Så har en till dag svischat förbi!

Vill bara börja med att säga att jag tycker att det är jättekul att ni är så pass många som kikar in här varje dag, trots lösenord och allt! <3

Den här dagen känns som att den gått hur fort som helst! Visserligen känns de flesta dagar så. Fast ändå inte... Pratade om det där i söndags... Då hade vi hunnit med att komma upp ur sängen, ätit frukost, fixat iordning oss, tagit en relativt lång promenad samt fikat hos goda vänner innan klockan var 11! Då kändes det helt konstigt att klockan var så lite. Men ändå går dagarna i en rasande fart! Konstigt det där med tiden, hur den upplevs olika...

För att ta upp tråden som jag började på... Den här dagen har av mig upplevts som att den nyss startade! Kanske för att jag la mig i sängen bredvid Tyra när det var dags för hennes förmiddagslur och somnade även jag i några timmar. En sen start på dagen gör att den känns kortare. =) Jag var så trött för vi satt uppe och såg en Wallanderfilm till sent igår. Arvet hette den, var väl sådär, precis som alla andra Wallanderfilmer. Hur som helst, när vi vaknade igen var det snart dags för lunch och efter den blev det en promenad till den där barnbutiken i Noret, Leksakshuset tror jag den heter. Väl där inhandlade vi ett par badbyxor, eller en badblöja som det heter, till Tyra. Vi ska nämligen vara med på babysim i morgon! Ser fram emot det jättemycket men samtidigt känns det lite pirrigt. Har ju ingen aning om vad Tyra kommer tycka om det hela. Om jag är pirrig kommer hon säkerligen även att känna av det och vara skeptisk bara för det. Jag ska därför försöka ta det som det kommer i morgon och inte ha för höga förväntningar... Men det ska bli kul att prova i alla fall! Mindre kul att sätta på sig en bikini igen men alla kollar väl bara på de söta små bebisarna så det ska nog gå bra ändå, haha! Efter promenaden åkte vi till stallet där det blev ett pass med unghästen. (Vid det här laget vet ni väl redan att ni kan läsa om mina stallturer i
hästbloggen?) Efter stallet var det middagsdags, sen duschning och sen nattning av en trött Tyra som somnade tidigt. Eller jag undrar om hon har fått in någon ny rutin för nu har hon somnat ganska tidigt flera dagar i sträck... Hur som helst, det här var för ett par timmar sedan och nu sitter jag här. Ja, det var min dag och nu laddar jag inför nästa... =)

Återkommer givetvis med rapport om hur det hela gick! =)


Dagens obligatoriska Tyra-bild blir en som togs när vi var hos hennes gammelfarmor igår. Hon gillar verkligen sin gammelfarmor, ler och blir jätteglad varje gång hon pratar med henne! 


Idag har Tyra namnsdag!

Idag är det Tyra som har namnsdag. Grattis lilla hjärtat! <3


Det här är en av mina favoritbilder på Tyra!

Vi hade ingen aning om vad det skulle bli för kön på "bebis" som vi kallade henne när hon låg i magen. Tyra var ett av flera namn som vi hade funderat på om det skulle bli en tjej. Mot slutet av graviditeten hade jag dock fastnat mer och mer för just Tyra men jag hade inte sagt något om det till Kristofer. En dag kom Kristofer till mig och sa: "Om det blir en tjej tycker jag att hon ska heta Tyra". Vi var alltså inne på helt samma linje. När Tyra sen kom till världen var det ingenting mer att fundera på, hon VAR en liten Tyra!! =) Tyra betyder för övrigt "kämpe" och med tanke på att det blev lite kritiskt för henne just när hon kom till världen så passar det kanske lite extra bra! 

