Ofokuserad, eller rättare sagt: fokuserad på EN sak...

Brukar ni komma på er själva med att fundera tillbaka på något av dagens samtal och komma på att samtalsämnet bara rann ut i sanden? Att det man tänkte säga aldrig blev sagt eller att något som någon annan började prata om aldrig nådde slutpoängen? Detta händer mig ganska ofta men jag har en liten person som jag skyller allt på: Tyra! Barn har verkligen en förmåga att på någon sekund fånga ens hela uppmärksamhet så att allt annat blir grumligt! I vilket fall reagerar jag genom att ställa om min uppmärksamhet på det sättet. Inte så kul för den som jag pratar med kanske men desto bättre för Tyra. Förut var jag bara allmänt flummig, nu har jag i vilket fall en orsak till att jag är det! Försöker dock att bli bättre på att dela min uppmärksamhet, resultatet beror dock mycket på dagsformen... Får ju bra träning iallafall så kanske att jag blir bättre till slut! Får väl ge alla som blivit drabbade av detta en ursäkt, det är verkligen inte min mening att verka ointresserad eller nonchalant! Får väl hoppas att fler är som jag och att ni förstår!


Julhelgen!

Vilken härlig julhelg vi har haft! Julafton var jättemysig! Vi firade i Färnäs där vi åt god mat och hade det jättetrevligt! Jultomten kom också och jag var beredd på att Tyra skulle tycka att detta första möte med tomten skulle vara lite läskigt, eller åtminstonde att hon skulle vara lite blyg. Nej, inte hon inte! Jag satte henne på golvet och direkt kröp hon fram till tomten! Sedan satt hon parkerad vid hans stövlar hela julklappsutdelningen! Att sitta i tomtens knä var inte heller några problem, hon gillade tomten! Jättemånga fina julklappar fick hon också, tack alla! (eller tack tomten, menar jag såklart). Jag fick några fina jag med... Är så glad över min goa unge också, helt underbar är hon! 

Juldagen gick vi hem till några vänner och fikade, vi var också i Färnäs för att äta julmat igen. Annars en ganska lugn dag. På kvällen gick jag på bio med Kristofers mamma och systrar. Änglagård 3; lite b, tam handling men ändå sevärd, Änglagård är trots allt Änglagård... Men den går inte att mäta med de två tidigare filmerna tyvärr... Hur som helst är bio mys! Älskar att gå på bio!

Annandagen åkte vi till Falun för att fira jul med min syster, hennes familj och min mamma. Hade en riktig liten julafton med god julmat, julklappar och glada barn! Är så glad över min syster! Betyder det att Tyra måste ha ett syskon också? Det får vi se längre fram...

Den här veckan är det då vardag igen. Inga röda dagar så att Kristofer får vara ledig den här julen inte... Jag och Tyra har dock haft en bra start på veckan. Åkte till Orsa igår och spenderade dagen först hos mamma, sedan hos farmor. Passade också på att göra lite nytta när jag hade någon som passade Tyra så nu är bilen äntligen städad invändigt! Städning hemma fortsatte jag med idag, blir inte så mycket sådant över jul.. Nu väntar jag på att Tyra ska vakna, tänkte dra ner på Mora en sväng...

Kompletterar med lite julbilder senare! Hoppas att ni också har haft en härlig julhelg!


God Jul!

Berättade tidigare att katterna vägrar gå ut när det är så kallt... Det har märkts i natt! De har väckt mig säkert 70 gånger (ok, liiite överdrivet kanske men många gånger var det). Suck. Halv 7 väckte de även Tyra... Jag är grymt bortskämd med ett barn som i princip aldrig vaknar så tidigt av sig själv. Det är med andra ord riktigt tidig morgon för mig nu... Gäsp! Funderar på vad jag ska kunna aktivera katterna med i dag för att de ska få ut lite överskottsenergi. Antingen slänger jag ut dem trots kylan. Eller så lär jag Tyra att jaga dem. Det låter väl som en bra idé?

Är på ganska gott humör ändå (än så länge) trots sömnbristen. Kan vara för att jag har gårdagskvällen i gott minne än. Den spenderades tillsammans med bästa barndomsvännerna i Orsa i ett hus som kan ha varit det finaste jag varit in i någon gång! Helt otroligt, jag blev helt såld på det! Kanske gäller att våga drömma större???

Idag blir det Ica Maxi. Kanske även ridning, beror på lite på temperaturen. Sist fick jag lov att ställa in... Sen blir det uppesittarkväll - trav och bingolotto på tvn, glögg, mys med min älskling (den manliga, den lilla sover vid det laget)! Myspys!

