Härlig ny vecka!

Äntligen ny vecka! Förra veckan går väl inte in på topptio-listan över lyckade veckor direkt då Tyra först var sjuk och sedan jag. En ny vecka välkomnas därför med öppna armar! Ny vecka = nya tag! Avslutet på förra veckan var dock bra med först ett pass på jobbet och sedan middag i Färnäs i lördags och en tripp till Falun igår.

Denna vecka har jag en hel del roligheter att se fram emot. Största grejen är givetvis att vi ska bli husägare i morgon! Eller bostadsrättsägare för att vara exakt men huset blir ju vårat så vi säger husägare va?! Redan ikväll ska vi dit och tjuvkika lite, måste planera för vad vi ska fixa till där innan vi flyttar in. Vardagsrummet ska i vilket fall få nytt på väggarna och på golvet, det är klart. Har även en förhoppning om att Tyras rum ska bli klart och kanske också hallen och trappen (här är det bara målning och kanske någon tapet som ska upp för tillfället). Vi får se. Har inte bestämt hur allt ska se ut än heller. Blir nog ett lite mörkare trägolv i vardagsrummet och sedan vita väggar. En vägg blir dock en fondvägg och där har jag sett ut en supersnygg fototapet på en skog. Gillar att den sticker ut lite. Frågan är dock om man tröttnar på att ha en skog i vardagsrummet... Vad tror ni? Gaaa, ska  bli galet kul hur som helst att inreda och att finna sig tillrätta i vårat nya hem, längtar så tills att vi är på plats!

(Hmm, kom på att jag nog skrivit allt detta tidigare. Ett bevis på vad som snurrar runt, runt i min skalle för tillfället! Ha överseende...)

Annars längtar jag till helgen också då det är Eldkvarn på tältet som gäller. Är verkligen sugen på lite fest nu! Längtar också till barnsången på onsdag vilken vi missade förra veckan. Ska försöka få in lite dejter och lite packning också under veckan! Känns bra nu! 


Tyra har kommit på att hon kan mata Telma...

dsc01259 (MMS)

Tyra har kommit på att hon kan mata Telma...


Spabesök...

Så här många inlägg är ni inte vana att få på en vecka, eller hur? Men jag måste ju berätta lite om min helg som varit mycket upp men också lite ner.

Börjar väl med det tråkiga att lilla Tyris har varit sjuk hela helgen. Det började natten till lördag då hon låg och hulkade många gånger under natten. Dock verkade det inte vara någon vanlig magsjuka då ingenting kom upp men det märktes tydligt att hon mådde illa... Under hela lördagen var hon med Kristofer och hon hade sovit i princip hela dagen. På eftermiddagen hade hon över 39 i temp. I natt har hon sovit ganska bra och även under dagen idag har den mesta tiden gått åt till sömn. Som tur är har tempen gått ner och nu verkar hon även lite piggare, skönt! Usch, det är verkligen jobbigt att se sitt barn må dåligt, då känns det i mammahjärtat! De stunder hon har varit vaken idag har hon ändå varit supergo! Glad och med massor av roliga uttryck! Till exempel när Kristofer gick ut från vardagsrummet, då sa hon "hedå" och vinkade!

På lördagen, aninges trött efter natten, var jag ändå laddad för ett inplanerat spabesök! Tyvärr började det inte så bra då de ringde och berättade att min terapeut var sjuk så jag kunde inte få min behandling som jag sett fram emot så länge. Fick istället ladda om för ett spabesök utan behandling men det kändes ändå ok då jag hade riktigt trevligt sällskap i form av Anne och Carro. Att bara vistas på spa där man kan bubbla, äta frukt, bada, basta och bara ha det bra är ju inte heller helt fel! Väl på plats var dock Carro så snäll att hon överlät sin massagetid till mig (hon hade redan flera andra behandlingar bokade) så en 30 minuters massage fick jag i vilket fall! Superskönt och välbehövligt, tydligen var jag både sned och stel... Efter x antal härliga timmar på spa började dock våra magar att kurra så då drog vi vidare till Strand. Åt god mat, tog ett glas vin och snackade, superkul verkligen!!

Åter hemma igen hann jag gosa lite med min dotter innan det blev läggdags för henne. Sedan dukade vi fram lite rester från gårdagen och bänkade oss framför tvn för att se Melodifestivalen. Mina favoriter hittills i tävlingen är utan tvekan Swingfly, tycker att deras låt var skön, glad och den gav energi! Igår var The Playtones bäst enligt mig.

