Min dag!

Tyra sover gott i sin säng. Kristofer har åkt iväg för att kolla på fotboll. Jag har hällt upp ett glas rött, blandat dipp och hällt upp en skål med chips. Ljusen på bordet är tända. Härligt om jag får säga det själv! Det är bra med egentid ibland! Det enda som kanske hade gjort det hela lite bättre hade varit om det varit städat här hemma. Just nu ser det ut som ett bombnedslag. Men i morgon ska jag ta tag i den biten, i morgon...

Har haft en bra dag idag. Först barnsång, fika och trevligt snack med härliga mammor samtidigt som Tyra fick leka med kompisarna. Under Tyras sovstund passade jag på att läsa - "Paganinikontraktet" är boken som blir läst för tillfället. Har även hunnit med en handling på Maxi och en promenad med Ki. Som sagt, en bra dag!

Nyss kollade jag på Sveriges Mästerkock, bra program det där! Nu ska jag återgå till min bok!  

Tillbaka på den rätta sidan!

Nu mina trogna läsare! Uppdateringsdags på bloggen!! =)

Efter ett tråkigt slut på förra veckan med först sjuk Tyra och sedan sjuk jag så är vi båda nu tillbaka i form igen! Känns så skönt!

Idag var det dags att få in aktiviteter på schemat igen så efter en snabbstädning på morgonen blev det sedan en härlig lunchpromenad i vintersolen tillsammans med Sofie och Villem. Gick förbi nya huset och jag längtar tills vi är på plats där! Vissa saker kommer vi säkert att sakna med våran nuvarande bostad men andra saker kommer vi definitivt inte sakna! Kan ju nämna en sak som jag tycker är väldigt småaktig. Idag fick vi ett brev med hyreshöjning. Vi har lägenheten till sista mars och ingen kommer att flytta in här efter oss då våran hyresvärd ska renovera. De två sista månaderna kommer vi alltså ha högre hyra. Är inte det lite löjligt? Det tycker jag iallafall... Tillbaka till roligare saker, min dag! Efter den uppfriskande promenaden fick barnen leka medan vi mammor fikade och snackade. Mycket trevligt!

Har även hunnit med ett genrep i sadeln, på lördag ska jag vara med på dressyrträning! Det ska bli så roligt! Dagens pass var lite blandat kan man väl säga, uppdaterar mer om det på hästbloggen senare!

Nyss tittade jag på Sveriges Mästerkock. Eftersom Sofia är med måste jag ju bara kolla!! Tyvärr var hon med väldigt kort tid, hoppas att det blir mer nästa gång! Men kul att man i vilket fall fick se i rutan att hon gick vidare!

Nu hade jag tänkt visa bilderna från Tyras ettårskalas men det verkar inte gå att ladda upp bilder just nu. Suck. Det får bli vid ett annat tillfälle! Får istället bjussa på en gammal bild som redan är uppladdad så att ni får lite solsken på er!


 


Julbilder!

Här kommer några av de utlovade bilderna! Börjar med julafton...


Första julklappen fick Tyra på julaftons morgon...


... den innehöll en bondgård och en traktor...


... som Tyra började leka med på en gång! Jättekul att den kan låta på typ 700 olika sätt! Verkligen! ; )


Hm, får inte bilden åt rätt håll men hur som helst... Dagen till ära hade jag röda läppar. Brukar aldrig ha färg på läpparna annars...


... men de var väldans pussvänliga! (Om man bortser från att de färgade av sig...)


En fining som var med på julafton: Alice!


En annan var Linus!


Såklart var mina älsklingar också med!!!


Stärnan (!) i toppen på granen. =)


När det är julafton får man sitta och äta hur man vill! (Man får även bada i kattens vattenskål om man känner för det...)


Jultomten kom också! Jag började först att hjälpa Tyra med att hämta paketen...


... men det behövde jag ju inte, Tyra kunde själv! (Kristofer som står i bakgrunden lovar och svär att han inte gjorde det med flit...)


Resten av julklappsutdelningen satt Tyra parkerad vid tomtens stövlar. Snörena var poppis!


Tomten såg lite konstig ut men han var också poppis! Tyra tyckte även att hans skägg var väldigt gosigt...


Resten av kvällen ägnade vi åt att öppna paket! Nej då, det gjorde vi inte men en liten stund tog det allt!

Så, nu var det slut med bilder från julafton! Ber om ursäkt för att jag inte lyckades vända bilderna åt rätt håll, ni får väl vrida på huvudet. =)

Bilder från nyårsafton och Tyras kalas kommer dyka upp framöver!

Bästa rubriken jag kan komma på: Blandat...

