Från bröllopsfest till barnmat och snor...

Ok, börjar såklart med bröllopet!

I lördags var det då dags för Anne och Johnny att bli hustru och make. Jag säger bara: Vilket bröllop!! Precis allt var helt fantastiskt! Väldigt vacker vigsel med ett otroligt vackert brudpar, den perfekta eskorten med häst och vagn, en helt otrolig mottagning och fest med god mat och bra underhållning, bland annat i form av en toastmadame och toastmaster på topp! Vilket otroligt bra jobb de gjorde, att jag är imponerad av insatsen är det minsta jag kan säga... Förutom egna små bidrag presenterade de även talare som tänkt till och som bjöd på en härlig blandning av humor och känslor! En toppandag/kväll/natt, verkligen! Inte helt fel heller att även träffa vänner jag inte sett på länge, hade verkligen kul tillsammans!

Lite bilder:

 
Spelmän i kyrkan...



Det vackra brudparet...

Rosenblad kastades...

Jag kastade givetvis också...

Vacker brud!

Brudtärnan Johanna, brudnäbben Joline och Pierre.


Härlig häst!

Lilla jag...

Kristofer och Carro

Brudvals. Här började det bli lite suddigt... ; )

Nu kommer då nästa del av rubriken, barnmat och snor... Trots sen natt var det på söndag morgon klockan 7 bara att "rise and shine" då vår lilla Tyra vaknade pigg som en mört! Vanligtvis brukar hon sova minst till kl. 7.30 men de senaste dagarna har det varit tidigare än så, i morse 6.20! Anledningen är troligtvis den förskylning som Tyra fått. Hon har varit förskyld förut men denna verkar ovanligt kraftig och bitsk. Igår trodde jag att hon var på bättringsvägen men så verkar det inte nu, är fortfarande väldigt snorig och hon blir gnällig när hon blir trött... Stackars liten! Hoppas på bättring snart! Hoppas även att jag själv klarar mig men tror nog att oddsen är ganska låga på det... 

Som tur är sover Tyra i vilket fall bra på natten och hon äter även bra! Häromdagen bjöd jag på små smörgåsbitar som hon fick äta själv, det var smarrigt tyckte hon! Jag har också varit väldigt dålig på att laga egen barnmat innan, har då skyllt på avsaknaden av en mixerstav. Nu har vi dock inhandlat en så igår invigdes den då jag gjorde basilikakryddad lax med broccoli och potatis till Tyra. Gjorde detta på kvällen så nu återstår att se om hon tycker om det eller inte! Det var verkligen hur enkelt som helst att göra maten själv så från och med nu kommer det absolut att bli fler gånger!




Gott med leverpastejsmörgås!


Blev en mixerstav från Bosch!


Barnmat kanske inte ser så aptitligt ut men om jag får säga det själv var det riktigt gott! Hoppas att Tyra tycker det också, dags att få domen snart!

Kanske ska berätta att det gick bra för mormor och Tyra på lördagen också! Det enda var väl att mormor fick arbeta på lite med underhållningen, Tyra började bli förskyld redan då vilket innebar att hon kanske inte var riktigt lika lättunderhållen som vanligt... Men mormor gjorde ett jättebra jobb och natting och matning och allt fungerade bra! Skönt!

Avslutar med en bild på lite svamp som jag håller på att torka. Vet inte riktigt hur jag orkade med det men på söndag em/kväll var jag åter ute i svampskogen. Hittade inga gula men trattisarna hade börjat komma upp så fick några sådana i alla fall!!


Bildbevis!

Nu ska vi gå och provsmaka barnmaten! So long!

"städa, putsa, diska, tvätta damma..."

Nu har jag haft ett par dagar då jag känt mig lite piggare. Skönt! Jag har dock lagt mig samtidigt som Tyra på fm. Är så skönt att krypa ner under täcket igen och extra mysigt då jag får krypa ner med Tyra bredvid mig. Hon är så underbart go!!! Hade kunnat krama och pussa henne hela dagarna!

