Tentadags...

Idag är det då dags för tenta... Usch, det känns inge bra alls - jag har pluggat för lite och för dålig koll på typ allt känns det som. Men som man bäddar får man ligga! Jag hoppas dock att jag på något mirakulöst sätt ska klara godkänt-gränsen. Vi får se. Hur som helst så ska jag plugga fram tills klockan 13 då vi får tentan. Kanske hinner snappa upp någonting viktigt...

F-n vad skönt ikväll! Hur det än har gått så är jag klar med den här kursen för tillfället. Blir jag inte godkänd får jag ju göra om tentan vid ett senare tillfälle så det är ju inte hela världen om det inte går bra. Men, jag vill ju såklart klara den nu så att jag slipper tänka på den här kursen något mer...

Skön dag...

Har precis kommit hem från Hörnet där jag har käkat middag med mina kära vänner! Åt jättegott och nu är jag proppmätt! Är dessutom riktigt trött, var ju uppe i ottan i morse (iaf så var det ottan för mig!) för att ta mig till Falun och lite hårfix.

Har haft en skön dag men nu ska jag hoppa i säng så att jag förhoppningsvis är tillräckligt pigg för att möta verkligheten i morgon. Då blir det att plugga hela dagen inför tentan. Har ju legat på latsidan så i morgon finns inga ursäkter!

Natti, natti...

Ifall att någon inte har fattat det...

... så är jag såå trött på att plugga för tillfället! Jag tycker att det är skittråkigt och har hur svårt som helst bara att sätta mig ner och öppna boken. It suck´s. I princip allting annat är roligare än att plugga för tillfället men om jag gör något annat så får jag typ dåligt samvete för att jag inte pluggar så det slutar för det mesta att jag inte gör något vettigt alls - vilket är piss! Jag får inget vettigt gjort hemma, jag får inget plugg gjort och jag mår bara allmänt dåligt...

Det är absolut inte såhär jämt. Ibland är det faktiskt roligt att plugga! Det är ofta intressant och man känner att man lär sig vettiga saker. Såna perioder gör jag även det jag ska till skolan så då behöver jag inte ha dåligt samvete om jag gör något annat ibland. Det är även skönt att ha den friheten som man har när man pluggar. Väldigt få fasta tider som man måste hålla vilket gör att man oftast kan planera sin dag som det passar bäst.

Men, just nu, så hatar jag det!!!


Jennifer Lopez...

Snacka om hot mama!
Dessutom 36 miljoner kronor rikare efter att denna bild blivit tagen...












Aftonbladet

Fortfarande påskhelg?

Det är ju röd dag även idag men jag tänker inte ge mig själv ledigt. Lite sovmorgon har jag fått men nu ska jag snart bege mig till stallet för att göra klart allting där och sen ska jag plugga lite. Måste ju faktiskt börja läsa på inför tentan. Vi har ju redan gått igenom allting inför/på seminarierna men det är en hel del saker som jag inte har grepp om än så jag ska försöka gå igenom allting lite snabbt en gång till.

Annars den här veckan:
- Ny hårfärg på onsdag! Åker till
Maria i Falun så får hon fixa iordning håret på mig!
- På torsdag får jag troligtvis träffa Eliana lite som annars är uppe i Tjottahejti och åker helikopter och har sig. =)
- På fredag är det då dags för The tenta. Huwa, får se hur det går...
- På lördag jobb - hoppas på mkt folk igen!

Resten av tiden så blir det hästar och plugg i vanlig ordning!

No country for old men

Det blev ännu en film igår, No country for old men. Tyckte att den började riktigt bra och att den hade en spännande handling men sen var det som att de fått slut på pengar eller något för mot slutet blev det lite hastigt allting. Vilket jag tyckte gjorde filmen sämre. Men trots detta så tycker jag ändå att den helt klart är sevärd!

"Flood" samt "Thing´s we lost in the fire"...

De filmer som jag hittintills sett i helgen är:

DVD Action/Äventyr, FloodFlood: Fattar inte riktigt varför man fortfarande dras till katastroffilmer när man letar efter en film att se. Denna film har precis samma upplägg som ALLA andra i samma genre bara att den i jämförelse med Hollywood rullarna är riktigt B. Vi var fem personer som kollade och alla tröttnade och orkade inte ens se klart skiten...










Things We Lost in the FireEn film som däremot var riktigt bra var Thing´s we lost in the fire. Är ni ute efter action ska ni inte se denna film men vill ni se en välgjord film med bra skådespelarinsatser och som har en riktigt bra/intressant handling ska ni se denna.  








Härlig helg!

Helgen började kanon med spa på fredagen. Jag, Kristofer, Ki och J var och bubblade, ångbastade, käkade frukt och bara myste! Kristofer överraskade även med en massage som han hade bokat in åt mig och det var helt underbart skönt! Tack darling! Pojkarna var dock lite otåliga mot slutet då de ville hem och se på hockey! Hallå, är man på spa ska man ta det lugnt! =) Men de hann hem till sista perioden och jag och Ki slog oss ner framför tv nr. 2 och kollade på Let´s Dance.

Igår blev en lugn dag. Jag jobbade på dagen och det var riktigt kul, mycket folk och det är så jag vill ha det! Åkte sen till stallet och gjorde klart allting där. Var riktigt snabb, tror att det var rekord! =)

Sen är det ju så att det är bara sport som gäller för alla pojkar nu när det är slutspel i hockeyn osv så på kvällen var det jag och fyra grabbar som trängdes framför tvn för att se på Färjestad-Frölunda. Efter matchen hyrde vi film så det blev en lugn kväll. Vilket var skönt!

Även idag har jag haft det riktigt bra! Först sovmorgon. Sedan frukost på sängen och en riktigt bra film. Sedan promenad ner till fiket och efter det en långpromenad i det underbara vädret! Nu har vi precis kommit hem från pizzerian. Pojkarna (det är nästan alltid fullt hus här!) ser på fotboll och jag ska dra till stallet. Sen blir det faktiskt ännu mera sport på tv. Mora spelar ju mot Malmö idag och det kan jag faktiskt kolla på... =)


Hoppas att ni också haft en bra påskhelg!


Glad Påsk!

Glad påsk på er!


Finn en katt...

Någon är inte nöjd med att dammsugaren är igång...

image484
image485
image486

Lazee - Rock Away...

*diggar*


Haha!

Igår var jag lite smånere och oinspirerad och då hade jag ingen lust att blogga heller. Redan idag känns allt mycket bättre och då känns det helt plötsligt ok att blogga igen! Så hela en dag varade mitt "uppehåll". Haha!

Tacka vet jag hästar (som jag dock lägger ner alldeles för mkt tid på ibland) men framförallt vänner! Jag behöver verkligen komma ut och "luftas" ibland. Tycker det mesta är trök när jag suttit hemma i lägenheten för många dagar! Många saker är bra med att plugga på distans men inte riktigt allt...

Blev som sagt en hel del hästar idag. Hade inte riktigt räknat med att det var som det var i stallet i morse så lite extra tid och arbete krävdes för att få ordning på "situationen". Sen var jag iväg och tränade med Mirrisen i ridhus och han var riktigt duktig, som vanligt. Red även unghäst vilket gick bra, till slut iaf... =) Sen var det lite annat som behövdes fixas i stallet så allt som allt tog det faktiskt fem timmar!

När jag till slut kom hem så tänkte jag att jag bara skulle käka och duscha och sen plugga. MEN så blev det såklart inte... Efter mat och dusch blev det istället en sväng nere på "stan" med snälla Elmer som snart kommer att vara min "partner in crime" hehe... En fika och lite klädprovning men ingen shopping blev det idag! Vilket nog var lika bra! Endast lite inhandling av mat. Träffade E där och han blir lika förvånad varje gång han ser mig ensam i en mataffär! Haha, det kan nog stämma. Jag är inte direkt någon som brukar gå och storhandla själv... Men, men - that´s me!

Hmm...

Har ingen inspiration alls för tillfället...
Funderar på att göra som min kompis
Pernilla...

Fast om jag känner mig själv rätt så blir det endast en paus på några dagar och sen är jag tillbaka igen!
Vi får se...


Uppsatsen...

Snart klar med uppsatsen! Den har gått riktigt fort att skriva. Visserligen skulle den inte vara på så  många sidor men ändå! Har märkt att jag faktiskt har lärt mig att skriva rikitgt fort på datorn nu efter alla år med studier och det underlättar faktiskt! Visst måste jag veta vad jag ska skriva om men när jag väl har bestämt upplägg så går resten av bara farten. Man sparar en hel del tid genom att skriva fort. 

Fast jag kanske inte borde säga någonting än. Vi har redovisning om upplägget på uppsatsen idag så vi får väl se om mitt upplägg godkänns. Egentligen så är jag ju verkligen inte haj på grammatik så jag kanske har fattat det jag har läst eller instruktionerna till uppsatsen helt fel...

Fattar ni hur mycket jag längtar tills nästa fredag eftermiddag då jag har lämnat in tentan och är klar med den här kursen (om jag klarar tentan vill säga =S)???

Hoppas verkligen att nästa kurs passar mig bättre...

Spa...

Längtar tills på fredag. Då ska vi gå på spa! Det blir jag, Kristofer, Ki och J. Härligt att bara glida runt i tofflor och badrock, bubbla och få lite ljusterapi... Känns som att det behövs just nu faktiskt. 

  


Bild

30-årsfesten...

Vi började redan på fredagen att göra iordning inför festen. Och när allt var klart och vi väntade på gästerna på lördagen såg det ut såhär:

image473

image474

image475


Såhär såg jag ut (klänning: Indiska, overkneestrumpor, armband, örhängen: H&M, stövlar: Rizzo)
image476

image477


Sen var det ju självaste födelsedagsbarnet:
image478

image479


Några fler bilder från själva festen får ni inte men det var god mat & dryck, tal, musik, dans, sång, tipspromenad mm...

Dagen efter skulle det vara städat senast klockan 12 så det var bara att masa sig upp. När vi kom upp till stugan såg det ut såhär:
image480

image481

image482


Men det var trots allt väldigt lättstädat så efter ca. 1 1/2 timme så var det städat och fint igen:
image483


Jag hoppas att alla som var där hade en trevlig kväll!

Dressyrträning...

image472Måste ju bara skryta lite om "min" fina häst också! Var med på träning för Göran fredag-lördag och han var superduktig! Jag vet att jag alltid brukar vara nöjd efter Göranträningarna men den här gången var han lite extra duktig, speciellt på lördagen. Det är så kul med hästar och ridning när det känns så bra som det gjorde i helgen!

 




Grammatiktenta...

Bilderna visar vad vi har läst de tre veckor som har varit än så länge på denna kurs. Kolla in pärmen! På varje papper i pärmen står det något begrepp eller någon term inom grammatiken som är helt ny för mig = väldigt många nya saker att lära sig. Och som sagt, allt detta har vi matats med under en tre-veckorsperiod = väldigt mycket information på väldigt kort tid.

Allt detta har vi tenta på om mindre än två veckor + att vi ska skriva en uppsats också om ett grammatiskt problem.


image470

Uppdatering kommer senare...

Har haft en rolig helg! Men uppdatering om festen och min helg kommer vid ett senare tillfälle... Nu måste jag snabba mig och käka lite frukost och plugga lite innan mitt seminarium. Men som sagt - kika in ikväll så ska det ha kommit in lite...

Under tiden kan ni läsa lite om festen på
Elmers blogg!


Jag, Piff & Puff...

... har varit på Hörnet och käkat. =) Det var verkligen supergott! Är så mätt, nöjd och belåten! 

Just nu sitter pojkarna och hejjar på Färjestad i hockeyn, så då hamnade jag här.   

Annars idag: Stallet i morse, pluggat, haft seminarium. Måste säga att det känns skönt när alla andra i seminariegruppen säger att de är helt lost och att de inte förstår hur allt ska vara. Fick tipset att vi inte skulle fastna och plugga alltför hårt, nu när vi matas med så mycket ny information på föreläsningar och seminarier så kan det vara bra att göra annat emellanåt så att man får lite distans - det är lättare att förstå då. Så jag kanske har gjort rätt trots allt! =) Haha. Fast lite mer måste jag nog allt plugga inför tentan...

Annars är det mycket hästar just nu. Känns kul! Red Mirre i ridhus i går och han var jätteduktig! Red även en unghäst, var riktigt roligt faktiskt! Känns kul att ha en till att rida på, gäller att planera bara så att man hinner med! Har ju lilla Silvia också men där är det bara vanlig skötsel som gäller än så det är ju inte alltför ansträngande...