I morgon är det då julafton. Hoppas på en bra sådan även om jag vet att jag kommer att sakna min del av familjen oerhört! Första julafton utan mamma, syrran och hennes barn... Men, vi får ta igen det på söndag då vi ska träffas och fira allihopa!

Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul!! Ta det lugnt med julstöket, försök att låta bli att stressa, se till att alla hjälps åt och passa på att njuta och ha det bra!! Kram på er!


Julkänslan börjar infinna sig!

Just nu känner jag mig så förväntansfull! Hoppas att det blir av nu!! Har en bra känsla i maggropen. Kommer givetvis att berätta mer vad jag dillar om när jag vet mer själv...

Börjar längta lite till julafton också! Har trots julpyntat hem, pepparkaksbak, lussebullsbak, julkklappsshopping och inslagning av dessa klappar inte ännu fått den där riktiga julkänslan. Men nu känner jag att den börjar smyga sig på! I år blir det julfirande både på julafton och annandagen så julkänslan kommer förhoppningsvis att hålla i sig ett tag nu! Mysigt!

Inför julafton har jag lite smått och gott kvar att inhandla. Idag var det dock så grymt kallt att jag inte vet om jag verkligen ska bege mig ut med Tyra. Har ingen bil hemma så promenad är enda alternativet... I kväll hinner jag inte för då åker jag till Orsa för traditionsenligt julfika och julkklappsbyte med vännerna! Superskoj!! Så det blir nog istället att ut och trängas med alla andra sistaminutenhandlare i morgon. I och för sig kanske det inte är lugnare i handeln idag heller så det kvittar nog vilken dag det blir... Mitt bidrag till julbordet kommer att bli salladen. Måste säga att jag fick bra tips till den igår när jag kollade på Ernst! Kristofers bidrag kommer att bli revbensspjällen. Antar att de kommer att köpas färdiga, det fungerar det med!

Nu ska jag sätta mig och skriva en inköpslista i vilket fall, måste ha en sådan, annars glömmer jag alltid någonting som ska handlas!


Det ska bli så kul att uppleva Tyras första jul! Visserligen var hon med även förra julen men då låg hon i magen, konstigt... Kommer nog aldrig riktigt att förstå det här om hur ett barn blir till...

Från 0 till 100

Början på förra veckan var relativt lugn; 1-årskalas i Kråkberg, ridning och lite annat smått och gott. I lördags skruvades dock tempot upp med en rivstart! Jobbade då och jag kan säga att det var julrush! Jättekul när det är så mycket kunder och paketinslagning, så skulle det vara jämt! Jobbade även på söndagen, då var det lite lugnare men kul ändå att jobba.

Igår hade jag och Tyra en dag i julens tecken. Först mysfrukost och en liten nap. Sedan julklappsshopping så nu är nästan alla klappar inhandlade! Fortsatte sedan med lussebullsbak och när Tyra somnat för kvällen tog paketinslagningen vid. Självklart sågs även Jul med Ernst för att öka på julstämningen. Helt sjukt att det bara är tre dagar kvar till julafton!

Nu snart kommer vi att få lite besök i form av ett gäng härliga barn och mammor! Lite senare kommer jag och Kristofer att dra iväg en stund, det gäller vårat projekt... Till kvällen blir det ridning. Härlig dag!


Våran krandrickande Telma. Katterna går knappt utanför dörren nu, att det måste vara så kallt!



Tyra är en som är glad över att katterna är inne!

Måste bara säga åt er, alla vänner som läser här, att ni måste köra försiktigt om ni ska ut på vägarna! Man blir påmind gång på gång om hur farligt det faktiskt kan vara längs vägarna... Ta det lugnt!!

Nu så!

Nu känns allt lite bättre!! Vill även tacka er som kommenterar, känns skönt att bli förstådd! =) Eftersom bloggen är låst känns det lättare att "skriva av sig" lite här ibland, få ut det ur systemet liksom... Sedan vill jag även poängtera att jag älskar alla mina vänner, oavsett om vi hörs ofta eller inte, jag uppskattar er alla! Gamla som nyfunna vänner!

Idag mådde Kristofer mycket bättre så vi gick ner på Strand och käkade lunch. Sedan blev det en vända på stan där några julklappar inhandlades. Känns bra att jag kommit igång med det, var faktiskt lättare än jag hade väntat mig att hitta klappar! Har några kvar, får inhandla dem nästa vecka. Blev en liten julkklapp till mig själv också, ett par solbrillor! Haha, kanske inte rätt tid att införskaffa sig sådana men tyckte att de var så snygga att jag slog till!

Nu snart ska vi iväg igen, "projektet" jag nämnde tidigare fortsätter!

Trevlig helg på er!









Ovan: Fynden från auktionen! Stort rött ljusfat i glas med dekor, från Sia. Adventsljusstake i trä. Ljusstakar högblanka, från Bruka.

