat bord och dansade som galningar framför killarna som satt vid samma bord. =) Tyckte att det var kul att hitta den här bilden när vi faktiskt såg dem där igår! =)


Soapbar









**The soap bar**



Söndag: Idag vaknade vi alla riktigt tidigt, vid kl. 8. Kände mig inte så bakis trots att jag var rejält "rund under fötterna" på lördagskvällen. Käkade frukost och hörde med Matilda om vilken tid vi skulle åka och fick reda på att det skulle bli tidigast kl. 18. Kände inte riktig för att åka så sent så jag ringde och bokade tågbiljett. Fanns bara biljetter kvar till ett tåg som gick vid kl. 12, så det var bara att börja packa ihop. Jag som trodde att jag inte var bakis märkte ganska snabbt att så var nog inte fallet. Mådde superilla nästan hela vägen hem! Fast nu mår jag ganska bra igen... =)

Har varit en supertrevlig och lyckad helg!