Idag var det tänkt att jag skulle gå till frisören. Såg fram emot att bli lite ompysslad! Tyvärr var min frisör sjuk så fick lov att boka om! Så nu får vi hitta på något annat istället. Tror att det blir att åka en sväng till Orsa för att hälsa på min farmor. Sen blir det nog lite namnsdagsfika! =)

En annan sak som jag sett fram emot den här veckan och som jag verkligen hoppas blir av är babysim! Det har börjat i Älvdalen och en kompis som går där hade frågat om även vi fick komma och vi var så välkomna! Har funderat lite fram och tillbaka på hur vi ska göra. Tyra är ju inte ens fyra månader gammal och ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Var exempelvis på babycaféet förra veckan och såg fram emot sångstunden. Men lagom när den började blev Tyra trött och ville inte riktigt vara med (förutom vid en något morbid sång om en massa apor som blev uppätna av krokodilen men det var en annan historia). Men vi gör nog ändå ett försök med babysimmet på fredag! Det får bli som det blir!

En sak som vi ägnat oss åt den senaste tiden är morgonpromenader. Dock inte varje dag men många! Jag är absolut ingen morgonmänniska egentligen! Jag har alltid varit pigg på kvällen och supertrött på morgonen. Det här med att få barn ändrar dock på dygnsrytmen en aning... Tyra vaknar vanligtvis någongång mellan kl. 6-7 (idag sov hon dock till 7.30 - sovmorgon!). Sen är hon vaken ett par timmar innan det är dags att sova igen. Den senaste tiden har jag packat ner Tyra i vagnen vid 9-tiden och gått ut på en promenad. Som sagt är jag egentligen ingen morgonmänniska men de här promenaderna har börjat bli en populär stund på dagen, speciellt när det är fint väder! Det är sådan härlig luft ute på morgonen och det råder ett slags lugn som inte går att få senare på dagen. Det blev en promenad även i söndags morse. Då med Kristofer med samt ett par goda vänner (som också har barn kan tilläggas). Det var så härligt men vem hade trott att jag skulle vara ute på promenad tidigt en söndagsmorgon?? Snacka om kontrast mot bakissöndagar!



Det kan vara vackert även molniga dagar!

Vilka långa inlägg jag börjat skriva den senaste tiden! Orkar ni läsa långa inlägg? Det kanske är att jag är så van att skriva otroligt mycket då jag har pluggat i 4,5 år. Nu när jag inte har gjort det på ett tag kliar det faktiskt lite i fingrarna! För övrigt har jag äntligen fått tummen ur och skickat efter mitt examensbevis! Så snart kan jag bevisa att jag är utbildad lärare, det ni! Tänkte bara ta upp en sak till... Jag var med på tv igår! Haha! Blev intervjuad av GävleDala angående försörjningsstöd och det var med i deras sändning igår kl 19.15. Pinsamt!

Nu ska jag sluta! =) Ha en trevlig dag!


Såhär tänkte jag innan jag fick barn...

* Vi har många i vår närhet som kan vara barnvakter, därför kommer vi redan från början kunna hitta på saker själva, bara jag och Kristofer.

Såhär blev det: Än har vi inte lämnat Tyra till någon barnvakt och det känns absolut inte som att det är någon brådska med det heller! Jag har varit iväg när Kristofer varit hemma med henne men vi har aldrig lämnat ifrån oss henne till någon annan. Jag vill veta att chanserna att det kommer gå toppenbra är lite större än vad de är idag. Jag har maten så det är mig hon vill ha om det krisar... Lämna till barnvakt blir det först när det känns rätt och bra! Om det blir om några veckor eller några månader återstår att se men som sagt är det inte heller någon brådska, vi gillar att vara hemma med Tyris eller ha henne med oss!

* Enligt livsmedelsverket är det ok att dricka 1-2 glas vin i veckan. Jag älskar vin så något glas då och då kommer nog slinka ner när bebisen har kommit!

Såhär blev det: Några smuttar vin kan jag erkänna att jag druckit. Men då handlar det verkligen om smuttar, max ett halvt glas vin på kvällen (har hänt en gång). Att dricka ett helt glas vin har inte känts rätt! Det kanske kommer ändras framöver när Tyra äter annan mat också som inte kommer ifrån mig, vad vet jag. Men det går alldeles utmärkt att klara sig utan vin (alkohol) också! Jag som varit värsta partytjejen har än så länge inget sug alls över att gå ut och festa igen heller. Men med det inte sagt att jag aldrig kommer dricka vin igen. ; )

* Att ha häst och barn går utmärkt att kombinera!

Såhär blev det: Det går faktiskt att kombinera häst och barn! Eftersom jag inte har någon egen häst känner jag dock att jag inte vill offra för mycket tid på någon häst som inte är min. För tillfället har jag hjälp med Silvia som jag tar hand om. Jag slipper åka dit varje dag för mockning etc. Sen har jag även sagt ifrån mig alla morgonpass. Så länge det flyter på fungerar det för mig! Jag har hållit på med hästar hela livet och det är något som jag aldrig trott att jag skulle prioritera bort. Nu håller jag jättegärna på med hästarna för att jag tycker att det är kul. Men skulle det innebära för stora uppoffringar hade jag valt bort dem.

* Jag ska vara en lugn mamma som tar dagen som den kommer!

Såhär blev det: Jag försöker verkligen att inte hetsa upp mig i onödan! Ibland är det lättare, ibland svårare... En bild jag försöker ha i huvudet är en om "The Gosslins". Har ni sett programmet "Jon and Kate plus eight"? De har ett tvillingpar och sen har de dessutom sexlingar! Tänk er att ha sex barn i samma ålder!! Det måste vara omöjligt att vara hönsmamma till var och ett av alla dessa barn men ändå verkar barnen må hur bra som helst! Klarar de åtta barn så klarar då vi ett! Dagar går upp och ner, en del bättre och en del sämre, så är det bara! Det kan gälla både mig, Kristofer eller Tyra!

* Jag ska inte "sunka ner mig" för att jag blir mamma.

Såhär blev det: Det beror alldeles på dagsform hur mycket jag orkar fixa till mig när jag ska gå ut. Det beror på hur pigg jag är, vilket tålamod Tyra har när jag ska fixa mig osv. Men jag känner mig oftast piggare om jag ser piggare ut så jag försöker så gott jag kan!


Ja, det finns många exempel på hur jag tänkt innan jag fick barn som nu går att jämföra med verkligheten, det här var bara ett axplock. En del saker är inte alls som jag tänkt mig. Andra saker följer jag ganska lika som jag tänkt! Barnuppfostran är en av dessa saker som återstår att se hur det blir! Några allmäna kommentarer om detta som jag tagit upp är dock:

- Det är bättre än jag någonsin kunde föreställa mig att bli mamma! Jag hade en bild innan att allt skulle vara fruktansvärt jobbigt. Aldrig mera sova, skrik dagarna i ända osv. Visst sover jag mindre och visst är det skrik ibland och när man är trött kan det ibland (dock sällan) kännas jobbigt. Men jag vet inte om vi hade "tur", eller om det helt enkelt är så för alla som fått barn, för Tyra uppväger allt det jobbiga när hon brister ut i ett stort leende, eller när hon bara sitter i mitt knä och myser, eller när hon upptäcker något för första gången, eller... De uppoffringar som man gör känns så självklara! Ens prioriteringar är så totalt annorlunda nu! Vi har valt att skaffa barn, då gäller det att göra det bästa man kan för detta barn! Det kommer säkert komma jobbiga stunder men småbarnsåren är ändå relativt få! (Fast de riktigt jobbiga stunderna kanske kommer när hon kommer upp i tonåren, vad vet jag). Det gäller dock att passa på att njuta även när man är mitt uppe i allt! (Haha, kanske måste gå tillbaka och läsa det här inlägget längre fram!)

Vet inte om ni orkat läsa hela vägen hit. Men det blir en hel del tankar som går, vissa dagar känns det fortfarande overkligt att lilla Tyra är här! Ha det bra nu, ni begränsade skara som fått tillgång till mina tankar! =)


Avslutar givetvis med en bild på Tyra! <3


Sovmorgon! (Uppdaterat)

Idag hade vi planer på att åka på en liten tripp. Pappa Kristofers travhäst står i Östersund och stallgänget där har blivit våra vänner! Därför tänkte vi åka dit och hälsa på lite! I sista stund backade dock jag och Tyra ur. Det är över 30 mil till Östersund och att åka dit fram och tillbaka över dagen kändes lite maffigt med lilla Tyra. Pappa fick därför åka ensam den här gången så får vi följa en annan gång då vi har möjlighet att sova kvar!

