Första stegen och lite flum...

Min hjärna har gått i dvala. Hoppas att den vaknar igen! Anledningen tror jag kan vara för lite sömn i kombination med att jag varit i princip fastlåst hemma. Har målat, har packat, har flyttat, har packat upp, har tagit hand om Tyris som mitt i allt kaos när vi kommit på plats var lite grinig...

Den här helgen har jag dock börjat se en vändning! I fredags kom jag faktiskt iväg hemifrån några timmar och fick vara lite social med ett gäng härliga brudar! Igår var jag och Tyra på kalas för Kristofers mormor. Tyra kan vara lite blyg och mammig ibland men av någon anledning så trivs hon ändå när det är massor med människor runtomkring och tittar alla på henne är hon överlycklig, då är blygheten som bortblåst! Med andra ord var hon i storform på kalaset!

Innan kalaset hade hon även utfört stordåd! Hon tog sina första steg!!! Hon är så försiktig av sig (i vilket fall vad det gäller den biten) men nu är hon på G! Det var känslosamt kan jag lova!  

Gårdagskvällen och natten har spenderats i Orsa hos mamma. Är så skönt att få bli lite ompysslad själv också, speciellt nu när det varit lite rörigt och när sambon är bortrest...

I morse fick jag sova ut så nu börjar jag äntligen känna mig som en människa igen! Hoppas att hjärnan blir fullt återställd bara! ; ) Har jag tur kanske någonting hoppade rätt på kuppen! =) Men det är kanske inte så konstigt att jag är som jag är om man tänker på vilka böcker jag läst när jag var liten. Här kommer ett par utdrag ur en bok som jag hittade här hemma nu (på baksidan står det: "En minibok, En bra barnbilderbok"):

"Kalle P
han stal ve´
han kom in i fängelsé!
Han blev sjuk
han slapp ut
och blev botad av en sup."

"Nisse Tisse Timmerman
åtta käringar hade han.
En i strumpan, en i skon,
resten satte han på bron."

"Bagar Bergström han är dö
han har bränt sig på ett brö
och här vilar han bland skorpor
och bland smulor.

Hälsa hem sade han
jag har kämpat som en man
och här vilar jag bland skorpor
och bland smulor."

"Livet är en strid
striden är en kamp
kampen är en häst
hästen är en dragare
dragaren är ett stadsbud
stadsbudet är en knöl
knölen är en potatis
Alltså är livet en potatis."
 

Behöver jag fortsätta? Perfekt med lite barnpoesi, eller?

Nästa vecka är jag tillbaka! Tillbaka i hemmet, tillbaka på hästryggen, kanske har hjärnan också hittat tillbaka, vem vet? Tills dess, ha det gott alla vänner! Och till alla nyanlända läsare (har delat ut lösenordet både här och där på sistonde), välkomna till min flumblogg! Kommentera gärna, kommer ni aldrig tillbaka förstår jag det! ; )

Flyttkaos!

Idag har jag haft två lekande barn här. Kristofers morbror har varit och intallerat en ny kran i köket (måste ha en med diskmaskinsavstängning nu när vi ska ha en DISKMASKIN). =) Under tiden var hans dotter här och lekte med Tyra. Hon hade gärna fått stanna hela dagen! Dels är hon världens goaste och snällaste, dels blir Tyra fokuserad på annat än att få min uppmärksamhet. Kanske att jag hade fått lite mer gjort då... Kan lova att det inte var lätt igår när ett stort flyttlass skulle iväg. Dels skulle jag försöka styra upp saker och ting vid själva bärandet, misslyckades dock lite då en garderob fick ett hörn avslaget och en dörr i nya huset blev skadad... Men det var inte så jätteilla och i övrigt gick det bra! =) Dels skulle jag försöka packa, med Tyra som packade ur allt som jag lagt i kartongerna. Varje kartong har nog blivit packad en tre, fyra gånger skulle jag tro. Dessutom mata, byta blöja, lägga osv. Kan erkänna att det var lite kaos här igår. Sedan skulle det vara paus mitt i allt med fotbollstittande, suck... Men de fick i vilket fall iväg väldigt mycket grejer, skönt! Jättesnällt att det var några med som kunde hjälpa bära! Kom att tänka på att det oftast är killkompisar som hjälper varandra vid sådana här tillfällen. Alltså, det är verkligen inget klagomål på er kompisar, jag har nog inte hjälpt till att flytta någongång jag heller vad jag kommer på. Men en liten reflektion ändå, kanske vi tjejer också skulle fråga varandra om hjälp lite oftare?! 

