Elitloppshelg med allt och lite till...

Oj vilken helg det har varit! Helt otrolig!
Ska försöka berätta... Lika bra att jag börjar från början... Varning för långt inlägg! =)

Åkte tåg ner till Sthlm tidigt på fredagen. När vi kom fram låste vi in väskorna på centralen och gick en sväng på stan och käkade lunch. Det blev dock ingen shopping för mig denna dag...

Åkte därefter hem till Linda och Mattias och lämnade väskorna och tog det lugnt en stund för att därefter åka ut till Stig H Johanssons gård Stora Alby för att hälsa på Åsa och Jay. Var riktigt kul för i samma stall stod ingen mindre än Victory Tilly! Kan man någonting alls om trav så har man nog hört talas om denna häst som var en av de bästa i världen under sina tävlingsår och som har sprungit in inte mindre än 37,7 miljoner! Vilken stallkompis Jay fick! Fick även träffa Stig H himself en kort stund då han kom ner till stallet när vi var där... Kul kul!

1.  2. 
3.  4.  5.


1. Jay i boxen. 2. Kristofer bredvid sin stjärna.
3. Victory Tilly. 4. Victory Tillys namnskylt. 5. Victory Tilly käkar.

På kvällen åkte Kristofer och Åsa på elitauktionen medans vi andra (Kristofers mamma, pappa, båda syrror, Mattias och Linus) stannade hemma och grillade. Gott och trevligt!


lördagen var det då trav som gällde. Vi mötte först upp travgänget på hotellet som vi skulle bo på. Alla killar ville åka tidigt på fm till Solvalla så det gjorde de, men jag och Malin som kanske inte riktigt kände samma brådska gick en sväng på stan först. Det blev lite shopping, bl a två linnen:

1.  2.  Båda linnena inköptes på H&M.

Därefter bar det av till Solvalla. Satt på Ströget hela dagen och laddade inför Jays lopp. Drack vin och hade det allmänt trevligt! Tyvärr gick loppet inte som vi hade hoppats. Jay blev störd av hästen framför och galopperade i första kurvan. Skittråkigt! Speciellt när kusken efteråt sa att Jay kändes "dunderfin" innan! *suck* Men så kan det vara i trav! Alla hamnade i en liten svacka ett tag och man kunde nästan ta på den besvikelsen som kom efter loppet. Spelet hade dock gått ganska bra för Kristofer så han tröstade sig med det och med att det inte var något fel på Jay utan bara en rejäl dos otur. Men vi åkte tillbaka till hotellet och laddade om och drog ut på stan där vi hade bokat bord på en tapasrestaurang. Efter maten var det åter bra stämning och alla var trots allt ganska nöjda med dagen! Vi gick vidare och tog en drink innan vi drog oss tillbaka till hotellet. 


söndagen började förstås dagen med hotellfrukost! Gott, gott! Därefter var det åter dags att ta sig ut till Solvalla. Denna dagen hade Kristofer och jag blivit bjudna på lite extra. Vi fick ta oss till entrén till Festvåningen där det var strikt koll på alla som gick in. Efter att de kontrollerat att våra namn stod på gästlistan och efter att ha försett oss med VIP-band så var det dock bara att knalla in! Blev först bjudna på mousserat vin som välkomstdrink. Därefter var det supergod buffé och fri dricka! Satt dessutom med kanonutsikt över hela travbanan!
Hade riktigt trevligt! Gick även ut vid något tillfälle för att känna på stämningen på E-läktaren och för att hejja på Åsa.

När elitloppet närmade sig hände en ganska häftig grej. Vi blev förfrågade om vi ville vara med på prisutdelningen till loppet som gick innan elitloppet så vi knallade ner på innerplan och fick se det loppet därifrån!! Inte nog med att vi fick stå på innerplan på elitloppsdagen, vi fick dessutom stå där och hejja fram den häst som gav de som satt vid vårat bord V65:an! Jag och Kristofer inkluderade i en varsin andel! När vi väl kom upp i vinnarcirkeln kom dessutom tv-teamet fram till mig och meddelade att jag skulle vara den som skulle ge kusken, Åke Svanstedt blommor! Jag fick order att ge honom en stooor kram!

När vi kom upp till bordet igen hade de som satt kvar beställt in champange för att fira vinsten! Såg därefter på elitloppskampen från första parkett med ett champangeglas i handen! Inte dåligt!

När travet var slut begav vi oss tillbaka till Linda och Mattias där vi slappade det som var kvar av kvällen och såg på en film.


Idag måndag var det då dags för hemfärd. Hann med en snabb tur på stan där jag efter en hel del letande till slut hittade den klänningen som jag ville ha i rätt storlek!

Därefter var det bara att bege sig till tåget och åka hem!



Det har varit en kanonhelg som jag kommer att minnas länge! Synd att det inte gick bättre för Jay, men han kommer förhoppningsvis igen om två veckor när det är V75 i Östersund. Annars har allt varit toppen!


 

Kommentarer
Postat av: Emma

Vilken kanon helg det låter som ni har haft :o) Får hålla tummarna för nästa lopp ist!

2007-05-29 @ 09:05:28
Postat av: Stickis

Vilken bra helg du verkar ha haft! =) Kram kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback