Julfika...

Igår kväll blev det lite julfika med de nybakade lussebullarna (eller säger ni lussekatter?), pepparkakor (köpta, men nu när jag kommit igång med julbaket funderar jag på att baka egna) och varm choklad:

Testade min mjölkskummare som jag fick förra julen och den fungerade faktiskt riktigt bra! Kanske borde börja använda den, istället för att den ska stå och damma igen i skåpet... =)

Haha, en liten reflektion från mig själv om mig själv: Jag tror att jag aldrig har bakat eller lagat så mycket mat som jag gjort under graviditeten någon gång tidigare under hela mitt liv. Alla som känner mig vet nog att jag inte är så flitig i köket men den sista tiden har jag tillbringat allt mer tid där! Fattar inte riktigt vilka hormoner som påverkar detta... Återstår att se om det håller i sig även när den lilla har kommit till världen!

1:a advent

Efter några jobbiga dagar med en del tråkigheter har vi haft en riktig "hemmahelg"... Har julpysslat och så har ett par pass i stallet avverkats. Julpysslet har bestått av: lite julpyntning, inköp av några julklappar och lussebullsbak. Det har bidragit till lite mer julstämning! Börjar även bli kallare ute och jag hörde rykten om att snö är på ingående! Härligt!

Nu ser jag fram emot en lång, varm dusch! Hade allra helst tagit ett bad men vårat badkar är inte så badvänligt tyvärr... Får vänta tills vi har ett eget hus med ett riktigt badrum -  då ska jag ha ett badkar!!

Några julbilder från vårat hem:

 


Hästar är härliga!

Förutom att jag har ont i halsen idag har dagen börjat bra! Har haft morgonpasset i stallet och som vanligt var det mysigt att vara där på morgonen och pyssla! Har varit häst/stall-ledig i några dagar så det var kul att komma dit igen! Blev lite borstning och pussning på Silvia och det är alltid lika härligt! =)

Det blev även en del hästar igår då jag var på ridklubben och kollade på mina stallkompisar när de red för Nina. De var duktiga och jag erkänner att jag börjar bli väldigt ridsugen själv! Jag hoppas verkligen att det kommer att fungera bra att ha både bebis och häst framöver. Även om bebis kommer att vara det viktigaste i mitt liv kommer hästarna alltid ha en plats i mitt hjärta, så en kombination av de båda vore förträffligt! Är säker på att det kommer att fungera också! =)


Silvia


Jag och Silvias mamma Regina.
Foto: Stina Ahlenius


TV-tittande i kubik!

Igår var en riktig segdag. Plugget gick väl ok och kursen likaså. Sista gången igår, tro om man verkligen är redo nu?? Efter kursen hade jag dock en del dö-tid, hade massor med energi men ingen motivation... Ingen bra combo... Blev att jag hamnade i soffan och slökollade på tv. "The Hills", "Vem vet mest", "Halv 8", "Ullared" (vilket jag inte orkade se klart på, vilket skitprogram! Svårt att inte häpna dock när man upptäcker att det finns människor som kan shoppa skit för 48 000 kr! Tänk vad mycket annat man kan göra för så mycket pengar!!), "Gladiator" (orkade inte se klart på den heller...). Ja, sen var nog kvällen slut!

Svårt att inte reagera på all reklam också! Tappade räkningen i ett reklamavbrott någonstans vid 15 reklamfilmer!! Helt sjukt! Den som jag stör mig på mest för tillfället är nog den för Mekonomen. Varför går hon och stirrar upp i taket och ut i luften när hon pratar?? Fattar inte, ser bara mongo ut...

Spöregn i dag igen... Har hur som helst lite planer efter plugget idag! Ska göra det man gör här när man inte har någonting att göra men vill göra något - fika! Sen ska jag nog och kolla på lite hästar, är dressyrträning på ridklubben... Ja, det var nog det. Förresten, knäcken blev skit, alldeles för mjuk trots att vi kokade den länge, länge...

