Sprattel, sprattel...

Här sitter jag och försöker att plugga! Även om jag "slank in" här nu så har det faktiskt gått ganska bra! Har fått ner ett par sidor så nu är det "bara" två-tre sidor kvar! Sedan har jag visserligen lite annat arbete kvar att göra men det ska nog ordna upp sig!

Tappade dock koncentrationen lite nyss då bebis gjorde kullerbyttor eller något liknande. Tycker att det är riktigt mysigt när man känner hur det rör sig därinne! Känns såklart lite underligt men som sagt, ändå mysigt! Bebis har även varit snäll än så länge och har (i princip) låtit bli att sparka hårt på känsliga ställen. Vissa stunder känns det dock bekvämare än andra men överlag verkar jag ha en riktigt snäll bebis! Jag har ju även mått så otroligt bra hela graviditeten så jag är väldigt nöjd! Nu är det visserligen några månader kvar och mycket kan hända... Men än känner jag mig både nöjd och relativt rörlig!

Nu blir det en fikapaus innan det är dags att plugga vidare!

 

Tv-tid...

Vissa dagar är det så mycket att det känns som att det är svårt att hinna med (vet att jag har skrivit om detta tidigare, men det verkar vara ett återkommande tema för tillfället)! Det är tur att det även kommer lugna dagar emellanåt samt att det faktiskt finns stunder då man har chansen att ta det lite lugnt!

Efter en heldag med praktik inkulsive fortsatt arbete efter hemkomst (som jag dock inte hann klart med innan krafterna tog slut) samt ett pass i stallet har ändå ett par timmar hunnits med i soffan framför tvn. Det känns som att det verkligen är värt att prioritera ett par timmars vila på en dag nu när jag är gravid. Är liksom inte lika uthållig som tidigare. Hm, vet dock inte hur uthållig jag verkligen var innan men nu känns det som en legitim ursäkt för att faktiskt få lov att varva ner ibland.

Tv-underhållningen för kvällen har Idol och Skavlan stått för. Måste säga att Skavlan verkligen är ett otroligt bra program! Det har alltid en intressant mix av gäster, ikväll (eller i fredags var det väl egentligen, såg en repris idag) var det exempelvis Jay Z, Anna Anka, Henrik Schyffert och Melody Gardot. Skavlan är även oerhört duktig på att intervjua sina gäster! Ett väldigt bra program som sagt!

Nu blir det en snabb dusch och sedan sängen!! Måste ladda inför morgondagen som kommer bestå av en hel massa plugg som jag bara måste bli klar med! Natti, natti!


Måndag igen...

Det känns som att fraserna "jaha, då var det måndag igen" samt "yees, äntligen fredag" är ständigt återkommande och jag börjar undra om det endast är dessa två veckodagar som finns?! Tiden går så otroligt fort ibland och nu har jag absolut varit inne i en period då den bara rusar! Lustigt det där med tiden, att den kan kännas så olika...

Har i alla fall haft en bra, ledig helg. Några bilder kan få symbolisera ett par av de saker som jag hunnit med:

Var på Djurmagazinet och köpte kattmat. Kan bara inte låta bli att gå och kolla på alla djuren när jag är där. Fastnade vid den här ormen. Måste erkänna att jag är fascinerad över att det finns de som faktiskt kan tycka att det är ok att ha en orm som husdjur... Men de kanske är mysiga på sitt sätt, vad vet jag!


Spanade också in de söta (?) sköldpaddsungarna.



Mamma sköldpadda

Begav mig även ut i skogen en sväng för att plocka svamp! Efter max 10 minuter såg det ut såhär i påsen:




Ville inte plocka med mig fler än såhär då man faktiskt har ett moment kvar när man kommer hem - rensningen! Det kändes dock lite hemskt att lämna kvar så mycket svamp i skogen! Blir lite smått galen när jag går där och plockar, vill ha med mig all svamp hem!! Men jag lyckades som sagt kontrollera mig så detta blev skörden. Nu ligger den på tork!

Förutom djuraffärsbesöket och svampplockningen har vi även haft gäster här på middag i helgen! Mycket trevligt och vi bjöd på väldigt god mat måste jag säga! Blir att äta resterna bara jag är klar med det här inlägget, mums!

Sedan var vi iväg till Ikea igår! Ännu ett ställe där jag vill ta med mig i princip allt hem! Förstår egentligen inte varför det är så otroligt kul att shoppa loss på just Ikea? Man vet att större delen av den svenska befolkningen också shoppar där och att ingenting som man får med sig hem är unikt. Grejen är väl att man faktiskt får med sig ganska mycket grejer som på något sätt skapar en förändring i ens hem. Vem vill inte ha förändring då och då? Det mesta är ju billigt så det känns som att man får mycket för pengarna. Blev hur som helst mest grejer till barnrummet. Temat får bli grön/vitt, iaf tills bebis kommer då kanske vi kompletterar med någon passande färg. Men jag hade lite "djungel" i tankarna. Nu kommer nog slutresultatet inte att bli så otroligt mycket djungel ändå men det blir ändå åt det hållet som det lutar. Nu är även taket målat så jag längtar som bara den tills jag får tid att börja fixa iordning!

Nej, nu kurrar magen högt! Bäst att lyssna! Äter betydligt mycket mer än tidigare!! Mmmm, mat!!!

 


Vilken härlig lördagsmorgon!

Det blev inte riktigt gjort så mycket som jag hade tänkt igår... Kom dock igång med en del annat! Måste måla taket i det som ska bli "barnrum". Bebis kommer såklart att sova inne hos oss i början men skötbord, kläder osv kommer att bli i ett annat rum som får bli lite mer barnvänligt inrett. (Hehe, ni som varit hemma hos oss vet att det inte får plats med ett skötbord inne i "badrummet".) Igår blev det spacklat i taket så nu är det bara lite färg som ska på! Sedan bar vi ner lite grejer i källaren som inte längre får plats här uppe. Tror hur som helst att det kommer att bli jättebra och det ska bli jättekul att åka till Ikea i morgon och shoppa loss lite och sedan börja fixa till rummet!! Bilder kommer när allt är klart!

Som tur var hann jag i alla fall komma igång med min tenta och idag är tanken att jag ska få ytterligare lite gjort på den. Har även några dagar på mig nästa vecka så än har jag ingen större panik över den! =)

Vilken härlig morgon det är! Solen skiner från en klarblå himmel! Får se vad som mer hinns med under dagen? Trots att jag inte är helt frisk, kan exempelvis knappt prata, rösten är nästan helt borta, så känner jag mig ändå relativt pigg! Sängliggande är därför ingenting för mig idag!

Hoppas att ni får en härlig lördag!!

Solen skiner in här i rummet där jag sitter och skapar skuggor på väggarna.


Studerande i hemmet...

Stallet avklarat! Nu blir det en lång dusch innan det är dags att sätta sig och skriva på en hemtenta. Jag är verkligen inte upplagd för det idag, har sovit jättedåligt, är fortfarande förskyld och helt mosig. Men ett par, tre sidor har jag bestämt mig för att få ner!

Sen ska jag nog plocka ihop lite hemma, är så mycket skönare att mysa ner sig en fredagskväll när det är städat och fint runt omkring en! Hoppas bara att disken inte lockar så mycket att det blir den istället för hemtentan. Satt och pratade om det i seminariegruppen i måndags. När man har inläsningsdag så är det ofta så mycket annat som helt plötsligt blir så viktigt! Som att rensa avloppet, skura duschen eller köra dammsugaren. Haha, vi var flera som var lika där!! Lustigt...


Huvudet upp och fötterna ner!

Jaa, jag överlevde dagen! Klockan är visserligen bara halv tre men jag är klar med det mesta nu, mycket tidigare än vad jag hade tänkt. Fick hoppa över ett par möten då jag inte är helt frisk och knappt har någon röst kvar. Planeringen för lektionerna som jag hade idag krävde att jag pratade ganska mycket (så typiskt med tanke på att jag nästkommande lektioner knappt kommer att prata alls). Min förskylda hals gillade inte riktigt allt pratande så ett tag var den på väg att säga upp sig helt. Ska dock försöka vara tyst ett tag nu så blir det nog bättre... Om jag nu klarar det...

Skönt att vara klar i tid, har tom hunnit med stallet idag! Sen finns det alltid saker att göra när man går på högskola men jag tror att jag ska ta den här dagen till att vila och försöka bli frisk!

Soffan, te, en filt, tända ljus - det låter väl som en bra plan för kvällen??!


Överhopad...

Det är lite mycket just nu. Ni vet lite FÖR mycket för att man bara ska kunna köra på och tänka att "det lugnar sig snart". Men det är ändå det som jag försöker göra. Köra på och tänka att det blir lugnare snart och att allt ordnar sig... Känns lite tråkigt bara när jag egentligen bara vill njuta av det som jag håller på med just nu som jag tycker är roligt! Men det blir lite svårt när man i stället blir överhopad och känner att man inte hinner med allt som man borde! Vill även ha möjlighet att njuta av det tillståndet som jag befinner mig i just nu! För det är faktiskt riktigt mysigt att vara gravid! Försöker att ta tillvara de stunder som allt känns hanterbart och faktiskt helt ok. För så känns det såklart också ibland. 

Men nu satsar jag på att morgondagen går bra och att jag inte är alldeles slut när jag kommer hem. Och på att jag hinner med allt som jag borde hinna med på fredag. Sen är det helg. Och då är jag ledig! Första helgen på nästan en månad som jag är helt ledig!! Två dagars ledighet i rad! Underbart! Då är planen att pyssla lite hemma och åka till Ikea. Det ska bli kul!!

Nu ska jag fixa lite inför morgondagen, sen hämta älsklingen och sen blir det att försöka sova lite! Natti natti på er!

Jag är redo!

Ett skäl till att det iaf känns lite ok om det snart blir vinter och kallt ute...


Mina nya supersköna "Ugg´s"


Snart vecka 27!!

Nu börjar det ordna upp sig lite med designen här, eller vad tycker ni?! Tack snälla för hjälpen!! =)

Tänkte också bjuda på en liten "magbild". Inte den bästa men man ser ju iaf att magen är större än på bilden här nedan... Det finns ju en anledningen till det också... Shit, bara tre månader kvar nu!!

Vecka 26 (snart 27)


Soffan - the place to be!

Oj vad trött och mosig jag är idag! Har fungerat ganska bra på praktiken men nu sen jag kom hem så har jag bara blivit tröttare och tröttare. Kommer nog sluta med att jag snart somnar på soffan. Apropå soffan, kan meddela att den har blivit min favoritplats numera! Riktigt längtar till ikväll då jag ska mysa ner där med lite 70% choklad, vindruvor och te. Men som sagt, det kan hända att jag slumrar till där innan...


Postordershopping!

Efter att ha varit riktigt shoppingsugen ett bra tag blev det en beställning från hm. Lite nya, fina kläder kan man väl få unna sig trots att man är gravid?? Det känns lite onödigt att köpa en massa mammakläder som man enbart kan använda i några månader men i följande beställning är endast två plagg mammakläder, resten kan jag fortsätta använda även efter att bebisen anlänt! Blev en hel outfit som ni kan se! Hoppas att allt passar bara!


Söndag...

Den här dagen har varit en lugn dag. Har varit superskönt!! Den sista tiden har allting snurrat i 180 då jag har många uppgifter till högskolan, har praktik, jobbar, har Silvia att ta hand om osv... Ni fattar... Kände dessutom av att halsen började göra ont i går kväll, hoppas att jag inte blir sjuk! Det har jag inte tid med!

Hur som helst så blev det sovmorgon i morse. Sedan såg vi klart på den senaste Wallanderfilmen som vi lyckades somna till igår. Har också varit och fikat med
Ki, mycket trevligt! Vi gick även in på Åhelens och kikade lite, enda affären som har öppet i Mora en söndag... Hittade det shampoot som Eliana tipsat om så jag köpte det, återkommer med rapport om hur det var enligt mig!

Dagen har avslutats med en sväng till stallet och lite plugg. Har lite kvar att göra än då jag måste förbereda mig inför en redovisning som jag har i Falun i morgon. Men jag har bara lite kvar så snart blir det soffläge! 

Yes, I´m back!

Ok, ska börja skriva lite här igen! Får se hur länge det håller i sig?! Har skrivit på hästbloggen fram tills nu men för tillfället handlar mitt liv om så mycket mer än hästar så jag tänkte att det kanske kan vara lite roligt att uppdatera här också!  

Har försökt att röja lite bland kategorierna. Har uppdaterat namnen på de olika kategorierna samt lagt till några nya. Alla gamla inlägg finns dock kvar, antingen bland "gammalt", eller i de kategorier som de tillhör.

Sedan hade jag behövt en ny header, någon som har PS kanske som vill hjälpa mig?? =)

Välkomna att åter följa min vardag och kommentera gärna!!

Hehe, ska försöka fixa lite bilder på min mage som den ser ut nu! Lovar att det har hänt en del sen den här bilden togs!! (Dubai 2007)

Starta upp igen?

Hm, funderar på att komma igång med den här bloggen igen... Måste dock till en uppryckning av designen, innehållet, kategorierna osv...

Återkommer i frågan...

=)