Älskade Maja finns inte mer...

Det hemska som hände idag var att våran älskade Maja blev påkörd av en bil och dog.
Så hon finns inte längre hos oss...


image164


  
    

Så orättvist...
Vila i frid

Sorg...

En hemsk sak har inträffat idag...
Jag vet inte vad jag ska säga... Känns så tomt och orättvist...

Är så otroligt ledsen...

Kommer att sakna dig!

Något bättre...

Faktiskt, så känns allt lite bättre nu med uppgiften. Helt plötsligt. Vet inte riktigt varför för jag har inte fått mycket gjort idag. Men jag har ändrat lite på det som jag har skrivit tidigare och så känns det som att jag är på G. Ska försöka knåpa ihop någon sida till idag så kanske det känns ännu bättre! =)

Ska försöka sluta tjata om min tråkiga uppgift. Jag är expert på att hetsa upp mig inför stora uppgifter vilket gör att jag istället inte får något gjort alls! Hur som helst så ska den vara klar och inlämnad på fredag så då kommer jag defenitivt sluta tjata om den. =) Promise!

Hästlös...

Bara jag tänker på uppgiften så får jag panik så fram tills nu har jag skjutit undan den och gjort lite annat framför datorn... Dags att verkligen ta tag i uppgiften snart! Ska ta en liten paus från datorn sen ska jag sätta igång på allvar. Det SKA bara gå. Om det skulle gå så pass bra att jag får in lite flyt så får jag väl sitta hela natten då!

Har tyvärr lovat att fixa en grej idag så en liten paus till kommer det bli om ett par timmar men det kanske är bra att få komma ut ur lägenheten en stund också... 

Har även precis pratat med Göran och vi bestämde att Mirre ska åka till honom på söndag... Sen kommer jag att vara hästlös i en månad! Då är jag dessutom i stort sett ledig från både skola och jobb! Får se vad jag ska göra på dagarna då?? Hoppas att det blir fint väder! Kommer kännas konstigt att inte ha någon häst att åka till. Slipper ju även både mockning och in/utsläpp...

Förutom att sitta framför datorn och göra ingenting så har jag faktiskt gjort lite annat idag också. Var i stallet i morse och släppte ut hästar, red och mockade. Har även varit på Lönnkrogen och käkat lunch med Kristofer...

Nu ska jag lämna datorn en stund för att ladda inför den hemska uppgiften som jag SKA sitta med resten av dagen/kvällen... Wish me luck!


Skituppgift!

Tillbaka i verkligheten...

Den här uppgiften går åt h-vete! Jag kommer att skämmas när jag lämnar in den om den blir klar...

Elitloppshelg med allt och lite till...

Oj vilken helg det har varit! Helt otrolig!
Ska försöka berätta... Lika bra att jag börjar från början... Varning för långt inlägg! =)

Åkte tåg ner till Sthlm tidigt på fredagen. När vi kom fram låste vi in väskorna på centralen och gick en sväng på stan och käkade lunch. Det blev dock ingen shopping för mig denna dag...

Åkte därefter hem till Linda och Mattias och lämnade väskorna och tog det lugnt en stund för att därefter åka ut till Stig H Johanssons gård Stora Alby för att hälsa på Åsa och Jay. Var riktigt kul för i samma stall stod ingen mindre än Victory Tilly! Kan man någonting alls om trav så har man nog hört talas om denna häst som var en av de bästa i världen under sina tävlingsår och som har sprungit in inte mindre än 37,7 miljoner! Vilken stallkompis Jay fick! Fick även träffa Stig H himself en kort stund då han kom ner till stallet när vi var där... Kul kul!

1.  2. 
3.  4.  5.


1. Jay i boxen. 2. Kristofer bredvid sin stjärna.
3. Victory Tilly. 4. Victory Tillys namnskylt. 5. Victory Tilly käkar.

På kvällen åkte Kristofer och Åsa på elitauktionen medans vi andra (Kristofers mamma, pappa, båda syrror, Mattias och Linus) stannade hemma och grillade. Gott och trevligt!


lördagen var det då trav som gällde. Vi mötte först upp travgänget på hotellet som vi skulle bo på. Alla killar ville åka tidigt på fm till Solvalla så det gjorde de, men jag och Malin som kanske inte riktigt kände samma brådska gick en sväng på stan först. Det blev lite shopping, bl a två linnen:

1.  2.  Båda linnena inköptes på H&M.

Därefter bar det av till Solvalla. Satt på Ströget hela dagen och laddade inför Jays lopp. Drack vin och hade det allmänt trevligt! Tyvärr gick loppet inte som vi hade hoppats. Jay blev störd av hästen framför och galopperade i första kurvan. Skittråkigt! Speciellt när kusken efteråt sa att Jay kändes "dunderfin" innan! *suck* Men så kan det vara i trav! Alla hamnade i en liten svacka ett tag och man kunde nästan ta på den besvikelsen som kom efter loppet. Spelet hade dock gått ganska bra för Kristofer så han tröstade sig med det och med att det inte var något fel på Jay utan bara en rejäl dos otur. Men vi åkte tillbaka till hotellet och laddade om och drog ut på stan där vi hade bokat bord på en tapasrestaurang. Efter maten var det åter bra stämning och alla var trots allt ganska nöjda med dagen! Vi gick vidare och tog en drink innan vi drog oss tillbaka till hotellet. 


söndagen började förstås dagen med hotellfrukost! Gott, gott! Därefter var det åter dags att ta sig ut till Solvalla. Denna dagen hade Kristofer och jag blivit bjudna på lite extra. Vi fick ta oss till entrén till Festvåningen där det var strikt koll på alla som gick in. Efter att de kontrollerat att våra namn stod på gästlistan och efter att ha försett oss med VIP-band så var det dock bara att knalla in! Blev först bjudna på mousserat vin som välkomstdrink. Därefter var det supergod buffé och fri dricka! Satt dessutom med kanonutsikt över hela travbanan!
Hade riktigt trevligt! Gick även ut vid något tillfälle för att känna på stämningen på E-läktaren och för att hejja på Åsa.

När elitloppet närmade sig hände en ganska häftig grej. Vi blev förfrågade om vi ville vara med på prisutdelningen till loppet som gick innan elitloppet så vi knallade ner på innerplan och fick se det loppet därifrån!! Inte nog med att vi fick stå på innerplan på elitloppsdagen, vi fick dessutom stå där och hejja fram den häst som gav de som satt vid vårat bord V65:an! Jag och Kristofer inkluderade i en varsin andel! När vi väl kom upp i vinnarcirkeln kom dessutom tv-teamet fram till mig och meddelade att jag skulle vara den som skulle ge kusken, Åke Svanstedt blommor! Jag fick order att ge honom en stooor kram!

När vi kom upp till bordet igen hade de som satt kvar beställt in champange för att fira vinsten! Såg därefter på elitloppskampen från första parkett med ett champangeglas i handen! Inte dåligt!

När travet var slut begav vi oss tillbaka till Linda och Mattias där vi slappade det som var kvar av kvällen och såg på en film.


Idag måndag var det då dags för hemfärd. Hann med en snabb tur på stan där jag efter en hel del letande till slut hittade den klänningen som jag ville ha i rätt storlek!

Därefter var det bara att bege sig till tåget och åka hem!



Det har varit en kanonhelg som jag kommer att minnas länge! Synd att det inte gick bättre för Jay, men han kommer förhoppningsvis igen om två veckor när det är V75 i Östersund. Annars har allt varit toppen!


 

Packningen kvar...

Nu ska jag bara packa, sen är jag klar för idag! Eller jag borde plugga men har ingen ro i kroppen. Det har fortfarande gått superdålig med pluggandet, får hoppas att jag kanske får något gjort på tåget och kanske i Sthlm. Annars blir det att låsa in sig nästa vecka för att få klart skiten!

Hur som helst ska jag ha kul i Sthlm!

Bye bye! =)

Längtar...

Mindre än 1 dag kvar...


Koncentrationssvårigheter...

Usch, är så dålig på att plugga. Måste ha koncentrationssvårigheter eller nåt! Kan inte förmå mig att sätta igång och skriva även om jag verkligen sitter framför datorn för att göra just det. Sen får jag halvpanik för att jag inte får någonting gjort och så blir jag bara stressad och får ångest. Istället för att lugnt ta tag i det som jag ska göra! Om jag bara lugnar ner mig lite och inte stressar upp mig så tror jag att mina panikattacker som gör att jag inte får ur mig ett ord kommer att dämpas och då kommer skrivandet att gå så mycket bättre också! Så smart jag är då som kommit fram till detta! Gäller bara att göra också...

Känns annars ganska bra just nu för övrigt. Har ridit ett pass på Mirre, solat och duschat. Längtar även såå tills i helgen då jag får komma iväg lite. Har lite roligheter som väntar! =) Kommer säkert att känna mig stressad över uppgiften men jag har bestämt att ta datorn med mig så kan jag skriva lite typ på tåget och om det blir någon stund över. För övrigt kommer jag att försöka koppla bort skolan så kanske det går lite bättre när jag väl kommer hem sen.

Det går såååå dåligt...

Fan vad dåligt det går! 3 sidor på tre dagar... Kommer aldrig att bli färdig med den här uppgiften... Det jag har skrivit är inte ens bra! Hur ska jag få ihop 20 sidor??? Det är som att jag har tuggummi i hjärnan och i fingrarna och jag får ingenting gjort fastän jag sitter framför datorn hela tiden. Jag kommer liksom inte igång riktigt eftersom jag kör fast hela tiden... Den andra uppgiften gick hur smidigt som helst men den här är pest! Bläää!

Oljud...

När jag till slut tar mig i kragen och sätter mig för att plugga ute på terassen i det fina vädret, vad tror ni händer?! Grannen väsnas som aldrig förr! Har haft en lastbil på tomgång i snart en timme och när den äntligen åkte så börjar han med högtryckstvätten! Gaaa! Får krupp! Lite oljud kan jag stå ut med men konstant väsen i flera timmar? *suck* Han kanske slutar snart...

Ångestdagar...

Idag ska jag försöka att ta tag i lite saker. Har haft ett par ångestdagar då jag i stort sett varit handlingsförlamad men idag har jag bestämt att det ska bli ändring på det!

Måste verkligen komma igång med portföljen. Eftersom två hela pluggdagar försvinner när jag är i Sthlm så är det ju skönt att ha så mycket gjort som möjligt innan. Får väl se hur det går! Men jag har ju iaf tre dagar till när jag kommer hem, alltid något...

Sitter just nu även i telefonkö hos A-kassan. Om jag ändå inte har någon rätt att stämpla - varför ska jag betala flera hundra varje månad då? Lika bra att gå ur...
*fixat*

Har även stallet och lite annat småpyssel idag så det är väl bäst att jag sätter fart då!

2 dagar kvar...

Snart så...

3 dagar kvar...

The village...

image145
Har precis sett The village. Tycker att den är riktigt bra. Har sett den förut men tyckte att den var lika bra den här gången... Betyg: ++++






Fördjupningsuppgiften klar!

Yes, nu är den klar! Ska väl bara läsa igenom den och se om det är några små ändringar som ska göras...
Då var det portföljen kvar då...
Hua, gruvar mig...

Sista tävlingen...

Då var den här terminens sista tävling avklarad. Nästa blir antagligen inte förräns i augusti. Det har varit så himla lite tävlingar häromkring denna vår, lite tråkigt tycker jag... Har ingen större lust att åka över 30 mil för att komma till en tävling, speciellt inte när jag och Mirre är på den nivån som vi är.

Det gick sådär på tävlingarna igår. Blev placerad i LA men då kändes han inte sådär jättebra. I Msv kändes han mycket bättre och följsammare men tydligen var  han inte lika "flashig" i den för jag fick sämre poäng och sämre omdöme. Jag har tävlat i så många år nu och ändå så har jag tydligen inte en aning om hur det ska kännas för att man ska få bra poäng på en dressyrbana! Tror att jag lägger ner och bara tränar istället, det är det som jag tycker är roligast och som jag är bäst på i vilket fall...

Nu blir det att plugga stenhårt måndag-torsdag (något jag är riktigt dålig på). Hoppas att jag lyckas hålla i de här dagarna nu då! (Har ju inte börjat så bra eftersom jag hittintills idag inte pluggat något och nu sitter jag här). Hade varit så skönt att känna att jag nästan är klar när jag ska till Sthlm. Längtar som en tok tills på fredag då det bär iväg!

Mycket starter!

Oj, vad mycket starter det var på tävlingarna i morgon! Jag rider min första klass kl. 16.15 och min andra kl. 19.17! Då blir det sovmorgon iallafall...

Idag har jag jobbat och nu snart bär det iväg till stallet. Måste äta något först bara... Tro vad jag ska käka då???

Ikväll blir det lugnt eftersom det är tävling i morgon...

Vad ska ni göra i kväll eller i morgon???

Bubble bees...

Såna här simpla spel kan jag fastna i!
Detta är favoriten!

Clinic...

image143
Idag har jag varit i Falun på clinic med Minna Telde. Den var bra och nu är jag riktigt inspirerad! Ska bli kul att rida i morgon och tävla på söndag!

Var där med syster och hann även med en fika med henne och Julia innan och middag efteråt. Kul att träffa syrran lite!

Lite blandat...

Har precis kommit hem efter att jag kollat på Stoffes match. De vann med 4-3. Kul! Var riktigt trevligt nere på Prästholmen och fint väder också! =)

I morgon ska jag till Falun gå på clinic med Minna Telde. Ska bli inspirerande! Kul att träffa syster och barnen lite också...

Usch, gruvar mig inför våran portföljuppgift i skolan... Fördjupningsarbetet känns helt ok, men den andra uppgiften - hua! Men men, man tragglar sig väl till slut igenom även den! Men idag ska jag lägga skolan åt sidan och ta det lugnt resten av kvällen!


=P

Åh, vad seg jag blev! Luften gick ur!
Har nyss kommit hem efter att ha varit med Mirre till Rättvik där han fick sina tänder raspade =)
Har även pluggat lite men har en del kvar.
Längtar till elitloppshelgen.
Längtar tills 2:a juni, då har jag lämnat in fördjupning och portfölj.
Är ledig i juni! Jippi men fattigt...
=P

Vardag...

Har lyckats hålla i ganska bra hela dagen... =P Har nu även hunnit sammanställa resultatet på enkäterna som jag gjort samt börjat lite smått att skriva på resultatdelen! *duktiga jag*

Har även hämtat transporten. Tyvärr fick jag inte med mig något täcke... Fanns inga över. Får se hur jag löser mitt täcke-problem... Kanske har något i Orsa?! Det måste jag kolla upp!

Nu dags för lite städning och tvätt! =P

Bra flyt än så länge...

Än så länge känns det som att jag i alla fall varit liiite effektiv. Har varit i stallet och släppt ut hästarna, ridit, mockat, tvättat hästtäcke. Sen har jag även hunnit duscha och plugga lite. Är långtifrån klar men jag har ändrat om och lagt till i min inledning till fördjupningsarbetet så att den delen känns klar. Det som återstår nu är att sammanställa resultatet (har faktiskt redan gjort själva undersökningen) och skriva någon form av analys/resultatdiskussion.

