Boktips önskas!

Kristofer är och fiskar, Tyra somnade halv åtta och jag har haft en lugn myskväll. Tänt lite ljus, ätit lite ostbågar och kollat på Kalle på tvn. Hade dock gärna bytt ut de där ostbågarna mot de fina ostarna från Orsa som visades i programmet. Älskar verkligen ost!! =) Ska nog ta en sväng förbi Hansjö Mejeri (visst heter det så?) någon dag och fixa ostbricka här hemma!

Nu ska jag stänga av tvn (och datorn) och börja på en bok. I cirkelns mitt heter den, någon som läst den? Tycker att Dan Browns tidigare böcker varit helt ok så tänkte ge mig på även denna! För övrigt, har ni några andra boktips? Alla tips mottages tacksamt!

Just det, kanske ska berätta att jag hade jobbpremiär igår! Det blev några timmar på mitt gamla jobb och jag har även några fler pass som väntar framöver. Måste säga att det var riktigt kul att jobba lite igen! Trodde dock att jag skulle känna mig lite ringrostig men det gick faktiskt som på räls! Det sitter nog i ryggmärgen vid det här laget!

Nu hoppas jag på finväder i morgon, vill ha mer sommar, den kan ju bara inte vara slut än!! Hade i alla fall en riktigt härlig dag i onsdags när solen sken vid Harbacken där det blev sol och bad. En repris snart önskas!!! Solen skulle även göra sig bra i Orsa i morgon dit vi ska för att äta och umgås!

Nej, nu blir det bok istället!! Ha en härlig helg nu!!

Pappa passar Tyra. Då ryker mammas blommor...

dsc00879 (MMS)

Pappa passar Tyra. Då ryker mammas blommor...


De här två gillar varandra...

dsc00875 (MMS)

De här två gillar varandra...


Blandat...

I lördags var första gången jag lämnade Tyra en hel dag (i princip, kom hem en kort sväng på em)! Pappa Kristofer tog hand om henne och det hade gått hur bra som helst hela dagen! Skönt!! Jag klarade mig också ganska bra... =) Antagligen bara för att jag hade en riktigt rolig dag på Annes möhippa!! Det var längesedan jag skrattade så mycket! En kanondag!

I söndags fick jag dock "igen" för att Tyra varit med pappa hela dagen innan. Hon började först att säga "papapapapa" på förmiddagen. Men på eftermiddagen var det tydliga "pappa"... Tror inte hon förstår betydelsen av det hon säger (i vilket fall intalar jag mig det) men häftigt ändå att höra något som helt klart låter som ett riktigt ord från Tyras läppar!! Idag är Kristofer borta och jag har givetvis tjatat med "mamamama" men det har inte gått hem. Fortfarande "papapapa" och "pappa"... Eller hon fick till ett "ma" (vilket hon visserligen gjort även förut), men det räknas väl inte?

Idag har jag och Tyra varit i Falun och hälsat på min syster, hennes barn och häst. Red även på "Blixten" som han kallas och det gick över förväntan! Jag satt kvar och han var snäll! =) När vi åkte hem fick jag med mig massor med kläder och leksaker till Tyra, supersjysst (tack så jättemycket syrran om du läser)!

Nu blir det nog en kväll framför tvn för min del. Har nyligen bytt från Canal Digital till Viasat (på grund av något som hade med fotboll att göra) men inte bra, saknar flera gamla kanaler!! Jaja, hittar säkert något som går att slökolla på... =)

Bjussar på en Tyrabild tagen i Malmö framför pappa/morfars otroligt snygga akvarium! Tyra älskade det också! =)



Äh, slänger in en till Tyrabild, bara för att! =)


Gaaa, så underbar!! <3


På möhippa! :-)

dsc00864 (MMS)

På möhippa! :-)


Världens finaste! <3

dsc00863 (MMS)

Världens finaste! <3


Yra!

De kvällar jag varit ifrån Tyra är få, nattningarna har inkluderat amning så jag har alltid fått lov att vara med på ett hörn. Även om jag kunnat smita iväg efter detta moment har det inte blivit många kvällar jag varit borta. Nu har dock Tyra börjat äta välling på kvällarna så igår lämnade jag allt åt pappa Kristofer och drog iväg till Orsa! Började med att åka till Stackmora till Ullis där det bjöds på gott grillat och sminkparty! Jag var dock endast med på ett litet hörn gällande sminket men hade jättetrevligt med ett helt gäng mycket trevliga bekanta och obekanta! =) Vi drog sedan givetvis vidare ner på Orsa där tredje yran för denna sommaren gick av stapeln. Träffade massor med vänner som jag inte sett på länge - jättekul!! Öltält besöktes och sedan avslutades kvällen på hotellet (the one and only). "Systrarna Lindgren" som vi blev kallade titt som tätt, var ute tillsammans igen - vi får göra om det snart igen syrran!! =)


I morse (och hela dagen för den delen) var jag seg som få trots att jag varit nykter kvällen innan! Kan säga att jag var otroligt glad att jag inte var bakis också! Dagen har varit ganska lugn, har varit på stan: lunchat, handlat presenter, fikat med nästan hela "gamla gänget" (kul att se er alla!). Ikväll har jag kollat på Ernst, måste säga att programmet inspirerar och jag blir supersugen på att köpa ett eget hus att fixa och inreda! Gällande inredning har jag annars hamnat i en "rensaurskåpen-fas" där jag avverkar det ena efter det andra. Rensar, slänger, ordnar, sorterar, förvarar... Måste ge ett tips gällande förvaring! Jag köpte en sådan där "minibyrå" som är tänkt att förvara skruvar och muttrar i från Claes Olsson. Vet ni vad jag menar? Den var hur som helst väldigt praktisk att förvara smycken i!! Massor med genomskinliga fack så nu är det lätt att överblicka vad jag har för smycken! Kanske de kommer till användning också!

Det här inlägget får ni inga bilder, tji!!! =P

Hemma, amningsfunderingar och lite annat smått och gott... =)

Då var vi åter hemma i Mora. Visserligen var det någon dag sedan men tiden bara springer iväg (vet att jag har sagt det många gånger tidigare men så är det!). Vi har haft det jättebra i Malmö men jag måste erkänna att det även var skönt att komma hem igen! Igår blev det uppackning av grejer. Var även till Orsa och farmor/gammelfarmor en sväng.

Nu är det redan onsdag och ikväll ska jag på Orsayran! Ser fram emot det! Kommer dock att vara nykter, vill kunna åka hem när jag känner för det plus att Tyra fortfarande ammas delvis. Något glas vin har jag tagit ibland när jag vetat att det är länge tills hon ska ammas men det skulle nog inte kännas ok att bli full... Det blir dock fler och fler mål som Tyra äter mat/gröt/välling så har börjat fundera på hur länge jag ska fortsätta amma. De säger ju att det är bra om de ammas upp till ett år men så länge kommer jag nog inte att hålla på. Redan nu är det ganska få tillfällen, hon är ganska glad i vanlig mat och hon ammas ingenting på natten så tror att jag hade kunnat sluta snart om jag vill det. Får se, låter det falla sig naturligt. Så har jag tänkt hitintills och det har fungerat bra!!

Hade tänkt ta en pw med Tyra nu på fm men pappa Kristofer ville ha Tyra (de var ett gäng pappor som skulle ha "pappapromenad") och då kändes det plötsligt inte lika motiverande att ta sig ut. Ska jag promenera vill jag ha Tyra med mig. Eller i vilket fall sällskap, det är så tråkigt att gå! Men jogga eller rida går bra ändå! Hm, med andra ord hade jag kunnat ge mig ut på en joggingrunda istället men nä, är för slö idag! En annan dag... =) 

Kanske ses i vimlet ikväll om ni också ska till metropolen Orsa!! Haha!!


Having a bad hair day?


Broöppning Göta Kanal! :-) Annars sitter j...

dsc00852 (MMS)

Broöppning Göta Kanal! :-) Annars sitter jag och moffar i mig godis och längtar hem där mitt nya hälsosamma liv ska börja! :-)


Nu är vi på väg hem igen efter en härlig v...

dsc00851 (MMS)

Nu är vi på väg hem igen efter en härlig vecka i Malmö! Har haft kanonväder, ätit god mat, bilen är full med shoppingfynd, har haft trevligt sällskap. Men nu ska det ändå bli skönt att komma hem, sova i egen säng och träffa vänner och familj... Tack för den här veckan Malmö!


