Häftigt!

Måste säga att det är häftigt hur kroppen fungerar och hur den kan förändras. För det första är det ju helt otroligt att vi kvinnor kan föda barn! Jag som var väldigt skeptisk till hela förlossningsgrejen innan är faktiskt väldigt glad att jag fått uppleva det! Självklart är jag glad på grund av resultatet - Tyra! <3 Men också på grund av att jag fått vara med om hela grejen, det var faktiskt en upplevelse!

Själva graviditeten är ju också ett litet under, tänk att från ett litet ägg och en spermie så växer under 9 månader ett barn fram, helt otroligt! Haha, nu filosoferar jag men jag kan inte sluta förundras över detta! =)

Kroppen genomgår en hel rad förändringar och även nu efter förlossningen förändras man. Dels hur man tänker men även såklart kroppsligt då kroppen ska återgå till något som i alla fall liknar den kropp man hade innan allting startade (sedan förstår jag att hela vägen dit jag var innan kommer jag nog inte gå)... =) 

Såhär har min kropp förändrats på fyra veckor:

 
Bild 1: Tagen bara några dagar innan förlossningen. (Jag gick upp ca. 20 kg)
Bild 2: Tagen idag, 3,5 vecka efter förlossningen. Kommer faktiskt i ett par av mina gamla jeans (även om de är lite tajta och lite hänger över) =) Har ingen aning om hur mycket jag gått ner i vikt, har ingen våg hemma! =)

Nybadad!



Nykammad! =)


Sömn, stickning och presenter!

Idag har Kristofer börjat jobba. Det var dock ingenting som kändes av sådär jättemycket för Tyra och mig. Vi sov nämligen till klockan 11. Sen var det frukostdags och påklädningsdags. Sen myste vi lite i soffan och så fick vi besök av mamma/mormor. Och innan vi visste ordet av var klockan nästan 14! Då var det dags för lunch och påklädning och ner i vagnen för klockan 15 skulle vi befinna oss på Socialbyrån. När vi kom utanför dörren kom Kristofer hem och vi gick tillsammans ner för att skriva på lite papper.

Nu sover tjejen (har gjort sen vi kom utanför dörren när vi skulle gå iväg). Måste säga (peppar, peppar) att vi har fått en tjej som sover otroligt bra! Det är en lyx har vi förstått och det känns väldigt skönt. Visst är jag lite småtrött ibland eftersom jag alltid är uppe en till två gånger varje natt och ammar och det är man inte van vid. Men har man en bebis som somnar vid kl. 23-24, ammar en-två gånger (och somnar om) innan klockan är 9, ammar en gång till och kan sova till klockan 11-12 - då är det lyx! Sen sover hon alltid minst ett pass på dagen också! Alla säger att vi ska passa på att njuta för att det kan ändras snabbt (jag lovar att vi njuter och är nöjda och glada) men har vi tur så fortsätter hon att vara nöjd och glad (och sover)! Även fast vi får sova relativt mycket märker man av att det fokuseras mycket kring sömn när man har en liten en. Nästan alla frågar hur hon sover och det blir mycket prat om sömn! 

Nu till någonting helt annat. Jag har börjat sticka! =) Har redan märkt att detta simpla nöje är starkt beroendeframkallande! Eftersom jag inte har stickat sedan jag gick på högstadiet fick det bli någonting väldigt enkelt: en halsduk! Får väl se när den blir klar, lagom till sommaren kanske! Haha! Hur som helst är det väldigt kul!



En svart/vit-randig halsduk = lagom svårighetsgrad för mig! =)


En grej till som jag måste ta upp, igen, är att jag vill rikta ett stort tack till alla som köpt sådana fina presenter till Tyra! Här har vi julafton nästan varje dag då vi får öppna paket som innehåller massor med fint till lilltjejen! TACK!! 

En trött Tyra som håller på att somna, iklädd en av sina fina presenter - en overall som hon fått av gammelmormor! 


Babysitter...

Idag har jag upptäckt att babysittern är en bra uppfinning! =) Jag har även haft en vän på besök, mycket trevligt!

Vill ni veta mer om min dag får ni dock kika in
här. =)


-Gääääsp


Premiärtur!

Idag hade vi vår premiärtur nere på Mora! Tyra sov i vagnen hela rundan. Vi gick ner, åt lunch och fikade på Kaffestugan, handlade på Ica, shoppade på H&M (eller Kristofer shoppade, jag hittade ingenting =() och sen gick vi hem. Kul att komma ut lite!


Två tröttisar...

Trots att Tyra slog ett litet rekord i natt med tanke på att hon bara vaknade och skulle äta en gång, så har jag varit supertrött idag! Tyra likaså, hon har sovit nästan hela dagen! Vet inte vad det är med oss! Vi hade planer att gå ut och gå och kanske till och med ta en liten runda nere på "stan". Men det blev aldrig av, vi har bara myst i soffan hela dagen! Skönt hur som helst att vi faktiskt kan ta dagarna som de kommer!

Nu väntar jag på att Tyra ska vakna så att hon får i sig lite mat. Sen ska jag ner i bastun!

Hoppas att vi är lite piggare i morgon, vill gärna ut i friska luften!

Tyra på väg hem från BB. Då var det -27 grader ute! Skönt att den kylan har gett med sig! Var på BVC igår och Tyra hade gått upp i vikt. Tycker att hon redan växt en hel del från när vi åkte hem! 2 veckor fyller hon idag!


Nyttodag...

Idag har det varit en sådan där "nyttodag", när man gjort en massa nytta... =) Nu är det städat hemma, tvätten hänger på tvättställningen och torkar och kyl och frys har blivit välfyllda! Självklart fick Tyra följa med till affären och precis som förra gången sov hon hela tiden. Hon verkar gilla sin bilbarnsstol! Hon sover även nu och hon sov jättebra i natt! Känns skönt att hon verkar så nöjd och belåten, får hoppas att det håller i sig. Jag är såå glad att hon är glad!!

I går var vi ute på stall-äventyr! Som ni kanske har märkt så skriver jag om den hästrelaterade delen av våra dagar på
hästbloggen. Kika in där om ni vill veta vad vi pysslar med där! =)


Idag blev det stickat på lilltjejen. Vi har fått flera stickade plagg och det känns jättekul att någon har lagt ner ett sådant arbete på just våran lilltjej! Är jätteglada för det!

Promenad!

Igår var jag ute på äventyr! Det kändes verkligen så, jag som varit hemma (förutom turen till BVC och Maxi) sedan Tyra kom till världen. Mitt lilla äventyr kan ni läsa om på hästbloggen. =)

Efter ännu en otroligt skön natt med mycket sömn har det varit full rulle här idag! Dels har vi haft besök! Dels har vi äntligen tagit oss ut med Tyra i vagnen! Hon låg snällt och sov och jag måste säga att det var riktigt skönt att ut och promenera lite! Kommer nog att bli ett stående inslag så länge vädret tillåter!


MichelinTyra =)


Lite skönare med uppknäppt när man är inomhus...
<3


Bege sig ut??

Om kylan inte har gett med sig imorgon tror jag faktiskt att jag ska försöka att ta mig ut en stund själv. Jag trivs jättebra här hemma med familjen men jag tror att det skulle vara skönt med lite luft, dagsljus och det skulle även vara skönt att röra på sig lite. Vet inte riktigt hur det ska gå, kommer kännas konstigt att gå iväg utan Tyra. Men det är ändå en liten plan jag har som jag tror kommer fungera då tjejen haft en rejält sovpass mitt på dagen, flera dagar i rad nu! Nu kanske det inte alls blir så men om jag tar mig iväg så blir det nog en tur till stallet (psst, har även uppdaterat hästbloggen idag).

Just nu sover Tyra och Kristofer är på träning. Väntar på att tjejen ska vakna! För snart ska hon ju förhoppningsvis somna om för natten. Men hon brukar somna vid 12-tiden och sedan sova fram till 9-10-tiden (med ett par amningstillfällen under natten) så jag hoppas att det blir samma rutin i natt! Har känt mig utvilad varje morgon när jag vaknat (peppar, peppar).


Ett par otroligt vackra buketter som vi fått sedan vi kom hem från BB. Kan passa på att tacka för alla fina presenter som vi fått!!


Trötter!

Idag har varit en lite konstig dag. Anledningen till detta är att jag inte har gosat så mycket med lilla Tyra idag. Hon har nämligen sovit i snart 4 timmar i sin säng. Och då sov hon ändå hela natten (med undantag för två amningstillfällen). När hon har sovit på dagarna har hon sovit hos någon av oss vilket varit jättemysigt. Men idag lade Kristofer ner henne i hennes säng och där verkar hon trivas. Men nu längtar jag efter att hon ska vakna så att vi kan mysa tillsammans! =)

Börjar bli lite trött på den här kylan som är ute. Hade så gärna velat ut och gå lite med Tyra i vagnen men med 15-20 minus vill jag inte ta ut henne. I går blev det dock en liten runda utanför hemmet då vi var iväg till BVC och till Ica Maxi. Var skönt att komma utanför dörren lite! Tyra var en liten ängel och sov hela tiden i bilbarnstolen när vi var och handlade.


Underbart!

Vet knappt hur jag ska börja att beskriva hur det är att ha lilla Tyra här. Men jag kan säga såhär - det är helt underbart!!

Vi kom hem ifrån BB i fredags och det var så skönt att få komma hem. Förlossningsavdelningen i Falun och dess peronal var helt suverän och jag kan inte klaga på någonting. På grund av vissa komplikationer (som dock i slutändan ändå blev bra) hade både läkare och specialist koll på oss så på det viset kändes det bra att vi var i Falun. BB var också helt ok, första natten fick vi eget rum vilket var suveränt! Men andra natten fick jag dela rum med andra. Det gick bra det också men det blev inte så mycket sömn... Så att komma hem var verkligen helt underbart!

Nu känns det som att vi börjar landa lite i allt och Tyra verkar trivas bra hemma hos oss! Än så länge har hon varit nöjd mest hela tiden! Det känns dock lite tråkigt att det är så himla kallt ute. Hade gärna tagit en promenad med Tyra i vagnen men det får nog vänta tills det är lite mildare. Annars myser vi mest hela dagarna! Är så härligt! Vi mår alla bra och jag känner mig riktigt pigg!

Tack för era gratulationer! Många har undrat när de får komma och hälsa på och det är bara att komma, men bra om ni hör av er innan! =)


Tyra är här!

Onsdag den 6:e januari kl. 04.51 kom lilla Tyra till världen!

Allt är bra med oss! =)

Uppdaterar mer vid ett senare tillfälle...




Shopping...

Idag har jag shoppat! Dels lite "bra-att-ha-saker" till bebis. Men sen blev det faktiskt lite shopping till mig själv också! Ett hårband och en kofta följde med hem från rean på KappAhl.


En liten "hängsak" till vagnen...


Nagelsax och "Näsfrida" har vi fått tips om och det finns nu hemma...


Kofta och hårband


Söndag den 3 januari...

De flesta gissningar på datum för ankomst har varit på den första och tredje januari. Nu har båda datumena snart passerat. Återstår att se vilket det slutgiltiga datumet blir!

En del av de aktiveter som har fått tiden att gå idag har varit bland annat Buzz-spelande och middag på Vi på Hörnet. Måste säga att Hörnets söndagserbjudande "Ät två, betala för en" är väldigt bra! Jag käkade vitlöksbröd med deras supergoda aioli till förrätt och sen valde jag för ovanlighetens skull fisk, lax med någon god sås, och det var riktigt smarrigt!

Nu väntar jag på att den tredje Star Wars-filmen ska börja. Har hängt med på tv4 nu i helgen då de även visat de tidigare två. Sen kan ni ju gissa vad jag mer väntar på...

Slänger in ett par bilder på våra missar som bebisar (i brist på andra bebisbilder)...


Zlatan & Telma 


Ingenting än...

Gaaa, nu vill jag inte vänta längre! Jag ser inte fram emot förlossningen men om det väl sätter igång är jag ju närmare att den är över och att få träffa bebis. Så kom igen nu!

Igår åkte jag till stallet för att hälsa på hästarna och ägarna. Var så härligt att få in lite hästdoft i näsan igen! =) Passade även på att mocka och fixa lite när jag ändå var där. Nu är det slut på att "hålla mig lugn", det har jag gjort och ingen bebis än. Nu satsar jag på rörelse så får vi se om det hjälper (i den mån jag kan röra mig, börjar känna mig väldigt tung och otymplig)! Vet inte riktigt vad jag ska  hitta på idag men en promenad ner på "stan" kanske och lite knatande där, det kanske gör susen?

Är lite glad i alla fall att jag hann äta nyårsmiddagen! Det blev trerätters med toast med bacon/svampröra och vitlökscreme till förrätt, helstekt oxfilé med kryddmos och rödvinssås till huvudrätt och glass med maränger till efterrätt. Blev proppmätt och sov otroligt gott på natten (var endast upp 2 gånger denna natt!). Annat kan jag säga om i natt. Är det meningen att man ska "vänja sig" med lite sömn innan bebis kommer eller vad? Vaknar många gånger och har svårt att somna om på morgonkvisten vid 5-tiden (vaknar nästan alltid samma tider varje natt). Jaja, är skapligt pigg just för tillfället ändå så nu ska jag hoppa ur morgonrocken och i någon flashig outfit! Den kommer troligtvis bestå av mammamysbyxor (som magen knappt får plats i längre), ett mammalinne och en kofta eller liknande! 

Beeeebiiis - kom nu! 


Fick gosa lite med "min" andra bebis igår iaf...


...som inte är en sån liten bebis längre. 3 år i år!