Min dag!

Idag började dagen med att jag hörde någon som låg och klappade händer. Det var Tyra. Inget prat, bara klappade händerna. Haha! Vi försökte efter uppvaknandet att sätta lite fart hela familjen för att bli klara att bege oss till Färnäs och svärföräldrarna för att äta frukost. När vi kom dit stod allting framdukat, lyxigt! Kändes som att vi åt hotellfrukost! När Tyra sov förmiddag satt jag och svärmor och planerade inför fredagen då det med största sannolikhet blir en tripp till Ikea! Eftersom Ikea verkar vara oerhört sega med att skicka ut sin katalog beställde vi hem ett varsitt ex med förhoppning att de landar i brevlådorna i början på veckan. I sådant fall kan vi i lugn och ro sitta hemma och planera inköpen inför fredagen. Sedan brukar visserligen ett och annat som inte är planerade inköp ramla ner i kundvagnen ändå när man väl är på Ikea. Ska bli roligt hur som helst!

Nära Tyra sedan vaknade begav sig jag, Kristofer, Tyra, svärfar/farfar och Tyras faster till Nusnäs för att fika på Gamla skolans café. Vad mysigt det var där!! Grymt gott var det också, jag åt något surdegsbröd som kallades Tindra och på det låg bland annat en grymt god mögelost. Klämde även i mig en kladdkaksbit men efter den var jag proppmätt!


Tyra på fiket. Hennes retroklädsel passade in utmärkt där! =)


Tyras fika =)


Mitt fika...


Klappa händer är verkligen grejen just nu. Hon blev superglad när hon även fick igång alla oss vid bordet att klappa. Haha, de andra gästerna undrade nog vad vi höll på med... =)

När vi åter var hemma i Mora åkte Kristofer för att kolla på innebandy och medan jag satt och funderade på vad jag och Tyra skulle hitta på hörde Anne av sig och undrade om vi skulle ta en promenad. Perfekt! Blev en långpromenad med tillhörande snack, mycket trevligt!

När vi kom hem hade Kristofer kommit tillbaka och då blev det storstädning! Så då var det gjort, skönt! Då kan jag bara ta det lugnt i veckan. I morgon blir det träff med Föräldragruppen, ska bli kul! Onsdag är det sång som vanligt. Sedan får vi se vad resten av veckan bjuder på!

Nu ska jag bara vika lite tvätt, sen ska jag sätta mig i soffan och ta det lugnt efter en mycket bra (och effektiv!)dag!

Premiärtur i kundvagnen! Poppis!

dsc01008 (MMS)

Premiärtur i kundvagnen! Poppis!


Dålig karaktär...

Jag är sååå dålig!! Idag var det tänkt att jag skulle rida en häst. En sådan sort som gör jag verkligen känner mig tränad efter att jag ridit. Det blev tyvärr inställt och då bestämde jag mig för att jag skulle ut och springa istället. Men vad tror ni att jag gör? Jag går till Kaffestugan med Kristofer och Tyra, visserligen väldigt mysigt att gå dit med familjen speciellt lite senare på dagen när det lugnat ner sig där, men jag köper en bakelse. Väldigt god men ack så onyttig... Sen när vi går in på Ica för att köpa några få grejer tar jag med en chipspåse. Gaaa, blir galen på mig själv!

Nu ska jag sätta mig i soffan och äta mina chips och skämmas (för jag klarar inte av att låta bli att äta chipsen när de väl finns hemma, tyvärr). Sen ska jag ta nya tag i morgon DÅ blir det i alla fall ett pass i Hemus. Någon som vill följa?