I helgen är det fullt upp. Redan i morgon är det späckat schema: Utsläpp i stallet, föreläsning, fixa iordning inför festen, Göranträning. På lördag är det Göranträning på morgonen, sen släktkalas på dagen, sen blir det riktig fest på kvällen! Ska bli kul!

Så om jag inte uppdaterar här så förstår ni varför!

Ha en trevlig helg!

Björn Gustafsson...

Jag älskar Parlamentet... Jag älskar Björn Gustafsson...

Trött och seg...


Idag är jag trött... och seg...



Före/Efter-bilder...

Före: 
Efter:image467

Före:
Efter:image469

Bygglov...

Titta på Bygglov ikväll! Då gör de om ett vardagsrum/kök i Borlänge och butiken som jag jobbar på har varit med och fixat grejer!

Kanal: Tv 4
Tid: Kl. 20.00.

Bygglov

Dagens planer...

Har planer  på att göra om lite i vardagsrummet idag. Det kommer att bli med väldigt små och enkla medel men jag tror att det kommer att bli en rejäl skillnad... Vill ha det lite varmare och ljusare nu när det snart är vår!
Om jag hinner klart idag så lovar jag att lägga upp före och efter bilder!

Ska snart (när de öppnar) ner på stan en sväng för lite shopping till just vardagsrummet. Får sällskap av
Ki så det blir nog en fika också!
 
Stallet har jag såklart också i dag och hovslagaren kommer. Måste hinna rida innan dess...

Blev faktiskt lite pluggande i går kväll men jag märkte att det funkar inte för mig att läsa det vi ska innan föreläsningen. Förstår betydligt mycket mer av det jag läser om jag väntar tills efter att jag har sett föreläsningen. Så jag känner inget dåligt samvete att jag inte har läst allt som man ska! Har även läst igenom det som min uppsats ska behandla så idag tänkte jag skriva ihop ett PM om det. Så ganska lugnt på pluggfronten idag!

Ha en bra dag!

Måndagar...

... brukar inte vara mina favoritdagar. Men dagen har varit ganska bra ändå! Kom upp i tid imorse - pluggade och hade sen seminarium. Äntligen så hängde jag med lite!

Sen var det dags för lunch. Hade bestämt med A sen innan och vi gick till Hörnet och käkade. Var någon kyckling med ris. Gott, gott! 

Tror även att jag har lyckats hitta en present till Kristofer som fyller 30 år på lördag! Har varit jättesvårt att komma på någonting att köpa men jag tror att det som jag har tänkt blir bra... Hoppas iaf det!

Hmm, vad mer. Har även hunnit med stallet. Mirre hade vilodag idag vilket var skönt...


Känns som att jag har hunnit med en hel del idag! Och det känns bra! Kanske hinner med en fika också? Och lite läsning? Och lite slö-tv-tittande? Vi får se... =)

Shoppingdag!

Idag blir det shopping! Eller, det är tänkt så iaf. Åker snart iväg till Kupolen och jag hoppas verkligen att jag ska göra några fynd. Är riktigt shoppingsugen! Det är flera saker som jag "behöver" som jag hoppas att jag ska hitta idag.



Vad skönt det var att vakna i morse och må prima! Har varit lite fester på slutet men igår tog vi det lugnt. I & K var här och vi käkade lite toast, drack lite vin och kollade på Melodifestivalen. Trevligt och lagomt... Jobbade igår och var efter det i stallet och red så det var perfekt att ta det lite lugnt på kvällen... 

I fredags hade jag också en trevlig kväll då A var här. Vi skulle käka lite ost och kex och kolla på Let´s Dance men så mkt tv-tittande blev det inte. Haha, vi hade tvn på men vi satt mest och snackade! Hur som helst så var det kul att hon kom hit!

Grammatik h-lvete...

Det här är helt klart den värsta kursen som jag har läst hitintills. Har nyss haft föreläsning och tänkte passa på att göra uppgifterna direkt efteråt medan jag hade allt i minnet men tror ni att jag klarar uppgifterna? Nej, fattar ingenting.