Pappa Kristofer köpte en ballong till Tyra...

dsc00850 (MMS)

Pappa Kristofer köpte en ballong till Tyra. Den var poppis! :-)


Klockan är bara drygt 11 men idag var vi ...

dsc00844 (MMS)

Klockan är bara drygt 11 men idag var vi snabba iväg! Har redan hunnit med en promenad till Folkets Park där vi spanat in barnloppisen. Gjorde faktiskt några fynd! Det fanns hur mycket grejer som helst och det var massor med folk! I detta nu promenerar vi hemåt igen efter ett stopp på Möllan för inköp av frukt. Tyra verkar återigen vara nöjd och tillfreds så kan bara gissa att det tog ett par dagar att vänja sig vid den tryckande värmen och stadsmiljön. Själv längtar jag efter att ta ett dopp, är grymt varmt här! Får se om vi kanske tar oss iväg till Ribban så vi kan slänga oss i!


Efter en picknick i en av Malmös vackra pa...

dsc00841 (MMS)

Efter en picknick i en av Malmös vackra parker drog vi oss in mot stan. Sitter nu i skuggan på ett café och fikar. Supervarmt ute!


Idag har varit en riktig shoppingdag här i...

dsc00839 (MMS)

Idag har varit en riktig shoppingdag här i Malmö! Faktiskt är det andra dagen vi shoppar här, har varit på Ikea en dag också. Tyvärr har Tyra inte varit helt nöjd ett par dagar. Idag började hon visserligen gnälla först på hemvägen och visst har det gått bra överlag men det märks ändå att det är något som inte stämmer. Jobbigt att gå och fundera över vad det kan vara som bekymrar henne! Får även många goda råd, i all välmening, men det ökar snarare på bryderierna.. Några av de mest tippade gissningarna på vad det kan vara är: miljöombytet, värmen, tänder på G... Nu sover Pumsan gott, skönt att hon sover bra på nätterna iaf! I morgon blir det nog en lugn dag, kanske picknick i någon park, vi får se! Nu blir det nog bädden för mig, det tar på krafterna att vara på semester! :-)


Nu är vi på väg tillbaka till Malmö efter ...

dsc00832 (MMS)

Nu är vi på väg tillbaka till Malmö efter en härlig dag i Skanör/Falsterbo. Har bland annat tagit ett otroligt skönt dopp vid den vita Falsterbostranden och har ätit en god lunch, chevrétoast med honung och rödlök, på en uteservering i Falsterbo. Riktig utomlandsfeeling här nere!


På promenad i Falsterbo.

dsc00830 (MMS)

På promenad i Falsterbo.


Gissa landskapet! :-) Nu är vi snart framm...

dsc00823 (MMS)

Gissa landskapet! :-) Nu är vi snart framme, ett par mil bara! Det har gått jättebra med Tyra! Hon blev lite ledsen en gång men då fick hon mat och sen somnade hon. Annars har hon varit nöjd o glad! Det är tropisk värme ute, 33 grader. Hettan slår emot en när man öppnar bildörren. Nu semester och vi ska bara njuta! :-)


Snart halvvägs till Malmö! :-)

dsc00816 (MMS)

Snart halvvägs till Malmö! :-)


Har precis ätit frukost! Skönt med sovmorg...

dsc00812 (MMS)

Har precis ätit frukost! Skönt med sovmorgon, satt ganska länge ute på altanen igår. Hade jättemysigt, spelade musik på spotify och snackade. Idag blir nog en ganska lugn dag, kanske tar ett dopp, ser ut som det blir strålande väder! Annars blir det packning, åker till Malmö i morgon! Ha det så bra! Kommer säkert uppdatera bloggen även från semestern!


Dagens aktiviteter!

Nu när jag uppdaterat er om vad vi har pysslat med den senaste tiden (se förra inlägget) kan jag lika gärna fortsätta med att berätta om min dag! Inte vilken dag som helst heller, Tyra fyllde nämligen 6 månader!! Helt otroligt vad tiden har gått fort! Det är knappt jag hinner med...

Dagen har hur som helst bestått av en massa saker som jag mår bra av: har varit med min kära Tyra, har fikat med goda vänner, har ätit god mat från Thaibutiken som ligger vid busshållsplatsen tillsammans med min älskade sambo tillika Tyras pappa =). Jag har solat, läst bok och shoppat. Jag har också börjat rensa i köksskåpen! Kan bara säga H-J-Ä-L-P vad mycket skit vi har samlat på oss! Har fyllt två sopsäckar med skräp och en kartong med loppisgrejer och detta efter ett skåp och skafferiet. Nog tycker jag att vi brukar ha ganska bra ordning men där var ställen som blivit totalt bortglömda, usch kändes som vi platsade i något städprogram... Men nu börjar det ordna upp sig, det är huvudsaken! Det är befriande att slänga!!!