Fika har varit ett stående inslag några dagar nu. I går var Therese fikasällskap och idag var det Ki, Elmer, Eliana och Wilma (och så Tyra förstås). Ett annat stående inslag är att jag pysslat en del hemma. Vilket i och för sig är en daglig företelese. Varje dag. Jämt och ständigt. Helt otroligt vad det måste plockas och grejas om man vill ha någorlunda ordning hemma!! Det tar aldrig slut!! Blir lite less på det ibland men försöker ändå hålla undan för att slippa se hur det hopar sig...

Blev lite shopping idag också! Fasen, har så svårt att låta bli... Hur som helst fick Tyra en supergullig skjorta, en body och en mössa. Till mig blev det en mysig kofta, ett linne och örhängen. Varför finns det där shoppingsuget hela tiden??? Allt som man redan har hemma i garderoben har man ju inhandlat och varit nöjd och glad över någon gång! Ok att vissa saker blir utslitna men ärligt, en hel del är det egentligen inget större fel på...

Har varit och ridit idag också. Men det kan ni läsa mer om på min andra blogg (finns i länklistan, Drömdansaren).

Nu ska jag fixa något att äta, råkade visst missa middagen idag... I morgon däremot ska min kära Kristofer laga till en stor bit oxinnanlår, blir nog smarrigt!!

Trött, tröttare, jag...

Som ni såg på bilden i förra inlägget har det varit riktigt härligt väder idag! Trots skinande sol och trots att jag gick och la mig tidigt igår och har sovit riktigt bra i natt så har jag varit grymt trött! När Kristofer kom hem ifrån jobbet idag fick jag till och med lov att gå och lägga mig en stund, sov nästan två timmar! Vaknade med grym huvudvärk men som tur var hjälpte alvedon. Fattar inte vartifrån den kommer tröttheten, hoppas verkligen att jag inte är på väg att bli sjuk eller något! Var ju på bröllop i våras och blev då rejält förskyld två dagar innan, det vill jag inte vara med om denna gång också! Längtar som attan tills på lördag så håll tummarna att jag får vara frisk!

Kände mig ganska trött även igår men begav mig ändå ut i skogen med svärfar för att plocka svamp! Tyvärr var vi inte så lyckosamma, två ynka gula kantareller hittade jag och han hittade en liten klunga med kanske 6-7 stycken. Snäll som han är fick jag dem så fick i alla fall ihop till två toast. De blev inte så maffiga men ack så goda! Nu vill jag hitta fler, någon som känner för att avslöja någon gömma kanske??? ; )

Hoppas att jag är piggare i morgon, då ska jag och Tyra på BVC. Sedan hade jag gärna haft en fikadejt, får se om jag hittar någon?? =) På kvällen kommer min mamma hit för att "skolas in", hon ska ju ha hand om Tyra på lördag när vi ska på bröllop. =) När vi ändå har barnvakt tänkte jag och Kristofer passa på att gå på bio, det blir Leonardo di Caprios nya "Inception". Kul!!

Nä, kanske ska bege mig tillbaka till tvn för att se upplösningen på dagens avsnitt av "Fångarna på fortet" som visas igen. Såg början av programmet, det verkar vara sig likt! Slänger dock in några bilder först:


Det ser lite glest ut i hinken va??


Tillsammans med svärfars räckte de dock till varsin toast till mig och Kristofer. Den ser inte mycket ut för världen, hade säkert gått att snitsa till den lite. Men smörsteka gula kantareller måste vara bland det godaste som finns!


Vi fick i vilket fall vara ute en otroligt vacker em/kväll!


Måste bara berätta. Tyra var verkligen i toppform i morse! Hon satt med oss i sängen och var nog nästan gladare och pratigare än vanligt. Pussas skulle hon göra hela tiden också, det är hennes senaste grej. Hur som helst så stannade hon liksom upp, kollade på Kristofer och sa "pappa", helt plötsligt bara! Hon har sagt pappa förut (eller hon säger det ganska ofta faktiskt) men nu var det som att hon verkligen förstod att Kristofer är "pappa". Nu väntar jag bara på att höra mamma också, hon sa det en gång i dag men då kom det liksom med av bara farten i någon ramsa hon rabblade. Annars har hon också börjat med att viska fram "titta" och "dä". =)


Fint väder idag!

dsc00929 (MMS)

Fint väder idag!