Politik

Har sett att det är många som bloggar politik idag. Känner att även jag vill säga några få ord. Gällande de blå kan jag bara säga att jag tror att deras politik kommer att leda till ökade klyftor i samhället och det är inte bra för framtiden. Inte bra alls. Jag hoppas givetvis att jag är helt ute och cyklar och att jag har helt fel. För mig personligen (om man bortser från min ideologiska ståndpunkt) gjorde det detsamma, eller det beror i och för sig på hur deras skolpolitik kommer att se ut... Känner att jag borde vara mer insatt i dessa frågor men om man ser till läget i skolorna idag ser det ju inte så lovande ut tyvärr... Hoppas hur som helst på en uppryckning där... De klarade i alla fall den ekonomiska krisen med plus i kanten så nu får vi hoppas att det ändå blir bra det här, finns inte så mycket annat att säga. 

Gällande sådana som hoppar på andra på grund av vad dessa röstat på (i ärlighetens namn har jag framförallt sett rödgröna väljare som hoppat på blå väljare men givetvis förekommer pajkastning från båda sidor) förstår jag inte riktigt syftet? Vi har tack och lov en demokrati vilket betyder att alla är fria att rösta på det parti som de själva tror är det bästa. DÄREMOT kan jag helt och fullt förstå att SDs väljare får sig både en och flera kängor. Hur fan tänkte de?? Jag skäms verkligen över de som inte förstått bättre men samtidigt förvånas jag över hur många de var! Hua, ryser av obehag... 

Över till en kortfattad resumé av helgen som gått. Lördagen spenderades på jobbet och i Färnäs hos svärföräldrarna där Tyras faster och kusiner även befann sig. Kul att träffa alla, snart blir det nog en tur till Sthlm för våran del för att hälsa på dem! Igår, söndag, var det fika, röstning och valvaka som gällde (i det stora hela). 

Idag har jag och Tyra varit i Orsa och hälsat på både mormor och gammelfarmor. Tyra fick även vara kvar hos mormor en stund då jag och (min) farmor åkte iväg en sväng. Jag har även hunnit med en städning hemma, känns skönt att ha sådant avklarat en måndag, nu ska vi bara njuta och ha det bra resten av veckan!

Orkar inte lägga in några bilder för tillfället, de kanske kommer några senare! =)

Lite fredagsbloggning...

Här sitter jag i min ensamhet... Inget bra på tv... Buhu.. Nej då, det är inte så illa! Har ätit gott och zappat mellan Idol och slutdebatten (vilken även pågått efter Idol). Apropå slutdebatten kan jag bara säga att det jag har sett bara har bara stärkt mitt beslut att rösta rött!!  

Idag har jag och Tyra haft en heldag med mamma/mormor. Strax efter lunch åkte vi till stallet där jag red och mamma och Tyra tittade på. Tyra var inte supernöjd men heller inte väldigt missnöjd. Väldigt glad var hon dock när hon fick hälsa på katten, hönorna, hästen samt när mamman vinkade ifrån hästryggen! Efter stallet, mellis och dusch begav vi oss ner på "stan" för att handla hem lunch (middag). Trots att både jag och mamma var väldigt hungriga blev det ändå några stopp i några affärer, just can´t help ourselfes... Den enda shoppingen blev såklart till Tyra!

Sen vi kom hem och fram tills Tyra somnade har hon varit i sin absoluta toppform! Vad vi har skrattat åt henne! Hon har snackat, härjat och tokat sig som bara den! Hon är verkligen helt underbar!!

Nej, nu ska jag zappa runt och se om det kanske börjar någon bra film någonstans!

Trevlig helg på er!


Favoritbild i repris! Tyra 3 månader.


B-människa...

... är det inte så man kallas om man är kvällsmänniska? Har för mig att det var snack om a och b människor någon gång förut och då handlade det om människors sovmönster. Jag är, helt utan tvivel, en kvällsmänniska. Trött som få på morgonen men pigg som en mört (nåja, det kanske var att ta i för tillfället men ändå...) på kvällen. Jag går nästan aldrig och lägger mig i tid, det vill säga så pass tidigt att jag är pigg och superutvilad på morgonen. Framåt midnatt är min melodi allt som oftast... De få gånger jag lägger mig tidigt är de kvällar då jag varit trött som en zombie hela dagen eller dagar då jag har haft ovanligt fullt upp så att jag blivit slutkörd. Hehe, kanske är det som är grejen, jag är för slö på dagarna?? Nåja, slipper hur som helst fundera alls på detta i morgon bitti då Kristofer tydligen skulle vara hemma hela förmiddagen. Han har glatt erbjudit sig att gå upp med Tyris vilket innebär sovmorgon för mig! Snacka om vardagslyx! 

Idag har jag och Tyra haft en riktigt härlig dag! Efter frukost och morgonbestyr bäddade jag ner Tyra i våran säng och jag kröp även ner där själv en stund. Så skönt att få en liten tupplur sådär på förmiddagen (eller 10-tiden är nog snarare morgon för mig). Jag hann dock bli nöjd innan Tyra vaknade så smög upp en bra stund innan henne. Hon sover sällan några monsterpass på dagen längre men i morse var det riktigt sovväder med spöregn ute så hon passade på att sova ett par timmar! Haha, det blev nästan så att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med tiden! Till slut vaknade hon ändå lagom till lunch och till att hennes farmor kom på besök. När hon väl ätit, lekt med farmor samt kommit ur pyjamasen drog vi till Långlet för att träffa
Sofia, Stella och missarna. Det blev några timmar där med lek, fika och promenad. Det var faktiskt andra dagen vi umgicks, blev några timmar även igår efter sången. Mycket trevligt!! Efter Långlet blev det upphämtning av Kristofer, handling och sedan en pizza och ett glas vin! Tjyvstart på helgen...

Har en härlig dag framför oss även i morgon då mamma kommer hit. Hon och Tyra ska följa mig till stallet där jag ska rida en mycket fin häst! Sen får vi se vad dagen bjuder på! Till helgen blir det jobb för min del, middag i Färnäs och såklart röstning! Ni måste rösta, det vet ni va??? Jag har velat lite i år men har kommit fram till att jag ska rösta på det parti som som jag kan stå för och som jag tror är bäst för majoriteten av befolkningen och samhället i det stora hela, inte på det som ger mest pengar i privata plånböcker... Pengar är bra och ibland önskar man sig mer, mer saker, mer lyx. Är lite skeptisk till vissa skatter också. Men det är inte pengar som betyder mest i slutändan... Jag vill också kunna känna mig trygg om jag skulle bli sjuk, utan jobb eller om något annat oförutsett skulle hända. Hur pigg och "arbetför" man än känner sig i dagsläget så kan det ändras i ett kick om oturen är framme, det är någonting som jag vet med all säkerhet... Sen tycker jag givetvis att alla som har möjlighet ska dra sitt strå till stacken, men tror ni förstår hur jag tänker.

Nej, nu börjar jag faktiskt bli lite trött, avslutar med en blandning av den senaste tidens mobilbilder!


En av Sofias kattungar! Ååå, de var så fina!!


Tyris! <3


Fina Telma...


... men Tyras favorit är Zlatan!


En annan favorit är smörgåsrån eller macka med leverpastej!


God natt!


Lite sedan sist...

Det dumma med att uppdatera så sällan är att jag hinner ju glömma bort en massa kul som vi har gjort! Sedan sist har vi i vilket fall varit med på sången på Fridhemskyrkan. Måste säga efter första intrycket att vi nog kommer att ha någonting att se fram emot varje vecka! Kul och lite annorlunda sångstund samt trevligt efteråt då alla barnen kunde leka och vi föräldrar socialisera! I morgon är det dags igen!

Har även träffat en hel massa vänner, barn och vuxna, i olika sammanhang. Eremit hade jag nog inte klarat av att vara, älskar att träffa människor!

Idag saknade vi just det där umgänget så jag och Tyra trotsade skitvädret och tog en liten kort promenad ner på "stan" för att i vilket fall få se lite andra människor. Nästan alltid när jag är på Mora går jag även ner på jobbet och säger hej, likaså idag. Måste säga att vi har grymt mycket snygga saker i butiken nu! För er som tröttnat lite på allt det vita, lantliga och "shabby chic"-temat som de flesta inredningsbutiker har kan jag varmt rekommendera ett besök på Adding Lifestyle, f d Duka. Så mycket fräscha grejer, gaaa, blev så sugen på att flytta och få inreda och fixa. Måste bara hitta någonstans att flytta till...

Tyra sover nu så jag ska nog passa på att brygga mig lite kaffe och läsa upplösningen på boken som jag håller på med. Spännande nu!



En bild från i somras på Tyra och Zlatan. Kanske att alla barn är lika men Tyra älskar verkligen djur! Såg en hund när vi var på gågatan nyss och hon tjöt rakt ut av glädje!


Tragiskt. Orättvist. Fruktansvärt...

Usch vilka hemska nyheter jag fick igår... Hade precis satt mig i soffan för att kolla på Idol när telefonen ringde. Fick beskedet att en barndomsvän hade kört ihjäl sig. Denna vän har jag inte haft så mycket kontakt med de senaste åren, mer än lite snack på fejjan. Men jag träffade honom i somras när jag var ute på Yran och det var ett kärt återseende!! Så kul att ses igen efter alla år! Han sa samma sak...

Med ett sådant besked väller plötsligt alla minnen fram. Det är många år som vi kände varandra, vi gick i samma klass från lekis till 6:an, och han var även min första "pojkvän"! Hehe, våran fröken i skolan då gjorde en stor sak av det och tror att hon allt blev lite besviken när det "tog slut". Vi har även träffats några gånger efter skoltiden, alltid samma glada, goa kille! Fast när vi var riktigt små var nog vi tjejer lite rädda för honom när vi gick till skolbussen, hände både en och flera gånger att man blev "mulad" när det var vinter och snö ute, haha!

Vissa personer som passerar i ens liv lämnar ett lite större avtryck än andra. Han var en sådan person...

Vila i frid...

Höstens aktiviteter!

Nu när det börjar bli lite höst och en vardag med rutiner och ett visst lugn börjat infinna sig börjar även en hel del aktiviteter som man kan gå på med en liten en. Två av dessa aktiviteter har jag anmält mig och Tyra på. Den ena är sång i Fridhemskyrkan vilken börjar nu på onsdag! Det ska bli kul att se vad Tyra tycker om det. Hon älskar verkligen när vi sjunger hemma så förhoppningsvis blir det en hit! Den andra aktiviteten är babysim i Älvdalen, i slutet på september - början på oktober skulle de köra igång. Känns kul att ha några aktiviteter med Tyra inplanerade.

En annan sak som jag hoppas kommer bli ett regelbundet inslag framöver är träffar med barnen och mammorna (eller/och papporna) från föräldragruppen. Vi träffades igen efter ett långt sommaruppehåll här hemma hos oss igår och det var verkligen jättekul att se alla igen! Barnen verkade också uppskatta att ses! Dagen till ära hade jag bakat lite vilket verkade uppskattas! Annars har jag verkligen varit dålig på att baka på slutet, jag som verkligen gillar det. Anledningen är att jag har märkt att det mesta jag bakar hamnar i min egen mage och det är kanske inte så bra... Hur som helst hade vi en väldigt härlig dag ute i solen! Ännu en träff är inplanerad om några veckor, ser fram emot den!


Inte lätt att fånga alla på en bild men här är nästan alla med, en saknas...


Tyra är inte så mobil än men kanske att hon fick lite inspiration igår av de andra barnen som det var full rulle på!

Jag har äntligen börjat komma igång med att träna lite mer regelbundet också! Det är så skönt att röra på sig och man mår också otroligt bra efteråt. Ridningen har blivit ett stående inslag med minst ett pass i veckan. Sedan har jag även börjat jogga lite i Hemus. Två pass hann jag med där i helgen och fler hoppas jag att det kommer att bli framöver! Kommer nog att bege mig ut på en runda även idag.