Rester hemma hos oss: Chips, ostbågar, dip, goda ostar, kex, godis... Ja ni ser själva! Gott!

Nu hoppas jag att Tyra vaknar pigg och kry i morgon! Planen för morgondagen är att ta tag i lite packning innan det är dags för mig att ta mig till frisören och senare till stallet! 

Hoppas att ni har haft en härlig helg! 

Trött men det börjar ta sig!

Shit, vad trött jag känner mig. Tyra har vaknat tidigt de senaste veckorna men hon brukar somna om så det känns ganska lugnt ändå. Dock inte idag, därav tröttheten. Att jag blivit duktigare på att lägga mig i tid hjälper inte riktigt. Jag är betydligt mer utvilad om jag lägger mig kl. 12 och vaknar kl. 8 än om jag lägger mig kl. 22 och vaknar kl. 6. Lika många timmars sömn men olika pigghet, konstigt... Idag kan jag dock skylla lite på katterna också som började härja tidigt, kanske att det även var dem som Tyra till slut vaknade av.

Börjar i vilket fall att piggna till, lagom till kl. 12 kanske jag är människa igen, ska hinka i mig lite kaffe... Solen skiner ute så jag bara måste ut och gå lite. Ska försöka att komma igång lagom till Tyras sovning, tänkte gå till Noret och skomakaren för att lämna in lite grejer, kanske stannar till efter vägen hos bekanta också om de är hemma!  

Längtar som en tok till morgondagen! Då är det spa som gäller, lååång behandling inkluderat! Ska bli så skönt!!!

Tills dess ska jag ladda med solenergi!!


Tiden går och jag är så glad och lycklig över det jag har!

Under de senaste dagarna, eller veckorna kanske jag ska säga, har det verkligen gått upp för mig hur stor Tyra har blivit. Helt otroligt vad mycket det kan hända på ett år! Det är småsaker som händer varje dag som gör att jag förstår att Tyra verkligen hänger med nu! Jag tycker ju att hon har varit väldigt "med" länge men på slutet har det varit på ett annat sätt eftersom hon nu kan uttrycka sig på ett annat sätt än tidigare, hon tar sig fram överallt och hon säger även ganska många ord. Haha, på gott och ont kan jag säga, det är oftast ingen tvekan om vad hon vill men om hon då inte får som hon vill visar hon även sitt missnöje väldigt tydligt...

Ett tillfälle som uppmärksammade mig på hur mycket Tyra hänger med utspelade sig alldeles nyss då jag sjöng för henne (jag brukar alltid göra det efter att vi läst saga och innan jag lägger henne). Jag sjöng "Trollmors vaggvisa" och när jag började sjunga "oajajaj buff" så började Tyra "ajajajaj". 

När man ser mer "nyanlända" bebisar förstår man också att tiden har gått. Det är knappt att jag kommer ihåg hur liten Tyra var när vi åkte hem ifrån BB. Igår träffade jag Thereses lilla veckogamla Tilde, som vägde ungefär lika mycket som Tyra gjorde när hon kom, och hon var så liten! Pytte! Superfin var hon också! Idag såg jag även Halims lilla kille (Aras tror jag att han heter) som nu är två månader gammal. Också han kändes väldigt liten, vägde typ ingenting kändes det som (speciellt då i jämförelse med Tyra som jag är van att bära). Så söt han var med allt sitt mörka hår! Kändes väldigt bra att se Halim också, usch vad illa olyckan som han var med om hade kunnat gå (även om den visserligen gick fruktansvärt illa som det var...).

Tänkte lite på det där idag. Hade en mycket trevlig långlunch efter barnsången (som för övrigt nog var det mest uppskattade sångtillfället hittills från Tyras sida). De fyra barnen sov i nästan två timmar bredvid varandra i sina vagnar medan vi mammor och en pappa satt och käkade och snackade. Blev en hel del prat om ekonomi, resor och liknande. Jag kände att jag verkligen vill ut och resa snart, blev så sugen när de andra satt och pratade om sina resor som de varit på eller ska på! Men samtidigt ska vi snart flytta och vi vill fixa till huset en del. Vid sidan av det har suget efter egen häst börjat göra sig påmint och nu även detta ressug. Ett tag där kände jag mig lite besviken att jag inte kan få allt (helst samtidigt på en gång) men så började jag tänka efter. Vi har det hur bra som helst och det som på riktigt betyder något är min familj; att de är friska, trygga och mår bra! Precis vad som helst kan hända när som helst (se bara på Halims olycka) och livet är så skört så skört. Ibland ska man kanske inte bara längta efter mer och mer utan i stället leva i nuet och ta tillvara på det man har (vilket jag förvisso har försökt göra och jag har tänkt på det många gånger tidigare, men ibland är det bra att påminna sig själv)! Vi tar en sak och en dag i taget, sen får vi se vad som händer i framtiden!