Nu är det bara ett par sängar och soffa kvar samt lite smågrejer som ska dit i kartonger. Det fixar vi i morgon, då har vi barnvakt! Sedan bor vi Orsa en natt (då Tyra ska vara där) men från och med onsdag är vi alla på plats i nya huset!

Troligtvis kommer golvet in i helgen! Det blev dock ändrade planer på vilket golv vi ska ha. Det golvet som jag visade bild på trodde jag hade ett pris som stod med stora siffror bredvid bilden när jag kollade. Dock var det 3-stav som priset tillhörde medan det med de bredare brädorna (som var på bilden) kostade nästan dubbelt så mycket! Falsk marknadsföring??? Hur som helst, då det 3-staviga golvet blir väldigt likt ett vanligt ekparkettgolv kändes det lite onödigt att betala nästan dubbelt så mycket för den lilla, lilla färgskiftningen. För golvet med de bredare brädorna hade jag kunnat kosta på lite extra (dock inte det som det visade sig kosta), men inte för ett 3-stav. Fick dock en idé att kanske satsa på lite mer ek på nedervåningen istället. Nu blir golvet i vardagsrummet ek och vi har även en garderob i hallen som är ekfärgad (fanér) med spegeldörrar. Kanske ska köpa ett matbord till köket i ek också? Nu är det vitt på väggarna, gråa luckor och grått golv, lite trä hade nog mjukat upp det hela lite! Plus att det binder ihop allting... Får se, många inredningsidéer i skallen just nu! =)

För tillfället sover Tyra, jag har passat på att äta och att ha lite lugn och ro. När hon vaknar kommer jag köra henne till Färnäs och sedan ska jag tillbaka hit till lägenheten för att försöka packa ihop det sista. Har nästan gett upp med att försöka få någonting gjort när hon är med. Det är inte att hon är gnällig, snarare verkar hon tycka att det är kul att jag håller på med en massa saker. Men hon vill vara med och göra som jag gör. Det vill säga packa och hon river i allt!!!

Nej, nu ska jag sätta lite fart igen! Mycket text men inga bilder, ni får kika på föregående inlägg om ni vill ha något att titta på! =) Hittade Tyra i morse staplandes ett gäng med Colaburkar... =)

Tyra bygger torn! :-)

dsc01277 (MMS)

Tyra bygger torn! :-)


Kristofer har flyttat in i kylskåpet...

dsc01275 (MMS)

Kristofer har flyttat in i kylskåpet...


Saker jag INTE kommer att sakna i våran nuvarande lägenhet:

- vårat "badrum" på den våningen där vi bor som är i miniatyrformat. Det finns de (över 170 cm långa) som inte kan stänga dörren vid sittande toalettbesök...

- lampknappen i ovan nämnda "badrum". Den är glapp och de flesta tror nog att lampan gått när de försöker tända. Men vi som bor här vet att om man ruckar på knappen ca. 150 gånger så får man till slut igång belysningen!

- den branta trappen till källaren.

- "badrummet" i källaren.

- "tvättstugan" i källaren.

- lukten, eller snarare odören, som vid många tillfällen omsluter källaren.

- det ickeexisterande utrymmet för ett vettigt matbord med plats för gäster!

- den befintliga, EJ (aldrig?) fungerande, diskmaskinen.

- sist, men tro för den skull inte att det är den minst betydelsefulla anledningen till att jag INTE kommer sakna våran nuvarande lägenhet; vår hyresvärd!

Sneakpeak!

