Update!

Antar att ni som kikar in här varje dag vill ha en liten update vad vi var pysslat med de senaste dagarna??? Här får ni en hur som helst! =)

Middagen på restaurangen gick bra och var supergod! Först låg Tyra vaken och myste i vagnen men efter en stund ville hon upp. Det fanns många famnar som ville ha Tyra så det var inga problem att turas om under förrätten. Märkte dock snart att hon nog var lite trött. Gick runt med henne en liten stund och la sedan ner henne i vagnen där hon somnade direkt och sov gott hela middagen igenom! Maten var som sagt supergod! Jag käkade en förrätt med parmaskinka, aioli och lite annat gott. Sedan blev det oxfilé med pepparsås (har jag för mig att det var). Riktigt smarrigt!

Dagarna har sedan bestått av:

Gosande med:

Tyra! Som för övrigt hade en rekordnatt i natt! Hon har sovit många timmar i sträck tidigare men eftersom hon även har börjat somna tidigare och tidigare på kvällarna har jag ändå behövt ge henne mat en gång framåt småtimmarna. I natt sov hon dock hela natten igenom, vaknade strax före kl. 7 för att äta och sedan sov hon ett par timmar till! Har man en sådan här bebis är det väl ingen konst! =)

Vi har också:

Bakat bullar! 

Igår blev det även lite:

Shopping! Återigen till mig faktiskt... Tyra har fått så mycket kläder att än så länge har vi knappt köpt några alls till henne själva!! Helt otroligt vad alla varit generösa!! Tyra fick dock en korg till sina ytterkläder! Förövrigt tycker jag att det är svårt att veta hur mycket jag ska klä på lillskruttan nu när det börjar bli varmare. Försöker gå lite på känsla...

Nu har Tyra vaknat efter en liten nap, sitter här i min famn nu. Dags att sluta så att hon slipper bli bloggberoende redan! =) 

Det rullar på!

Det är verkligen härligt när det händer lite! Igår blev det en hel del hästar (kommer så smångingom att uppdatera om det på Drömdansaren). Tycker att det är jättekul att vara i stallet men jag är så velig vad gäller hästen som jag håller på med. Ska jag fortsätta med henne eller ska vi hitta en ny ägare/ryttare till henne. Det lutar åt det senare men sen har jag något härligt stallpass och så ökar min motivation och då lutar det åt det första igen... Får väl se hur det blir! Tar en dag i taget!

Idag har vi än så länge hunnit med en fika nere på Kaffestugan. Snart har jag ett stallpass på schemat och efter det middag på Vi på hörnet. Tyra ska med och det blir första gången på "finrestaurang", får väl se hur det går! Just nu sover pumsan så jag tror att jag ska röja lite här hemma. Har några småprojekt som jag tänkt börja med ett tag nu som att rensa grarderoben, baka bullar och ta reda på lite pappershögar. Finns det förresten någonting tråkigare än pappershögar??!!

Ha en fortsatt trevlig helg på er!

Jag och hästar hör dock ihop så oavsett hur det blir med Silvia som jag har hand om nu kommer nog hästar att finnas med på ett hörn ändå! =)
Foto: Krister Larsson

Torsdagsmys!

Efter ett par ganska lugna dagar har vi nu börjat ladda inför helgen som innehåller en hel del aktiviteter! Vi började redan idag lite smått med föräldragrupp på BVC. Precis som förra gången var det trevligt och Tyra var sitt lugnaste jag. Hon var lite trött, somnade mot slutet och när de andra barnen låg och spanade in varandra och vi föräldrar satt och fikade låg Tyra och sov i mitten. Tumsan! Efter BVC följde ett besök på Maxi, där precis ALLA andra också var. Klarade oss dock igenom hela affären. Lyckades fynda en bok på rean om barnets utveckling 0-6 år också, ska bli spännande att läsa!

Helgens aktiviteter blir bland annat en hel del häst, middag på hörnet och lite annat smått och gott!

Nu ska jag hoppa i badet. Pappsen ville ta med Tyra på grabbkväll och självklart fick han det! Det är väl bara att han traskar hem med henne igen om hon blir trött eller hungrig! Jag ska som sagt passa på att ta ett bad. Sen blir det nog lite gottis och lite läsning! =)

Passa på att tjuvstarta helgen redan ikväll ni med! =)


Torsdagsmys


En ny värld - föräldrarochbarnvärlden!

Härom dagen ramlade tidningen Vi Föräldrar ner i brevlådan. Fick en lång prenumeration på den i julklapp vilket var mycket uppskattat! Tycker att det är en hel del rolig och intressant läsning i den! Hur som helst... När jag satt och läste i tidningen började jag tänka på att jag nu faktiskt kommit in i en helt ny värld! Föräldrarochbarnvärlden! Det är som att man passerar en osynlig gräns när man får barn. När du passerat den där gränsen så förändras allting i ditt liv och du kan aldrig vända tillbaka! Du börjar tänka annorlunda. Helt plötsligt finns det någon som du bryr dig mer om än någonting annat på hela jorden, som du lever för! Fokus ligger på hur du bäst kan ta hand om detta nya liv, denna nya lilla person. Självklart kan gamla intressen finnas kvar och det kan finnas annat i ditt liv som ger glädje. Men ingenting kan jämföras med känslan det är att ha vetskap om att du är förälder, att du har ett barn! I vilket fall är det så jag känner! Att läsa om barn, att få tips om allt mellan himmel och jord som rör barn, att få läsa om andra föräldrars dagar med sina barn, om deras bekymmer och glädjestunder, att få träffa andra föräldrar och barn - det är saker som jag nu intresseras av. Men bäst av allt är givetvis att kolla ner på min underbara Tyra och få ett stort leende tillbaka, helt underbart! Det är saker som hör till den här nya världen som jag passerat in i. När jag var på "andra sidan" kunde jag aldrig ens föreställa mig känslan det är att ha barn och jag var länge inte ens säker på att jag ville ha något. Jag vet nu att de som inte har barn aldrig till fullo kan förstå... 

Jag känner mig priviligerad som har fått blivit mamma! Nu är min lilla Tyra inte ens tre månader och jag antar att det inte alltid kommer kännas lika enkelt och underbart att ha barn som det gör nu. I vilket fall är det vad många säger: "Vänta bara tills hon har passerat 3 månader, det är då det blir jobbigt!". Denna och liknande fraser har jag hört många gånger. Om det kommer bli så ska jag tänka på hur otroligt lyckligt lottad jag ändå är som har min Tyra och att jag har haft en otrolig tur att jag faktiskt är en av dem som lever i Föräldrarochbarnvärlden!


Älsklingen <3


Tuff natt...

I natt har det varit en ganska jobbig natt. Har vaknat flera gånger. Nu kanske ni tror att det beror på att vi har en 11 veckor gammal Tyra hemma?! Nej, nej, nej, hon sov så sött så! Det var marodören Telma som var i farten! Hon vet precis hur hon ska göra för att väcka oss. Flera gånger har jag vaknat av denna katt i natt som stått och krafsat och fört oljud bara för att väcka oss! Ut ville hon inte, nej hon ville att vi skulle stå och titta på henne när hon åt! Grrr... Billig katt just nu...


Miss Telma - the marodör!


Vart tar dagarna vägen???

Känner att jag har varit lite dålig på att uppdatera här på slutet. Men jag vet inte riktigt vart timmarna tar vägen! Är hemma och är mammaledig och har egentligen bara lilla Tyra att rätta mig efter (för det är numera hon som bestämmer här hemma, haha) och borde ha en hel del tid över eftersom mitt lilla hjärta sover väldigt mycket även på dagarna... Jag sover dock i princip aldrig på dagtid eftersom Tyrisen sover så bra om nätterna vilket gör att jag är utvilad ändå. Men av någon anledning försvinner bara timmarna, dagarna och veckorna förbi! Vi är ute och promenerar i det vackra vårvädret (undantaget igår då det var snöoväder här), pysslar lite hemma, det kommer besök, igår var vi på födelsedagsmiddag med släkten, vi är i stallet ibland, har någon träff på BVC eller så är det något annat som kommer upp! Helt super i alla fall att vi kan ta dagarna som de kommer och hoppa på om det dyker upp något roligt!

Igår hade vi dock (förutom födelsedagsmiddagen) en riktig mysdag inne! Tyra var på sitt mysigaste humör hela dagen, ååå hon är så go! Hyrde även en film som vi såg på kvällen - New Moon, helt ok film!

Idag har vi återigen varit ute och promenerat i solen. Vi har också fikat på Kaffestugan. Snart blir det en sväng till stallet... Sen blir det väl mys som vanligt i kväll! Haha, det är mycket mys när man har en liten goding hemma!!


Gladisen <3


En till som gillar att mysa - Telma!


Veckan som gått!