Min dag har nyss börjat! Tyra vaknade klockan 6 idag men efter att hon fått mat gick Kristofer upp med henne. Ett par timmar senare var hon dock hungrig igen och Kristofer kom med henne till mig där jag låg kvar i sängen. Hon fick mat igen men efter det somnade både jag och Tyra! Jag vaknade för en liten stund sedan, Tyra sover än! Skönt med lite sovmorgon!

Nu har jag inga planer alls idag, kanske blir en promenad ute i solen och kanske styr upp någon dejt, vad vet jag... =) Ska ta dagen som den kommer så får vi se vad som händer!

Alla bilder ni får se numera är på Tyra, Tyra, Tyra! Men jag antar att det inte gör så mycket? Hon är verkligen en riktig linslus! Knäppte lite kort på henne igår vid olika tillfällen och ja, ni ser ju själva:






Uppdaterat kl. 16.15: Känner mig just nu som en kycklingmamma och ångrar mig lite att vi inte följde med... Tyra har i alla fall verkat nöjd så får hoppas att hon är glad trots att hon bara fått vara hemma med mamma. Vi har roat oss lite själva med bland annat promenad och lite mathandling. Försökte styra upp lite dejter men alla hade fullt upp. Haha, vad patetisk jag lät nu då! Så illa är det inte, har haft en bra dag ändå med min lilla stjärna! <3

Nu är hon här!

Jag kommer ihåg tiden innan Tyra kom till världen. Det är trots allt inte särskilt längesedan. Vi satt och sa: "Tänk när vi har en liten en som ligger där i sängen", "Tänk att vi ska ha en liten en som kommer sitta här bredvid oss i en stol när vi äter", "Tänk att vi kommer att bli föräldrar!". Det kändes så otroligt, både roligt och spännande men också lite nervöst och läskigt! Framförallt kändes det overkligt. Det var inte så längesedan men ändå känns det otroligt avlägset. För nu är hon här, vår lilla Tyra! Hon ligger just i detta nu i sin säng. Hon satt bredvid oss när vi åt middag. Vi var på föräldra/barngrupp idag. För 3,5 månad sedan kom hon till oss. Men det känns som att hon funnits här alltid!! Nyss låg hon på min arm och tittade på mig och brast upp i ett jättestort leende! Vilken lycka! Jag älskar vår lilla Tyris!!




(Tack för era kommentarer!<3)


Härlig dag, trots halsont...

De senaste dagarna har jag känt mig både seg och lite less. Har känt mig trött men kan inte riktigt skylla på Tyris. Visst har hon börjat gå upp relativt tidigt (vaknar vanligtvis mellan kl. 6.30-7.30, dock med vissa undantag åt det bättre hållet). Men med tanke på att hon för det mesta sover hela natten igenom så ska jag inte klaga (dock finns undantag även här då hon ibland vaknar en gång på natten för att äta men det börjar bli alltmer sällan)!

I morse fick jag dock reda på orsaken till min trötthet: halsont! Någon skit ligger i kroppen men jag hoppas verkligen att den kryper tillbaka! Vill inte bli sjuk! Känner mig dock piggare nu efter en dag med en Tyris på superhumör! Det blev dock ganska många timmars sömn för Tyra även på dagen idag men tydligen var det något som behövdes med tanke på hur otroligt glad hon har varit den vakna tiden! Nu har hon nästan alltid nära till leenden och skratt men damen kan ta i också om det är något som inte känns bra... Men inget av den varan idag! 

Den senare delen av dagen har jag och Tyra spenderat tillsammans med min mamma, Tyras mormor. Vi har varit i stallet, lagat mat och badat Tyris. En mycket trevlig eftermiddag!

 


Den bloggfria veckan...

Hej allihopa!

Vad kul att ni vill fortsätta att följa oss! Måste säga att det känns som ett bra beslut ändå att lösenordsskydda bloggen. Vet att jag skrev tidigare om att det kändes helt ok att ha en öppen blogg. Men nu när endast en del av de som klickat sig in hit kommenterat att ni vill följa oss så börjar man ju undra vilken den andra delen är som inte vill ge sig tillkänna (eller helt enkelt inte är intresserade av att läsa bloggen vilket då inte innebär någon förlust)!