Yes, jag lever!

Nu har jag varit väldigt dålig på att uppdatera... Igen... Skyller lite på att jag senaste veckan inte har varit i form alls. Har varit trött, haft huvudvärk och bara känt för att ligga i ett mörkt rum typ. Men nu känner jag mig någorlunda "normal" igen så förhoppningsvis är det över nu! Jag har dock inte legat i ett mörkt rum senaste veckan även om jag velat det, har dragit ut mig på lite roliga grejer också! Kan väl dra en kort sammanfattning med början där förra inlägget slutade:

- Håret blev rött, eller åtminstonde rödaktigt, vet inte riktigt vad jag tycker om det. Ibland ok, ibland inte. Men nu är det som det är så det får duga tills vidare!

- Jag och Kristofer lämnade till slut Tyra till barnvakt. Vet att vi inte varit så snabba med det men det är först nu som det känts helt ok. Tyra har varit lite blyg men det verkar som att det börjar gå över! Eller så är det olika perioder, vad vet jag... Hur som helst gick det väldigt bra! Jag och Kristofer passade under tiden på att åka upp till Fryksås för att käka lunch. Gott och mysigt! Nu har jag hopp om att det även ska gå bra när vi ska lämna till barnvakt nästa helg. Då ska vi nämligen på bröllop!!

Kan det vara röding jag åt? =) Väldigt gott hur som helst!

Fryksås med utsikt över Orsasjön

 

Kristofer och jag


- Jag har även varit på 30-årskalas x 2. Det var bara ett litet för de närmaste vännerna men som vanligt jättekul att träffas! Det bjöds även på goda pajer och fika, gottigott!

- Har också hunnit med ett 2-årskalas. Även detta kalas var trevligt och Tyra verkade också uppskatta det hela!
Här bjöds det bland annat på riktigt smarriga cupcakes!


Tyra blev riktigt trött efter kalaset och somnade efter ca 1 sekund då jag satt henne i bilen! Det tar tydligen på krafterna att vara på kalas! Den här bilden tog jag när vi kommit hem men ville allra helst fånga henne på bild som hon somnade, huvudet hängde och hon såg helt färdig ut!

- Jag och Kristofer ordnade en egen liten kräftskiva en kväll också. Mmm, gott med kräftor!  

- I måndags drog vi till Rättvik för att titta på lite trav. Köpte med oss fika från Frick´s. På kvällen blev jag utbjuden på Strand av pappa som har varit här på besök. Åt riktigt god mat, precis som förra gången jag var där!

- Jag och Tyra åkte även till mamma/mormor en dag. En lugn, skön dag! Blev bjuden på god lunch där!

Har givetvis även hunnit med lite annat smått och gott men det var väl en del av "höjdpunkterna" från de gågna veckorna. Som ni ser innehåller det mesta, om inte allt, någon form av ätbart... Har kommit fram till att det måste bli ändring vad gäller kostvanor samt motion. Med det menas mindre onyttigt - mer motion!! Ibland är det tur att det blir vardag för då känns sådant betydligt lättare.

De senaste veckorna har vi även haft snickare här i princip varje dag. Taket har blivit utbytt vilket var väldigt bra då det läckte in när det regnade! Men lite jobbigt samtidigt att ha hantverkare i princip mitt ovanför sängen klockan 7 varje morgon samt att det har varit svårt att ha Tyra sovandes ute, som vi brukar, då det väsnats för mycket... Sedan har de även bytt innertaket i ett rum så ett par dagar har det sett ut som ett smärre bombnedslag här hemma. Det har dock ändå gått ganska bra och nu börjar det även ordna upp sig här hemma! Ska dra ett varv med dammsugaren bara, sedan känns det ganska ok inför helgen! Efter det blir det en löptur i Hemus, ska bli så skönt även om det kommer att gå tungt! Sedan blir det mys ikväll med lite vitt vin och räkor, det kan väl inte vara alltför onyttigt? Tyvärr har vi en jättestor skål med godis också som pappa köpte så den kommer säkerligen att vara svår att stå emot men ska försöka att inte frossa!!!