Bjuder på några bilder från dagen innan det är dags för mig att krypa ner i sängen. Har börjat gå och lägga mig så sent varje kväll! Har så svårt att gå och lägga mig när det är varmt och fortfarande ljust ute så det har blivit sena kvällar för mig...

Glöm inte att kolla in det tidigare inlägget!! (Har också uppdaterat liiite flitigare på
hästbloggen senaste tiden, kolla in där också om ni vill!)


Tyra fick låna Wilmas solbrillor när vi var och fikade... =)


Shopping! Tag två par, betala för ett!


Inte mindre än tre magasin låg och väntade på mig när jag kom hem idag! Har dock inte hunnit läsa något än men i morgon ska jag börja bläddra!!

Nu - god natt!


Äntligen uppdatering!!

Okej, nu ska jag ge er ett långt inlägg fyllt med bilder från den senaste tiden! Det händer så mycket hela tiden så det får lov att bli endast ett axplock från de gångna veckorna (sen jag uppdaterade ordentligt senast). Men godbitarna är givetvis med! Nu kör vi!!

Börjar med midsommar... Midsommarafton firades i Färnäs med släkt och vänner. En trevlig dag!


Jag, Tyra och mamma/mormor i bakgrunden

Jag och Tyra

Linda (Kristofer syster), Alice (Tyras kusin, jag och Tyra

Förutom att fira midsommar har vi även haft besök! Vi var tillsammans med våra gäster både till Tomteland och Björnparken. En kväll dukade vi även upp långbord ute på gården och hade middag för ett ganska stort gäng! Mycket trevligt! Har dock bara bilder från Björnparksbesöket...


Mamma Björn

  
En av hennes ungar


Tyra tittar på...


... Kamtjatkabjörnarna som badade...


... och på den fantastiska utsikten!


Tyra kollade även på isbjörnen...


... som busade som bara den i vattnet!

Björnparksbesöket avslutades med lunch på Fryksås Wärdshus. Riktigt bra mat och helt underbar utsikt!

En annan dag åkte jag och Tyra åter till Orsa! Vi stämde träff med mamma/mormor nere i centrum där vi "gjorde stan". Haha, finns inte så mycket affärer i Orsa men blev i vilket fall ett par byxor till Tyra och en partyklänning (för sådana behöver jag verkligen nu, tur den var på rea) till mig. Vi lunchade på Brödbodens café där en riktigt god tacotallrik inmundigades (har nog aldrig använt det ordet tidigare tror jag, fick bara lov) av undertecknad! Vi tog oss även ner till campingen och badstranden där vi solade och badade (i vilket fall fötterna). En mycket lyckad dag! Några bilder från dagen:


Tyra på fiket


Strålande väder!


Fotbad för mig...


... och för Tyra!

För övrigt har vi mest njutit av det vackra vädret: solat, badat, träffat vänner, grillat, varit på kalas... Allt sådant som får en att må bra!! Lovar att det inte ska dröja lika länge innan jag uppdaterar nästa gång! Faktiskt kommer det ett inlägg alldeles snart ifrån denna dag som just passerat!! Avslutar detta inlägg med lite blandade bilder:


Underbara gladis! <3


Här med sin pappa vid Åmåsängsbadet


Tänkte byta täcke till ett större. Men det blev lite fööör stort.... =)


Äta går bra! Riktigt bra! =)


Börjar bli en liten busis!!


Nej, nu får jag sluta... Kan lägga upp hur mycket bilder som helst! Har en riktig liten linslus!!

Inget datorväder...

Har massor med bilder som jag tänkt visa er, från midsommar och från lite annat smått och gott. Det är bara det att det tar lite tid att fixa det och för tillfället finns det så mycket annat kul att göra när det är sommar och allt! Men en hel del av er som läser verkar inte heller sitta framför datorn lika mycket nu (eller så har ett gäng bara tröttnat på att jag aldrig uppdaterar) så jag antar att ni inte sörjer att det dröjer mellan uppdateringarna!

Ett proppat inlägg är dock att vänta men det får nog bli en regnig dag... =)

Ha det gött så länge!