Tyra är som sagt inte så mobil än men det händer verkligen mycket ändå i utvecklingen! Tycker att hon lär sig något nytt hela tiden! Hon säger "mamma" nästan varje dag! Klappa händerna gör hon också. Pussas har jag kanske redan berättat att hon gör? En av pojkarna fick sig en rejäl puss igår kan jag säga, så sött! Sen märks det även på andra sätt att hon blir mer och mer med.

 



På återseende! =)


Socialiserat!

Äntligen har jag fått vara lite social igen! Tyra är visserligen inte helt frisk men Ki och Wilma vågade träffa oss på "stan" ändå vilket jag är oerhört tacksam över! Jag behövde komma ut lite kände jag. Det blev en fika samt lite shopping. 

Hade onda aningar att Tyra skulle bli trött och arg då hon endast sov ca. 15 min på förmiddagen. Men man ska inte oroa sig så mycket! Känner att jag blir mer nojjig när jag är hemma, händer det någonting hela tiden märker man att det brukar lösa sig på något sätt ändå. Trots att Tyra blev trött var hon ändå väldigt glad och medgörlig, hon gillar verkligen när det händer saker! Till slut lade jag ner henne i vagnen och då somnade hon på en gång. Inga konstigheter! Jag tycker ändå överlag att jag inte har varit så jättenojjig över allt som man nu kan fundera på när man har en liten en, men nog har jag ändå varit lite... Nu ska jag försöka sluta med det, allt går lättare då! Det blir som det blir och allt behöver inte vara så "precist"! =)

Snart ska vi ner på "stan" igen, ska handla lite inför både fredagsmys och lördagsmys. För mig innebär det där "myset" att något gott måste ätas! Ikväll blir det nog en klassiker med räkor, avocado, stenbitsrom, creme fraiche och rödlök. I morgon blir det massa småplock: goda ostar, goda kex, lite parma och annat smarrigt från charken, något gott att dricka... Innan kvällens goda ska ätas ska jag först iväg för att se på dressyrtävling! Kul!

Trevlig helg på er!



Tänk att det här lilla knytet snart blivit 8 månader!!



Underbara älskade! <3


Flummig, inget annat!

Jag kan fortsätta på det tidigare mobilblogginlägget genom att säga att det blev en kort stund där på bänken. Blåste iskallt! Brr... När jag promenerade hemåt mötte jag en äldre person som jag knappt känner som stannade och undrade om jag var sur på honom?? What!! Helt allvarligt trodde han att jag var arg på honom för att jag inte hade hälsat ett par gånger när jag mött honom. För att ni ska veta att jag inte är sur om jag inte hälsar någongång så kan jag berätta att ibland är jag väldigt flummig. Ibland går jag och pratar i telefonen och ibland är jag helt enkelt i min egna lilla värld. Då kanske jag inte ser den jag möter! That´s it! Haha, NU är jag nog lite sur på honom. Framförallt då Tyra blev väckt... Annars är jag väldigt sällan sur på människor...

Nu längtar jag tills Tyra blir frisk! Det var en segdragen förskylning det här! Har ställt in flera dejter denna vecka då jag inte har velat smitta ner min omgivning... Nu längtar jag bara efter att få vara lite social igen!! Trots att Tyra fortfarande är snorig så är hon i vilket fall piggare. Kanske att det blir en liten lunchdejt i morgon, hoppas!

Ååå, nu kom mamma in här med fikabröd, ska gå och vara social och sätta på kaffe!

Later!

Sol=energi! Men det känns att det är höst ...

dsc00935 (MMS)

Sol=energi! Men det känns att det är höst i luften... Sitter nere vid vattnet, Tyra sover och jag har efter en promenad nu satt mig på en bänk och öppnat en bok! Nice!