Nu har jag att välja på:
1) Läsa i grammatikboken = tråkigt, tidskrävande + att jag ändå inte kommer ihåg vad jag har läst efteråt... (Tid är dessutom något som jag inte har så mkt av för tillfället - vart f-n tar den vägen?)
2) Försöka göra uppgifterna ändå. Vilket inte kommer att funka eftersom jag inte fattar någonting.
3) Skita i allt och hoppas att det löser sig.

Har aldrig (hmm, tror jag) känt mig så blåst sen jag började att plugga på högskolan. Och för tillfället är jag så trött på allt som kallas för skola, plugg osv att jag känner för att skita i allt!

Kommer att köra på tentan....

Katthår...

Så här kan gardinerna se ut om man har två levande hårbollar hemma:

image463

Nej, gardinerna har inte hängt där i flera år. De var nytvättade och rena för några månader sedan...

Bild på pristagarna!


Åsas bror Tor, Åsa, Stoffe och Torbjörn.


Bilden hittade jag på Östersundstravets hemsida.

Rendition...

Förr när jag så på film så tyckte jag att nästan alla filmer var bra! Om filmkritikerna gav en film som jag tyckte var bra dåligt betyg så fattade jag inte vad de höll på med.

Nu för tiden så ser jag på ganska mycket film och faktiskt så börjar jag fatta varför många filmer som är ok ändå inte får toppbetyg. Man blir kräsnare när man ser många filmer. Man vill gärna se någonting som sticker ut från mängden. Men i slutändan är det såklart ens egen smak som avgör om man tycker att en film är bra eller dålig.

UtlämnadJag har ingen aning om vilket betyg filmen Rendition (Utlämnad) har fått av filmkritikerna men jag tyckte iaf att det var en riktigt bra film när jag såg den härom veckan! Rekomenderas!


Bröllopsdansen...

Såg den här på Pernillas blogg. Fick bara lov att visa den här också... =)


Veckoplaneringen, dag 2...

Då ska vi se om jag har lyckats följa min planering i dag då...

Stallet. Check. Hade morgonpasset i stallet och red ut på Mirre i det soliga vädret!

Plugga. *host* Njjaaa... Käkade efter stallet och skrev ut lite skolgrejer men så mkt plugga hann jag inte med innan föreläsningen...

Föreläsning. Check.

Plugga. Hmm, vi får se hur det blir. Efter föreläsningen hoppade jag i duschen. Sen fixade jag naglarna. Nu tänkte jag ta reda på berget med ren tvätt. Sen blir det hockey... Men jag tänkte läsa lite innan jag somnar så lite kanske jag får in idag iaf...


Hehe, vad tror ni? Kommer jag att klara tentan??

Kassa raggningsrepliker...

Varför lyckas jag alltid få höra sopiga raggningsrepliker när jag är ut???

I lördags hörde jag den här:

Tjej:
- Hej. Måste få fråga en sak, åkte du Viking Line för några dagar sedan?

Jag:
- Öhhh, nej, det gjorde jag inte...

1 minut senare...

Samma tjej:
- Måste få fråga en till sak. Min killkompis här (pekar på killen som sitter mitt emot henne) undrar om du är kåt?

Jag:
- Du kan hälsa honom att:  ja, på min pojkvän.


WTF?? Även om jag hade varit desperat singel, tror de/hon/han att den där skulle funka?? Varför?? Fick en liknande kommentar för ett tag sen när jag var ut också fast då var det nästan ännu värre! (Orkar inte ens ta det här!)



Uppföljning på veckoplaneringen...

Så här bra gick första dagen på min veckoplanering:

Faktiskt så lyckades jag plugga lite innan seminariet som planerat. Men kanske inte riktigt så mycket som jag hade tänkt... Istället så dammsög jag, tvättade lite, bäddade, såg en halv film. Men som sagt, lite plugg blev det faktiskt också.

Sen hade vi seminarium. Vi hann inte ens med hälften av det vi skulle och läraren kunde inte svara på våra frågor. Så jag vet inte om jag blev så mycket klokare. Men, men...

Stallet gick bra. Var ute och red på Mirre en sväng och han var pigg och duktig! Lilla Silvia som har varit lite nervig på slutet verkade ha lugnat ner sig och var faktiskt jättego!

   
Silvia. Klicka för större.


Nu hade jag planerat plugg, men det blir nog käk, dusch och lite tv istället... Hehe, I´m hopeless!

Min Darling!

Han är så go! Den här väntade på mig idag när jag kom hem från stallet:

image460


Och för tillfället så står han vid spisen och fixar tacos till oss!

Love You Darling!

Shopping på jobbet!

Känns farligt att vara tillbaka på jobbet igen med alla fina saker som man har runt sig! Det är så att det rycker i shoppingnerven!
 
Följande fick följa med mig hem efter jobbet i lördags:

image458
Muggar: 19 kr/st.


image459
Tvättpåse: 39 kr.

Årets häst!

Just det, ska kanske ta och berätta att Kristofers travhäst Jay Jay Okocha vann priset för Årets Bästa Äldre Varmblod (tror jag att det hette) på travgalan i Östersund i lördags! Superkul!

image457


 
Hehe, jag på stjärnan. Konstig bild dock då han inte kunde stå stilla. =)

Veckoplanering...

Såhär ser min vecka som kommer ut:

Måndag: Plugga. Seminarium. Stallet. Plugga.
Tisdag: Stallet. Plugga. Föreläsning. Plugga?

Onsdag: Stallet. Plugga. Studiegruppsträff.
Torsdag: Seminarium. Plugga. Stallet.
Fredag: Föreläsning. Hårfix. Stallet.
Lördag: Jobba. Stallet.
Söndag: Stallet på morgonen. Ledig!

Rolig va??? Min enda lilla förhoppning är att det går så bra där jag skrivit plugga i början på veckan att jag kan stryka något plugga i slutet på veckan. Men den här kursen är så körig att jag tvivlar på att jag kommer att kunna hoppa någonting... *suck*

Hockey, tält och Vasalopp...

Så här har min helg sett ut:

Lördag: Först jobbade jag. Sen var det tänkt att jag skulle till stallet men då min hästägare var hemma så slapp jag åka dit då jag fick ett mess om att allt var fixat! Skönt att vara helt hästledig ibland, det blir ju inte så ofta...

På kvällen blev det först hockey. Jag och Ki gick in på ståplats men vi stod på läktaren i bara en period, sen satt vi i baren. Haha, hopplösa! Vi hade det så trevligt där att vi tyckte att vi kunde stanna kvar, det enda som var tråkigt var väl att vi missade lite av stämningen i hallen. Men de två första målen fick vi se "live", så det var bra ändå!

Efter hockeyn blev det tältet. Fattar inte hur det kan kosta 120 spänn att gå in där? Något sopigt coverband spelade och så blir det bara att man sitter vid något bord och snackar och dricker. Nä, nästa år tror jag att jag hoppar tältet faktiskt. Kan spela bättre musik, snacka och dricka hemma istället. =) Haha, en sak var dock lite rolig. Jag fick visa leg 2 ggr! (Jag är xx antal år äldre än åldersgränsen)

Efter tältet blev jag bjuden på supergod hamburgare av J och Ki. Mmmm, då blev kvällen bra igen! =)

Söndag: Hästägaren var återigen en pärla och skickade ett mess om att allt var klart i stallet och att hon kunde ta mitt pass. Var lite bakis så det var verkligen underbart att få ligga kvar i sängen.

På em hade jag ett pass på Vasaloppet. Skrev ut diplom och åkprofiler. Tycker att det är riktigt kul att sitta där. Alla skidåkarna är så glada trots att de är helt färdiga och det märks att de uppskattar om man snackar lite med dem och är lite trevlig! Jättekul!

Var så duktig när jag kom hem att jag plockade ihop, diskade och hängde tvätt trots att jag var megatrött! På kvällen blev det tv-tittande med älsklingen som kommit hem igen. En annan del av Köping är ju helt kung! Haha, Tobbe är så jädra rolig, definitivt min favorit! =)

I´m boring...

Eller rättare sagt, min blogg är boring! (Hmm, eller kanske jag också, vad vet jag...) Har hur som helst inte riktigt prioriterat att skriva här på sistonde... Har försökt att sätta mig in i grammatikens omöjliga värld, samt så har jag träffat vänner, varit i stallet och sen har jag inte haft så mkt tid över...

Nu ska jag käka något, har ingen aning om vad, sen blir det hockey och eventuellt tältet...