Fortsätter på samma tema som mitt tidigare inlägg. Saker som får mig att må bra. Något som inte kom med förra gången var god mat. Att äta god mat och att dricka ett gott vin till maten, det får mig att må bra! Grejen är ju bara den att jag sällan lagar mat själv. Jag ska inte säga aldrig, men sällan... De senaste gångerna jag har fixat och trixat i köket har det dock blivit väldigt gott! Kanske att jag borde fortsätta? I fredags till exempel, då fixade jag fram ett recept som verkade gott, jag handlade, jag kommenderade Kristofer vad han skulle göra (hehe, lite hjälp måste man ju ha! Han skar potatisen och brynde på köttet, resten gjorde dock jag...). Resultatet blev chevrégratinerad fläskfilé, potatisklyftor med timjan och rödlök samt tomathalvor som jag hade in i ugnen med lite flingsalt och riven parmesan på. Grymt gott!! Än så länge är jag ganska "bokstavstrogen" när jag lagar mat (med andra ord, jag läser recept) men jag känner mer och mer att jag faktiskt kan vara lite spontan också. Som med tomathalvorna, haha! Har en känsla av att jag nog kommer att spendera mer tid i köket under 2011.


Bilden kanske inte gör maten rättvisa men grymt gott var det i vilket fall!


Vid ett annat tillfälle då jag visade mina "färdigheter" i köket gjorde jag en räk och kräftcocktail som blev väldigt god! (Ska kolla upp vad vinet hette som vi hade i glaset. Det var riktigt gott, ekologiskt och prisvärt! Återkommer om det.)


Detta vin kommer jag dock ihåg vad det hette. Har ju bilden kvar, haha! Det drack vi när vi firade husköpet! Supergott!


När vi skulle fira orkade dock ingen av oss laga mat så då blev det pizza. Inte helt fel kan jag säga, pizzerian i Noret (kommer inte ihåg vad den heter, den bredvid Willys) har grymt goda pizzor! Denna är med tre sorters ostar, parma, ruccola och kösbärstomater.

Som alltid vid starten på ett nytt år (samt lite då och då under året) är det lätt att få en nytändning. Alla "jag ska..." dyker upp. Jag ska (obs, förväxla inte detta med nyårslöfte!):

- Fortsätta, och bli bättre på, att laga mat.

- Minska ner på chips, godis och andra onyttigheter och sötsaker. Har inga planer på att utesluta sådant helt men jag är en storkonsument och det ska det bli ändring på! Jag har sagt detta många gånger tidigare, ibland går det bättre, ibland sämre. Men än har jag inte gett upp!

- Hålla igång fysiken. Började redan 2010 med att försöka bättra på min kondis och min fysik. Det ska jag fortsätta med och jag ska även försöka att få en bättre kontinuitet i träningen. Ridning 1-2 gånger i veckan står redan på schemat. Däremellan har det varit lite ojämnt med träning. Löpning och/eller powerwalks är det jag huvudsakligen har tänkt att få in mer regelbundet, inte lika sporadiskt som det hittills har varit. Jag mår bra av att röra på mig!

Något som jag faktiskt nämde redan i mitt tidigare inlägg är att jag mår bra av att ha saker att se fram emot. För tillfället har jag flera sådana saker. Självklart längtar jag tills vi är på plats i nya huset! Nu när jag vet att det kommer att bli verklighet kan jag inte låta bli att störa mig på en massa saker i våran nuvarande lägenhet... Längtar! En annan sak som jag ser fram emot är en planerad tripp till Malmö. Flygbiljetter är beställda och det ska bli så skönt att först flyga 1 timme, sedan åka bil tre kvart för att sedan vara framme! Annars hade det kanske tagit upp till 10 timmar att bila ner i det här väglaget och med Tyra med... Kom i skrivande stund på ännu en sak att se fram emot, jag har bokat in mig på spa tillsammans med ett par vänner! Mmm, ska bli härligt! 

Måste också bara skriva några rader om läsning som gör mig glad, eller i vilket fall ofta får mig att dra på smilbanden.
Alex Schulman har börjat blogga igen! Kul! Gillar hans sätt att skriva, något som ni som följt den här bloggen redan vet. Han skriver för det mesta väldigt bra, jag gillar även hans humor, hans ironi samt hans djup som faktiskt skymtar fram ibland (ibland!) när han skriver. Gillar honom inte lika mycket i tv-rutan då jag tycker att det där bakomliggande tankegångarna försvinner (visserligen har han mest synts i helt värdelösa program men ändå). Om ni förstår hur jag menar... Kristofer hade även uppmärksammat min positiva inställning till Alex Schulmans skrivande och gav mig hans bok "Skynda att älska" i julklapp. Jag har inte hunnit läsa den än men ser fram emot det! Faktiskt så har jag även förhandsbeställt hans senaste bok "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött". Som sagt, jag gillar hans sätt att skriva.