Måste även komma ihåg att hämta transporten då jag ska åka med Mirre till Rättvik för tandraspning i morgon. Är skönt om transporten är på plats då... Måste även försöka få tag på ett nytt (eller bättre begagnat) regntäcke till Mirre. Det han har nu blir genomblött och skyddar i princip inte alls mot regn... =/

Finns tid över så måste jag även ta tag i den där j-dra tvätten som ligger ovikt i källaren + att jag måste börja tvätta det som hunnit samlas på hög sen sist jag tvättade. (Ja, det tar lång tid för mig att vika in tvätt) Hade även varit trevligt med nya sängkläder och ett golv utan dammråttor och hårtussar. Får se vad som hunnit hända när dagen är slut! =)

V.I.P

Fick för en stund reda på att det kommer att bli V.I.P för oss på elitloppet! =)
Trevligt, trevligt!

image142

Eurovision Song Contest...

Ja, vet inte riktigt vad jag ska säga om tävlingen... Tyckte att The Ark var riktigt bra och förtjänade att komma på en bättre placering. Och jag tyckte att Bulgarien som kom 5:a(?) var urdåliga och borde hamnat sist. Vinnarlåten var ok, men inte min favorit. Gillade Turkiet, även fast den kanske blir lite tjatig i längden och så tyckte jag att Makedonien hade en ok låt... Det omskrivna bidraget från Ukraina som hamnade på en andra plats tyckte jag faktiskt var underhållande fast det var tur att den inte vann!

Så nu vet ni det! =)

Hade en trevlig kväll igår!

I dag har jag inte gjort så mycket. Umgåtts med Ki och glott på dumburken... Har inte varit bakis men allmänt seg.

Känner mig på dåligt humör... Vet inte riktigt varför... Är småirriterad på en massa saker... =P

Lördag!

Hittills har detta hänt under dagen:

=) Jag har jobbat.
=) Jag har varit i stallet och ridit och tagit hand om Mirre.

Det som återstår av dagen:
 
=) Jag måste hoppa i duschen och börja fixa lite inför kvällen!
=) Ki kommer hit och ska kolla på Eurovision med mig!
=) Utgång


Han vann igen...

Jay vann igen! Han är såå duktig!
Nästa lopp blir under elitloppshelgen på Solvalla. *längtar*

image141

Nya filmer...

image139
För ett tag sedan såg jag filmen 300 som det pratats så mycket om. En väldigt rå och blodig film. Jag hade inte så mycket problem med att den var rå och ganska annorlunda men någonting gjorde att jag ändå inte tyckte att det här var någon höjdarfilm. Av mig får den endast: +++







image140
Har även nyligen sett Vargarnas rike. Även det en väldigt annorlunda film. Fransk. Helt ok men ingen superhöjdare... Betyg: +++(+)



Slut på praktiken...

Buhu! Nu har jag haft min sista lektion på praktiken på Ped B... Känns riktigt sorgligt... Hade hellre haft praktik resten av terminen istället för att skriva någon j-dra fördjupningsuppgift och portfölj...

Tror jag är på väg att bli sjuk. Känner mig supertrött mest hela tiden och är tjock i halsen... Snälla, vill inte bli sjuk!!!

Bilder!

Massor med bilder från möhippan finns på Stickis bilddagbok! Kika in där!

Hittade även ett superfint kort på lilla Mirre...
image138

Kallt...

Brrr.. Är svinkallt i vårat hus! De som äger det har stängt av värmen så är det kyligt ute blir det grymt kallt inne! Och i vintras begränsade de också värmen så vissa dar höll man på att frysa ihjäl här! Snålisar...

Har nyss varit i stallet och Mirre gick riktigt bra idag! Då är det verkligen superkul att rida! Så nu har jag fått tillbaka inspirationen igen! =)

Längtar tills i helgen. Då är det Eurovision Song Contest! Jag är en riktig schlagernörd och det ska verkligen bli superkul! Ska mysa ner mig i soffan med något gott att äta och dricka! =) Men det är på lördag det... Bara resten av veckan kvar... 

Möhippa!

