Goose bumps...

Japp, fick riktig gåshud när Amanda sjöng ikväll!

Nu låter jag förmodligen bra mkt yngre än vad jag är men:



Hon är såååå bra!

=)


Helg...

Vad händer i helgen då???

Ikväll blir det att ta det lugnt hemma för min del. Kristofer är i Leksand och kollar på hockey så det blir att mysa lite själv ikväll. Ska nog ta och sola lite (har endast gjort det en gång sen jag kom hem från Dubai så nu är man kritvit igen). Sen blir det ev lite julpyssel och lite läsning. Och så är det ju Idol ikväll! Kan man ju inte missa om man är en Idolnörd!

I morgon är det jobb, sen en snabbis till stallet och så 40-årskalas på kvällen. Blir nog trevligt!

På söndag åter jobb och sen blir det nog lite städning hemma. Har blivit tillsagda för x antal veckor (månader?) sedan att vi måste ta reda på en del grejer i källaren... Börjar väl bli dax att ta tag i det där... Lär ju inte hinna klart med något julpyssel idag heller så får ta resten på söndag. Sen är det faktiskt så att jag är hästledig på söndag! Det händer inte så ofta. Ska bli lite skönt... Idag var jag i stallet 5 timmar! Är dock inte där så länge i vanliga fall men idag blev det så...

Så ser min helg ut...

Studieteknik...

Jag måste ha världens sämsta studieteknik. Jag kan läsa, läsa och läsa och ändå hinner jag inte med allt som man borde göra... Och alla andra på seminarierna verkar ha läst allt och verkar förstå allt och har svar på allt...

Har nyss haft ett seminarium som inte gick så bra... Och då har jag ändå lagt ner mer tid än jag brukar på att plugga den här veckan!

Fy fan, ibland suger det att plugga... Det är i varje fall inte min grej, känner mig alltid sämst...

Tänk att få jobba och tjäna pengar samt känna att när man har lämnat arbetsplatsen så är man ledig!

Party?

Vilken jädra segperiod det är nu. Det känns som att allt bara rullar på utan att något "roligt" händer. Var t ex riktigt längesen det var någon riktig fest... Ska visserligen på 40-årsfest i helgen men det är ju inte riktigt samma sak som att gå ut med sina vänner. Nu kommer det ju säkert bli roligt ändå men det hade varit kul med ett riktigt partaj med vännerna!

Plugg och hästar tar upp den mesta av tiden på vardagarna. Plugget känns både upp och ned. Är ganska mkt att läsa hela tiden, men samtidigt så är det ganska bra plugg, kan krypa upp i fåtöljen med t ex Systrar i jeans och det räknas som plugg! Men som sagt, ofta svårt att hinna med att läsa allt som man borde läsa... Och ofta blir det något som hänger över en hela tiden...

Hästarna är jag faktiskt glad att jag har! Det blir mkt ibland och visst kan det vara segt att åka till stallet vissa dagar. Men att få komma ut i skogen lite på "min" supermysiga Mirre är faktiskt inte helt fel. Som i morse: solen sken, Mirre var jätteladdad och verkligen superfin att rida - vid sådana tillfällen så vet man varför man håller på! Så är det ju bra träning också. Mirre vilade förra veckan och efter första passet efter vilan så hade jag träningsvärk i armar och rygg! (Haha, vad säger det om min häst? Svar: Stark och pigg!)

Det kanske låter som att jag är less på allt just nu men så är det verkligen inte. Och det är inte så att jag går och har tråkigt hela dagarna och väntar på att något ska hända, tvärtom så går dagarna och veckorna hur snabbt som helst! Är nog helt enkelt bara partysugen! =)


Glad att det kommit snö, känns betydligt bättre än grådasket som var innan...

Supersnabb uppdatering...

Nu har jag verkligen varit seg på att uppdatera... Vet inte om jag orkar skriva allt som jag har haft för mig sen jag skrev sist men jag kan berätta att så värst mkt har väl inte hänt! Käkade middag med kompisar i fredags, var på hockey samt hälsade på Kristofers familj i lördags, fikade, var i stallet och såg på film igår. Sådär, nu är ni snabbuppdaterade! 

I veckan blir det plugg och hästar som vanligt... Som nyss t ex så hade jag seminarium, det gick bra. Har även fått tillbaks senaste tentan, jag hade G+ (1 poäng från VG, grrr). Nu blir det lite snabbkäk och sen drar jag iväg till stallet!

Pappas födelsedag i Dubai...

Eftersom det var pga av att pappa fyllde 60 år som vi hamnade i Dubai från början så tillägnas hans födelsdag ett eget inlägg med bilder just från denna dagen! En av de roligaste dagarna dessutom!



1-7: Dagen började med champangefrukost, utdelning av present och sång.
1: Pappa och Wilma, 2: Jenny, Stoffe, Johan och Rosa, 3: Micke, Wilma o Julia, 4: Doris, 5: Helene, 6: Johan och Rosa, 7: Julia.
8: Julia vid poolen.
9-10: Dagen innan hade flera av oss åkt bananbåt, nu var det pappas tur. Pappa, Stoffe, Johan och Jenny åkte. Jag fick sitta med i båten!
11: Jag och kamelen.
12-13: Pappa fick även åka paragliding, det bästa han hade gjort sa han efteråt!
14-22: Födelsedagsmiddag.
23-30: Dagen avslutades med lite sheesha-rökning.

Bilder från Dubai...

Mina vänner har ju precis varit i Thailand och det är ju inte liite man längtar utomlands när man hör dem berätta om sin resa. Blir även så att jag längtar tillbaka till Dubai som jag var till i semptember. Några bilder har jag ju ännu inte visat men nu kommer här ett urval av bilder från den resan!



1-3: Wilma, jag, Stoffe och Julia på flyget ner.
4-6: Bilder från balkongen. Såg Palm Jumeira från balkongen. (En av de öar som byggs som palmer)
7, 8: Jag, Stoffe.
9: Det byggs överallt i Dubai.  5000 byggprojekt är på G at the same time!
10-12: Mall of the Emirates. Som rymmer en skidbacke bl a.
13-15: I havet med hotellet i bakgrunden.
16-18: I poolbaren. (18 taget från poolområdet mot havet)
19-20: Vid entren, receptionen i hotellet.
21-23: Röker Sheesha (vattenpipa).
24: Detta ska bli världens högsta byggnad.
25: Kända byggnader i Dubai. Finns med på alla skyline-bilder.
26: Dubai moske, känd moské.
27: Burj al Arab. Världens enda sjustjärniga hotell (dock självutnämnt).
28-30: Jag, Stoffe, pappa och Doris i Heritage village. Var dock dåligt med aktivitet pga Ramadan.
31-33: Jag och Stoffef fick lov att testa paragliding (?). Superhärligt!
34: Taget från våran strand. Man ser Burj al Arab i bakgrunden. 
35: Ett av poolnöjena, pingis!
36-38: Vid poolen.
39-40: Wilma på flyget hem.

Klippmaskin...

image267

Om någon som läser min blogg har tillgång till en klippmaskin så skulle jag bli väldigt glad om jag fick låna/hyra den. Mirre börjar bli riktigt lurvig men det verkar helt omöjligt att få tag på en klippmaskin som man får låna/hyra!



4...

Kom på ännu ett irritationsmoment. Det rycker i ena ögonlocket nästan hela tiden. Jag tror inte att det är så mkt att det syns men det känns! Det är så irriterande! Det började av och till redan i helgen men idag har det varit ofta. Hoppas att det går över snart...

Haha, vilka problem man har...

Pajasar...

Måste bara avreagera mig lite...

1. När ska folk som kör bil lära sig vad vägskyltarna betyder? När man kommer från busstationen i hålan som jag bor i så har man företräde. Hur vet jag det? Därför att när man kommer från trafikljusen mot busstationen så finns det en skylt som ser ut så här: A28 Varning för vägkorsningVad jag har lärt mig så betyder det att det kommer en korsning och i den korsningen gäller då högerregeln. Dvs, då får man lov att stanna för bilar som kommer ifrån höger. Om man kommer från andra hållet i samma korsning så finns denna skylt uppsatt:B. VäjningspliktsmärkenDen betyder att man har väjningsplikt vilket betyder att man då måste stanna för bilar vare sig de kommer från höger eller vänster (kan dock endast komma från vänster i det här fallet). Om jag då kör ut från busstationen så vill jag inte att folk tutar, blinkar med helljusen eller pekar finger. I dag råkade jag ut för helljusen i backspegeln...

2. Varför går sååå mycket tid av den här kursen åt till att fixa böcker? Har varit på bibblan ett antal gånger och har ändå svårt att få tag i alla böcker. Vi har till denna 5-veckors kurs 41 böcker som vi ska läsa. Visserligen är många av dessa barnböcker och ungdomsböcker men ändå! Måste ju få tag på alla för det!

3. Spolarvätskan är slut. Märkte jag när jag var i Fu(!) för att klacka om mina stövlar... Mycket man såg på tillbakavägen...




Så, nu känns det lite bättre...

Galopp för storfavoriten...

Sorgligt men sant... Så j-vla tråkigt! Han var jättefin i värmningen och Daniel hade sagt att han aldrig hade känt honom så fin! Och sen slutar det så snöpligt som galopp i första sväng. Och Jajje är ingen häst som ställer sig efter en galopp... Så det var bara tack och hej! Det man får glädja sig åt var att hästen var jättefin och att det inte är några fel på honom. Galoppen kom av andra orsaker...

Förutom att den glada stämningen kom av sig lite precis efter loppet så har vi haft det kanon ändå! Käkade på travet och hade det trevligt. Sen drog vi till hotellet där det blev en drink. Så vidare till en italiensk restaurang där det blev gott käk och ännu trevligare. Sen en sväng till en bar som visade fotbollen (som ju inte heller gick så bra). Kvällen avslutades i hotellbaren. En riktigt trevlig kväll och jättekul att träffa Åsa lite mer samt ägarna till en annan häst som också startade igår, fast utanför V75. Den kom tvåa så det fanns ju lite att glädjas åt ändå!

I morse var det god hotellfrukost och en sväng till en ATG-butik innan det var dags för hemfärd. Trots resultatet så har det varit en riktigt rolig travhelg!

Idag har jag pysslat lite hemma, bytt gardiner i två rum. Ska väl åka till stallet snart också och ta hand om min lilla ridhäst. Kvällen kommer nog att avslutas med en förhoppningsvis bra film!

Hoppas att ni andra har haft en trevlig helg!

V75...

image266Alltså det är helt stört. Det står om Jay överallt! Alla verkar tro att han ska vinna! Det står i Guiden och Ronden, i Aftonbladet och Expressen. Eget repotage om ägarna i FK. Sanslöst, känns som att han har skaffat sig ett namn kusen!!

Just nu är Kristofer och hämtar jackor som vi ska ha i morgon! =) Hehe, hoppas de passar! Ska verkligen bli superskoj! Hoppas, hoppas att det går som alla "travexperter" siar om. Han har ju bra förutsättningar iaf och är i bra form. Gaaa, börjar faktiskt bli lite nervös! Just det, Kristofer skulle ju åka och hejja på dem nu då de passerar genom Mora. De skulle göra ett snabbt stopp här. Jay stod tydligen tillsammans med någon annan häst som levde rövare i lastbilen, fast som tur var så verkade det inte bekomma honom!
(Hmm, borde kalla honom Jajje eftersom det är det Åsa kallar honom men jag skriver Jay ändå eftersom jag brukar kalla honom det)


Min uppladdning inför morgondagen blir träning med min kuse. Göran är här så det blir träning idag. Hinner tyvärr inte vara med i morgon... (Någon som rider själv eller känner någon som rider får mer än gärna ta den platsen, kl. 8 i morgon! Hör av er bara!)

Bäst att sätta fart!

Tattoo...

Är faktiskt riktigt sugen på att skaffa en till tatuering... Jag vet precis vart den ska sitta och på ett ungefär hur den ska se ut... Kommer bli större än den förra... Men jag har tyvärr inte hittat något motiv som passar än...

Ju mer jag tänker på det, desto närmare kommer jag att det verkligen blir av...

Haha...

Skoooola....

Gaaa! Känner att jag måste läsa, läsa, läsa... Har varit lite slö och nu ligger jag lite efter. Tror iofs att jag kommer att klara sem på fredag ändå, klarade sem idag utan att ha läst lika mkt som de andra (var dock lärarfritt) men jag måste få lite bättre grepp om facklitteraturen. Har dessutom en skönlitterär bok som jag borde ha läst tills i morgon. Så nu blir det plugga!

Varför blogga???

Alltså, satt och kollade runt på lite bloggar för en stund sen... En del skriver verkligen både roligt, intressant och bra! En del har verkligen en naturlig fallenhet för att skriva så att minsta lilla obetydliga sak blir kul att läsa om. Och en del har en mer uttänkt idé om sin blogg, kanske med ett tema som kan göra den intressant. Det får en att fundera på vad man håller på med själv?! Skriver en blogg där man beskriver vad man gör på dagarna, vad man shoppar och diverse annat onödigt... Min blogg är verkligen ingen som kan intressera många människor... Kanske mina vänner som vill läsa lite om vad jag pysslar med på dagarna... Men annars!?

Tror faktiskt att det i stort sett bara är vänner som jag träffat irl som läser min blogg. Kanske att någon "okänd" vid något tillfälle slinker in också... Hade varit kul att ha koll på vilka det är. Vet redan några men långt ifrån alla...

Fast egentligen så kvittar det. Jag skriver min blogg för att jag tycker att det är kul att skriva lite "dagbok". För tillfället har jag ingen ambition att göra någon seriös blogg... Så ni som läser får hålla tillgodo med en liiiiten bit av mitt liv!

Hööks-leverans...

Fick ett paket med lite hästgrejer som jag beställt igår! =)

Det innehöll följande:

    


Stalltäcke, strumpor med Lena Furberg-motiv, vinterjacka, reflex-väst och pannlampa!

Så nu är jag utrustad för vinter och mörker!

Läsa, läsa, läsa...

Har precis kollat på en superseg föreläsning. Den kändes faktiskt lite onödig då den inte tillförde något nytt. Men, men så är det ibland.

Nu ska jag läsa en gammal klassiker: Robinson Crusoe. Eftersom jag gillar att läsa skönlitteratur så måste jag säga att den här kursen faktiskt är helt ok!

Min lördag...

Hade en riktigt trevlig dag igår!

Den började med en tur till stallet där jag red en vända i skogen i det fina vädret! Så mysigt! Synd bara att det börjar bli så hårt i backen... Var skönt att ha stallet klart i tid, kunde känna mig helt ledig resten av dagen!

Var även en sväng i skogen tillsammans med Kristofer och Lasse. Jag och Lasse plockade ris medans Kristofer stod och frös. Hahaha, ingen skogsmulle där inte! Var upp till Fåsås där vi också kollade in Sussies stuga. Tror den kommer bli riktigt mysig när all renovering är klar!

När jag kom hem igen så somnade jag, var så himla trött! När jag till slut vaknade igen så var det bara att fixa till sig lite för att sedan åka till Inge och Karin. Blev lite vin till fotbollen och efter den drog vi iväg till Claras där det för min del blev getost och parmaskinka till förrätt och plankstek moscovich som varmrätt. Supergott! Vandrade sen hem till oss och snackade film och drack mer vin och lite drinkar.

Som sagt, en riktigt trevlig dag!


Hade bestämt mig för att lägga in mer bilder i bloggen när jag började blogga igen, men tyvärr så är jag så dålig på att komma ihåg att ta med kameran när jag är någonstans så tyvärr - inga bilder från gårdagen...

Idol kväll...

Jag är ju lite av en idolnörd men ikväll så såg jag ett kort klipp på Idol från Daniels audition som jag faktsikt missat. Eftersom det lilla jag hörde lät så himla bra så fick jag lov att kolla in hela klippet på youtube. Shit!!!



Idol Amanda...

Älskad eller hatad...

Enligt mig så är hon hur cool som helst! Helt suverän!


image260


Duktig och mindre duktig...

Duktig bara för att jag städade i sadelkammaren i morse när jag var i stallet. Fy fan, sopade nog upp flera kilo råttskit! Någon som har tips på hur man utrotar råttorna (eller mössen är det väl frågan om)? Råttgift är inget alternativ eftersom det är katter som springer i krokarna... Att ha egen katt i sadelkammaren är inte heller ett alternativ då det blir för kallt för den att bo i stallet i vinter... Råttfällor har vi fast de verkar inte räcka till...

Mindre duktig för att jag har lagt pluggandet på hyllan idag... Fast det känns som att det inte gör så mkt. Hinner nog läsa det som ska läsas iaf... Har däremot läst i min Stieg Larsson-bok idag! De där böckerna är verkligen beroendeframkallande! Fan, vilken boknörd jag har blivit!

Blev även lite shopping idag... Huh, jag är hopplös! Kan inte gå in i en affär utan att handla! (Hmm, är det det som kallas shopoholic mån tro). Skulle köpa blockljus (för det är ju faktiskt någonting som verkligen behövs i höst/vintermörkret) och kom ut ur affären med blockljus och nya gardiner! Hur gick det till???



image258

Något att se fram emot...

Längtar faktiskt lite tills nästa helg. Eftersom Jay var så duktig och vann i senaste starten så har han nu tillräckligt med poäng för att starta V75. Därför ska vi nästa helg, tillsammans med ett helt gäng, åka till Borlänge där vi ska käka gott, bo på hotell och självklart hejja på Jay då han startar på Romme!

Så håll nu tummarna att han kommer till start och att det går bra!


image257

Se på tecknat = plugg!

Tro om man ska plugga lite... Japp, ska se på Disney´s Aladdin och den förtrollade lampan nu!


image256


Ibland är det soft att plugga!

Solstorm...

Kom precis hem ifrån bion. Såg filmen Solstorm. Tyckte att den var sådär... Bra skådisar men nja...

Blev aldrig någon utgång igår... Vi var riktiga segisar! Fast idag har det känts bra. Vaknade i morse och var hur pigg som helst! Åkte till stallet och var där i flera timmar. Och apropå stallet så kan jag berätta för alla intresserade (haha) att äntligen så verkar mina stallproblem löst sig! Så nu kommer det nog (förhoppningsvis) bli sluttjatat om det!


Nä, nu ska jag tillbaka till en riktigt bra deckare (som också ska bli film precis som Åsa Larssons Solstorm) - Stieg Larssons Flickan som lekte med elden... Rekommenderar starkt hans Millenium-triologi för alla läslusar därute!


Plupp...

Någon mer än jag som läste om Plupp när ni var små? =) Tyckte att han var så himla gullig!


image254

Hahaha... =)

Back again!

Tänkte att jag skulle börja blogga lite smått igen... =) 

Skoluppdatering: Skrev en tenta i torsdags. Riktigt skönt att ha den gjord! Och det kändes faktiskt helt ok! Var även på bibblan igår och lånade en proppfull kasse böcker som jag ska ha de närmaste tre veckorna (och då är det ett flertal böcker som jag fortfarande väntar på!). Fast det känns lite kul ändå med nästa delkurs! Till första seminariet ska jag ha sett på filmen "Alladin och den förtrollade lampan", jag ska ha läst den boken + böckerna "Häxan och lejonet", "Häxorna", "Skämmerskans dotter", "Den lilla rödluvan" och "Den lilla sjöjungfrun". Det är ganska mkt men lite roliga böcker iaf! (Är barn- och ungdomslitteratur ifa någon missat det) Har även facklitteratur att läsa fast de böckerna har jag ju inte fått än sååå... 

Hästar: Red för Gunilla Byström i början på veckan (sön-mån). Gick helt åt skogen första dagen och allt kändes verkligen för jävligt. Men faktiskt så blev det en markant uppryckning till andra dagen då Mirre kändes mkt bättre! Vad gäller allt stallarbete så är det fortfarande mkt. Fast nu har jag sagt ifrån! Får se vad som händer... Drygt att snön som kom igår/i natt ligger kvar... Dagens hästproblem består i att skaffa brodd...

Fritid: Igår var en trevlig dag! Var nere på Mora och kikade för första gången in H&M (som till slut har kommit till Mora). Var 20% rabatt i öppningserbjudande så det blev lite shopping: Underkläder, två tröjor och ett par örhängen. 
image253


Efter att ha fyndat detta så blev det en fika på Kaffestugan och därefter bar det iväg till Orsa. Där hjälpte vi först farmor med lite grejer. Bl a så var vi vid farfars grav och tände ljus. Sen åkte vi till mamma där vi fick god mat och såg på Idol...

Idag: Vet inte riktigt vad som händer. Ska till stallet iaf. I kväll får vi se. Lutar åt att det blir utgång!



Uppdatering kommer säkerligen i morgon igen! =)