Nu får ni ha en trevlig helg på er!!

Kramar från mig och Tyra!



Idag har jag klippt Tyra. Då hon hade väld...

dsc00905 (MMS)

Idag har jag klippt Tyra. Då hon hade väldigt långt hår i nacken men lite avskavt bak tog jag av lite av det långa. Tror det blev helt ok! Apropå att klippa sig, på torsdag är det min tur! Har haft en liten fundering att bli rödhårig men jag vet inte.. Vad tycker ni?


7 månader idag!

dsc00893 (MMS)

7 månader idag!


En massa skoj!

Här kanske ni har märkt att inläggen duggar väldigt ojämnt! Ibland är det lång väntan tills ett nytt inlägg är publicerat och ibland kommer två samma dag (som idag)! =)

Senaste tiden har mest bestått av en massa roligheter! Senast jag skrev skulle vi till Orsa. Vi var då hos min mamma som även hade bjudit in grannarna (tillika en av mina bästa vänners föräldrar) samt
denne vän med sambo (som för övrigt är väldigt bra vän med min sambo) och deras dotter (som ska bli nära vän med Tyra om vi mammor får bestämma). =) Mycket trevligt och mycket god mat!

Jag har även varit på kusinträff i Mockfjärd. Jag och min syster har (endast) två kusiner och de senaste åren har vi försökt att träffas någon gång/år. Hade en mycket trevlig dag även denna träff, är alltid lika kul att träffa kusinerna, alla barnen och syrran inte minst!   

En annan rolighet som har avverkats den senaste veckan var en träff med ett gäng härliga vänner! Vi började med snittar och vin hemma hos Elmer, sedan fortsatte vi ner till Strand där i vilket fall jag åt helt makalöst gott! Tror att även de andra var väldigt nöjda med sin mat! Haha, kändes lite roligt att vi kom dit fnittriga och laddade en vanlig måndagskväll men vilken kväll som helst kan väl göras till en festkväll om man har rätt sällskap, eller hur?! Kvällen fortsatte även efter avslutad middag då det blev en hel del babbel, som vanligt när vi träffas! Hade en väldigt rolig kväll måste jag säga! 

Vi har hållit ihop sedan lekis!!! Det saknas dock ett par från "gänget" som tyvärr inte kunde komma. Men vi på bilden är fr.v: Jag, Carina, Pernilla, Elmer och Ki.


Tyra har även gått från liten bäbis till litet barn (har dock svårt att säga när denna övergång skedde??). Visst har hon blivit stor:

Haha, kan avslöja att hon inte riktigt än är så smart att hon kan bygga med lego. Där har mamman hjälpt till lite... =) Men hon sitter i princip helt stadigt nu!!


Hon börjar även få bättre och bättre balans när hon står! Kryper gör hon dock inte än men för min del är det ingen brådska med det! =)


Dagens aktiviteter har varit relativt lugna. Ett ridpass (ni vet väl att ni går in på Drömdansaren för att läsa om hästiga aktiviteter) samt en promenad till golfbanan (se förra inlägget) är nog det mest ansträngande vi har gjort idag. =) De närmaste dagarna blir det dock lite bättre aktivitet då två jobbpass och ett 30-årskalas väntar!

Nu ska jag gå och lägga mig, vore skönt att komma i säng någurlunda tid en kväll åtminstonde! =) God natt!


Zlatan och en överlycklig Tyra (hon älskar katterna)! <3


Det ska börjas i tid! :-)

dsc00892 (MMS)

Det ska börjas i tid! :-)