Nu när jag fått lite hjälp med att få till det där med bilder kan jag meddela att de två tidigare inläggen nu är kompletterade med bilder. Här kommer även några bilder på min fina tjej som jag älskar mer än någonting annat! Här först två som är tagna vid två olika tillfällen men på samma plats. Den första är tagen i somras när Tyra var 6 månader och den andra är tagen nyligen då vi var i Malmö, de skildrar ganska tydligt att det har hänt en hel del: 




Min tjej:



Bildproblemen samt helgen som var!

Nu har jag frågat blogg.se om mina problem med uppladdningen av bilderna. Tydligen är mina bilder för tunga för att laddas upp (vet dock inte hur det kan komma sig att det fungerar ibland?). Kanske har jag råkat ändrat någon inställning på kameran som bidragit till att de blivit för tunga, vad vet jag... Någon som vet om man kan ändra format på bilderna på något sätt så att de blir lite lättare (alltså de bilder som jag redan har i datorn)? Jag är helt lost vad gäller sådant. Kanske också är någon som vet varför mina bilder blivit för tunga från början, upptäckte att jag hade porträttinställning på kameran, kan det vara orsaken? Ska hur som helst försöka att åtgärda detta så att jag kan få in bilder i bloggen framöver, förhoppningsvis då även på ett smidigare sätt. Vill ha bilder med när jag bloggar och när det inte fungerar och bara krånglar så slutar jag istället att blogga, haha. Men förhoppningsvis blir det nu bättre framöver!

Nu när jag ändå sitter här kan jag berätta lite kort om min helg. I lördags var vi hembjudna till Tom och Anna i deras superfina nybyggda hus på middag. Familjen Stigs/Åkerlind var också på plats och vi hade en riktigt trevlig kväll med god mat och dryck! I söndags var vi bjudna på Wilmas kalas, två år har tjejen blivit nu! Tyra var i toppform och härjade runt, tror att hon tyckte att det var riktigt kul att vara på kalas! Har säkert gjort annat också men mitt minne är ju som på en guldfisk... Detta var väl höjdpunkterna!

Igår var det alla hjärtans dag och vi firade väl inte på något speciellt sätt. Fick dock otippat en present av Kristofer, han är så gullig! Jag och Tyra hade för övrigt en skön dag innehållandes bland annat lite häng med Ki och Wilma. Drog framåt eftermiddag även ner på stan där Kristofer blev klippt. Tyras hår fick sig också en genomgång av saxen vilket var välbehövligt! Superduktig var hon och nu ser hon plötsligt ännu äldre ut... Blev en ceasarsallad på Kaffestugan innan vi drog hemåt och jag måste säga att ceasarsallad är min absoluta favoritsallad. Bäst är den dock på April (ligger i Gallerian i Sthlm).


Som ni ser behövdes håret verkligen klippas! =)


Jenny var så snäll så Tyra fick en kam. Den var poppis!



Resultatet:


Sötis!!

Nu sitter jag här vid datorn och väntar på att Tyra ska vakna någon gång, snart går jag och väcker henne! Vi ska nämligen till Therese och hälsa på, längtar så tills jag får se hennes lilla Tilde!

Malmö, inredningsplaner mm...

I helgen var vi i Malmö. Vi brukar åka dit varje sommar för att hälsa på min pappa men nu kände vi att vi inte ville vänta ända till sommaren så vi bokade ett flyg och drog iväg! Det var hur smidigt som helst att flyga, tog 1 timme och 20 minuter till Ängelholm där pappa hämtade oss med bilen och sedan knappt en timme i bil till Malmö. Toppen, vill aldrig mer bila ner!

Allt gick väldigt bra med Tyra, att flyga var inga som helst problem! De två första dagarna i Malmö var hon även på ett riktigt strålande humör, hon är så rolig då! På lördagen blev hon tyvärr förkyld och var lite smågnällig men hade en bra dag ändå!


På flyget ner var Tyra trött efter att ha krupit runt i vänthallen och hälsat på alla medresenärer!


I Malmö har Tyra en kompis. Hon heter Ava.