Uppiggande inlägg va??! Men jag är inte så sur och bitter som jag låter!! =) Allt är bra, jag mår bra, magen mår bra!

Rusk!

Ute SPÖREGNAR det! Vad är det här?? När kommer kylan och snön? När får vi se solen igen? (Ok, den var framme i lördags men då jobbade jag. En dag var lite snålt tycker jag...) Hua!

Tur att inneaktiviteter står på schemat idag! Plugg (som vanligt, men det känns helt ok ändå). Sedan är det dags för sista kursen med föräldragruppen.

Vill ni göra någonting som piggar upp i ruskvädret? Kika in på
Alex Schulmans blogg! Fattar inte hur jag har kunnat missat den?! Visst har jag läst någongång tidigare men nu ska jag definitivt börja följa den, han skriver så jädra bra och rolig är han också!!  

Ha en bra dag i skitvädret nu!

Knäck!

Nu har jag och älsklingen gjort lite knäck! Återstår att se om resultatet blev lyckat eller inte... =)




De söta formarna med hjärtan på har jag köpt på jobbet,
Adding Lifestyle. 19 kr/120st.


Mycket gottis!!

I går hade jag, efter  ett jobbpass med många kunder, en riktig mysdag! Först en fika på stan innan jag åkte hem till grabbarna som var här och kollade på fotboll. När killarna åkte vidare till hockeyn åkte jag och handlade lite gottis. Sen plockade jag ihop hemma och dukade upp! Blev en helkväll i soffan med allt det smarriga och "The Hills", "Robinson" och "Fyra bröllop och en begravning" som var kvällens tv-underhållning för min del.

Även denna söndag går i "mysighetens" och "godsakernas" tecken då den började med en härlig frukost på hotellet! Inte helt fel att lyxa till det ibland! (Självklart går det bra att fixa "finfrukost" hemma också men idag var vi bekväma! =) 


Frukost på hotellet 


Frukostmys hemma (i somras)

Då var frågan vad jag ska göra med resten av dagen? Hade sovmorgon i morse så jag känner mig riktigt pigg! Baka kanske?? Lussebullar och knäck! Tänk vad gott! Ska hur som helst slänga ihop lite "lyxvåfflor", så himla gott! Vanliga våfflor men med creme fraiche, rödlök, räkor och stenbitsrom på. 



(Hehe, nu hickar bebis för fullt inne i magen! =)

Hoppas att ni också har haft en bra helg!! Kram på er!

 


Att ta det lugnt är inte det lättaste!

Den här veckan har jag varit extremt seg och ofokuserad. Tänker framförallt på arbetet med uppsatsen. Kanske beror det på att det har varit mycket annat den här veckan eller så är det bara en seg vecka. Visst har uppsatsen gått framåt och vi har kommit en bra bit på väg. Men min insats har kanske inte varit den bästa de senaste dagarna... Hur som helst hoppas jag att vi åter ska få ännu bättre flyt framöver, längtar tills den är helt klar!! Vilken härlig känsla!!

Idag blir det dock en lugn eftermiddag. Är färdig med plugg för idag och nu ska jag bara åka till stallet och mocka en box. Sen har jag ingenting för mig! Haha, genast börjar jag då tänka på vad jag ska hitta på med min lediga tid. Ska jag ner på stan och fika, ska jag städa hemma, ska jag baka? Att faktiskt bara vara och istället ta det lugnt känns inte riktigt som ett alternativ. Blir så rastlös! Min kära sambo försöker säga åt mig att ta det lite lugnt ibland, tror att han är lite orolig att jag håller på för intensivt. Kanske att jag ändå ska fördriva några timmar i soffan idag, för hans skull. Vi får se! =)

Apropå något helt annat, i morse när Zlatan kom in var han lite busig. Först hoppade han upp i bebissängen (såklart) men där låg redan Telma. Började busa med henne där innan han hoppade ner och lade sig under våran säng där han drog sig framåt på rygg. Knäppkatt det där...