Snart är det jul! 1 vecka kvar!

Varför?

Ååååå vad less jag blir!!! Den senaste tiden har mitt humör pendlat ständigt; upp, ner, glad, ledsen, arg, likgiltig... Ganska jobbigt... Ibland helt utan orsak dessutom, innerst inne känner jag mig lycklig och Tyra är helt underbar, men sen emellanåt vet jag inte varför jag blir så less... Jag kan väl bara anta att ni vet hur jag menar... Men den här veckan har känts som en vändning! Jag har fyllt de senaste dagarna med många bra och roliga saker och jag har haft saker att se fram emot. Jag har varit mer positiv och peppat mig själv och känt mig glad och nöjd! En sak att se fram emot skulle utspela sig idag men den har jag nu fått lov att ställa in. Skittråkigt!! Barnvakt krävdes och mamma skulle rycka in. Men nu har Kristofer blivit magsjuk så jag kan inte ta hit någon barnvakt. Att åka till Orsa hade inte heller fungerat då mamma hade en tid att passa vilken hade blivit lite svårt med det upplägget... Självklart tycker jag synd om Kristofer som är den som är sjuk, det är såklart värst för honom, men det känns så typiskt att det ska bli något tok när man äntligen börjar se ljusare på allt! Dessutom ska jag jobba i helgen, något som jag också sett fram emot men nu är det bara vänta och se om jag klarar mig från detta elände till sjukdom. Värst av allt vore givetvis om Tyra skulle bli drabbad...

Usch och blä. Är skitledsen att jag missar det jag skulle på idag...Bryt ihop och kom igen. Bryt ihop och kom igen. Bryt ihop och kom igen...


En vecka senare...

Satt och funderade på vad jag har pysslat med sedan sist. Har tyckt att det har varit ovanligt lugnt den sista tiden, har spenderat mycket tid hemma. För mig är det både något positivt och något negativt. Mest positivt då jag har spenderat tiden hemma med Tyra. På något sätt blir det mer kvalitétstid när man är hemma; man kan leka, man läser sagor och man är tillsammans på ett intensivare sätt. Men ibland behöver nog både jag och Tyra se annat än hemmets fyra väggar. Jag gillar också när det händer saker, jag är lite segstartad men ett högt tempo passar mig ganska bra. Då blir jag effektivare eftersom jag ändå har ångan uppe! En positiv sak med att ha det ganska lugnt är ändå att man hinner fundera och reflektera och förhoppningsvis kommer man fram till någonting om sig själv som gör att man utvecklas. 


Var är Tyra?


Den här Ikealeksaken lärde sig Tyra vad den gick ut på för bra längesedan. Men den är fortfarande rolig, i alla fall ibland... Snabb som tusan har hon blivit också att få på alla träbitar!


Gunga gunghäst är kul!

När jag satt och funderade över vad jag har gjort den senaste tiden kom jag ändå fram till att det hänt i alla fall litegrann... Bland annat var vi på julfest med Tyra i lördags (det var Fridhemskyrkan där vi går på sång som ordnade). Det började med sång på samma sätt som det brukar göra på onsdagarna. Sedan övergick det till dans runt granen, första gången med Tyra. Smått overkligt om man tänker tillbaka på de senaste åren men givetvis hur kul som helst!!



Kul på julfest!

En dag fick vi även spontanbesök av Therese och barnen. Alltid lika kul med spontanbesök! Det händer tyvärr alldeles för sällan... Sådant var det betydligt mer av innan vi fick Tyra, då var det fullt hus här jämt och ständigt. Vet inte vad det beror på att det har minskat; folk kanske är rädda att störa när man har en liten en, eller så har alla fullt upp med sitt. Eller så har vi, jag, bara blivit tråkigare, vad vet jag! Vissa vänner har jag knappt hört av överhuvudtaget sen Tyra kom! Men jag vet hur det kan vara, fullt upp, så är det även för mig ibland. No hard feelings! För att återgå till det spontanbesöket som ändå ägde rum måste jag säga att det var mycket trevligt och uppskattat!!

Måste här, mitt i, bara reflektera över ännu en grej. Kanske har tagit upp det tidigare men i så fall återigen - snacka om att allt går i vågor. Allt kommer på en gång för att sedan ebba ut innan nästa våg kommer!

Ja, vad har vi mer pysslat med då? Var i Färnäs en sväng i söndags. Har spenderat lite tid med ett "projekt" som dock inte har lett till någonting än... Har varit på promenad och fika med Ki och Wilma. Avslutning på sången som redan nämnts med obligatorisk lunch efteråt... Ridit Wadesch ett par pass. Som sagt, en lugn vecka!