Så söt!


En till sötis!

Dagarna har bestått av bland annat promenader och shopping (eller tittade faktiskt mest denna gång, bland annat kikade vi på nya möbler på IKEA). En liten parentes som jag också tycker är värd att nämnas: Passade på att väga mig vid ett tillfälle när jag väl hade en våg tillgänglig och jag hade gått ner några kilon jämfört med senaste gången (väger mig väldigt sällan). Blev lite peppad av det och drog ut på en joggingrunda med pappa en förmiddag! Annars har vi mest bara blivit bortskämda och ätit och druckit gott! En kväll passade vi på att gå ut och äta, bara jag och Kristofer. Blev tipsade om en asiatisk restaurang med buffé. Låter kanske sådär men det var toppen! Fanns massor med fräscha råvaror som man fick lägga på tallriken så wokade kockarna ihop allt. Fanns även en buffé med färdiga rätter, sushi och sist men inte minst ett dessertbord! Supergott!


Kristofer

Har verkligen haft en toppenhelg i Malmö men när vi väl landade i Mora kändes det ändå helt ok att vara hemma, solen sken från en klarblåhimmel och snön låg i drivor! Tog en härlig promenad i solen det första vi gjorde!  




Härligt med vintersol!


Igår var det vardag igen men jag hade roliga planer! Åkte till Bonäs där det byttes ridtur mot barnvaktande! Hade en härlig ritt på Mirre, fina hästen! Ägarna var även hemma så spenderade lite tid i huset där det bjöds på fantastiskt god soppa, herren i huset kan verkligen laga mat!

Idag var planen att spendera dagen hos min syster i Falun men en förkylning satte stopp för det. Hade även tänkt trimma Wadesch lite inför morgondagens Ninaträning men även detta har fått lov att ställas in. I stället har jag och Tyra tagit det väldigt lugnt hela dagen med förhoppningen att detta ska göra att jag är frisk i morgon. Eller rättare sagt, jag har tagit det lugnt, Tyra har härjat och nu är det saker utspridda på varenda kvadratcentimeter i hela lägenheten. Dock så har hon varit helt underbar idag, hur go som helst och knappt ett pip på hela dagen. Då är det inga problem att vara hemma och vara sjuk och trött! Hon har även kommit på en hel del nya saker, bland annat så händer det titt som tätt att hon ropar "maaamma" när hon krupit iväg utom synhåll. Då svarar jag "jaaa?", och då ropar hon "maaamma" igen och sådär håller det på! Hon har sagt mamma länge men att ropa såhär har hon börjat med nyligen. Hon har även lärt sig två nya ord idag; papper och blomma. Det är så roligt, ordförrådet byggs på varje dag, ska bli så roligt när man kan prata med henne "på riktigt"! 

Annars längtar jag som bara den tills att vi är på plats i nya huset! Har börjat planera inför en del renovering och vi har bestämt att i alla fall försöka få klart vardagsrummet innan vi flyttar in. Där kommer det att bli nytt golv och nytt på väggarna, förmodligen blir det vitt med en ganska speciell fondvägg... Sedan får vi se om vi även hinner måla väggarna i kök och hall samt trappen till övervåningen. Hade även tänkt lägga matta på trappstegen och eventuellt blir det även en fondvägg i hallen. Typiskt svenskt kanske att ha vitt och sedan fondväggar men jag gillar det. Lugn bas men samtidigt någonting som piggar upp! Tyras rum hade jag även önskat få klart i vilket fall väggarna (kommer antagligen byta golv även på övervåningen så småningom). Sedan blir det nog att göra en del i taget vad gäller resten; nytt på väggarna i sovrum och extrarum, fixa till klädkammaren, ny spis och diskmaskin i köket, förmodligen renovering av badrummen, kamin i vardagsrummet? Nu är det ganska fräscht överallt från början men om man vill går det att göra så mycket mer! Får väl se vad som blir av, vi kanske bara fixar en bråkdel av det som jag just nämnt, vad vet jag... Men drömma måste man!!

Har packat i alla fall en låda idag, rensade en tråkgarderob i källaren. Annars har vi inte gjort så jättemycket än inför flytten, rensat ur allt som ska slängas från förrådsrummen i källaren är väl det som vi hunnit med!

Nej, nu ska jag sluta, får jobba på att försöka få till ett till inlägg snart istället så slipper det bli en hel uppsats när jag väl sätter mig ner och bloggar...

Ha det gott alla vänner!