Förresten, om jag ska återgå till ämnet att ta det lugnt. På lördag ska Kristofer ut med kompisarna och jag tänkte faktiskt vara hemma och inte göra någonting i princip. Om någon vill komma och hälsa på lite och kanske äta lite gottis och se på film eller liknande är ni mer än välkomna att höra av er!! =) Lika bra att jag skriver detta här på bloggen istället för att göra ett massutskick till mina kära vänner, tror att ni läser här! =)

Att ligga på topp tär på krafterna!

Igår var det en ganska lång dag och när den var slut stupade jag i säng! Ett fullspäckat schema tar verkligen på krafterna när man är gravid! Men det gjorde också att jag sov otroligt gott! =) Hur som helst gick allting bra igår, pluggandet flöt på, vi borde verkligen hinna bli klara i tid med examensarbetet vilket känns otroligt skönt! Besöket på (ett tomt) Mora BB var spännande men en sak jag reagerade på var hur kalt och kliniskt det faktiskt är på ett sjukhus och då självklart även på förlossningen och BB (ok, ingen överraskning men ändå). Sedan tillkommer det extremt obehagliga ljuset - kan man inte få föda med dämpad belysning och lite doftljus i rummet?? =) Hur det gick med hästeriet igår kan läsa ni mer om här.

Idag har det varit ett något lugnare schema även om det har varit fullt upp också idag! Efter plugg var det dags för föräldrakurs igen. Jag har hört både si och så om dessa kurser men jag tycker att de har varit bra! Jag tror speciellt att det är bra för papporna att vara med och höra om allt! Men självklart bra även för mig! Sedan kanske man kommer att komma på efteråt att "varför tog de inte upp dittan eller dattan" men då får det väl vara så... Har också hunnit med ett stallpass idag och en mathandling. Kvällen har dock varit lugn och har spenderats i tv-soffan!
Nu är det snart sovdags igen - vad dagarna går fort! Det gör såklart även att förlossningsdatumet närmar sig med stormsteg! Skräckblandad förtjusning sammanfattar nog mina känslor ganska bra gällande det! =)


Dagens planer:

♥ Plugga

♥ Föräldragrupp med BB-besök

♥ Stallet - insläpp och löshoppning






Foto: Nina Kalles


Helgen...

Trots att det är pissväder ute och många verkar allmänt less och längtar till sommaren känner jag mig pigg och glad!! I går blev jag så glad när jag vaknade och kollade ut och det var alldeles vitt ute av snön! Tyvärr försvann snön lika snabbt som den kom men jag längtar faktiskt tills det blir riktig vinter med en massa snö!! Mysigt ju! Nu när det ändå är pissväder (regn och rusk) ute får man göra det bästa av situationen och mysa inne istället - gå och fika, mysa hemma med tända ljus, gå på bio... Det är i vilket fall saker jag har pysslat med de senaste dagarna och som har gjort mig glad!

Jobbade även igår, det var roligt! Börjar bli mer kunder nu när det närmar sig jul och det är då det är som roligast att jobba! Får slå in många paket!! Efter jobbet blev det en fika. Hehe, måste bara kommentera det här med Mora och fika. Har man ingenting att göra eller vill man komma ut/hemifrån en stund, vad gör man? Går och fikar!! Men inget fel med det, jag gillar att fika!! Det kanske inte är speciellt just för Mora, vad vet jag, men det känns som det i vilket fall! Var även till stallet en sväng igår och tog bland annat in hästarna och kom sedan hem till en färdiglagad middag!! Kyckling fylld med pesto och parmesan, sedan inlindad i parmaskinka. Till det klyftor och vitlökssås! Riktigt smarrigt!  =)

Det blev även biomys för oss igår. Såg 2012. Ingen höjdarfilm direkt men det var som vanligt mysigt att gå på bio!

Idag började dagen med ett nästan tre timmar långt pass i stallet. Hade utsläpp, mockade och fixade till två hästar, pysslade lite med Silvia, städade i foder/sadelkammaren, smörjde min sadel mm. Hade absolut ingen brådska utan lät allting ta sin tid (är inte så snabb nuförtiden...) men det var mysigt att tillbringa lite tid i stallet i lugn och ro! Har även hunnit med en fika idag också och snart blir det pizza och film!

Hehe, blev många utropstecken och "mysigt" och konstiga meningar i det här inlägget men vem bryr sig?? =)

Hoppas att ni också har haft en mysig helg!!




Hicka och funderingar...

Nyss hade bebis hicka. Hehe, var lite roligt, har inte känt det förut! Men nu "tickade" det i magen... =)

Föräldrakursen igår var bra. Både för mig och Kristofer. Blev direkt introducerade hur det kan gå till när bebis vill komma ut. Vad som händer när det väl sätter igång och hur förlossningen kan gå till. Bra att få se/höra om det men det är ingenting som jag ser fram emot. Jag längtar såklart tills jag får träffa bebis och har henne/honom hos oss. Men jag måste erkänna att jag är lite rädd inför förlossningen. Men vi kvinnor ska ju "vara gjorda" för att föda barn, även om det sker under stor smärta.

Jag känner dock att det är väldigt onödigt att jag går runt och oroar mig. Hur det går är ingenting jag kan påverka nu ändå...



Haha, skrev det jag skrivit hittills först. Sedan gick jag in på
familjeliv och såhär står det om vecka 34 (som jag är i nu - bara 6 veckor kvar!):

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.




Vad lustigt att till och med tankar kan "styras" av kroppen och att det går att generalisera tankar som många människor tänker i liknande situationer. Det här med att vänta barn får verkligen upp ögonen för hur fantastisk en människokropp är som fungerar som den gör. Fascinerande!!

Pluggeri pluggera...

Har suttit på fm och försökt att få ner ytterligare en del på pränt till vårat examensarbete. Det går väl sådär, fullt fokus har inte innfunnit sig än. =) Dock så har vi i alla fall ändrat allt som våran handledare föreslagit samt så har vi fått ner lite tidigare forskning. Sakta men säkert byggs det på och förhoppningen är fortfarande att vi ska hinna färdigt innan jul. Tänk vad härligt det hade varit - helt klar med skolan och julfirande med en massa mys i väntan på ankomst! 

Nu blir det lunch, sen ett ryck till innan det är dags för mig att dra! (Sitter hos A i Vattnäs och pluggar). Ska på föräldrakurs i em, det ska bli spännande! Ser nog mest fram emot att se vilka fler som kommer att vara där! =) Hoppas såklart även på att kursen ska ge någonting! Hjälp, vad lite tid det är kvar nu!! Börjar kännas verkligare och verkligare att vi faktiskt kommer att ha en liten en hos oss inom en överskådlig framtid!

Skrotsamlaren!

När kompisar rensar ur i garderober och förråd brukar de ringa mig. Jag är nämligen en riktig "skrotsamlare" som har jättesvårt att slänga saker. I alla fall saker som jag verkligen tror mig ha användning av en vacker dag... =)Jag samlar även gärna på mig sådant som andra vill slänga! 

Vid ett tillfälle var jag hos en kompis och plockade på mig lite grejer. Bland annat fick jag en ram som ser ut som fotonegativ (tror att den är från Ikea). Nu har jag skrivit ut lite djungelbilder från nätet och satt in dem i ramen och jag tycker att den passade riktigt bra i mitt "djungelrum"! Har letat efter vykort med djungelmotiv på men inte hittat några. Det fungerade dock utmärkt att skriva ut bilderna själv! Så denna inramning är helt gratis!!


Ibland är det bra att vara en "skrotsamlare"! Men ibland är det även tur att jag bor ihop med någon som är precis tvärtom - ALLT som inte används ska enligt honom slängas. Tror att vi väger upp varandra ganska bra där vilket gör att vi har ganska bra ordning i förråden! =)

En helg i matens tecken!

Helgen har verkligen gått i matens tecken! Riktigt god mat både lördag och söndag!