Nej, bäst att jag slutar nu. Vet inte om ni orkar läsa allt? Men det är kul att skriva ibland, faktiskt har jag funderat på att ha en öppen blogg igen, inte den här utan någon annan. Jag har ju hästbloggen men den är ju lite smal, hade velat ha en mer allmän blogg... Tycker ni det? Är det värt det, är det jag skriver värt för någon att läsa? Förslag på profil i sådant fall mottages tacksamt! Kanske inredning, eller som nu (fast då blir det mindre om Tyra), eller något helt annat!

(Nu hade jag tänkt att visa bilderna från jul, nyår och kalaset men det var så segt att ladda upp bilder så de får komma en annan gång)

Mycket roligt!

Saker som får mig att må bra är:

- att vara med min familj,
- att träffa vänner,
- att ha roliga saker att se fram emot...
-... men också när jag kan njuta av nuet!
- motion
- ok, jag erkänner: shopping!
- inredning
- hästar

Oj, märker att jag hade kunnat fortsätta länge men dessa är i vilket fall några saker som får mig att må bra och som jag dessutom fått en dos av under senaste veckan! Underbart!

Har fikat med vänner, har ridit (hela förra helgen, ni kan läsa mer på hästbloggen), har varit ute på PW där både kropp och munläder fick motion, välbehövligt. Har shoppat, på rea, till både mig och Tyra. Har myst med min familj. Men de två största händelserna är ändå:

1) Tyra har fyllt 1 år! Samtidigt som det känns väldigt längesedan som hon var liten, nykläckt bebis så känns det som att det var igår som vi åkte hem från BB. Konstigt... Året har minst sagt gått i rasande fart och Tyra har gått från att vara liten bebis till liten tjej! Igår hade vi ett härligt födelsedagskalas! Fullt hus blev det, tårta åts och paket öppnades. Tyra fick många fina presenter (tack alla) och idag har hon lyckats ge dem alla, som var leksaker, lite av sin tid! Allt var poppis! I veckan har även ugnen gått varm; bullar, kakor och tårta var hembakat på kalaset vilket verkade uppskattas! Kul! 

2) Den andra stora händelsen är att vi har köpt hus!! Eller bostadsrätt är det rättare sagt. Det känns superkul att få (köpa) ett hem som blir vårat eget! I mitt huvud är huset redan omgjort och klart, ny färg och nya tapeter sitter uppe på väggarna, rummen är inredda och allt annat som vi tänkt fixa är redan färdigt! I verkligheten får vi dock ta en sak i taget. Först ska det packas, sedan flyttas och till sist packas upp. Allt fix får vi ta efter hand. Det färdiga resultatet tror jag dock kommer att bli väldigt bra! Det känns jättekul, spännande och förväntansfullt!

Har en hel del bilder att visa. Från julafton, nyår, kalaset och lite annat smått och gott. Ska försöka ladda upp dem snarast! Håll utkik!

Nu ska jag sätta lite fart. Ska fixa iordning mig så att jag är färdig när Tyra vaknar. Då blir det nog fika med vänner (om vi hinner) och inhandling av mat. Fredagsmyset kommer att bestå av fläskfilé toppad med chevré. Mumma! Underhållningen får nog bli Let´s Dance.

Ha en trevlig helg nu!


Nytt år!

God fortsättning alla vänner! Hade ni en trevlig nyårsafton? Det hade vi! Bestämde oss för att skippa allt vad matlagning heter och bokade bord på Strand så att vi skulle få allt serverat. Det var verkligen ett bra drag - vilken mat!! Fem rätter med dryck till och jag kan säga att alla rätter var grymt goda! Menyn ligger definitivt i topp 3 över det godaste jag ätit någonsin! Därtill hade vi det väldigt trevligt; jag, Kristofer, Linkan, Anna och Edvin... Repris önskas nästa nyår!

Vilket år 2010 har varit. Det bästa någonsin. 6 januari kom Tyra till världen och vilken upplevelse det har varit att följa detta hennes första år. Det känns som 2011 också kommer att bli ett händelserikt år, förändringar väntar runt hörnet - bra sådana!

Nyårslöften avger jag aldrig men jag läste något fint på
Emmas blogg. Hon skriver om medmänsklighet och jag kan bara hålla med. Det är så lätt när man har det bra själv att tro att alla har det lika. Så är det inte. Gör en god gärning då och då, liten eller stor. Med Emmas ord i bakhuvudet gjorde jag en god gärning igår. När jag skulle skjutsa Tyra till hennes farmor och farfar var det en kvinna som kom gående med flera tunga matkassar. Hon tog nytt grepp på dem gång på gång... Jag skjutsade hem henne och hennes kassar. Hennes ord innan hon gick var "Tack, det finns snälla människor fortfarande". Jag vill utmana er som läser att göra minst en god gärning samt skicka utmaningen vidare. Pay it forward...