Nu är det inte långt kvar! Inte långt tills nedervåningen är klar och inte långt till inflyttning! Jobbar på nästan varje dag med målning och packning. Var där senast idag för den näst sista påstrykningen i kök/hall. Hallen vid trappen är klar, likaså vardagsrummet. Min (ok då, våran) skog kom upp igår och jag blev så nöjd! Nöjd med skogen men även att den bröt av så fint mot det vita! Ska aldrig mer klaga på vitt! ; ) Jag hoppas verkligen att jag kommer känna så länge men för tillfället känns det verkligen toppen! Längtar tills jag får börja inreda! Det sista och största flyttlasset går troligtvis nästa vecka men inredningen av vardagsrummet kommer nog att dröja lite till. Har förhoppningar om att golvet blir lagt nästa helg, isf är det det sista och efter det är det fritt fram! Under nästa vecka kommer även spis och diskmaskin på plats. Kanske även fläkten. På grund av att ventilationssystemet sitter vid fläkten gick det dock inte att beställa en "vanlig" fläkt. Dyrare blir det och med endast ett alternativ. Men förhoppningsvis blir det bra i vilket fall, att behålla nuvarande fläkt finns inte på kartan så det är bara att betala och se glad ut!

Jag måste bara säga att jag gläds oerhört över våran nya (to be) lyxpryl: Diskmaskinen!!! Det känns verkligen som att jag hade kunnat hoppa över allt annat bara för en diskmaskin! Nu kan jag dock få "allt" (nåja) och det är jag givetvis glad över men som sagt, diskmaskinen ska bli min nya bästa vän! ; )


Sneakpeak på skogen! Före- och efterbilder kommer att dyka upp men först när allt är lite mer färdigt. Vill ni se mer innan är det bara att ni hör av er för en personligt guidad tur! ; )


Undrar hur den här donnan (samt hennes dotterson) kommer att trivas i sitt nya hem?


Lite "Hand of God" i den här bilden, inte sant? Ni vet, Leonardo da Vinci´s målning?



Usch, jag är så uppslukad av allt det nya som har att göra med huset såsom färg (eller vitt), tapeter och inredning att jag ibland måste påminna mig själv om verkligheten. Katastrof-en/erna i Japan, Gaddafi som härjar i Libyen och allt annat skit som händer runt om i världen... NI vet väl att vi i Sverige är bland de lyckligast lottade i världen sett till välfärd??? Man kan klaga på så mycket, man vill ha: mer sol, mer pengar, mindre stress osv osv. Men vi har mat på bordet, tak över huvudet och sjukhus att gå till om det skulle gå illa. Förmodligen har ni även människor som bryr sig om er och som ni bryr er om. Tänk på det! Kram på er!

Helgen sprang iväg...

Men hjälp vad fort dagarna går! Snart är det tisdag, tyckte nyss det var fredag... Fredagen var för övrigt en mycket bra dag! Var i Långlet och var ute på långpromenad i solen, åt god lunch såg tjejerna Tyra och Stella leka tillsammans. Helt otroligt men de lär redan varandra bus! De är så goa tillsammans och det känns verkligen jättekul att de verkar uppskatta varandra så mycket, tur att vi mammor också trivs i varandras sällskap! =)

Lördagen var inte så tokig den heller! Då drog jag och Anne åter på spa för att få våra efterlängtade Hotstonemassager. Helt otroligt skönt, rekommenderas varmt! På kvällen var Kristofer på galej men jag och missarna hade det ändå bra här hemma med snacks, lite vin och melodifestivalen! Jag höll på Swingfly men tyckte faktiskt  att det var flera bra låtar med i år. Saade var väl inte min personliga favorit direkt men han var ändå en av dem som faktiskt satsat på framförandet vilket jag tror är ett stort plus i Eurovison. Fast där blir man visserligen inte klok alls, någon gång... Urkassa bidrag kan nå toppen medan riktigt bra låtar/artister hamnat i botten... Men tippar ändå att Saade har en bra chans, som sagt bra scenframträdande, en låt som sätter sig på en lyssning och sen är han ju lite söt också med glimten i ögat. Haha, nu låter det som att han var min favorit ändå... Äsch, vi lämnar ämnet nu va?