I går bjöd vi, som jag redan nämnt, svärföräldrarna på mat. Började med en förrätt tillagad av mig. Toast med en blandning gjord i stekpannan som bestod av bland annat kantareller, bacon, ruccola, rödlök och vitlök. Sedan toppades detta av en vitlökscreme. Supergott blev det! Huvudrätten stod Kristofer för och det blev någon slags gratäng med fläskfilé och gorgonzola! Supergott även detta! Gott för mig som älskar ostar att få gorgonzolasmaken, får ju inte äta sådana ostar om de inte är tillagade. Så det var en höjdare! Efterätten bestod av glass och pepparkakor.

God mat är verkligen något som kan få mig på bra humör! Önskar bara att jag var lite duktigare/mer intresserad av att laga mat själv. Men det kommer mer och mer... =)


Love this!

Eric Hassle - Don´t bring flowers


Nu har de upptäckt en reservsovplats...

I följetongen om mina katters lycka att jag fixat en säng till enbart dem kommer här fortsättningen:
(De tidigare delarna kan ni läsa om
här, här och här.)


När sängen råkar vara upptagen utav en av katterna...


...fungerar tydligen skötbordet bra som reservsovplats.


Lördagen...

Vilken härlig lördag det blev! Sov länge och gick sedan runt i morgonrock tills klockan kanske var två. Då var det dock dags att fixa till sig lite, ville ju inte gå till Lönnkrogen i morgonrock precis... Jag och Kristofer hade sällskap av Ki och Jim till och på restaurangen. Jättetrevligt och riktigt god mat var det! God mat som vanligt kanske jag borde säga, tycker att Lönnkrogen har den i särklass bästa maten i Mora. De hade tre rätter att välja på om man ville ta "hockeytipset" vilket vi alla ville. Jag valde klassikern fläskfilé black&white. Kanske att man borde tycka att det är tråkigt eftersom man har ätit denna rätt tusen gånger förut men jag tyckte att det var supergott!!

Efter maten drog vi vidare till J och M där vi blev bjudna på kaffe och pepparkakor. Älskar pepparkakor och nu har jag köpt en burk själv. Kanske borde baka men köpta är helt ok de också... Hur som helst, efter kaffet var det då dags för hockey. Mora var riktigt bra i första perioden och med en fullsatt hall var det riktigt bra tryck! Tyvärr så vände matchen i andra, stämningen dog ut och den tredje perioden kändes mest seg och långdragen. Trots förlusten var det ändå kul att gå på hockey och heja på lite folk!!

Nu måste jag sätta lite fart! Ska till stallet och så måste jag hinna fixa lite annat också innan svärföräldrarna kommer!


Får man säga grattis på fars dag innan bebis har kommit??


Snabb Idolanalys...

Ja ni... Eddie som jag tyckte blev bättre och bättre för ett par veckor sedan måste jag tyvärr såga idag. BÄST var verkligen Erik! Helt makalös! Sedan har ju Reza en otrolig röst - de två kommer att stå i finalen!

Ledig helg!

Ännu en helt ledig helg väntar! Denna gång kommer den dock inte att spenderas på annat håll utan det blir en lugn, härlig helg hemma!

Fredagskvällen kommer att bestå av godsaker, Idol och mys! Fredagkvällar är väl underbara?! Planerna för lördagen är sovmorgon, kanske en sväng på "stan", såg en hel del fint på nya barnaffären
Toddler idag som jag tänkte shoppa! Sedan väntar middag på Lönnkrogen och hockey. Har inte varit på en enda match hittills denna säsong men nu möter Mora Leksand och detta på en lördag så det kommer nog att bli roligt och med mycket folk! Söndagen blir det middag för svärföräldrarna, då det är Fars dag tänkte vi passa på att bjuda på något smarrigt! Handlat maten har vi precis gjort och det kommer att bli supergott! Berättar menyn sen!