Bjuder här på en kortfattad sammanfattning av veckan som gått! =)

Promenader med Tyra, powerwalk utan Tyra, BVC, träning med unghästen, permanent av håret, besök av vänner, presentöppnande, gratisfika på Kronans droghandel, besök hos svärisarna, mys... <3


Zlatan och Tyra (nu 10 veckor)! Mysisarna!


Det går så fort allting!

Igår jublade jag rakt ut! Tyra tog ett tydligt steg i utvecklingen då hon upptäckte de små björnarna på babysittern som går att snurra på! Jag tycker att det har känts som att hon "hängt med" ett bra tag nu och grejerna som hänger i babygymmet har hon smackat på så att de flyger från första gången vi lade henne där. Men i babysittern igår syntes det verkligen att hon upptäckt något nytt, hon viftade för allt vad hon var värd så att björnarna snurrade som små propellrar! Sedan stirrade hon på dem och såg grymt koncentrerad ut! Sötisen!!

Det är så otroligt härligt/roligt/underbart att ha Tyra här! Jag står till och med och småler när jag hänger tvätt (hur ofta händer det annars?), när jag hänger upp de små bodysarna, byxorna, pyjamasarna och strumporna!

Idag fyller min andra älskling år! Har varit nere på "stan" och handlat present! Blev en present till mig också, oops, det var inte riktigt meningen! Men hittade en snygg vårjacka och då måste man väl passa på, eller hur?? =)

Känner att jag är på ett strålande humör idag! Vaknade till och med med ett leende på läpparna. Inte så konstigt i och för sig när det första man ser är en ursöt liten tjej som ler mot en med hela ansiktet!

Hade en bra dag igår med men den får ni läsa om på
Drömdansaren eftersom den handlar om hästar, hästar, hästar!

Ha en bra dag på er!


Koncentrerad när man viftar för fullt med armar och ben!


Världens sötaste! <3


Melodifestival och full rulle!

Självklart hade vi laddat för melodifestival igår! Jag är en riktig melodifestivalnörd! Det började lite sådär med att Tyra inte alls ville se på melodifestivalen, blev missnöjd typ prick klockan 20... Haha! Men som tur är har jag mina knep så fick ändå se på alla bidrag och Tyra somnade i min famn. Hon vaknade nöjd lagom till sista bidraget som var Eric Saade så jag får väl anta att det var hennes favorit! Hon var sedan ett riktigt charmtroll innan hon blev trött och somnade tvärt inför natten! Min favorit i melodifestivalen var Darin. Tyckte även att Salem var riktigt bra! Men Anna var också grym, jämnt startfält i år! Hon var helt klart en värdig vinnare!

Till något helt annat... Tyra växer så det knakar! Jag tror faktiskt att om jag kollar riktigt noga så kan jag med blotta ögat SE att hon växer! Haha! Riktigt rörlig har hon blivit också. Älskar att ligga på rygg eller sitta i babysittern och sprattla allt hon orkar med armar och ben! Sötisen!


Hm, de där bilderna är nog tagna för några veckor sedan, den där pyjamasen har hon växt ur... Får väl säga att hon blivit ännu mer rörlig allt eftersom veckorna gått! =)

Nu ska vi snart dra till Orsa! Ska hälsa på mamma/mormor och så ska jag rida en häst! Blir även en sväng till Bonäs där ett pass med Silvia ska avverkas. Måste börja komma igång lite! Speciellt efter att jag upptäckt Ballerina kladdkaka, haha! Har ni smakat dem? Grymt goda kakor och starkt beroendeframkallande!

Ha en bra dag ute i solen!

MVC...

Idag var jag på återbesök på MVC. Jag har inte vägt mig sen innan Tyra kom till världen. Nu såg jag dock fram emot att ställa mig på vågen! Trots att jag inte kommer i alla mina gamla jeans och trots att jag ser den där putmagen i spegeln varje dag så trodde jag dock av någon konstig anledning (förvrängd självbild kanske?) att vågen skulle stå på det den gjorde innan jag blev gravid. Haha, kan säga att det gjorde den inte! Det var allt några kilo plus! Men min barnmorska (som för övrigt har varit/är helt suverän) tyckte att jag skulle hålla på de där kilona då hon menade att jag behöver dem då jag ammar! Hon har säkert rätt och jag känner ingen panik över att bli av med de där kilona men det är ändå lustigt att reflektera över att jag trodde att vågen skulle stå på något helt annat! Haha!

Kul att det börjat ramla in några kommentarer! =) Eftersom jag skällt på er tidigare måste jag såklart berömma er nu! Och tacka! =) (Betyder det här att jag måste bli duktigare på att svara på kommentarer också? Haha!)