Ska nu försöka att ge er en liten resumé om vad vi har pysslat med sen senast!

För att ni ska orka hänga med tar jag dagarnas höjdpunkter kortfattat... =)

- Förra lördagen bjöd på fisketävling i Färnäs. Det var Kristofers släkt framförallt som var deltagare och jag kan meddela att herren här i huset tog hem segern! Det ligger mycket prestige i det där och han är nu en av de som får sitt namn uppskrivet på dörren i båthuset! (Linda, du skulle varit med! Nu får ni flytta hit snart!) Tyra sov i vagnen under hela fisketävlingen! Haha, det finns fortfarande ett gäng som är lite besvikna över att de aldrig sett henne vaken! Sovisen!

- I söndags var det finväder och vi startade dagen med en promenad till Färnäs. Vi pallrade oss iväg ganska tidigt, vid niotiden. Det var verkligen en underbar start på dagen att ta en långpromenad i solen, mer sådant tack! Väl i Färnäs blev vi inbjudna på fika hos svärisarnas grannar, mycket trevligt!

Ja, jag vet att det ser ut som att jag brutit foten, haha!


- På måndagen var det föräldragrupp/barngrupp på BVC. Som alltid trevligt och jag tycker att vi är ett härligt gäng! Kristofer har varit med varje gång men nästa gång är det bara papporna som ska gå! Det ska bli spännande! Vi mammor kommer säkert att stå utanför dörren och tjuvlyssna, haha!

- Tisdagen kommer jag knappt ihåg vad vi gjorde... Var till stallet en sväng och så åkte vi till Färnäs och hälsade på. En "mellandag"...

- I onsdags var vi på IKEA! Jag är en riktig IKEA-nörd och som vanligt slank det med både ett och annat i kundvagnen. Det enda som vi egentligen hade på inköpslistan var dock en barnstol till Tyra! Hon ser lite mallig ut när hon sitter i den och vi tycker att det är jättekul att hon nu kan sitta i våran höjd vid matbordet! Stora tjejen!

Lunchen på IKEA kostade 49 kr. För båda två!! Helt otroligt...

Tyra i stolen!


- Torsdagen var nog också en "mellandag" har jag för mig... Shit, vad man glömmer fort!

- I fredags var det i alla fall stora städdagen! Det dammsögs, byttes sängkläder, inhandlades godsaker inför helgen mm. Tror jag har en grej för städning, gillar verkligen känslan när det är rent och snyggt och ihopplockat! För att inte tala om känslan när man kryper ner i en renbäddad säng!

- I går var det bland annat kalas i Färnäs för Kristofers lillasyster. Hon blev 18 år! Jag kommer ihåg när jag och Krisotfer hade träffats, då var ett av de första kalasen jag gick på med hans familj Bellas. Då fyllde hon 9 år!! Hjälp vad tiden har gått fort! Betyder det att vi har blivit äldre också???

- Idag har bestått av en blandning av promenad, fika, hemmamys och stallfix. Har suttit på unghästen för första gången idag! Vilken härlig känsla det var!

Ja, minnet är bra men kort. Kommer knappt ihåg vad jag har gjort de här bloggfria dagarna ju! Vet dock att de soliga dagarna har vi även passat på att vara ute i solen och stunder när Tyra sovit har jag varit fast i boken som jag började med tidigare (Hypnotisören). Riktigt spännande!

Telma älskar solen! Här passade hon på att njuta av den i blomkrukan, haha!

Första glassen för i år!


Nu är det snart dags för en ny vecka! Kul att ni hänger på! =)


Tyrisen i morse! <3


Lösenordskydda? (Uppdaterat måndag 12 april...) (Uppdaterat torsdag 15 april...)

Nu har jag fått några kommentarer (både här och i andra forum) som visar på att det kanske inte är så bra att ha en öppen blogg när jag skriver om Tyra. Jag funderar därför på att lösenordsskydda bloggen så att jag vet vilka som läser. Frågan är om det då är någon idé att fortsätta skriva, vet inte hur många som skulle vara intresserade av att läsa i så fall!

Om ni vill fortsätta att läsa bloggen om den blir lösenordsskyddad: kan inte ni vara snälla och skriva en kommentar till det här inlägget? Skriv även eran mailadress (i fönstret som är avsett för det, då ser endast jag adressen) så att jag kan skicka lösenord till er om så blir fallet!