Lek i Färnäs! Band runt huvudet och halsband står farfar för! =)

Den här veckan kommer troligtvis innehålla lite mer action, har lite smått och gott inplanerat. Veckan började dock lugnt idag med en riktig pyjamasdag! Skönt!

Ha det gott, stay tuned! =)


I´m alive!

Samma rubrik som tidigare men denna gång syftar den till min lilla bloggfrånvaro. Jag lever och mår bra men jag har inte riktigt tagit mig tid med bloggen. Nu blir det dock några rader men får nog plocka ur godbitarna från de senaste veckorna!

Ja, vad har då hänt sen sist? Tyra har blivit döpt, vi har varit ute och käkat middag, jag har varit på auktion, jag har ridit, jag har tränat på gym ett par gånger, jag har julpyntat, bakat pepparkakor och så har vi varit på julskyltning, vi har varit i Sälen, vi har varit på sång och såklart en massa annat smått och gott.

Börjar med att beskriva höjdpunkten: Tyras dop! Vi hade bestämt oss för att ha ett litet dop med närmaste släkten. Vi beslöt oss ändå för att vara i kyrkan, tycker att det är så fint och stämningsfullt där! Själva dopcermonin gick jättebra och Tyra var på bra humör, hon gillade nog att alla tittade på henne! Vi gick sedan vidare till Kaffestugan där vi abbonerat ett rum och där fikat stod färdigt för servering: smörgåstårtor och ett par olika "vanliga" tårtor. Ångrar att jag inte knäppte kort på dem, en var en rosa prinsesstårta med Tyras namn på - den var jättefin, och god givetvis! Är glad att hon är döpt och är helnöjd med dagen!




På kvällen hade vi bestämt att vi skulle ut och äta; jag, Kristofer, min syster, Micke och Johan. Mamma kom och passade Tyra och efter lite glögg här hemma begav vi oss mot Strand. Efter en trerättersmiddag var vi proppmätta men ville inte riktigt gå hem redan. Vi drog då vidare till nya Sportbaren. Ett koncept som jag tror kommer att fungera här i Mora, även om jag kanske tyckte att de hade kunnat göra lite mera med inredningen... Men helt ok och trevligt (dock bastuvarmt men det kommer de säkert att åtgärda). Varning för deras rosévin bara, surt och varmt... Kristofer är i vilket fall hur nöjd som helst, han har redan sett flera matcher där!

Kan dra lite kort om auktionen vi var på också. Jag, Tyra och
Vicky begav oss en dag till Rättvik för att gå på auktion. Det var ganska blandat utbud men vi var på jakt efter inredningsattiraljer. Tyvärr började auktionsförättaren med helt andra prylar så det tog ett tag innan "våra" grejer kom upp. Jag hade bland annat sikte på några ljusstakar i högblankt vitt från Bruka. De var fyra till antalet i olika storlekar och prislapparna satt kvar från tidigare, de låg mellan 179-229 kr/st. Jag fick alla fyra för 75 kr! Ropade även in (eller Vicky fick ropa, hon har ju varit med förr, hihi) en adventsljusstake och ett ljusfat. Bra klipp måste jag säga, det kommer definitivt att bli fler auktioner för min del! Tyra var även på ett strålande humör hela tiden, trots att hon bara satt i sin vagn!
(Kan lägga upp bilder på fynden vid ett annat tillfälle)

Till Sälen åkte jag och Tyra en dag för träff med föräldragruppen. Då en familj; Malin, Mats och Alfons, flyttat till Sälen så åkte vi helt enkelt dit denna gång, vi försöker turas om, nästa gång är vi hos oss! Åkte dit tillsammans med Sofie och Villem. Hade en jättetrevlig dag!


Villem och Tyra gungar gungstol...


... Alfons gungar på!


Efter en stund bytte Alfons plats med Villem.


De goda julcupcakesen vi fikade på!

På onsdag är det återigen dags för sång. Det är sista gången för den här terminen. Känns lite tråkigt, har verkligen varit jättekul! Kommer dock att anmäla mig även för nästa termin! Tyra tycker att det är superkul, så fort vi går innanför dörrarna känner hon igen sig och blir jätteglad! Kul för oss mammor också att hänga lite, brukar nästan alltid fortsätta med lunch och en massa snack!


Tyra efter sången förra onsdagen...


Stella på Strand förra onsdagen...


Tyra på Strand förra onsdagen. Detta var tydligen hennes fotomin denna dag...

Som sagt, har väl hänt en massa annat kul också senaste veckorna men nu orkar jag inte skriva något mer! Får väl försöka klämma in ett till inlägg snart, slipper ni vänta så länge menar jag... =)



Ha en bra dag kära vänner önskar Jess och Tyra!