I huset fortsätter det att gå framåt. Kristofer åkte upp med ett par flyttlass i söndags. Sedan byttes vi av och jag åkte upp och målade. Målet, enligt Kristofers pappa som styr upp det hela, är att bli klara denna vecka! Ska verkligen bli spännande att se skogen komma upp på väggen! Sedan är det bara att vänta tills golvet blir inlagt och spis, fläkt och diskmaskin blir inkopplade. Sen är det bara att flytta in! Hoppas att allt blir att se bra ut, kommer bli så kul att inreda då!

Idag har jag varit och jobbat så hoppade över målningen idag. I morgon däremot blir det nya tag, men först efter att det varit lite kalas här. Kristofer fyller nämligen år!! Nu, matdags!


Målning och sushi!

Med tanke på att de flesta som varit in och läst förra inlägget inte har lämnat någon kommentar får jag väl anta att ni tycker att mina tapetval är galna? =) Tack ni som tyckte till! Jag hade med mig tapetproverna upp till huset i förrgår men jag vet inte om jag blev så mycket klokare. Var lite svårt att se med tanke på att de gröna väggarna fortfarande är kvar. Tapeten med de stora gröna bladen, för att ta ett exempel, funkar ju inte alls mot det gröna som är på väggarna nu. Däremot tror jag att den hade varit snygg mot vitt! Tror hur som helst att vi skippar den ändå, av praktiska skäl. Är nog inte så smart att ha en sammetstapet i hall/kök...Det blir nog faktiskt så att jag avvaktar med att bestämma vad vi ska ha på den lilla väggen...

Däremot har jag beställt hem skogstapeten nu! Hoppas, hoppas att den blir bra! Men jag tror verkligen det och lite roligt att ha en skog på Skogsgläntan! =) Målningen går också sakta framåt. Väggarna i vardagsrum och hall (passagen mellan vardagsrummet och köket) är grundmålade. I förrgår var jag där och målade hallen. Måste ta tag i trappen också som nu är furu. Men det får nog bli kvällsjobb när vi flyttat in. I dag kommer vi kolla in spis mm så snart är forhoppningsvis även detta på plats! Ett besök på Ikea ska också planeras in. Är lite smått och gott som vi behöver därifrån! Ååå, förstår ni hur kul det här är??!!

Dagens "to do" är, förutom spisinköp mm, målning för min del. Tycker att det är superkul att måla! Har i våran nuvarande lägenhet målat en hel del: Luckor i kök, väggar i flera rum, nästan alla väggar i källaren, golvet i källaren, boden på gården (som dock aldrig blev helt färdig) mm. Har idag också planerat in en sushilunch med Fia. Har varit grymt sugen på sushi ganska länge nu, typ ända sedan jag käkade det i Malmö. Det är gott! Ni måste testa om ni inte har gjort det redan! Hoppas bara att Moras sushiställe är bra, har faktiskt aldrig ätit där...

Nej, dags att sätta lite fart! Ska nog röja lite hemma idag också. Kan säga att nuvarandet hemmet och städning inte ligger på topplistan av prioriterade saker såhär mitt i flytten! Igår i källaren såg jag dessutom två (!) spindlar i vårat äckliga (det är ganska äckligt vare sig det är nystädat eller ostädat) badrum. Har jag sagt att jag längtar tills vi flyttat?? =) 

Tapetdjungel, bokstavligt talat...

Nu har det äntligen börjat gå framåt med huset och flytten! Eller rättare sagt, vi har äntligen fått tummen ur och börjat få lite saker gjorda! Jag har börjat packa lite. Har inte kommit jättelångt än men ett antal kartonger är nu fyllda! Kommer nog att köra dem och en massa förrådsgrejer i veckan. Idag var Kristofer och hans pappa dessutom i huset och målade!

