Nu ska det struktureras!

Skriva listor ska bli min nya grej tror jag! Trots trötthet har jag såhär på kvällskvisten börjat ta tag i några saker som legat och väntat och allt började med att jag skrev en lista över vad jag ska göra i morgon. Jag insåg då att vissa av de där sakerna på listan kan jag faktiskt ta tag i nu på en gång! Så nu har jag sökt några kurser till hösten, dock lite sent men kanske att jag har tur och kommer med ändå. Dock så är det ett jobb jag hoppas på mest av allt...Lyckades även skicka iväg en "Begäran om föräldrapenning" som det heter till FK. Hjälp vad mycket mer pyssel det är att fylla i detta då man jobbar extra! Men tror att jag lyckades få iväg något som var ok så förhoppningsvis lever jag ännu en månad! ; )

Anledningen till att jag överhuvudtaget började skriva en lista över "to-do" var att jag börjat tröttna på att det känns som kaos, om än ett litet kaos, lite överallt... Har lite svårt för kaos... Har svårt att hinna med/orka/ta tag i allt som ska fixas hemma, vardagligt som flyttrester/renovering/inredning. Många idéer och projekt på G men jag vill ju helst att allt ska vara klart på en gång! Var nog tur att vi inte köpte något jättehus med stort renoveringsbehov, det hade jag nog inte klarat av, inte för tillfället iallafall... Samtidigt som jag tycker att det är kul vill jag bara bli färdig! Måste börja fixa och planera inför framtiden också. Och Tyra som blivit busigare och busigare vilket betyder mindre rast och ro. Vill dock säga att det är underbart att vara med Tyra, som min mamma så passande uttryckte det "hon är som en tornado och hon tar dig med storm".  Lägg till mitt vanliga flummiga jag på allt det som jag just tagit upp så förstår ni att det börjar bli lite rörigt uppe hos mig! Då fick jag den geniala idén att börja med att strukturera allt på papper först så kanske det blir lite lättare att få saker gjorda (för jag blir lätt så att när det blir fööör mycket så tar det istället stopp). Dessutom kan man då känna sig nöjd och stressfri om man lyckas bocka av det som man har på sin "dagslista". Tror också att det kan vara bra att planera lite bättre tillsammans, jag och Kristofer. Speciellt med tanke på att vi båda gillar att ha aktiviteter "vid sidan av"... Idén om listor har väl funnits länge, vet också att exempelvis Blondinbella skriver mycket om sina listor. Säga vad man vill om Blondinbella men jag anser att hon är extremt ambitiös, klok i många avseenden och jag gillar att läsa hennes blogg för hon är grym på att peppa! Sedan är det mycket lyx, flärd och ytligheter också men hon visar i vilket fall, till skillnad från många andra bloggerskor, att man faktiskt måste arbeta hårt för att komma i det läget att man kan spendera så! Nu blev det en liten avstickare vad gällde Blondinbella men för att återgå till mina listor så hoppas jag att de ska både peppa mig och få mig lite mer strukturerad. Samt att de ska få mig att njuta mer! Tror ni på det??? =) 

Hur hinner alla med allting???

Just nu känner jag mig fylld med motivation! Jag vill inreda, shoppa kläder, bjuda på middagar, jobba, träna, träffa vänner och mycket mera. Men tiden, vart finns den? Ta som exempel en vardag som idag då jag har haft 3 mål för dagen: handla, baka bullar och måla färdigt extrarummet (som snart är klart, jippi!). Dagen har hittintills sett ut som följer: fick sova nästan ända till klockan 8, sedan efter att vi vaknat jag och Tyra, ätit frukost och klätt på oss så var klockan ganska mycket. Sedan iväg för att handla, hem och laga lunch, äta, bädda ner Tyra, surfa lite, sen vaknade Tyra ganska snabbt igen, mamma/mormor kom på besök och nu sitter jag här. Ja, det var allt jag hunnit med hittills idag. Men mina mål med bullbak och målning ska jag uppfylla iallafall... Tiden springer iväg men vissa dagar är man ju mindre effektiv än andra, så är det bara...

Jaja, har faktiskt börjat att blanda upp hemmamammadagarna med lite jobb också. Kul att jag får en hel del tider på butiken även om det är lite pyssel att få till det ibland då Tyra inte börjat på dagis än. Tur att hon har snälla mor och farföräldrar! Men snart är det ändå dags för dagis, har fått 6 veckors jobb i sommar så då måste det till en dagisplats. Igår tändes även hoppet om att få plats där vi önskat, något som vi från början fått besked om var omöjligt. Håll tummarna!

Det som motiverar mig försöker jag ändå att få in när det finns möjlighet:

Träning: I helgen var vi i Sthlm och då Linda med familj har eget gym togs givetvis träningskläderna med. Med bästa träningssällskapet och med bra musik på i högtalarna avverkades två riktiga träningspass! Sen jag kom hem har väl träningen inte varit lika tuff men en PW häromdagen med Anne och ett ridpass på Wadesch (+ promenad fram och tillbaka till centrum måste väl också räknas?) är vad som hunnits med än så länge denna vecka.

Inredning: Som sagt är extrarummet nästan färdigt. Har en strykning kvar på de två väggar som jag ska ha färg på. Sedan är det inedningsdags! Så några kvällar har vigts åt målning. Känns jätteskönt att det snart är klart, vi får ju då ett helt rum till! Bildbevis kommer!

Saker att se fram emot: Sådana är viktiga och även tid för sig själv. Närmaste dagarna har jag flera sådana saker. I morgon kommer förhoppningsvis några mammor med barn hit för lite lek och fika. Kanske också hinner med lite inredning i rummet på kvällen. På lördag åker jag till Falun för att spendera tid med min syster. Kanske blir lite shopping, kanske lite ridning, definitivt god mat och gott vin på trevlig restaurang, sen får vi se vad som händer! Söndag när jag kommer hem är det kompisfika som gäller då fina Ki har fyllt år! Nästa vecka måste jag gå på bio en kväll, Water for elephants går nu. Ja det var väl den närmaste tiden.

Nu ska jag baka bullar! Lägger in lite bilder från våran härliga Sthlmstripp lite senare!

Hur ser en "vanlig" dag ut för er och hur får ni tiden att räcka till till allt??

So long!