Paris, dag 2...

Den andra dagen så hann vi med betydligt mer än den första. Först så åkte vi på en guidad busstur. Vi såg hur mycket kända byggnader och kända platser som helst! Jag kommer inte ens ihåg hälften men några var Opera Garnier, Musée du Louvre (Louvren), Place de la Concorde, Arc de triomphe etoile (Triumfbågen), Tour Eiffel (Eiffeltornet), Avenue des Champs Elysees, Notre Dame och mycket, mycket mera. Det känns som att Paris aldrig tar slut på sevärdheter! Man hade lätt kunnat vara där en hel vecka och man hade ändå haft massor med kända platser kvar att besöka. Hur som helst så hade vi en jättebra guide som på ett underhållande sätt berättade om alla byggnader och om Paris historia. Mycket intressant!

När vi kom fram till Notre Dame så var nästa hållplats Grobois, en enorm träningsanläggning för travhästar. Vi var dock ett gäng som hellre ville se mer av staden så vi hoppade av vid den enorma kyrkan. Vi började med att kolla in kyrkan och sen promenerade vi till Louvren och gick in där och kollade på en massa tavlor, bland annat den berömda Mona Lisa av Leonardo da Vinci. Sen blev det även en sväng förbi Operan innan vi gick tillbaka till hotellet.

På kvällen blev det middag med hela gänget. En mycket bra dag!

Ett urval av bilder:



 
 

Notre Dame. Känd bland annat för de vackra fönstren samt "Ringaren i Notre Dame".


 

 

Louvren. Lilla triumfbågen (som står vid Louvren), vyn över Champs Elysses med obelisken och stora triumfbågen skymtandes, MonaLisa.



Grande Coupole (eller något liknande), här ligger tydligen Napoleon begravd. Taket är av äkta guld.



Eiffeltornet samt flamman i frihetsgudinnans fackla. I tunneln under flamman körde prinsessan Diana ihjäl sig...


 

Operan. Det var här "Fantomen på Operan" höll till...

Kommentarer
Postat av: Emma

Coolt!

Känner igen sig från DaVinci koden... Undrar om hon ligger där nere??? ;o)



Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback