Party, party!


I kväll blir det Pumpbolaget på tältet... Ses vi där? =)


Sanndröm...

Måste bara berätta om en "sanndröm" som jag hade när jag var borta...

När jag var i Malmö så ringde Terese (som tar hand om Mirre nu) och undrade över en knöl som han hade ovanför ena framhoven. Denna knöl är en som han har haft ett bra tag men hon var orolig att den såg så stor ut. Det är ju jättesvårt att veta när man inte har sett det själv så jag funderade lite på om det kunde vara något annat än det som han haft sen tidigare... En natt så drömde jag tom om det här. Jag drömde dock att det var något helt annat men att det blev helt bra och att det inte var någon fara med knölen! Morgonen efter så väcks jag av att jag får ett sms från Terese där det står att knölen ser mkt mindre ut och att det nog inte är någon fara!

Är det inte i alla fall lite mysko? Att jag morgonen efter att jag drömt en sak väcks av ett mess som innehåller det som jag drömt om???

Jag tycker att det är lite spooky...

Freedom of the seas...

Tänkte avslöja våra resplaner för er! Nu är det så att ingenting är bokat. Allt är bara planer och snack än så länge. Men jag hoppas verkligen att denna resa kommer att bli av.

Planen är att först åka till Miami och spendera några dagar där. Sedan kommer vi att dra iväg på en veckolång kryssning med
Freedom of the seas (eller något av tvillingskeppen):

ms-freedom-of-the-seas.jpg


Båten har precis allt som man kan önska sig och det är All inclusive.

Båten stannar vid flera destinationer som exempelvis Jamaica och Mexico. Hela resan skulle avslutas med ytterligare några dagar i Miami.


Fattar ni varför jag verkligen vill att denna resa ska bli av???

Hoppas, hoppas, hoppas...

Snacka om tur!

Jag var ledig några veckor i början på sommaren. Då var det sol och fint väder. Sen så har jag haft semester förra veckan samt denna, och nu är det kanonväder! Ibland så har man tur!

Idag har vi varit ute på Sandholmen där vi solat och badat med Kristofers familj. Vi tog även en liten tur med båten. Har verkligen varit hur skönt som helst! Känns så härligt att man har fått lite färg! Hatar att vara blek och tråkig...

Min syrra har även varit här och vi stack till stallet och tog en tur med hästarna. Det blev en "lugn" tur med lite bad. Regina var lite feg i vattnet men det släppte lite efter ett tag. I början blev hon tom rädd för sin egen speglbild i vattnet!! Hehe... Sen blev det lite trav och galopp på hemvägen. Trots värmen så var "min" lilla kuse superpigg! Fattar inte att hon har sån energi! Kul är det i alla fall!


ÄLSKAR SOMMAREN!!!

Hemma igen!

Visserligen har jag varit hemma i ett par dagar nu men datorn har inte varit prio ett sen jag kom hem om jag säger så. Äntligen har jag fått rida "min" nya, fina, superpigga, glada häst igen! Sen så har det ju varit så fint väder så det har blivit lite sol och bad också.

De sista dagarna på min semester i Malmö/Åmål var super! Sista dagen spenderades på Åmålstravet där Åsa och Jajje startade DamSM. Tyvärr så blev det ingen seger men ändå en tredjeplats!


Ha det så bra ute i solen!

Falsterbo...

Nu känns det verkligen att man har semester! Sol, bad och massor med mys!

Igår tänkte vi ju åka till Skanör/Falsterbo vilket vi också gjorde. Tyvärr så lyste solen med sin frånvaro så när vi klev ur bilen i Skanör så höll vi faktiskt på att frysa röven av oss! Så det blev endast ett mycket snabbt stopp innan vi drog vidare till Malmö igen. Men lika glad för det var jag för istället så blev det en tur till Ikea! Handlade lite smått och gott så jag var riktigt nöjd med dagen!

På kvällen käkade vi supergoda räkmackor. H och E var även här och käkade och det hela slutade med att det blev lite partystämning! Hade riktigt roligt! Vi har även bestämt nästa resmål. Hihi, kommer att bli super! Får se bara när resan blir av. Det lutar åt att det blir i vår, alternativt nästa höst. Så det är ett tag kvar. Men kul hur som helst att ha något att se fram emot!

Idag vaknade vi med strålande sol så vi gjorde ett nytt försök att sola och bada i Falsterbo. Har legat på den kritvita stranden och bara myst idag. Blev även några dopp i havet. Gled även ner till Ribban och käkade glass så det har varit en riktig sommardag idag!

Ikväll är planerna middag på Lilla torg och sedan en liten promenad utmed västra hamnen. Vi får väl se vart kvällen slutar!

Heldag på stan...

Dagen har verkligen varit super! Vi började med sovmorgon och sen en god frukost med nybakat bröd. Därefter har vi haft en heldag på stan med en hel del shopping, fika, god mat, mys på Lilla torg mm mm. Det fina vädret har dessutom äntligen kommit så i morgon bär det nog av till Falsterbo.

Idag fick vi reda på startnumret till Jajje. Det blev 11, absolut inget drömläge, men vi får hålla tummarna ändå. Fick även reda på att det var bankett på lördagen så det ska bli kul!


Hoppas att även ni har det bra, vad ni än gör! Kram på er!


Malmö - Köpenhamn T/R...

Här i Malmö är allting bra! Resan ner gick riktigt bra och efter ankomst här i Malmö har vi mest haft det gott!

Idag var vi över till Köpenhamn. Har varit där några gånger tidigare också och jag måste säga att det är lite överskattat. Visst, det var jättetrevligt. Vi gick på Ströget, käkade god mat och var in på Tivolit en sväng och körde en femkamp. Men strosa runt, käka god mat och gå på nöjesfält kan man ju lika gärna göra i Sverige också (okej, inget nöjesfält här i Malmö, men billigare shopping!).

I morgon blir det en dag på stan då vi tänkte gå i lite affärer samt käka lite god mat ute!

So long!


Semesterpackning...

I morgon sticker vi! Ska bli så skönt med lite semester! Nu har jag ju faktiskt jobbat i tre veckor ; ). Haha! Nejdå, har ingenting emot att jobba men det är ju härligt att åka iväg ibland!

Det som är kvar innan avresa är lite packning och så jobb i morgon. Vad gäller packningen så kör jag på filosofin "eftersom vi åker bil så kan jag packa hur mycket som helst och ha massor med skor med". =) Så nu hoppas jag verkligen att jag kommer att ha kläder (och skor) för alla tänkbara tillfällen och väder!


Vi får se om jag bloggar något från Malmö. Mycket möjligt eftersom jag faktiskt har tillgång till internet. Och sorry alla sötisar som jag inte har lämnat någon kommentar hos på länge. Min tid har inte riktigt räckt till! Det kanske märks här också. Mina uppdateringar här har inte heller skett särskilt ofta på sistonde. 

Men ni får ha det så bra allihopa! Nu (eller jaja, i morgon) sticker jag på semester! 

Snart i Malmö!

Snart åker vi till Malmö! Ska bli så härligt att åka iväg tillsammans! Och det ska såklart bli roligt att träffa pappa, D och resten som vi känner därnere. Hoppas även på lite sol så att vi kan dra till Skanör/Falsterbo någon eller några dagar. Är verkligen helt underbart där! Kommer även att bli en tripp till Halmstad. Resan avslutas med en natt i Åmål där vi ska kolla på Kristofers stjärna och hejja fram Åsa till seger i DamSM!! =) Så en rolig resa väntar!



Hästskötaren Kristofer med sin stjärna Jay Jay Okocha.
Men, hallå. Är flipflops verkligen de bästa stallskorna?? =)


Fram tills resan är det dock jobb som gäller. Några ridturer kommer även att hinnas med. Hon är så himla positiv, pigg och glad min nya kuse! Idag skulle vi ut och "jogga" lite och ändå var hon supersvettig när vi kom tillbaks! Hon tar i tio gånger mer än vad hon egentligen behöver... Den energin kommer att vara bra senare på dressyrbanan!

Nej, nu är det dags att mysa ner sig!

Drömmar om Afrika...

Såg på Packat&Klart för en liten stund sen... I kvällens pogram besöktes Tanzania och Zanzibar. Dit hade jag gärna åkt! Dels så har Afrika i sin helhet länge fascinerat mig. Dels så är det en dröm att få se alla vilda djur! Det verkar även vara en väldigt vacker plats på jorden!  Sen så tror jag att det hade varit en enorm upplevelse att möta människorna som bor där. Många är så fattiga men har en så stark tradition och stark kultur.






Ett av mina drömresmål...

Nu släpps nyheten!

Nu är jag åter hemma efter min lilla Falunvistelse. Gårdagen och kusinträffen var riktigt trevlig! Det var även jättekul att få träffa barnen igen. Det blev många rop efter "moosteeer" och det är lika kul varje gång!

Och tack så mycket för alla snälla kommentarer i förra inlägget! Ni är så snälla så! =)


Okej, nu berättar jag min hästnyhet... Jag kommer troligtvis att sluta rida Mirre. Det känns jobbigt men jag antar att vi måste skiljas åt någon gång. Dock så kommer "navelsträngen" inte kapas helt då han kommer att bo kvar i Mora. Anledningen till att jag ska sluta rida Mirre är för att jag nu har en ny häst att rida. Jag har tyvärr inte tid att ta hand om tre hästar... Min nya stjärna (!?) heter Regina och är ett 7-årigt sto efter Regazzoni. Hon har varit på utbildning i ca. 6 månader men innan det har hon i princip inte gjort någonting alls. Eller jo, hon har blivit mamma åt fina Silvia som står i stallet (som är 1 år nu) men så mycket riden är hon inte. Det känns som en utmaning att få utbilda ännu en häst och jag tror att hon har kapacitet att bli riktigt fin! Hon rör sig väldigt trevligt och har en riktigt fin galopp. Hon är lätt i typen och har bra energi och positiv attityd. Så jag hoppas verkligen att jag gör rätt som satsar på henne. Men det får framtiden utvisa...

Nu vet ni min lilla "hemlighet".

Nej, dags att se på film! Ha en bra kväll!


Kusinträff, bilder från fototräffen mm...

Shit vad dagarna går fort! Hinner ju knappt med! Redan helg igen!

Det som jag bloggade om i förra inlägget kommer att avslöjas på söndag. Nu är allt till, låt oss säga 80%, klart... Det är dubbla känslor men jag tror och hoppas verkligen att allt kommer att bli bra! Det känns som att jag gör något dumt om jag inte testar! Men, som sagt, ni får veta mer på söndag!

I morgon så väntar jobb och sen bär det av till Falun för kusinträff! Ska bli jättekul! Jag har supertrevliga kusiner (2 st), jag får träffa min kära syster och mina kära systerbarn, vi ska äta god mat och sen blir det säkert annat kul också! Så det känns som ett bra upplägg för en trevlig kväll!


Har äntligen fått lite bilder av en fotograf från fototräffen som var i Nusnäs. Dock så var det inte så många bilder som jag tyckte var ok. Jag har helt enkel svårt att se mig själv på bild. Blir aldrig nöjd!

Men jag är ändå så generös att jag bjussar på två bilder! Fotograf: Krister L. Modeller på bild 1 är förutom jag, Elmer och Hanna:




Natti natti! <3







 


Jag är kär!

I en helt underbar (än så länge) häst! Troligtvis kommer det att ske förändringar i min hästtillvaro inom en väldigt snar framtid. Känns lite sorgligt men framförallt känns det väldigt roligt! Lovar att berätta mer så fort jag bestämt mig och är till 100% säker.

Ett stort rött hjärta

Han är så j-vla bra!!!

Vilken häst min kära älskling har! Han blev tvåa i V75-försök, klass I på Åmål idag! Och då satt han fast utan lucka och var hur pigg som helst. Torbjörn Jansson hade sagt att han vunnit som skit om han fått luckan... Hittills har alla kuskar som kört honom sagt att han är en ruskigt bra häst! Som att vi inte visste det ; )

Men Grattis Åsa och Jajje till andraplatsen! Nu väntar DamSM-finalen på Åmal och sedan V75-finalen på Solvalla i samband med Jubileumspokalen!!! 


Detta har hänt...

... hittills under min lediga dag:

* Lite småpyssel hemma. Blev så inspirerad när jag läste en blogg tidigare idag så jag kände att jag borde göra ett ryck hemma! Ska fortsätta lite senare idag och byta lite gardiner och så. Än så länge har jag köpt några nya blommor till mitt STORA (not!) badrum och fixat lite i fönstret där. Har även rensat lite i skafferi och kylskåp. Men mer är på G som sagt...

* En fika med
Eliana har hunnits med. 


Mmm, det var nog allt... =) Nu bär det av till Orsa för att kolla på kändisfotboll och så tänkte jag kika förbi Tin. Har ju inte sett deras hus än! 

Har ingen riktig kamera (den har Kristofer snott med sig till Åmål) men kanske visar någon bild från dagen ändå sen. Har ju en mobilkamera! Dock så blir det väldigt dålig kvalité på de bilderna... Jaja, vi får se hur det blir! Nu sticker jag hur som helst! =)

 

Jobb och hästar...

Nu har det varit fullt upp ett tag! Anledningen till det är såklart att jag har jobbat. Har varit helt ok den första veckan förutom att det vissa dagar varit lite väl lite kunder. De dagar som det däremot har funnits massa annat att göra i butiken så har det såklart varit mer kunder också! Allt på en gång! Idag har det tex varit fullt upp hela dagen med både kunder och varor men oj, så mycket fortare tiden går! Kul!

Är även duktig och åker till stallet varje dag (nästan, var ju faktiskt hästledig två dagar förra veckan) och nu borde jag faktiskt sätta fart för jag ska dit idag med.

I morgon är jag ledig men vet inte alls vad jag ska hitta på? Blir nog en härligt lugn dag skulle jag tro, lite pyssel hemma kanske det blir... Får hoppas att det fina vädret håller i sig också!

Nej, dags att sätta fart! Mot stallet!


Blogg eller inte blogg?

Okey, ingen vågade slänga in en kommentar i föregående inlägg. Jag vet hur det är. Man vill gärna smygläsa lite om någon annans liv, det kan vara kul ibland. MEN, jag tyckte att det var tråkigt och funderar starkt på att lösenordsskydda bloggen. Då blir bloggen endast för mina vänner. Funderar även på att lägga ner helt ibland, men varje gång jag har tänkt så har jag ändå fått ny lust att skriva lite.  

Det här med att ha en blogg går ju upp och ner:
 
*Ibland tycker jag att det är jättekul att skriva - ibland känns det meningslöst.
 *Ibland önskar jag att massor med människor läste just min blogg - ibland önskar jag att det var ett begränsat antal som jag visste vilka det var så att jag kunde vara personlig utan att veta att människor som jag inte känner läser om det.


Om jag lösenordskyddar: Vilka vill ha möjlighet att läsa?

Eller ska jag köra på tills jag tröttnar och bara lägga ner sen?

Hur ser ni på erat bloggande om ni har blogg?


Får jag ingen kommentar på detta inlägg så lägger jag ner! =)

Jag är så nyfiken!

Vilka är ni som läser min blogg? Är det några som följer den regelbundet? Några som inte känner mig irl kanske? Hur hamnade ni på just min blogg? Vore jättekul om ni slängde in en kommentar, gärna med eran bloggadress så att jag kan gå in och kika!

Har flera vänner som brukar kommentera och som jag känner irl. Men det är ju fler besökare på bloggen! Och jag en så nyfiken person! Så nu vill jag veta! =)


 

Sunny day!

Vad härligt att det äntligen kommit lite finväder igen! Typiskt bara att det kom samma vecka som jag börjat jobba. Men, men jag är glad ändå!



Nu är jag hästledig i två dagar! Härligt! Det har varit jättekul i stallet de senaste dagarna för Mirre har varit riktigt fin att rida. Men det är ändå skönt att vara ledig några dagar då han ändå ska ta det lugnt.

Eftersom jag börjar sent idag så fick jag lite sovmorgon. Sen efter jobbet tänkte jag åka och kolla på
Tins häst när den tävlar. Jag rider ju den regelbundet på marken så det ska bli kul att se den över hinder också!

På lördag är det jobb som hägrar och på söndag blir det en tripp till Falun för att gå på 2-årskalas! Får väl se vad jag mer fyller ut tiden med i helgen!

Lyckodag!

Är det min lyckodag idag eller?

Resumé av dagen hitintills:

* Red lite hästar i morse och de skötte sig strålande! Snackade även lite med ägarna om lite saker och det känns verkligen som att allt kommer att bli kanon i stallet framöver!

* När jag kommer upp ur duschen efter att jag kommit hem från stallet så hänger en liten "goodiebag" på dörren! Med väldigt generöst innehåll! Blev jätteglad! Tack så jättemycket!!

* Nu när jag loggar in här på bloggen så ser jag att jag har fått världens gulligaste kommentar! Blir så glad!!


Som svar på min egen fråga: Ja, det måste vara min lyckodag idag!

Jag = Charlotte i SATC?

Solen skiner! Och jag är ledig idag! Helt underbart!

Som ni kanske märker så var mitt "irriterandehumör" som jag hade härom kvällen endast en tillfällig svacka (kan den ha varat 2 timmar?) och nu känns allt åter kanon igen! Har faktiskt tänkt på det som Charlotte sa i Sex and the city-filmen. Att hon var så lycklig över allt och att det var svårt att förstå att någon kunde ha "allt" och vara så lycklig hela tiden. När jag tänker efter så har även jag otroligt mycket att vara glad över i mitt liv:

- Jag har en helt underbar pojkvän som jag älskar.
- Vi bor i en jättemysig "lägenhet" där båda trivs otroligt bra.
- Han har ett bra jobb och jag har ett extrajobb som jag trivs med.
- Snart har jag även en utbildning.
- Vi oroar oss aldrig över att vi inte kommer ha mat på bordet och kan unna oss härliga semsterar och annat.
- Får inte heller glömma att nämna våra två missar!
- Båda har fritidssysselsättningar som vi brinner för.
- Båda har helt underbara vänner!

Hade kunnat räkna upp ännu fler saker. Så även om man har svackor ibland då allt känns tungt så får man inte glömma att ibland påminna sig om de saker som man faktiskt har att vara glad för!




Ha en bra dag!