_____________________________________________

Måndag 12 april: Vad kul att ni verkar vara några som vill fortsätta läsa! Vet även att det är några som är in här och läser ibland som inte kommenterat än. Jag väntar därför i några dagar till med att lösenordsskydda så att fler får chansen att fortsätta följa oss! Ni som vill det måste med andra ord kommentera!

Sen får ni självklart en rejäl uppdatering om mina och Tyras äventyr de här bloggfria dagarna! =)

_____________________________________________

Torsdag 15 april: Eftersom det fortfarande ramlar in kommentarer varje dag får jag vänta ytterligare lite till med att lösenordsskydda. Vill såklart att så många som möjligt som vill fortsätta följa oss ska få chansen! Men lovar att det kommer uppdatering inom kort för snart kan jag inte vänta längre, skrivsugen ju! =)

Veckosummering so far...

Jag vet att jag har sagt det förut men OJ vad dagarna springer iväg fort! Sitter här och funderar på vad vi har gjort i veckan och inser att det redan är torsdag kväll och att det snart är helg igen! Veckan har hur som helst bestått av bland annat BVC-besök, träff på babycaféet, en hel del fikande, lite shopping, besök i Färnäs och säkert en hel del annat! =)

*Gällande BVC-besöket var det dags för 3-månaderssprutan. Det är inte så roligt att se när någon sticker ens barn (även om det är i all välmening) men jag tyckte ändå att Tyra tog det väldigt bra! Hon var ledsen en liten stund på BVC men det gick ganska fort över ändå!

*Gällande babycaféet tyckte jag att det var riktigt trevligt! Tyra var yngst, den som var närmast i ålder var 6 månader. Även om Tyra fortfarande är liten tror jag ändå att hon tycker att det är spännande när det händer lite runt omkring henne och det speciellt när det är andra barn inblandade! Ni med barn mellan 0-1 år: Kom dit vetja, torsdagar mellan kl. 9-12 (sången började kl. 10.15) på biblioteket! Det är sång, liten sagostund, det finns en liten "lekpool" och man får träffa andra föräldrar och barn! Jag tänker hur som helst gå dit fler gånger!

*Gällande fikat så har jag blivit otroligt fikaberoende! Bara älskar bullar, kakor och allehanda bakelser. Ajaj, inte bra... Borde nog dra ner på det där... Trots all fika har jag ändå lyckats komma i nästan samtliga av mina gamla jeans, även de som jag trodde att jag aldrig skulle komma i igen! Alltid något!

*Gällande shoppingen har bland annat en söt liten body inhandlats till Tyris. Vi fick även ett paket hem härom dagen som innehöll ett par böcker samt lite annat skoj!


Köpt på H&M

Allt i detta välkomsterbjudande kostade totalt (inkl. frakt) 53 kr! Helt ok! Från bokklubben Lilla Svalan.

*Gällande besöket i Färnäs som var hos svärisarna kan jag säga att vi fick en hel del med oss hem när vi åkte därifrån! Bland annat en kruka som jag tänker måla, fick även med färg till detta! Fick också med oss nybakade kakor (hm, hur ska det egentligen gå med det där fikandet) och nybakat bröd! Lyx!

Det var allt från mig för den här gången! Har lagt Tyra för en liten stund sedan och Kristofer är iväg och kollar på fotboll. Nu är med andra ord ett perfekt tillfälle att mysa ner mig i soffan och börja på en bok, det får bli Keplers Hypnotisören!

På återhörande! =)


Tyra har inte gillat att ligga på mage tidigare men nu börjar hon bli så pass stark att det är helt ok att ligga så en stund!


Grövelsjön...

Nu är vi hemkomna från Grövelsjön! Vi kom hem igår efter en mycket trevlig och avkopplande helg! Har njutit av trevligt sällskap, ätit god mat, promenerat, bastat, åkt skoter, sjungit och myst! Tyra verkar också ha trivts utomordentligt bra i fjällen! Förutom lite magknip på lördagskvällen (som tack och lov inte varade särskilt länge) har hon varit på riktigt strålande humör! Hon drog även till med en rekordsovning en natt, antar att hon blev trött av fjälluften! Tror även att hon uppskattade att ha en kompis med, ettåriga Wilma var mycket intresserad och glad i Tyra. Bra tycker vi mammor som gärna ser våra barn som framtida bästa vänner, haha!