Tro vad mer jag hade på hjärtat då... Jo, kan ju säga att jag älskar min lilla Tyra! Hon är helt underbar! <3


Kan ni förstå varför?? =)


Vår!

Gårdagens promenad var faktiskt lite svettig! Det var riktigt varmt ute och solen sken, helt underbart! Vårkänslor börjar definitivt infinna sig! De gjorde att jag fick energi att "våra" till det lite hemma. Var så trött på det mörka i vardagsrummet och ville ha in lite ljus!

Före:


Efter:

 


Kanske borde ha tagit bilderna vid dagsljus för att till fullo göra skillnaden av ljusinsläpp rättvisa. Det blev i vilket fall favoritfärgerna vitt och grönt, har dem i nästan varje rum nu! =) Tända ljus är trots att våren börjar närma sig dock fortfarande ett måste! Så fort det börjar skymma ute tänder vi ljus, supermysigt!

För att öka på vårkänslorna har även en bukett med tulpaner inhandlats. Älskar tulpaner!


Några favoriter bland barnprylarna!

Nä, men slipp då! 4 kommentarer men betydligt fler läsare... Trots att jag bönade och bad! Var in här och tjuvläs bara!! Haha! ; ) (Se förra inlägget)

Vilka härliga dagar det är nu! Ska snart ut på promenad och igår blev det också en! Säga vad man vill om Försäkringskassan men visst har vi det ändå bra här i Sverige som får vara hemma med våra barn?? Känns så lyxigt att vara helt ledig!

Nu över till rubriken... Barnprylar finns det i överflöd! En del prylar fyller givetvis en funktion, andra kanske inte är lika användbara... Några prylar som jag och Tyra dock tycker är riktigt bra förutom de självklara sakerna som vagn, barnsäng, skötbord osv är följande:

Hängande prylar!


Ovanför sängen har Tyra en färglad mobil! Den älskar hon att ligga och titta på!


Mobilen ovanför skötbordet gillar hon också! Haha, den här bilden togs innan Tyra kom till världen. Lovar att skötbordet är betydligt mer belamrat nu! =)


Babygymmet är en favorit!


Alla de här badlakanen med huvor på är inte bara otroligt söta, de är faktiskt praktiska också! =)


Babysittern är ett måste enligt oss! =)

Det finns såklart många fler prylar som är bra att ha men det här var några av våra favoriter. En del är begagnat, annat är nytt... En till grej som jag inte har någon bild på men som hänger med överallt är mysfilten! Tyra har flera men favoriten är en rosa supermjuk från Just Born. Det märks att den skapar trygghet!

Igår nappade jag även på ett erbjudande som damp ner i brevlådan. Det handlade om barnböcker och erbjudandet var väldigt förmånligt! Böcker tycker jag är viktigt och de kommer att vara en del av Tyras uppväxt (under förutsättning att hon gillar dem men det brukar barn göra)!

Lite småtips från oss! =)


Föräldragrupp och lite annat...

Förra inläggets bilder summerar nog helgen ganska bra! Solsken, takdropp, promenad med Tyra i vagnen, mys med hela familjen - missarna såklart inkluderade! =)

Hyrde även film i lördags. Flickan hette den och det var en film som verkligen berörde! Kan rekomenderas!



I söndags följde vi givetvis Vasaloppet på tv. Vi var även ner och såg när Tom och Linkan gick i mål. Helt otroligt vad många som åkt skidor denna vecka och vad många som åker just Vasaloppet! Galningar säger jag bara! =) Hade möjligtvis kunnat tänka mig att åka tjejvasan, men aldrig Vasaloppet, där går gränsen! Haha! =)

Idag har vi varit på den första träffen med föräldragruppen. Kul att träffa andra bebisar i samma ålder som Tyra (även om hon var yngst) och självklart deras föräldrar med! =) Kan säga att Tyra hade överlägset mest hår av alla! Lilla lurvbollen! <3 Hon skötte sig även utomordentligt bra! Lite gnäll i ett par minuter max, annars satt hon mest och spanade in de andra eller sov. =) Har även hunnit med en vända till stallet men det blev mest bara lite stallpyssel idag... 

Snälla! Kan ni inte lämna en kommentar! Är så nyfiken på vilka som är in här och läser! =) Ni kan väl skriva om ni följer bloggen, hur ni hittade hit, länka till eran blogg, berätta vem ni är eller något liknande! Det skulle uppskattas! =) 

Lek med kameran...