Då var det måndag igen då... Idag blir det nog en heldag (nästan iaf =) på Noret. Har en lektion och sen måste jag jobba med mitt fördjupningsarbete. På eftermiddagen ska jag till Rättvik och byta bil med syrran och fika lite. Hon behövde en dragbil eftersom hennes är paj. Så då byter vi stor Ford mot liten Ford! =)

Helgen som var blev lyckad. Var ju möhippa för Tigge i lördags så det blev en heldag med spa, tok, bowling och käk! Altting klaffade och det var riktigt kul!

Igår tog jag det lugnt nästan hela dagen. Läste en bok och så var jag i stallet... Såg även på film på kvällen...

Nej, nu bör jag sätta fart mot skolan!! 

Telma...

image136image137
Upptäckte att jag hade lite bilder på Telma när hon var liten...
Visst var hon söt!

Slipper högskolan idag!

Så himla skönt! Slipper att åka till Falun idag! Fick en uppgift att vi skulle börja med vårat fördjupningsarbete och idag ska vi istället för att åka till Falun få handledning via telefon. Det blir nog bra!

Har en hel del annat att fixa med idag och att det blev så här sparar verkligen tid!

Ikväll ska jag till Orsa och fira
Ki som har fyllt år! Innan dess har jag en hel del ärenden som jag måste uträtta, ska hinna till stallet och rida och så är det lite grejer som måste fixas inför helgen. Men jag borde hinna med allt nu när jag slipper åka till Falun!

Börjar kännas konstigt att det är så kort tid kvar i skolan. Bara 4 veckor! 1 vecka praktik och 3 veckor som vi ska göra klart fördjupningsuppgiften och portföljen på. Känns tråkigt att praktiken är slut... Har varit jätteroligt! Tyvärr så blev det en lite mindre rolig incident på min förra lektion vilket var lite synd nu när det är så kort tid kvar men det är som det är... Överlag har jag verkligen trivts jättebra och jag har lärt mig massor!

Lost vs. Grey´s Anatomy...

Varför går dessa serier samma tid??? Vill ju se båda!
Grey´s Anatomy är ju egentligen bäst men Lost är ju beroendeframkallande...

image134    vs    image135

Lost Tv 4 Onsdag kl. 21.00
Grey´s Anatomy Kanal 5 Onsdag kl. 21.00

Roomservice...

Jag älskar ju inredning och då är det svårt att inte älska Roomservice (kanal 5, onsdagar kl. 20.00)!

image133






















Supersöta glas!

Är man en hästtjej så är ju dessa bara ett måste!

image132
Finns på
www.hooks.se.
Kostar 35 kr/4 st.

Shoppat smink...

Ännu en lugn dag = jätteskönt! Sovmorgon i morse, var sen en liten sväng på stan där jag shoppade lite smink som behövdes...
 Det blev en mascara från Lancôme och ett cover-stick från Maybelline:
image129image130image131
 



När jag ändå pratar smink kan jag lika gärna nämna att jag tidigare köpt en ny foundation från Maybelline som jag tyckte var riktig bra. Dream matte mousse:

Jämnar ut riktig bra utan att se ut som spackel. Är även matt vilket passar min hy bra...





Har sen varit hemma och tagit det lugnt, käkat god mat ute i solen, spelat lite boule, promenerat, varit en sväng i stallet... Är ändå supertrött! Åååå, vill vara pigg!

Funderar på om jag ska orka städa bilen??? Går och hänger lite tvätt först så får vi se...

Gårdagen...

Hade en riktigt trevlig dag igår! Började med att rida två hästar för Göran och det gick bra med båda.

På kvällen åkte vi till Orsa eftersom vi var bjudna på middag hos mamma. Jättegod mat och trevligt!

Drog därefter till Vattnäs och hämtade upp ett gäng kompisar som jag gick ut med. Var riktigt mycket folk ute, var bara ett ställe öppet så alla gick ju dit. Det var trevligt, helt ok!

Har varit så skönt att varit ledig några dagar. Nu är det bara att köra sista rycket innan sommarlovet!