Hela veckan som gått har annars bestått av nästan bara plugg och stall. Är glad att vi verkligen kommit igång med examensarbetet nu! Det känns riktigt bra! I stallet har det inte hänt så mycket mer än att jag gjort det "dagliga" med Silvia, hovslagaren har även varit på plats och så har det blivit en hel massa gosande med finingen denna vecka!

Nu ser jag verkligen fram emot helgen!

Ha en trevlig helg på er!!


Tända ljus är ett måste nu när det är ruskväder ute och mys är planerat inne!


Fredagsmyyys...

Trots att det bara är onsdag har jag laddat upp med:



Kristofer ska bort och kolla på fotboll så jag tänkte vräka i mig lite onyttigt och ha en lugn kväll framför tvn. Kanske att jag får lite sällskap av Zlatan om jag har tur.



Just det, nu är det snart dags att skicka in bild till årets lussekatt till
MT. Skulle Zlatan komma med måste ni såklart rösta på honom! Lovar att säga till om så blir fallet!! =)

Recension av helgen, Grill, film mm...

Nu känner jag mig laddad för den här veckan! Det var verkligen superskönt att få en lite lugnare vecka förra veckan vad gäller både skolan och stallet. Det var även skönt att få åka iväg på helgen och göra/se någonting annat. Så nu är batterierna laddade för examensarbete och allt annat som händer i veckan!

Helgen var som sagt bra! På lördagkvällen gick jag och Kristofer ut och käkade på
Grill. Det var en häftig miljö med olika teman på inredningen vid olika bord. Det kunde vara Thailandstema, Afrikanskt tema, Italienskt lantkök, Fransk boudoir, baren hade Hawaii/surftema osv. Maten var ok. Tyvärr inget mer, i alla fall inte det vi beställde. Jag beställde kräftor på något grillat bröd och det var som en god toast skagen. Kostade liiiite mer (mkt mer!) än "vanligt" men fick en hel burk med skagenröra så det var mycket mat iaf! (Sedan kanske jag kan tycka att en förrätt hellre får vara lite mindre och då även kosta lite mindre). Hur som helst helt ok förrätt! Till varmrätt tog både jag och Kristofer något i stil med "mixed grill". Det var kött av olika slag (oxrygg, lamm, korv, fläsk) som serverades med olika tillbehör och såser. Kristofer tyckte denna rätt var god, jag sådär. Blev nog lite fel val av mig där... Jag blev trots allt inte "avskräckt" från att gå dit igen! Miljön var häftig och jag tror att om jag hade valt lite annorlunda på menyn hade jag blivit betydligt nöjdare!

Annars har helgen framförallt bestått av mys med goda vänner!!

När vi kom hem i söndags blev det en riktig myskväll. Fixade tacos och hyrde en riktigt bra film: State of play. Kan rekommenderas om man vill ha en lite klurig thriller med bra skådespelare. =)



I går började då arbetet med examensarbetet och jag tycker att vi kom igång riktigt bra! Idag ska jag börja läsa in mig lite på litteraturen. Har en saftig bit på 700 sidor att hugga tag i (förutom de 8, 10? andra böckerna)! Hehe, får väl se hur det går men den verkar intressant iaf! Sedan kanske jag inte kommer att läsa den från pärm till pärm, vi får se... =)

Var även hos barnmorskan igår och det kändes så himla bra allting!! Alla värden, kurvor och liknande var kanon! Sedan fick jag svar på några frågor jag hade och våran bm var så glad och trevlig! Jättekul!!

Nej, nu är det nog dags att sätta fart med plugget! Blir nog mest plugg och stall den här veckan. Är dock ledig till helgen och då är bland annat middag och hockey inplanerat så det ser jag fram emot!

(Vad tråkig jag är som är så dålig på att lägga in bilder, jag vet! Hade kameran med mig till Sthlm men tog nog inte en endaste bild! Borde bli bättre på att dokumentera med den...)

Hoppas att ni får en bra vecka!!

(Har även uppdaterat min hästblogg om någon vill kika in där!)