Då jag inte har tagit några bilder än får ni så länge nöja er med en beskrivning av hur det ser ut... Vi har mörkgrå luckor på skåpen i köket och en grå matta med "klinkerimitation" i hall och kök (som enbart förbinds med en halvvägg). Detta kommer att vara kvar. De nu olivgröna väggarna i kök och hall kommer att bli vita. I vardagsrummet där det nu är någon beigebrun tapet och matta i "parkettimitation" kommer det att bli vita väggar och ett riktigt trägolv som ser ut såhär:



Sedan kommer en kortsida i vardagsrummet att få denna tapet:



Lite av en chansning. Det kan bli supercoolt, det kan bli en flopp att ha en skog i vardagsrummet. Men nu vill jag försöka att ta ut svängarna lite!

Nu är det dock ett par saker kvar att bestämma. Ny fläkt, spis och diskmaskin ska in. Blir nog rostfritt trots att jag är lite orolig över alla fläckar som jag vet att det kan bli på just rostfritt... Sedan var frågan vilket märke, modell osv. Inte lätt. Blir nog i vilket fall en induktionsspis. Har hört att det är i princip enda vettiga alternativet om man ska köpa nytt.

Idag har jag dessutom varit på Colorama för att kolla in tapeter. Eftersom det är grått golv, gråa luckor och vita väggar (när vi är klara) i kök och hall vill jag ha in någon färgklick där. Halvväggen som delar av kommer därför att få tapet på båda sidor. Eftersom det bara är en halvvägg finns nu verkligen möjligheten att brassa på lite! Men frågan är med vad! Har verkligen beslutsångest! Ett par alternativ som jag kom fram till idag är följande:



Denna är från Eco. Bladen är som i sammet och bakgrunden är lite blank. Tanken här var att det gröna skulle väva ihop det hela lite med tanke på skogen när man kliver in i vardagsrummet.

Andra alternativ:
 

Dessa är från Intrade.



Eller så ska vi köra på något lite mjukare, som exempelvis denna från Intrade.

Ja, antingen så tycker ni att jag är galen eller så förstår ni mig! Kom gärna med fler förslag till den lilla väggen, alternativt att ni säger om ni gillar någon av de jag har visat! Kanske inte så lätt när ni inte har sett hur det ser ut i huset men ni kanske kan tänka er in lite med hjälp av min beskrivning?

Kom igen nu! =)

Husägare!

Det dumma med att blogga sällan är att jag knappt vet vart jag ska börja när jag väl sätter mig ner och ska skriva ihop ett nytt inlägg. Får väl koncentrera mig på höjdpunkterna!

Huset - är nu vårat! Känns toppen! Varje gång jag kliver in genom dörren känner jag mer och mer att det kommer att bli riktigt bra för oss där! Trivs redan trots att vi inte flyttat in än. Nästa vecka är det packning och målning som gäller! Hela nedervåningen kommer (förhoppningsvis) att vara helt klar när vi flyttar in. Jag hade gärna sett att rummen uppe också blev klara men vi får se om vi hinner med det. Måste kika på lite tapeter också vilket ska bli kul! Jag ska visa er bilder sen hur det ser ut nu och sedan bilder när allt är klart!

Vasaloppsveckan - har varit en bra vecka! Förutom att jag varit förskyld då, förstår inte varför jag ska få lov att vara sjuk hela tiden. Jag har dock ignorerat detta så det har blivit ridning och annat skoj ändå! Igår var det fest som gällde vilket var jättekul! Den underbart goda italienska buffén som vi blev bjudna på på förfesten var nog höjdpunkten. Jag har blivit ett matvrak! Hade en rolig kväll på tältet också även om jag idag kanske ångrar den där sista drinken, hehe. Men måste säga att jag ändå mår helt ok vilket är tur, har varit fullt upp då syrran och barnen har varit här och vi har också varit upp till huset och tittat. Just nu ligger jag dock i soffan och har det bra. Tyra sover, femmilen på tvn, ska bara brygga lite kaffe så är det perfekt! Sedan blir det en promenad ner mot målet där jag ska möta upp syrran och barnen för att kolla på lite målgångar.