Samtliga bilder tagna av mig med en Canon Ixus 70...


Första ridturen!

Idag har det varit fullt upp! Jag har varit i stallet och ridit för första gången sen Tyra kom till världen! Det var helt underbart roligt så det hoppas jag få göra om snart igen! Sedan har det varit städning på schemat. Inte fullt lika roligt men riktigt skönt när det väl blev klart! Slängde även ihop en sockerkaka så om någon är fikasugen är det bara att svänga förbi någon dag i helgen! =) Dagen avslutades med lite mys och gottis i form av goda ostar, kex, parmaksinka, vindruvor och lite annat smått och gott! Nu är visserligen dagen inte slut än men snart kryper nog jag till kojs, sängen lockar idag! =)

Natti natti!


Hästar är underbara!
Foto: Stina Ahlenius
Jag och Regina. Idag var det dock Mirre som jag red på, Regina har jag inte kvar längre (allt om hästeriet kan ni läsa om på
Drömdansaren)... =)


Rutiner...

Idag är jag trött. Anledningen till det är att Tyra vaknade klockan halv 7 i morse, första gången hon vaknat så tidigt utan att somna om. Är det slut på sovmornar nu?? Detta betyder dock inte att hon sover mindre, snarare har hon sovit fler timmar än hon brukar, det är bara det att hon somnat tidigare. Det har dock inte jag vilket kan vara en orsak till tröttheten. =) För min del får Tyra gärna vara vaken lite längre om hon istället sover på mornarna men blir hon trött så blir hon!

Om man ska börja prata rutiner så känns det dock lite tidigt att säga att det är lika varje dag. Ibland tror jag att vi har någon slags rutin men sen ändras den och så uppstår en helt ny rutin! =) (Så än har jag hopp om sovmornar, haha!) Inför rutiner känner jag mig dock lite dubbel. Med rutiner blir man ju lite mer låst. Utan rutiner kan man ta allt lite som det kommer! Men med rutiner så kan det vara lättare att planera i förväg. Huvudsaken är dock att Tyra får äta när hon är hungrig och sova när hon är trött kan jag tycka! =)

Har nyss varit ute på en kort promenad. Trodde att det var underbart väder ute eftersom solen skiner och det ser ut att vara kanonväder! Men det blåste isiga vindar så vi vände ganska tidigt hem igen.

Nu ska jag käka och sen mysa ner oss i soffan! Blir en slappdag fram tills i kväll då jag är bjuden på middag!

Ha en bra dag!


16.55: Tyra tyckte visst att det var jobbigt att vakna så tidigt i morse. Hon sover nämligen fortfarande! (Notera att det tidigare jag skrev publicerades kl. 13.24 och då hade vi redan varit ute och gått (Tyra somnade i vagnen när vi gick...). Tröttmössan! <3 Nu börjar det nog bli dags att vakna!

Sol och värme!

Idag är det helt underbart väder här i Mora. Solen skiner och den värmer dessutom! Det är till och med lite takdropp här och där! Har nyss varit ute på en härlig promenad som avslutades med lite solande! Blev ett stopp på Kaffestugan också. Idag var första gången som lilla Tyra vaknade när vi var där. Men det gick bra ändå! Hon var inte så glad att sitta stilla men när pappa promenerade runt därinne så hon fick se sig omkring (eller så var det för att det guppade så skönt, hehe) var hon mäkta nöjd! När vi sedan skulle iväg igen somnade hon direkt i vagnen! =)

Hade en mysig dag även igår då jag och
Ki promenerade runt i lite affärer. Shoppade faktiskt en del till mig själv vilket inte skett så ofta på sista tiden. Tänk att det kan vara så kul att shoppa! =) Självklart blev det även någonting till Tyra. Ett par pyjamasar fick följa med till lilltjejen denna gång!

Tyra har varit så otroligt mysig de senaste dagarna. Hon har såklart varit mysig hela tiden men nu börjar hon hänga med lite mer! På kvällarna brukar hon vara nöjd om hon får mysa ner sig i någons famn, man får gärna "busa" lite med henne också! =)




Men ibland blir hon trött av allt busande och somnar tvärt! =)



Presenterna fortsätter även att strömma in! Har aldrig varit med om populärare tjej! ; ) Det senaste tillskottet antyder att någon vill att hon ska bli Djurgårdare och fotbollstjej... =)

 

Haha! =D

Tack för kommentarerna till förra inlägget! Självklart tycker även vi att vi fått världens sötaste lilla tjej! <3