Idag har varit en riktig fixardag. Mat har inhandlats, golv har dammsugits, tvätt har vikts och uteplatsen har vårstädats. Har även hunnit med en promenad! Gillar effektiva dagar, då är det ännu härligare att koppla av och bara njuta när kvällen närmar sig!

Hoppas att ni också haft en härlig påsk! Nu kommer våren!


Tyra och pappa i stugan. Tyris har börjat hålla i saker och hon gillar även att snutta på dem. Och på händerna!


Ki och söta Wilma. Haha, låter som enbart Wilma är söt. Ki är såklart söt hon med!!


De framtida bästisarna Tyra och Wilma! =) Wilma ville gärna att Tyra skulle pussa Tiger!


Tyra är en riktig linslus! Eller vad säger ni??? =)


Några tankar om att blogga...

I min blogg berättar jag en hel del om mig själv. Tankar jag har, vad jag pysslar med om dagarna. Jag lägger även ut bilder, inte bara på mig själv utan även på Tyra. Nu är det såklart mycket som inte hamnar i bloggen också men det som hamnar här är ärligt! När jag pluggade på högkolan hade vi en föreläsning där vi blev lite "varnade" att lämna ut för mycket av sig själv och framförallt att lägga ut bilder på barnen på nätet! Självklart har jag tänkt på det här och kommit fram till följande:

- Vi lever i en värld som alltmer kretsar kring internet. De flesta har väl i dagsläget en sida på Facebook (till och med min pappa har det och då har det gått långt, haha!). Att bilder och liknande hamnar på nätet tror jag i princip är oundvikligt, kompisar kan lägga ut och tagga en (på Facebook) exempelvis... Det jag vill säga är att jag tror att de flesta finns ute i "cyberrymden" ändå, vare sig de vill det eller inte! Sen tror jag även att risken att vi ska komma till skada på något sätt på grund av bloggen är väldigt liten...

- En anledning till att jag bloggar är för att vänner och släktingar som jag inte träffar så ofta ska ha möjlighet att följa med mig och Tyra! En del har inte ens träffat henne men genom bloggen har de i alla fall sett en liten glimt av henne! Så motivationen till bloggandet har i det närmaste blivit större sen jag fick Tyra!

- Nu har jag inte supermånga läsare men det är ändå även en del människor som jag inte känner som läser bloggen, även om ni sällan ger er till känna. Men det i sig kan skapa andra möjligheter! Exempelvis var det faktiskt en läsare som hörde av sig och som också har en liten dotter! Vi träffades en dag och tog en lång promenad och pratade om allt möjligt! Kul att träffa nya människor! (Du, vi får styra upp en date snart igen tycker jag! ; ))

- Bloggen blir även lite av ett tidsdokument. Tänk vad kul att gå tillbaka om några år (om jag fortfarande har bloggen kvar vill säga) och se vad jag har skrivit om och vad jag (och Tyra) har pysslat med!

Ja, det var nog allt jag hade att säga om det! =)

Nu över till påskhelgen! Idag inleds "påskfirandet" (kan man verkligen säga att man "firar påsk"?) med middag hos min mamma. Sen ska även ett stallpass hinnas med. Tänkte även se till att packa och fixa inför avresa i morgon. Då beger vi oss till Grövelsjön till
Ki och hennes Wilma och Jim. Det ska bli kul att åka iväg lite! Det blir även spännande att åka med Tyris, första gången hon ska sova borta!

Ha en härlig påsk nu allihopa och deppa inte ihop över skitvädret utan försök att se allt positivt istället! Ni kanske är friska, har människor i er närhet som ni bryr er om, ni kanske kan komma varandra nära inomhus och äta god mat och känna gemenskap!

Kram på er!



Det är då inte svårt att fånga Tyra leende på bild! Kolla även in den snygga frisyren hon hade igår, det börjar bli riktigt långt nu håret!